Aktuálně: 2 773 inzerátů261 536 diskuzních příspěvků19 168 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 13.11.2025, 07:40:16 xxx.xxx.221.235

Farma Vojty Kotka…. nechci přemýšlet co a jak a proč…hezky se mi na to dívá, vypnu hlavu.

Clarsonovu farmu jsem viděla, jsem velká fanynka Top gear a tedy posléze Grand tour, ale moc mě to nechytlo.

Sardullah
Sardullah 12.11.2025, 20:24:16 xxx.xxx.221.235

Já nevim, povětšinou soužití kočky s jinými zvířaty nebývá problém…jasně i kočka může “šikanovat” svýho spolubydlu, ale většinou to jde.

Náš kocour a soužití s andulkami….tak asi takhle, kocourovi bych nevěřila natolik, že když nikdo není doma, že by andulku neulovil, ale když věděl, že je “pod dozorem” tak si nedovolil. Nejhorší byl jeden andulák…ten jakmile zahlédl, že kocour někde leží, tak hrrr a letěl na něj, pak po něm chodil, dával mu pusinky a povídal mu…když viděl, že kocour jí, tak šup a nejenže se mu cpal do misky, ale užíral mu přímo z plamy. To teda musím říct, že se divím, že to přežil…protože kocour několikrát ulovil na balkóně sýkoru a nebo kosa, tak si nemyslím, že by pro něj byl problém zahrdlit toho zelenýho otravu.

Soužití s morčetem bylo taky bez problémů, toho si vůbec nevšímal.

Paradoxně nejhorší byly rybičky, které se nemohly volně pohybovat po bytě, ale kocour se furt ráchal v akvárku…to jsme na něj furt hudrali.

Sardullah
Sardullah 12.11.2025, 14:50:00 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 12.11.2025, 14:05:33

svítí na dvůr, což mě neskutečně s…. jenže důchodci jsou spokojení, jim to vyhovuje, a tchán je elektrikář, takže kdykoliv lampa nesvítí, jde jí okamžitě aktivně opravit

Já vim, že to je na palici, ale to jsem se fakt zasmála…ale ne škodolibě, vím jak je to někdy s důchodci “ veselé”.

Sardullah
Sardullah 12.11.2025, 12:06:37 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 12.11.2025, 10:26:40

To určitě ne, jen mi přijde, že ti slušní a poctiví mají prostě nevýhodu. A můžeme si stokrát říkat, že tak je to správné.

Přijde mi, že “slušňák” nemá na toho “neslušňáka” dostatečně nabito…ať už jako to šikanované nebo vysmívané dítě a nebo jako dospělý…

A přijde mi, že náš právní systém je vymàhán tak, že nahrává těm neslušným…

Upřímně i já… která se považuji za slušnou… až bych se nazvala, že jsem tak hodná až jsem blbá, si myslí, že by byli lepší, když by zloděj nebo podvodník dostal pořádnou nakládačku…a trýznitel ať už zvířat a nebo lidí by zakusil to, co prováděl jin.

A myslím, že není správně, aby měl člověk pocit, že bx měl vzít spravedlnost do svých rukou, že stát se o to dostatečně nestará.

Sardullah
Sardullah 12.11.2025, 11:51:54 xxx.xxx.221.235

Pamatuju, jak se s velkou slávou zavedla povinnost registrace chovu, kde je 5 a více fen… prý zbraň v boji proti množírnám.

No a kdopak má ty feny skutečně registrovaný, tak max slušný chovatel…

Jakpak by asi dopadl ten řidičák na psa.

Sardullah
Sardullah 11.11.2025, 20:33:05 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 11.11.2025, 17:59:07

Samozřejmě výchova v rodině by byla ideální, ale bohužel ne všechny rodiny jsou schopné dětem vštípit ohleduplné a slušné chování a nějakou empatii k ostatním lidem nebo zvířatům… a když už se to zadaří, tak takové děti můžou být klidně obětí nějakého typu šikany … 

Já si myslím, že jsem své děti vychovala dobře, ale upřímně si nejsem jistá, jestli ta ohleduplnost, empatie, čestnost je to nej ve světě ostrých loktů, sobeckosti atd.

Sardullah
Sardullah 11.11.2025, 20:25:13 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 11.11.2025, 15:52:38

Můj syn taky bere omeprazol… a schválně jsem se ho prala, jestli zaznamenal nějaký problémy se spánkem, ale ono je to těžký… on je stejnej nespavec jako já… resp. extrémní sova, takže noční spaní byl problém i když tenhle lék nebral a žádná změna nenastala.l, když ho začal brát.

Sardullah
Sardullah 11.11.2025, 16:15:57 xxx.xxx.221.235

No být povinná nějaká zkouška, tak s Ginou by mi ten případný řidičák sebrali a Ginu teda asi taky.

Když si vzpomenu jaká byla, jak jsme se spolu “ praly” a to poměrně dlouho … třeba od 8 měsíců a dobrý to pomalu začínalo být tak ve dvou letech…. 

A teď teda, co bych s mojí pětiletou a vychovanou pyrenejkou předvedla dneska? … NIC… protože to, že mě fena nikam nevláčí a chová se slušně by asi na žádný body nebylo…. když nad tím tak přemýšlím, tak by si ani nedřepla, pokud bych jí po povelu nezatlačila na záď.

Prostě jakákoliv zkouška mi přijde irelevantní. 

Porovnejte mě a mojí pasteveckou holku, která nebude předvádět ani sedni ani lehni a přesto všechno to je z mého pohledu slušně vychovanej pes, kterej nikoho neohrožuje.

A nastoupí na zkoušku borec s nějakým třeba bull psem, který nebude mít problém předvést nějakou základní poslušnost… takže dostanou štempl, že ok, ale ho týpek nechá běhat volně, tak zmasakruje jinýho psa.

Za mě žádný řidičáky… víc šlapat po majitelích, aby ta zodpovědnost za psa nebyla jenom na papíře… a větší osvětu, ideálně už třeba na školách, co obnáší mít psa… nejen ty radosti, ale i ty starosti.

Sardullah
Sardullah 11.11.2025, 11:33:09 xxx.xxx.221.235

Já jsem skeptik. Přijde mi, že jakákoliv zákonná povinnost dopadne jen na ty slušné majitele, chovatele…. prostě na ty, co snaží všechno dodržovat už teď….těm, kterým to bylo šumák předtím, tak nebudou nic dodržovat ani potom. Víme všichni, jak to u nás v republice vypadá…. nějaký týpek se svým psem terorizuje okolí… jeho psa se všichni bojí, už třeba i nějakýho psa pochroumal a nebo dokonce zahrdlil a co se stane? Ani mu toho psa neodeberou… 

Řidičák na psa… no na první pohled asi dobrá idea. Na druhou stranu, dovedete si představit Sardullah, jak něco takovýho dělá? Jak by to asi probíhalo… nějaký teoretický test… no to by šlo, teoretik jsem docela dobrej… nějaká praktická ukázka asi s nějakou borderou… o tom bych si myslela svoje… no a pak bych dostala štempl a múžu si pořídit psa? 
Většina z vás tady z mého povídání tak nějak tuší, jak to mám se psy… přijde vám, že zrovna já, byť s nějakým psím řidičákem, bych zvládla nějakýho bull psa… no nezvládla.

Ještě teď se té představě tady s Ginou smějeme..

Myslím, že by úplně stačilo využívat ty zákony, které tady máme…. ať už se to týká ignorantů, kteří se svým psem terorizují okolí a i v případech týrání nebo i když je o psa špatně pečováno. 
Vymýšlet další bejkárny, když nejsme schopni zajistit dodržování toho, co už tady máme, mi přijde fakt zbytečný…

Sardullah
Sardullah 09.11.2025, 20:33:54 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 09.11.2025, 17:16:26

No tak tím se dost vysvětluje… 😂

Sardullah
Sardullah 09.11.2025, 16:32:35 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.11.2025, 15:15:03

adventisty sedmého dne

Já teda myslela, že taky církev ..je mi asi jedno, jestli to je s nějakým cvičením a to už se křižuju (neb dle krstního listu patřím k římsko-katolické církvi) a říkám “pán Bůh mě před církvemi ochraňuj”🤪 Takže ohledně církví jsem na tom podobně jako ty.

Sardullah
Sardullah 09.11.2025, 16:28:05 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 09.11.2025, 11:53:53

Mě vždycky dostane  pan RÉMIN…v tý teriéří smečce se on vždycky tak nějak tváří jako oukropeček…😎

Sardullah
Sardullah 09.11.2025, 16:26:12 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.11.2025, 13:01:40

Bobí, ono je to jedno k druhýmu…tvůj zdravotní stav, nemáš díky tomu možnost dělat to, co jsi dělávala předtím, takže je to taková izolace, k tomu se teď přidalo ještě to ošklivý počasí…ráno tma, večer brzičko tma…to člověku na psychice fakt nepřidá a tak se možná i babrá v minulosti…

Ale neboj…až tě “opraví”, až to zrehabilituješ a vysvitne i zase slunéčko, tak bude líp ❤️…

Vydržať, vydržať…🍀

Sardullah
Sardullah 09.11.2025, 12:39:11 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.11.2025, 12:33:25

prostě-ujela mi berla na žulovém rantlíku u baráku

Ono některý povrchy jsou “svině klouzavý”…věřím, že si do budoucna na ten rantlík dáš speciálně pozor. 

Sardullah
Sardullah 09.11.2025, 07:36:59 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 08.11.2025, 23:35:01

Nevim, podle čeho se ty léky dávají, ale vzhledem ke “kvalitám” mámina obvoďáka, je vůbec zázrak, že jí udělal nějaký odběry a nasadil nějaký léky…

Sardullah
Sardullah 08.11.2025, 16:52:19 xxx.xxx.189.104

Mamka bere Atoris…jako ona má 50 kilo i s postelí, je to taková drobounká, malinká maminka, takže možná míň než 50 kg a že by po něm ještě zhubla, tak to určitě ne.

Sardullah
Sardullah 07.11.2025, 22:11:24 xxx.xxx.221.235

Já teda nevim, jakou měl toho rimadyliu dávku… začala bych na plný a zkusila snížit.

Myslím jakože třeba denní dávka jsou dvě tablety, tak začnu dávat dvě tablety, pak postupně zkusím etapově ubírat po půlce… pak mi třeba už budu třeba na ½ a pak zkusim dávat jen obden…

Nevím jak jste teda dávkovali, ale dostat se na nějaký minimum, kdy je to ještě ok.

Sardullah
Sardullah 07.11.2025, 19:23:19 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 07.11.2025, 08:13:23

No takže čtvrtej klučík byl dobrej počin…všicí spokojení 🤗

U nás by byl potřeba ideálně ještě jeden berňucha, ale stejný nátury jako Máťa…jako finančně už dalšího psa neutáhnu, ale kdyby jo, tak bych stejně Máťovi asi kámoše nepořizovala…měla bych strach, že bych mu nepořídila povahově to, co bych si představovala. Měla bych strach, aby nakonec Maťka nebyl nějaký “otloukánek”

Ve své podstatě mě teď tak trochu štve, že jsem Máťu pořizovala primárně jako spolubydlu pro Ginu…protože s Jessinkou řádily furt, tulily se k sobě furt, tak když Jessinka odjela do nového domova, tak jsme chtěla Gině zajistit tu psí společnost…to NĚCO, co jí my lidi dát nemůžeme…přesně to okusování, ty honičky…

No tak to teda ona by se okusovala a mordovala a lítala v obýváku po gaučích, ale zásadně po večeři…a ten troubík Máťa je na to chytlavej…takže standardně to u nás vypadá tak, že Gina po večeři začne mít “roupy” , začne s tím svým mručením, přižene se Máťa…a já pak řvu, ať toho nechaj, že nehodlám někde po veterinářích lítat s torzí žaludku, když skáčou nahoru dolů a Máťa se pak válí na zádech…bych je fakt zabila…

No..to je ale vyjímka… jako spíš mi přijde, že jí psi obtěžujou…když přijede dcera se psem, tak se s nima madam pozdraví a za chvíli už bere kramle do baráku, aby měla klid. A Máti…toho si taky moc nevšímá.

Sardullah
Sardullah 07.11.2025, 07:58:58 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 06.11.2025, 09:26:11

Mě to jde… Suchoše mám ráda, ale jak to zavání politikou, tak pryč od toho.

Včera bylo tohle video ve zprávách večer na Nově.