Pokud si zdejší vedení myslí, že by bylo lepší, aby do diskuzí mohli přispívat jen registrovaní, tak já jsem pro všema deseti.
Pokud si zdejší vedení myslí, že by bylo lepší, aby do diskuzí mohli přispívat jen registrovaní, tak já jsem pro všema deseti.
Mě to pořád připadá takový nepraktický…to mám teda jako nějakou apku v telefonu a když se pes nějak projevuje a já teda chci, abych to pochopila, použít AI, tak vytáhnu telefon, odemknu, otevřu apku, natočím projev psa a apka mi řekne vo co gou….hele i kdybych patřila mezi ty páníčky, kteří svému psu nerozumí a chytala se stébla, abych rozumněla a chtěla takovou apku použít, tak vím přesně, jak by to dopadlo…přesně jako moje fotografování…pes krásně stojí, krásně se dívá do dáli a za ním velmi přijatelná panorámata a nebo hezky roztomiloučce spinká nebo si drží hračku…a já si řeknu “tak to by byla fotka” a než vytáhnu mobil a zapnu foťák a zaměřím a vyblesknu, tak pes už je zadelí ke mně…odchází ze záběru, začal něco čuchat, pustil hračku, probudil se…prostě už je po akci…takže co by mi asi AI řekla, když by už neměla potřebné informace…
Tím pádem a z mého pohledu si využití v běžné praxi neumím představit, i kdyby ta apka stokrát fungovala….
Ale to se opakuju.
A pardon, zapomněla jsem na ten obojek…tak třeba moje pyrenejka by ho musela mít asi na ocase …neštěká, ale polohou ocasu naprosto přesně vyjádří, jestli je v klidu nebo jí něco zajímá a nebo je rozrušená….žádné štěkání, žádné vrčení…
A když vezmeme štěkot…tak si neumím představit páníka, který žije se svým psem a nepozná, jestli pes štěká radostně nebo jenom tak pro formu (jako moje pyrenejka, která večer vyblafává info pro vlky, že tady nebudou ovce zadarmo) nebo jen zablafe na kolemjdoucího za plotem nebo že jde kolem pes nebo skupina lidí co se mrcasí u branky nebo na zahradě na kočku….ležím doma v obýváku Gina je venku na dvoře a štěká a vím přesně proč…a myslím, že takhle to má většina lidí…prostě to při soužití se psem okoukají, co kdy a jak.
No a u veta?…můj pes u veta ani nepípne, pokud by ho něco omega bolelo, tak bude plakat popř. se ohradí, bude se ošetření bránit…taky si neumím představit, na co by vet tuhle apku využil…teda pokud mu jako výstup nevypadne “dobrý den pane doktore, já jsem přišel, protože mě bolí to a ono….” protože psi jsou povětšinou dost držáci a bolest dávají najevo, až když je to fakt moc…povětšinou to stejně okouká páníček, protože se mu “něco” nezdá…
Jako upřímně, já jsem tohle zatím nepotřebovala, ale vím, že můj kolega v práci má maminku, která je sice pohyblivá, ale není to žádná hitparáda…oni nemají auto, on nemá ani řidičák, tak když je potřeba s mamkou k doktorovi, tak sanitku objednají…resp. myslím, že to nějak zařizujou přes obvoďáka popř. doktora ke kterému jedou na vyšetření, ale nejsem si jistá, nijak jsem se po tom nepídila. Ale je fakt, že se prostě čeká…protože ta sanitka většinou neveze jednoho pacienta a nečeká na něj, aby ho zase po vyšetření hned odvezla.
Když čtu příspěvky od Bobci, tak si myslím, že by nějaký doprovod mít měla. Možná bych zkusila poptat nějakou pečovatelskou službu.
Bobí, tak snad bude taxikář soudný a nahoru ti pomůže. Jinak by bylo lepší objednat si na převoz k doktorce sanitku.
Já jsem k tomu “něco na klouby” dost skeptická. Je teda fakt, že často lidi “přísahají”, že psu začali dávat to a nebo tamto a že pes se zlepšil…což nerozporuju, ale myslím, že to zlepšení bývá často díky MSM nebo nějaké CBD…prostě nějaká složka, která tlumí bolest.
Pokud je chrupavka poškozená ..pokud pes má artrózu, tak mu tu chrupavku tyhle preparáty nespraví.
Myslím, že nejúčinnější prevence je aby pes neměl nadváhu, měl přiměřený pohyb a byl nějak ideálně nasvalený a nějak rozumně poskládaný jídelníček. A pokud dojde k tomu, že starý pes už má třeba artrózu, tak prostě mu dávat něco proti bolesti.
ten první je nej….😂😂😂
Kualalumpurhehe:Varaxi započala zajímavou debatu na ifauně. Měli bychom se tam o tom všichni pobavit a uzavřít to.
Měli bychom se tam o tom všichni pobavit
😲…no myslím, že se tam nikdo z nás pobavit o čemkoliv nepůjde.
Tak koukám, že berňák zase nějaká specialitka.
Já jsem o očkování přemýšlela, ale přesně z důvodu, že borelióza není jediná nemoc, co může přenášet klíště…tak se teda snažím spíš o prevenci.
Zakapávám pipetou, která má i repelentní účinky a to i proti komárům a flebotom (alespoň to tam píšou). Mě dělá vrásky piják…protože proti tomu ta pipeta není…neuvádí se…ani repelentní ani se neuvádí, že by je zabíjela. I když jsem teda i četla, že pijík je taky druh klíštěte a že by na něj měly fungovat přípravky proti klíšťákům, tak si teda nejsem moc jistá v kramflecích. Ale bydlím na severu Čech, v podhůří, zatím jsme na pijáka nenarazili, tak snad to tak zůstane.
assil:Holandská chovka, která šlechtí francouzské buldočky s nosem
No tak alespoň někdo má rozum a snad se tenhle trend uchytí….
To je fakt děs…normálně, když je člověk doma a má veliké bolesti…řve bolestí, tak se sebere nebo si zavolá rychlou a alou do nemocnice a očekává, že minimálně na tu bolest mu něco dají…a tyJSI v nemocnici a řveš tam bolestí a pohodinda.
Ale na druhou stranu se nedivím…syn měl žlučníkový záchvat, což jsme zpočátku netušili, bolesti ukrutný, samozřejmě v pátek v noci, tak jsme vyrazili do nemocnice na ambulanci interní příjem…a tam se ho zeptali, jestli si myslí, že má infarkt, syn řekl, že si nemyslí, že má infarkt a oni prý proč tam teda jezdil. …jako strávili jsme tam celou noc,EKG, rentgen a že tam máme počkat do rána, že udělají kontrolní EKG, jestli to není infarkt. Dali mu nějakej prášek na bolest, kterej nezabral, po dalších dvou hodinách jsem tam už dělala haló, ať mu něco píchnou…doktor samozřejmě “příjemnej”…kvůli nám ho podruhé za noc budili (nikdo jinej tam celou noc nebyl)….jako vím, že u nás zrovna tahle příjmová ambulance je vyhlášená nepříjemným personálem, ale tohle jsem nečekala….pokud by bylo nedejbože někdy potřeba, tak pofrčíme do jiný nemocnice.
Syn je nemocnej od mala…prošli jsme několika nemocnicemi a moje zkušenost je, že čím větší doktorská kapacita nás léčila, tím lepší přístup k pacientovi a i na těch odděleních to bylo znát. Takže ideálně se třeba i přes protekci dostat k nějakému docentovi do Prahy, než si nechat “srát” na hlavu od nějakýho okresního doktora….čest vyjímkám…i u nás takoví jsou…a zase, povětšinou jsou to ti “doktorští machři”.
Dublinbarzoj:Když necháte psa u rodičů nebo u Sardullah, tak vám vrátí gentlemana🤣
Jo, přesně takhle to u nás vypadá😛
Našemu už je rok…a teda musím říct, že je to taky nic neřešící suverén.
Tak to jsem ráda, že tady máme zase nějaké štěnítko…protože štěňátek není nikdy dost.🤗
kometa:Všechny nebankovní půjčky jsou zlodějna7
To je zbytečné psát, zadavatel si to stejně nepřečte. Prostě jenom takhle vyhodí reklamu. Stejně jako Marp.
A tak to je jasný…já jsem spíš myslela na někoho, kdo si to přečte a snad by nad tím uvažoval. Jako předpokládám, že zdejší osazenstvo těžko, ale myslím, že tyhle fóra můžou chodit pasivní čtenáři, tak jsem to chtěla zdůraznit.
šavlozubka:Zdravím ve spolek . Jsem si říkala, kam se asi ifauní osazenstvo přesunulo. Diskuze mi chyběla ke čtení a ptokrastinaci. Ale nebyly moc lžičky pátrat. Navíc loni v květnu staroušek jozefčík umřel. Už měl roky. Bylo mu přes patnáct a půl roku. A nějakou dobu jsem si nebyla jistá, jestli do toho našeho cirkusu dalšího čtvernožce pořizovat. Ale už dva měsíce je nás zase o chlupatce víc a jsem za něj ráda a procházky si užíváme na maximum. Tenhle relax mi hrozně chyběl. Od včerejška je teda kapánek rozjetej. Ale furt je to malý pako.
No taky zdravím, ráda vás vidím😇…
moje dcera má taky lapiňáka, no tak budu mít alespoň srovnání, když si o tom vašem něco přečtu s tím naším sluníčkovým a věčně vysmátým a bezstarostným trdlem…
Entero mě taky napadnul…ale vůbec jsem si nebyla jistá, jestli se to může dávat i štěňatům.
Já bych teď s jídlem žádné velké hokus pokusy nedělala, obzvlášť jetli krmíte granule. Pokud má štěndo grancle, které dostávalo u chovatele, tak bych to zatím neměnila…pořád tady máme změnu prostředí a po odčervení taky bývá průjem…tak hlavně hlídat, dostatečný příjem tekutin.
Jaké granulky krmíte? Pokud to není nějakej óbr šrot a štěně s tím u chovatelky nemělo problém, tak zatím neměňte.
Ono s granulemi je to těžký…my, co krmíme masem, tak asi máme víc možností, jak nasadit dietku než striktní granuláři. Já teda u štěněte (i u dospělého) naprosto s klidem nahradím nějakou krmnou dávku dětskými piškoty…
Jinak než změnu granulí bych opravdu momentálně zvážila krmení vařeným libovým masem (já teda při dietě vařím hovězí, ale někdo dává kuřecí) s vařenou mrkvičkou a vařenou rýží nebo brambory.
Nemám s kočkama tolik zkušeností, měla jsem jen dva kočičáky, ale moje zkušenost je taková, že moje představa o kočičím jídelníčku s představou kocoura, co bude ochoten reálně pozřít, se někdy i dost rozchází.
Oba moji kocouři jedli syrové hovězí, syrovou rybu nebo rybu na másle…a konzervy gourmet. Jeden kocour jedl ještě konzervu whiskas pro koťata a druhý si sem tam zobnul granulky…no a tím končím tvá Máňa.
Teda pardon, ještě bych zapomněla na jejich lovecké schopnosti…vzhledem k tomu, že to byly kočky bytové, tak ten lov nezahrnoval myši, ale třeba dokázali komplet sežrat šunku s připravených chlebíčků…ukrást kuřecí maso z linky (ale když jim to člověk nakrájel do misky, tak to nejedli)
Chtěla bych říct, že z mého pohledu je kočka výhradní masožravec a nemyslím si, že strava musí být ausgerechnet óbr pestrá…za mě základ syrový maso nebo hodně kvalitní masovou konzervu třeba od Falca…a pokud jí nějaké kapsičky a není to totál šrot, tak proč ne…ale třeba granule mi nepřijdou v kočičí stravě jako nutnost.
Škoda, že mi tohle někdo zatajil, když jsme pořizovali sedačky do obýváku a postel do ložnice…😴 D psí domácnosti našeho tipu značka ideál…akorát holt bychom na tom měli naházený přehozy a deky, protože bílýho plyšáka bychom za týden měli jako prase…