😴
😴
Samec bety nemusí být se samicí…akorát ten objem akvárka viz výše…určitě by se mu lépe žilo třeba v takových 20ti…30ti litrech.
Bych brečela….když je jediný důvod to, že člověk nemá nikoho, kdo by ho přepravil z místa A do místa B…😕 jinak by mohl už být odoperovaný…
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-obrovskeho-psa-valdu-nasli-uvazaneho-u-stromu-v-utulku-je-pece-o-nej-skutecna-vyzva-40539799#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest294_new_tab_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Tak u nás na veterině není problém…pokud se jedná o dobu, kdy je veterina otevřená, být se psem, když mu kape kapačka.
Běžně teda v čekárně v rohu se pejsovi udělá nějaký “zázemí”…jeho dečka nebo pelíšek…ti co by to tam nedávali, tak je možnost sedět u psa i v hospitalizační místnosti…
Prostě třeba z tohodle, že by pes musel jezdit na kapačky přes den, tak z toho strach nemám, protože vím, že by tam sám nebyl…horší by to bylo přes noc, to nevím, jestli je někde možné u něj dřepět i noci…třeba tam kde je teda i v noci personál…
Já bohužel poslední dvě dvojice psů…psí kluci totál mamánci, maminčini ocáskové…když je na procházce bude vést na vodítku jiný člen rodiny a bude chtít jít jinam než jde maminka, tak to je konečná, to ho pes odtáhne ke mně…Jack, tak ten dokonce ztropil divadlo, když zjistil, že vodítko drží třeba syn…ale u něj to spíš přikládám tomu, že to byl bojínek a že se se mnou cítil bezpečně. Tak fakt si neumím představit, že bych je tam nechala a odešla…kolikrát za mnou Máťa chvíli poplakává i když jdu do práce a to podotýkám, že doma zůstává s Ginou a se synem….
no a u psích holek, tak tam si úplně neumím představit, jak by to dopadlo, kdyby s nimi cizí člověk chtěl manipulovat tak, že by se jim to nelíbilo.
Tak Sára vůbec, tam jedině v narkoze, Gina…u ní si nejsem jistá, ale taky se umí pěkně ohradit, když jí chci něco dělat, co nechce a musím to vymyslet jinak.
No prostě budu doufat, že nás to nikdy nepotká…
Holka…co na to říct…drž se…
Ve své podstatě v tom teda taky nevidím žádný efekt, ale nejsem doktor…
No já si to neumím v praxi představit, že by můj pes musel být hospitalizovaný…
Třeba když šla Gina na kastraci, tak nebyla ten den jediná…na veterině mi řekli, že máme ráno přijet, že tam Ginu nechám a až bude popopo a bude vzhůru, tak mi zavolají, že si pro ní mám přijet…no tak to někde upadli na šíšu a nebo z jahody na znak…říkám, že počkám a že s ní budu do té doby než usne a chci být u toho, když se probudí…tak prej ale, že my jdeme na řadu až cca za dvě hoďky a že neví přesně, jak rychle to půjde, možná dřív….no jasně, mně to neva, my počkáme…
Upřímně, byla jsem jediná, kdo fenu neodevzdal ráno na veterinu, kdo tam s ní ten den čekal.
Co mně do dneška mrzí, že jsem si nepohlídala víc to probuzení…když Ginu uspali, tak jsem si taky potřebovala odskočit, dát si kafe a tak, takže jsem byla domluvená, že jak jí odoperují, že mi dají vědět a volali až když už byla Gina vzhůru…jako jasně, asi to nebylo nějak velké trauma, protože ještě byla po narkóze taková oblblá, ale já tam chtěla být ve chvíli, kdy se probere…
Takže hospitalizace mého psa je moje černá můra…
Já si myslím, že důležitý je opravdu koupit psa s PP, protože jak bylo výše psáno…raslíků bezpapošů bhá asi po světě hodně, myslím, že k popularitě plemene přispěl film Maska…Majlo (nevím jak se to píše)..dodnes se tak nebo v nějaké obměně jmenuje spousta pejsků raslíkových….to si myslím, že přispělo k tomu, že se množitelé na tohle plemeno, po kterém byla poptávka vrhli. Já se přiznám, že tyhle psi nemám v oko, tak pokud je to raslíkovi podobné, tak nepoznám jestli je to papírový pes nebo vořechoid, ale když se bavíte s majiteli, tak většina těchto psů jsou bez PP…věřím zkušenějším zde, že tam samozřejmě může být diametrální odchylka od povahy, která by měla být pro toto plémě typická.
Jinak určitě záleží na tom, jaký je budoucí páníček, jaký má životní styl, co od života s pejskem očekává a jak je schopen naplnit pejskovi potřeby…prostě ideálně, aby si sedli jak poklice na hrnec.
Já jsem člověk “chrtí a pasteveckej” mně by nutně z teriéra hráblo…no a jsou lidi, kterým teriér max vyhovuje a zase by mu hráblo z pastevce nebo chrta……
U nás na zahradě dnes vzácná návštěva… jak já říkám “ babočka jenerál” tedy babočka admiràl. Tu na zahradě vidím zřídka, většinou ke mně zavítá nabočka kopřivová nebo paví oko.
No já jsem si myslela, že by to mohla být mrtvička.
Já teda taky nejsem pro držet psa za každou cenu. Dodnes lituju, že jse Sáru nechala probudit po rentgenu, když jí disgnostikovaly osteosarkom. Na jednu stranu to asi bylo dobře, užily jsme si spolu ještě 2,5 měsíce rozmazlování, mazlení, prostě každou chvíli, kdy jsem nebyla v práci jsme defakto strávily na gauči a v posteli přitulené…vše ostatní šlo stranou, na druhou stranu, ten strach, jestli na ní poznám, že už prášky na bolest nefungují, že už je čas, ten strach, že se jí ta noha zlomí… to už bych zažít nechtěla.
U mrtvičky bych bojovala… kamarádka měla starou rotvičku a teda chodily i na cvičení na balonu a tak a docela se zmátořía, tak tam si myslím, že ta naděje být může i u starého psa, že asi spíš záleží na míře postižení konkrétního psa a dalších okolnostech.
Celulitida ale není o tom, jak je kdo tlustý a nebo hubený, je to závislé spíš na genetice a hormonech….celulitidu můžou mít i štíhlé ženy.
😂😂…supr, hned jsem přeposlala kámošce…
To bylo takový štěstí v neštěstí, mohlo to dopadnout podstatně hůř.
Fakt nevim…už jen to, že tolik psů už je regulérní smečka a zvládnout je je podstatně těžší, než u jednoho jedince…tvl, já si dávám pozor jak sviň a to mám defakto hodné psy, Máťa by na nikoho nezaútočil a u Giny dost pochybuju, že by někoho bezdůvodně napadla, i kdyby nedejbože vyběhla mimo pozemek a přesto furt kontroluju, jestli je branka zamčená, i když jdu třeba převzít poštu a stojím za vrátky, protože člověk nikdy neví, blbě dovřu, nesoustředím se v tu chvíli na psy…..s 12ti psy bych to zkontrolovala raději vícekrát, jestli je mám dobře zavřený.
Já si včera v parku připadala jak voayer (nebo či jak se to jmenuje).
V parku hromada mladejch lidí a několik dvojic “okupovalo” lavičky a tak jsou mladí tak nějaký to líbání, objímání…no a Sardullah si to štráduje se psy sice různými trasami, ale zároveň, jak je ten park malej, tak mám nějaký styčný body, rozcestí, kde projdu klíďo 2x ..3x…a ty mladý, jak na potvoru seděli na lavičkách u těch rozcestí….a já nejsem úplně nenápadná, když sebou táhnu Máťu a bílou medvědici…sem si říkala, jestli si nemyslej, že kolem nich jdu schválně několikrát.
Já teda nemám takhle tematický hrnky…spíš je to každá pes jiná ves…něco se časem porozbíjí, něco přikoupí a tak jsou tři hrnky cibulák, dva zelený, jeden, co mi přivezla kámoška s Egypta…jeden, co malovaly děti, ale debil jejich matka to šoupla do myčky a tudíž je hrnek jen bílej, jeden se srdíčkama atd atd…různé velikosti.
Já mám na hrnky takovej ten věšáček, takže je nemám nikde schovaný…mimo asi půllitrovýho, na kterém je napsáno, že mi stačí jeden šálek kávy denně.
Tak mě to občas popadne, že si říkám, že bych si měla koupit nový hrnky, aby to mělo nějakou štábní kulturu a aby to trochu vypadalo…ale pak mi zase přijde blbý vyházet ty starý hrnky, když jim nic není a když si představím, že bych si pořídila nějaký no name hrnečky, které jsou bez rodinné historie, tak už se mi do toho tuplem nechce.
No koukám, že kamarád měl den jak korálek😄…úplně to vidím…to si pak člověk řekne, kterej blbec vymyslel to, že procházka se psem je relax…úplně to vidím, chudák…
Holky, mně vykvetla primule…
Měla jsem minibroskvoň…. Myslím, že je to naroubované na nějaké podnoži, co nebude úplně nej odrůda. Mně vlastně ta naroubovaná minibroskvoň uschla, ale z podnože vyrostla větev… tak jsem si říkala, že to nechám a uvidím. Vyrostl z toho docela slušně velkej stromek a začal plodit… broskve nikdy “ nedozrály” ať bylo léto jakkoliv horké, ať jsem zalejvala nebo ne, tak přesně… broskve zůstaly zelený. Jestli existujou pláňata broskvoní, tak tohle asi byla. Navíc v srpnu celá koruna hučela, jak kolem těch plodů lítali hmyzáci a bohužel velký procento toho byly vosy a to jsem fakt nechtěla.
Loni v létě jsem jí pokácela, protože z ní bylo prdlačka a stínila zbytečně třešním.
Třešně jsem taky kupovala zakrslé- sloupové. Protože ty stromky by měly na výšku dorůstat tak2-3 metry s já nemám místo na velkej strom… nepěstovala jsem teda sloupovej tvar, ale myslela, že budu mít dva malý stromky.
No tak jsou to stromy jak kráva, maj na vejšku už takovejch 5 metrů… by mě zajímalo, kde soudruzi z NDR udělali chybu.
Mám i sloupové švestky a ty opravdu držej výšku něco přes 2 metry… mě nenapadlo, že ty třešně budou takhle zlobit.