Aktuálně: 2 474 inzerátů • 292 961 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 21:51:02 xxx.xxx.221.216

U nás jasno…vyloupl se zatmělý, ještě teď kousek chybí do konce zatmění. Jen mě trochu mrzí…čekala jsem barvičku do oranžova, u nás bílá klasika.

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 20:32:07 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.09.2025, 20:26:17

Metoda Markovič Hojer… už jsem viděla a teda myslím, že se ten seriál fakt povedl…jsem zvědavá, až udělají druhou řadu Markoviče..

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 20:28:48 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.09.2025, 20:16:37

Hele to není nic ojedinělýho…dokud platíš a nemáš pojistnou událost, tak je to všechno zalité sluncem a pak když mají platit oni, tak v horším případě hledají proč a jak plnění nevyplatit…v lepším případě plnění vyplatí a pak tě “vykopnou”.

A není to jenom u aut…můj známý měl úraz…měli hradit za úraz plus za hospitalizaci v nemocnici plus ještě za pracovní neschopnost…takový to xy korun za den a tahá se o to s nima už pár měsíců…ale zapomněla jsem se zeptat, co je to za pojišťovnu. Ale říkal, že teď už to bude dávat k soudu.

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 19:19:53 xxx.xxx.221.216

No tak já nejsem odborník na kočky, ale přestěhování do novostavby a narození dítěte…takže i chod rodiny se změnil, asi možná i chování novopečené maminy ke kočanovi.

Známe kočky, ona i z našeho pohledu maličkost může být spouštěč takového chování.

Moje příbuzná taky měla problémy s kocourem po určitých změnách v domácnosti a teda když už vyzkoušeli všechno, co je napadlo, tak zkontaktovali Kláru Nevečeřalovou a ta jim nastínila zase jiný pohled na věc a nakonec se to močení na mimo kočičí záchod podařilo odbourat.

Ono třeba jen to mimčo…to známe i u psů…najednou je v domácnosti mimino, panička ve snaze mimčo chránit psa neustále odhání, nevěnuje se mu tolik, je vyčerpaná, nemá na psa čas, může se na psa zbytečně utrhovat a problém se psem je na světě. A to bych řekla, že psi jsou jednodušší v tomhle než kočky.

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 19:02:20 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.09.2025, 18:34:33

Mě nejlíp zabírá, když mi oznámí, že hovor je nahrávaný, já jim oznámím, že si hovor taky nahrávám a ať mi laskavě řeknou, kde vzali moje telefonní číslo…vždycky zavěsí😄…tenhle tejden mi volali z “klientského centra”…ohledně nějakýho pojištění…to jsem se ještě zeptala “z klientského centra které společnosti” a bylo po rozhovoru.

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 18:59:04 xxx.xxx.221.216
Vahine:

A my dnes byli v zoo..z domova po svých, pak vlak, tramvaj, bus, tak už za půlkou zoo si šel bělouš odpočnout do kočáru a když jsme byli na kafi, dokonce na chvíli usnul 😉

A má na fotce na uchu cedulku perte na 30 st. 😅

Obrázek Obrázek Obrázek

Kočárek je super…pěkně si pesan odpočine a pak může zase ťapat bez omezení.

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 18:00:59 xxx.xxx.221.216
lesnizinka:

Jéé děcka, z úplně jiného ranku, ale musím, než to zapomenu😊 Setkali jste se někdo, nebo vaši známí či příbuzní? Tchánům uplynulý týden začala Pošta vozit balíčky na dobírku - 1000Kč. První tchýně vzala, protože si myslela, že to má něco objednané syn, co bydlí s rodinou ve stejném baráku. Bylo v tom obyčejné černé tričko. Ještě Pošta přivezla dva, ty už měla instrukce nebrat. Už jsem upozornila mamku, ale ta dobírky nebere, když brácha či já něco objednáme, tak je to zaplacené. 

Jo…před 14ti dny a nebyla to pošta, ale PPL…přišel mail, že pro mě mají balíček s dobírkou asi za 1500,- …já nic objednaného nemám a od uvedeného odesílatele ani nic neobjednávám (vypadalo to čínsky a já z čínských eshopů neberu)…ještě jsem se teda zeptala chlapů doma, jestli si něco neobjednávali, protože většinou si nechávaj posílat balíky ke mně do práce a když řekli že ne, tak jsem psala na PPL, že jde o nevyžádanou zásilku, co jsem si neobjednala a ať to vrátí zpátky odesílateli.

To víš, na mě si nepřijdou, já koukám na ČT na pořad Černý ovce a tam už jedna paní byla…co takhle zaplatila 15 stovek a měla tam bakelitovej holící strojek s hodnotou nula nula prd.

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 16:07:49 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 07.09.2025, 15:34:44

No mě se arabové taky moc nelíbí…já jsem taky na ty klabonosy…

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 15:15:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 07.09.2025, 15:03:41

Spíš mi vadili ty karimatky, celty, spacáky, stan, všude binec, krabice s jídlem, strojení…

No to by mi taky vadilo…

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 14:48:29 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 07.09.2025, 13:29:24

Tak to říká hodně lidí…nejíst pečivo. Já třeba jedla celej červenec jenom stejky se salátem…no upřímně ne proto, abych zhubla, ale tak nějak jsem měla takový období…žádný pečivo, žádný přílohy…no a nezhubla jsem nic.

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 14:17:59 xxx.xxx.221.216

Tak my procházkujeme v parku…vzhledem k tomu že z pátku na sobotu v noci pršelo, tak naše druhá procházková trasa mi nepřišla vhodná ohledně Máťových drápků a případného bahna.

Jako včera ráno fakt nej prochajda ever za poslední dobu…po dešti, v parku bylo fakt příjemný klima…blbý je, že máme fakt malej park, kolem  dokola ho člověk i tím naším pomalým tempem obejde za 10 minut, ale tak chodíme křížem krážem, abychom nechodili furt dokola, tak tu půl…v nejhorším i třičtvrtě hoďku se tam dá pochodit. Mám už tam nachozenou trasu, kdy projdeme skorem všechny cestičky a travnatý plochy tak, aby bylo minimum úseků, který jdeme víckrát. No a včera jsem se tak rozhodla, že bychom mohli jít trochu jinak…no tak to bylo něco pro mojí konzervativní Ginu…ona furt…"co blbneš, teď se má jít tudy"…a já “tak dneska změna, jdeme tudy”…a ten její výraz…"no tak ta se dneska zbláznila, si dělá prdel". No a pak teda se Máťa na trávě vykadil…já to seberu a rozhlídnu se, kde je nejbližší odpadkovej koš…no tak asi 10 metrů od nás, ale musela jsem se k němu vracet…no tak to byl pro Ginu vrchol…"no tvl, kam zas jdeš…se jde tudy, kam mě zase táhneš a proč jdeme rychle…" no táhla jsem jí k tomu koši, jak kozu. A pak jsem to chtěla vzít ještě na jeden trávník, ale udělala jsem zásadní chybu, že cestou jsme šli kolem našeho zaparkovanýho auta a to byla konečná.."kam jdeš, tady máme auto…"…" jo jasně, ale myslela jsem, že to ještě obejdeme támhle"…"no neobejdeme, jsme u auta, tak nastupovat a jedeme dom" a prostě už nikam nešla.

Dneska musím říct, že v parku bylo pár “nevychovaných” pejsků…resp. když nás viděli, tak k nám tahali a i štěkali…no a pobavila mě jedna paní, co mi říká, že mám štěstí, že moji psy si cizích psů nevšímaj, že ten její je hroznej….no jasně…moji psi si cizích nevšímaj, to mám ale štěstí…jsem si tak jen vzpomněla na těch xy zoufalých pubertálních měsíců s Ginou, ale nechtěla jsem zase dokola opakovat, že to byla fuška naučit tu bílou krasavici, aby se chovala slušně a nevláčela mě na vodítku a nedělala divadlo, když vidí psa…ale vyprdla jsem se na to…už jsem to párkrát zkoušela a když lidi slyší, jak dlouho to může trvat a jak člověk musí být důslednej, tak jim ten jejich malej tahálista a štěkálista zas až tak nevadí.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2025, 08:11:05 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 07.09.2025, 00:28:06

Lesem…. do krkolomnýho kopce… no tak já do kopce nee, Gina do lesa nee….my bychom si museli najít nějakou jinou kešku…. ideálně u nás v parku… rovinka, stín a spousta pro Ginu zajímavého čmuchání….😅

⋮
Sardullah
Sardullah 06.09.2025, 16:05:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 06.09.2025, 14:57:43

No tady je jasnej příklad toho, jak na lidi působí barva psa… dcery lapiňák je hnědej… dost lidí si myslí, že to je malej haskoun a všichni se s ním chtějí ňufat… černých psů se lidi povětšinou bojí…

Obrázek
⋮
Sardullah
Sardullah 06.09.2025, 11:24:49 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.09.2025, 09:44:45

No to opravdu může napsat jen člověk, který nemá šajn, co do toho chovu odpovědný chovatel nainvestuje a nejen finančně, ale i svůj čas a jako ať si to někdo zkusí…přeci chovatel není charita.

Problém opravdu vidím v tom, že toho opravdu potom zneužívají ti bez PP odchovatelé…pak se opravdu může stát, že si někdo pořídí štěně bez PP a přitom by stačilo, aby přihodil pár tisícovek a má PP štěně. Myslím, že se i může stát, že třeba nestandardní PP štěně může být i levnější než bezpapírák. V Máťově vrhu byla nestandardní holčička…nějaké odchylky ve zbarvení, kvůlivá který by jí neuchovnili…být to kluk, tak po něm skočím okamžitě, protože bych dost ušetřila a mě je jedno, jestli by byl barevnej trošku špatně.

⋮
Sardullah
Sardullah 06.09.2025, 08:43:05 xxx.xxx.30.79
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 06.09.2025, 08:34:58

Tak to s tím jídlem asi fakt byla klika… třeba moje mamka není moc vybíravá, ale na jídlo si v nemocnici dost stěžovala… jo nějaká omáčka s knedlíkem jakž takž jinak nic moc… nosila jsem jí jídlo z domova.

⋮
Sardullah
Sardullah 06.09.2025, 08:37:22 xxx.xxx.30.79

Tak mě přijde, že u psů se to tak nějak neuvádělo nikdy. Teda u těch s PP a to i v dobách, kdy byla jen novinová  , časopisová nebo případně vývěsková inzerce. Fakty mám pocit, že zrovna v Pes přítel člověka se inzerovali výhradně psi s PP a všichni cena dohodou. Zatímco v jiných tiskovinách povětšinou regionálního formátu, kde inzerovali i ti, kdo prodávali štěňata bez PP tak u těch ceny byly. 
A později, když začala vycházet třeba Anonce, tak to bylo to samý… šťeňata s PP bez cen, ostatní s cenami.

Takže tohle není nějaký nešvar poslední doby… spíš mi to přijde jako tradice.

Chovatelé často argumentují, že není přeci problém si zavolat a na cenu se zeptat… ale pozor, ne aby se dotyčný jako první pídil po ceně. A já to na jednu stranu chápu… na druhou stranu.. spousta lidí nemá absolutně šajn kolik stojí papírové štěně… tak aby si ušetřil toho nepříjemna, že bude muset chovateli říct… po té co mu nastínil, co pejskovi nabízí a co očekává, že si pejska nemůže dovolit, tak buď se ptá na diskuzích, na FB nebo pátrá na internetu kolik cca takový štěně stojí a nebo … vidí cenu štěňat bez PP a řekne si, že když bezpapírák stojí tolik a tolik tisíc, tak že papírový štěně musí stát o bambilion víc a že je mimo jeho možnosti… resp. nějaký finanční strop, který je ochoten zaplatit za štěně na mazlíka… ale často to takový rozdíl viz výše není.

Takže z jedné strany inzerující chovatelé, kteří mají svoje důvody neuvádět cenu… z druhé strany si myslím, že to přeci jen malinko nahrává množkám, protože pak můžou mít ceny vlastně velmi podobné cenám štěňat s PP.

A vlastně taky nechápu v čem jsou psi tak specifičtí, že se ceny neuvádějí, ale jak už bylo zmiňováno .. kočky, koně, papoušci atd atd jsou inzerováni povětšinou s cenou.

⋮
Sardullah
Sardullah 06.09.2025, 00:00:14 xxx.xxx.30.79

No tak já nemůžu říct, že by to byl vysloveně vopruz, ale pro člověka jako jsem já to je prostě těžký. Když jsem si pořizovala afgána, tak žádnej internet nebyl, prostě inzerát v Pes přítel člověka… vůbec jsem neměla šajn kolik může afgánský chrt stát. Teď samozřejmě v inzerátu vypsáno bambilion titulů rodičů, až mi šlo z těch CACIBů a šampionu hlava kolem… jako zavolala jsem tam, protože nebylo zbytí, ale strašně jsem se bála, že na mě chovatelka vybalí nějakou závratnou sumu a já budu muset říct..” promiňte, tak to teda nic, netušila jsem, že to štěně je takhle drahý”… teda takhle, cena mě zaskočila… předchozí pes byla ovčanda bez PP za 500,- a o 8 let později (1998) si chcete pořídit štěně a řekbou vám 10 tisíc. No tak jsem omdlela a když jsem se probrala z bezvědomí, tak že teda jo… následně teda omdlel manžel, když jsem mu to sdělila.

Prostě obecně by mi bylo milejší, kdyby tam ta cena byla… třeba …od … do…

No u toho afgána ve vrhu byli tři kluci … a taky byl každý za jinou cenu… no my samo domo toho nejdražšího…

⋮
Sardullah
Sardullah 05.09.2025, 22:14:17 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 05.09.2025, 22:08:59

Bertík se má nejlíp😂

⋮
Sardullah
Sardullah 05.09.2025, 21:27:58 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Nechápu, s PP se dá sehnat za 25. 

No právě…že to už není takový finanční rozdíl..