Aktuálně: 2 325 inzerátů269 902 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 15:22:10 xxx.xxx.189.104
eva:

Jj…a od kdy je vlastně člověk alkoholik? Asi každý to má stejně jinak…s cigárama jsem sekla před mnoha a mnoha lety, ale stejně jsem moc nekouřila, tak 5 denně…na zábavě více, to je jasné…alkohol jsem si vybrala v mládí ( stejně jsem toho nikdy moc nevypila, na zábavě max asi 3 piva, tipuju… ), teď nepiju už vůbec. Nechybí mi to, je mi lépe bez všech neřestí…😄

No já si myslím, že člověk se stává alkoholikem ve chvíli, kdy potřebuje chlast, aby fungoval…protože ve své podstatě má bez alkoholu absťák. Množství je spíš individuální.

Takto bych i nějak definovala závislost…nejde o to kolik a čeho.

Já jako kuřák jsem třeba strašně ráda, že v restauraci zakázali kouření…já nechodím do restaurace často…třeba se spolužačkama se sejdeme tak max 3-4x do roka, tak jo, dřepíme třeba i 4 hoďky…kdyby se smělo kouřit, tak vyblafnu klidně celou krabičku…teď se nesmí, tak nekouřím a vůbec mi to neva. 

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 14:23:58 xxx.xxx.189.104

Tak co se alkoholu týče, tak piju opravdu jen to, co mi chutná a to jsou pouze dva alkoholické míchané nápoje ginger mojito (se zázvorovým tonikem) a sex on the beach. 

Piju vyjímečně, třeba 2x - 3x do roka. Možná bych si dala i častěji, ale já jezdím všude koňma (rozuměj …automobilovým vozem), tak tolik příležitostí nemám a nebo jdeme třeba s holkama někam, kde tyhle nápoje nedělají, tak si nedám nic)

Klapka je u mě jasná…jak začnu být chytrá, tak je čas přestat …a chytrá začnu být max po dvou skleničkách.

Moje příbuzná se uchlastala. Je hrozný, jak se člověk snaží pomoct, ale je bezmocnej, protože když alkoholik nechce, protože si myslí, že on s alkoholem problém nemá, tak ho na odvykačku násilím přitáhnout nemůžete a i kdyby to šlo, tak pokud nechce on sám, tak by to asi minulo účinkem.

Já bojuji se svojí závislostí na cigaretách. Nejsem teda takovej kuřák, kterej by vyhulil dvě krabky denně, ale tu 1-2 krabičky týdně jo….někdy třeba nevykouřím za celý týden jedinou cigaretu. Myslím, že nejsem závislá na nikotinu spíš jsem takovej situační kuřák…ráno před prací kafíčko a cigárko…večer si sednu s pejsama na zahradu…kafíčko, cigárko.

Víc toho paradoxně vykouřím, když pracuju na zahradě…jak mě to nebaví a haprujou mi záda, když se furt musím ohýbat, tak si práci rozděluju do časových úseků…prostě si řeknu, že teď budu půl hoďky nebo i déle makat (dle toho, jak je to pro mě těžká práce) a pak si půjdu chvilku hačnout…dám cígo…to je takovej časovej úsek…a pak hrrr na to.

No a dost toho vykouřím, když jsem hodně ve stresu…když mi umřela Sára, když mi odjela Jessinka…

Je to nechutný zlozvyk, který mi ničí zdraví a stojí to prachy, ale prostě se mi nedaří přestat.

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 11:13:20 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.05.2025, 11:06:34

No já myslela “z lásky”…jakože ne pro prachy…

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 11:11:58 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 05.05.2025, 10:42:38

To mi připomnělo, jak jsem učila berbera Jacka netahat na vodítku…zatáhneš, udělám v čelem vzad, chvilinku jdu opačným směrem a pak otočka a vracíme se na původní směr.

No taky mě nanapadlo, že to pobere jinak, než bylo zamýšleno. Defakto jsem ho naučila chodit na vodítku stylem…táhnu, táhnu a pak v čelem vzad a udělám kolečko kolem paničky… 

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 08:02:21 xxx.xxx.221.216
Orionka:

Tak přesně tím odstavcem, který začíná : Bože…spočítejte si…..děláte z feny stroj na peníze. 

Jasně, pokud by takhle chovatel počítal, nikdy by “nevrhnul”. 

Tak to mě mrzí, že to tak vyznělo… chtěla jsem tím říct, že náklady často převyšují příjmy, takže to je často z lásky .

Sardullah
Sardullah 04.05.2025, 21:45:32 xxx.xxx.221.216
Anonymní:

Ano..pp chov se dělá většinou z čiré lásky k plemeni a zvířatům a proto je tolik plemen tam kde je. V háji….

Možná, kdyby to všichni dělali jako Sarah, tak by ta plemena v háji tolik nebyla.

Bohužel jsme lidi..chceme psa k obrazu svému a tak preferujeme co se nám líbí a tak kolikrát převáží, ten “líbivý” exteriér nad funkčností a zdravím plemene.  To chtějí lidi ještě placatější čumáčky, ještě menší pejsáčky nebo naopak těžká telata…no a bohužel se chov někdy začne ubírat tímto směrem.  Nebo tady máme šampiona krásy, se kterým se hodně kryje a až následně se zjistí, že potomci “dědí” nějaký zdravotní problém, který se u plemeníka  (nevím, jestli se toto označení používá i u psů)projevil až později..v době, kdy už třeba jeho potomcio mají potomky a ti potomci mají další potomky….

No a pak taky jakmile začne být nějaké plemeno atraktivní pro lidi…zvýší se poptávka po štěňatech, no tak je jasný, že i mezi chovateli s PP se najdou takoví, kteří potom odchovají na čemkoliv.

Pak je taky nutno zmínit civilizační choroby…těmi bohužel psi trpí stejně jako lidi.

Bože..spočítejte si jaké jsou náklady…pořizovavací cena feny, celoživotní krmení, veterina, náklady na uchovnění..to nejsou jenom výstavy, ale taky zdravotní testy…nějaký povinný základ, často ale jsou to testy i nad rámec nějakého povinného minima. Pokud pes potřebuje i nějaké zkoušky z výkonu, tak je nutné ho na ty zkoušky připravit a úspěšně absolvovat…další čas a peníze…pak vybrat ženicha, zaplatit krytí…péče o březí fenu taky není zadáčo…pak se piplají se štěňaty--ani nechci myslet na to, když jsou nějaké komplikace…a na takové feně třeba udělají jeden …dva vrhy…

No a jasně nezúčastněný vidí…ha há…10 štěňat po 30ti tisících…300 táců doma to je krásnej vejvar…a kde jsou náklady? A to už vůbec nepočítám čas, který tomu chovatel věnuje…

Kdo z nás by tohle dělal?…Já teda ne…já děkuji chovatelům resp. chovatelkám mých psů, že jsou to ti, kteří se snaží odchovat zodpovědně a s láskou, protože právě díky nim mám ty úžasné psí bytosti, které mě nyní provázejí na cestě životem.

Tím samozřejmě nerozporuju, že i mezi chovateli s PP jsou množitelé, kterým je to jedno a snaží se opravdu odchovat s minimálními náklady a maximálním ziskem…myslím, že takoví si ani nenechávají feny celoživotně, že je prodávají, jakmile nejsou v produktivním věku a jedou spíš na kvantitu a ne na kvalitu…ale tak my zájemci o štěňata máme přeci jen v dnešní internetové době možnost si vybrat zodpovědně chovatelskou stanici, ze které si pořídíme svoje vysněné psí štěstíčko.

Bezpapoše nekomentuju…o tom nemá smysl se bavit…tam jsou ty náklady někde jinde a to vůbec nezmiňuju množírny, úplně stačí, že Fifinka je tak úžasná, že musí mít alespoň jednou štěňátka…kolik takových Fifinek má alespoň ty zdravotní testy?

Sardullah
Sardullah 04.05.2025, 08:57:23 xxx.xxx.189.104
efe:

Evidentně už rozprodali jeden vrh vloni, tak proč letos nenasadit cenu… a já původně myslela, že to musela být nehoda…

Tak toho jsem si ani nevšimla…tak jo, proč ne, když to někdo za ty prachy koupí…

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 21:13:03 xxx.xxx.221.216
janaa:

Tak co se týká té konzervy,tak to už je o idiocii ne šetřílkoství. Schválně jsem na to koukla,pro velkýho psa je dávkování skoro dvě denně. To je 70 kč. V téhle ceně budu psa krmit luxus masem. Pokud potřebuju šetřit,tak za daleko menší peníze. Takže idiocie😎

Jo na to jsem taky kokala…2,5 kila žrádla (tohle jinak nazvat nemůžu)…když opomenu ty peníze, tak to je fakt velká denní dávka….jako i pro mojí velkou bílou medvědici…

Když vezmu nějaký doporučený množství v barfu..resp. to od čeho se člověk odpíchne, u dospělýho psa 2% váhy psa….u Giny je to 1,2 kg…moje psice sní půl kila masa k večeři, malý kuřecí stehno k obědu a malou hrst granulí…takže nějakých 750 gramů…takže taky za nějakých 60-80 korun denně dle toho, za jaký prachy seženu kuře a jaký má zrovna maso…

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 21:02:47 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 03.05.2025, 18:33:23

Je fakt, že levnější granule dle mého musí být opravdu nějak ochuceny, ovoněny…protože Gina mi žádný ty “kvalitní” jíst nechtěla, ale levnější varianty si zobne. A možná čím levnější tím víc “chutnější”. 

Jako dneska si myslím, že už bychom granule nepotřebovali, ale Gina je strašná konzerva a prostě po večeři musí dostat odměnu, buď nějakou sušenou lopatku a nebo záušeček a potom tu hrstičku granulí….když to tak není tak nejdřív blbě čumí a pak začne i držkovat. A kdo to má poslouchat.

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 20:51:49 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.05.2025, 18:10:37

teď tu mám 2 normální ženské, pobavíme se,zasmějeme

Bobí, to mám radost…když už musíš být v nemocnici, tak alespoň tohle je takové malé plus..🤗 alespoň na psychiku to musí být podstatně lepší, než co jsi tam měla předtím za spolubydly.

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 17:07:44 xxx.xxx.189.104
Daja:

Přesně tak, i já viděla ve vozících tyhle konzervy, granule a kolikrát jsem je chtěla na to upozornit, ale si říkam, že je mi po tom prd. Ano i já mám psa co někdy musí takový šunt, nechce stále super prémiové. Jenže já krmíme vším jak říkám jsme popelnice a hlavně u nás se nehraje na striktní dodržování jídla, prostě vše od syrové až po ty granule.

Ale tak já mám taky máslo na hlavě…do “dojedení” máme momentálně granule Fitmin, střídám to s taste of the wild..joggies jsem postupně vyhodila, vždycky, když už mi v misce přišly moc zaprášený, tak ty už nekupuju…ale já to neřeším…ty z mého pohledu “kvalitní” granule ani Pinďa nežere a já krmím masem, takže ta hrstička granclí denně, co psi snědí, někdy ani to ne, tak z toho se nestřílí. Konzervy u nás nežere nikdo…ani ty kvalitní, což mě mrzí, někdy by se mi to hodilo, když třeba dorazím večer z práce a zjistím, že jsem hlava děravá a nerozmrazila jsem maso. Jo jasně, člověk by řekl “no tak mám grancle, jeden den se to nezblázní, nasypu víc”…ale pesani granule vůbec neberou jako večeři…jen že si po dávce masa tak jakože uzobnou. Takže když jsem tohle udělala, tak jíst nešel nikdo a čuměli, že není večeře….nakonec jsem namazala chleba s máslem a šunkou a sýrem…

Moje naprosto noční můra je, že bych dopadla na sociální finanční dno a musela bych kupovat takovejhle šrot, aby psi alespoň neměli hlad. Ale ty lidi, co vidím, že to kupujou nevypadají na nějaké sociální případy…spíš spořílky na psím jídle.

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 14:06:28 xxx.xxx.189.104
atamanka:

Nechápu lidičky, co si koupí voříška za ty peníze 🙄 https://www.chovzvirat.cz/inzerat/212397-entlebussky-salasnicky-pes-s-pp-s-krazencem-border-kolie-retrivr/

To se asi upsali v desetinném místě…20 táců za vořecha jim nikdo nedá. To by musel být kříženec F1 nějaký popodůdl…to si pak myslím, že za to jsou někteří ochotni zaplatit i řádově ty desetitisíce. Ale tohle je “obyčejná” křižovatka.

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 14:02:59 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Bohajeho, něco takovýho existuje? 😯 

Jo existuje…v reálu to vychází 28,22 Kč / kg a do téhle ceny musíme zakalkulovat obal, náklady výrobce (bez vstupních surovin), marži obchodu a možná ještě nějakého velkoobchodu, dopravu od výrobce do obchodu….nechci ani myslet, kolik ty náklady z té částky dělají a to co zbyde jsou suroviny? …nula nula prd…

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 13:49:49 xxx.xxx.189.104
Daja:

Jojo v Kauflandu je mají, ono všechny supermarkety mají z 80%takové krmení a prodávají to jako, že plnohodnotné. Já jednou ze zvědavosti jsem obracela pytle granulí a koukala co a jak, no a 4% masa ve všem.

No bohužel lidi hodně dají na reklamu, složení už dále nezkoumají, protože v reklamě jim řekli, že tyto granule jsou nej.

Není to tak dlouho, co jsem s někým vedla debatu na téma granulí a dotyčný mi řekl, že by ty “levné marketovky” svému psu nedal, že krmí značkovými Friskies.

Ono je to dle mého dáno asi tím, že v marketech se neprodávají…alespoň povětšinou…granule nebo konzervy, které bychom už asi označili za kvalitní a nevidí tedy v reálu, kolik můžou takové granule nebo taková konzerva stát peněz. Mají pocit, že když koupí v marketu ty dražší, tak je to kvalita oprti těm levnějším.

Na druhou stranu si přiznejme, že i pes může dobře prosperovat celý život třeba na granulích Chappi, což je maso a vedlejší živočišné výrobky (4% hovězího v červených kroketách, 4% drůbežího v hnědých granulích) a těžko takovýmu člověku vymluvíte, že je na tom něco špatného, když s tím jeho pes nemá problém, není nemocný a ve zdraví se dožije věku, který lze u konkrétního plémě předpokládat…

Vždycky mi bylo hodně smutno, když měl nějakej market granule ve slevě třeba 10 kg za 200,- a viděla jsem jak mají lidi naloženo ve vozíku třeba 6 pytlů těch granulí….

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 12:53:59 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Můžou tyto konzervy sloužit jako kompletní krmivo pro psy jako to je na nich napsaný?

Obrázek

Ingredience 

Maso a výrobky živočišného původu (z toho drůbeží 4 %), Obiloviny, Minerální látky, Cukry

Z mého pohledu nee…upřímně, našla jsem tuto konzervu 1240g za 35,- Kč…co ta konzerva za ty prachy asi obsahuje? Psovi bych to nedala vůbec, natož jako kompletní krmivo.

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 12:46:29 xxx.xxx.189.104
Fíkovnice:

Jani, tak Floček jídával z kávové lžičky a pamatuji, jak jej teta honila s plnou lžičkou po baráku!!!😄 Pamatuji i prosby typu:"No tak, žerynkej…" S tou lžičkou to jednou viděl tetin soused a suše poznamenal:"Vy jej naučíte jíst samotného příborem!"🤣

Já teď hlídala dceři pesana….a já jsem chronickěj krmič resp. někdy jím kolektivně se psy. Udělala jsem k snídani míchaný vajíčka…to si vezmu talíř na stolek v obýváku…Gina zalehne vedle mě na gauč, Maťula si sedne z druhý strany a provozujeme “královské dělení”…krmím z vidličky a dojde řada na mýho psího vnoučka a on neumí jíst z vidličky 😲…no naučila jsem. …Pak jsme si udělali krupicovou kaši…tu krmím ze lžíce a světe div se, on neumí jíst ani ze lžíce a to jsem ho teda nezvládla naučit, nepochopil, že musí otevřít chlebárnu a udělat ham…pořád chtěl lžíci vylizovat.

Jsem pak říkala dceři, že fakt nechápu, co ty psy učej, že Árčí vůbec neumí jíst příborem. Že já si teda myslím, že je to základ slušného vychování…🙄😛

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 10:50:04 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

My jsme dnes s Cherry dodělaly polského šampiona. 😊 A prodloužily jsme si výlet až na Oravu.

Obrázek Obrázek Obrázek

Jé…tohle jsem úplně přehlédla..😴, tak dodatečně velká gratulace 🤗

Sardullah
Sardullah 02.05.2025, 12:25:13 xxx.xxx.189.104
BaLu:

Tak záleží na tom, kdo k vám chodí a jak si dokážete dupnout navzdory příliš benevolentním rodičům, kteří nereflektují na vaše doporučení. Taková návštěva, jak píšete, by u nás byla poprvé a naposled. Nemám ráda neposlušné děti a kdyby si je rodiče nezpacifikovali, udělala bych to já a to by se nelíbilo těm rodičům. 

Tahle návštěva u nás byla poprvé a naposledy….

Sardullah
Sardullah 01.05.2025, 14:57:05 xxx.xxx.189.104
Xerxova:

my dneska byli na krásném výletě za výhledy a kvítím v Českém Středohoří. Nejprve Holý vrch u Hlinné (taky zvaný Lysá hora) a protilehlý vrcholek Hradiště (koniklece už střapaté odkvetlé, ale jinak spousta kytiček všech barev a taky spousta oveček všech barev). A pak jsme popojeli kousek ke Skalici a obešli rezervaci Bílé stráně - orchidejky ještě nekvetou zcela, ale zase záplava sasanek lesních stála za to. Ty u nás rozhodně nemáme - my jen ty hájní. 

3 hodiny autem (2x hoďka a půl) a 4 hodiny pěšky - většinou na sluníčku, psíček zdá se bude až do večera hodný. Ale vláčela jsem mu na zádech masitou svačinu i dva litry vody, takže nestrádal…

Já si to čtu fakt jak chachar…takže místo “Ale vláčela jsem mu na zádech” jsem četla “Ale vláčela jsem HO na zádech” a říkám si “Cožee 😲” a pak dočtu “masitou svačinu i dva litry vody…”  a tedy jsem zjistila můj omyl …uf…když jsem si to představila v reálu, jak vy máte naloženého Yodislava na zádech..😂