Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.04.2025, 21:21:02
Když jsem měla ještě berbery, tak jsem chodila brzo ráno do lesa..v zimě to bylo ještě za tmy, třeba v půl šestý a sousedka v tu dobu chodila do práce a říká mi “to se nebojíš, že tě někdo přepadne” a já odpovídala “no bojím, protože co bych dělala s mrtvolou”….ono to samozřejmě bylo řečeno v nadsázce, protože jen blázen by šel přepadnout ženskou, kterou doprovází dvě psí hovádka…proč by to kdo dělal…na druhou stranu, ale člověk může narazit na nějaký vyfetlo, kterýmu to racionálně nemyslí a samozřejmě se všichni…tedy alespoň by to tak být mělo..co máme velký psy, kteří mají fyzickou a mentální kapacitu na to páníka účinně bránit, snažíme, aby k této situaci nikdy nedošlo, určitě bychom se snažili to vyřešit sami. …jako jasně, jsem kecálista machr mezi nebem a zemí a často jsem říkala, že se nebojím ani o půlnoci na hřbitov, protože mám Sáru a nebojím se jí použít, ale opak je pravdou…bála bych se psa použít, ne proto, že bych měla soucit s útočníkem, aby toho chudinku můj pes nepochroumal, ale bála bych se, aby nebylo ublíženo mému psu….co já můžu vědět, dotyčný vytáhne kudlu a psa mi zapíchne…
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 26.04.2025, 16:05:46
Já do nemocnice hned zkraje nanosím haldu “úplatečků” kafíčka, čajíčky, ovoce, čokošky, bombošky a průběžně, když jdu na návštěvu, tak sestry zásobuju dortíčky, chlebíčky…
Moje máma vždycky říká, že to nosit nemám, že tak max nějaký kafe až bude odcházet, jestli na ní budou hodný…a já jí říkám, že nebudu čekat na to, jestli budou nebo ne, že si je raději hned na začátku uplatím, aby byly.
Na druhou stranu, pokud by mi mamka řekla, že na ní byl někdo nepříjemnej, tak by viděli rozzuřenou medvědici v akci.
Nejdřív prasklý “”"přední paspárek", no a k tomu si utrhnul dráp na přední noze. Syn to zjistil včera, volal mi, že Máťa kulhá a že si myslí, že má na drápu hnis…já myslela, že mluví o tom drápu na “paspárku”, tak mu říkám, že to je blbost, ale že na to večer kouknu až přijedu z práce.
No tak prdlajs…už mu to hnisalo, tak si myslím, že už si to musel udělat dřív…pochybuju, že by mu to za jeden den takhle zahnisalo…ale do té doby nepajdal, neolizoval si packu…a jak je chlupatej, tak ani pohledově nebylo nic vidět.
No tak jsme ráno frčeli na veterinu…tak že mu to vyčistěj a dají mu antibiotika..upřímně už si na to Máťa nedal ani sáhnout…já nejsem zastáncem toho, že co jde, tak udělám bez sedace…takže jsem ho nechala na to ošetření uspat…spal defakto minutek.
Tak teď mu to mám nechat do večera zavázaný, pak mu ty obvazy sundat a nohu koupat v řepíku a nebo heřmánku.
Tak teď jsem na vážkách, co bude na to lepší, jestli řepík nebo ten heřmánek…
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 26.04.2025, 13:20:11
Kravky jsou ve své podstatě zvědavá stvoření…nevěřila jsem tomu, že když začne člověk u ohrady třeba zpívat, tancovat,. poskakovat, tak to zaujme jednu, druhou, přijdou blíž…za chvíli se to sbíhá z celé pastviny….
psu došla trpělivost, vina je plně na majiteli psa….má být i takový pes utracen? Já se spíš divim, že to vydržel tak dlouho. Myslím, že jsem někde viděla i nějaká domácí videa, kde dotyčné dítě tahalo toho psa za varlata a dospělí se tomu smáli.
Tohle by se muselo řešit taky nějak individuálně, asi na základě vyjádření nějaké odborné komise…no upřímně si to úplně neumím představit v praxi.
Tak mi to nedalo a tu Jílkovou jsem si pustila…tak tady skřípu zubama a teda teď mě úplně dorazilo, když Jílková řekla, že každý nemá na to, aby si pořídil psa s průkazem totožnosti…ale pozná boxera a pitbula taky pozná….
Co mě fakt mrzí, že ti, co by k tomu měli co říct…a ta paní s dočasek se pořád ptá paní Tiché, proč ČMKU neřeší bezpapoše…navíc plemen, které se pod ČMKU nechovají…..
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.04.2025, 20:17:59
Tohle si vůbec neumím představit…ležím v nemocnici a na pokoji takové spolubydly. Upřímně to bych nedala psychicky…já jsem z podtaty své povahy introvert. V současnosti si neumím představit, že bych s někým spala v jedné místnosti…teda s člověkem, pesani mi nevadí, naopak..no a nemocnici to je ještě horší, když má člověk na pokoji takovéhle případy. 24/7..
Viděla jsem to i u mamky, která ležela po zlomenině nohy v nemocnici a pak teda na lůžku následné péče kvůlivá rehabilitaci a já nemůžu prostě skončit v práci a starat se o ní…ty ženský co s ní ležely, to teda taky nebyl med…člověku to pak nepřidá.
Jako jasně tohle asi řeší nějakej nadstandardní pokoj, ale já jsem socka a na takovej luxus nemám, obzvlášť, když by to bylo na delší dobu.
Mě by asi pak rovnou odvezli na psychárnu..na samotku.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.04.2025, 11:59:13
Termin nejbližší operace mam naplanovany na leden 2026
😲…až v lednu a do té doby …😴
Zrovínka fčéra jsem na tebe myslela, resp. obecně, že jsme tady docela parta a škoda, že nebydlíme tak nějak pospolu v nějaké rozumné blízkosti, věřím tomu, že bychom se o péči o tebe…resp. o nějakou pomoc třebas s nákupem, myčkou, pračkou…podělily, ale takhle 😕..
Já Jílkovou dřívávějc sledovala…teda některý témata, ale tohle její chování mě odradilo. Nevadí mi, že je ráznější, ale že nenechá lidi domluvit, skáče jim do řeči, pro mě naprosto nevhodným způsobem.
Jako chápu, že tohle není formát klasické televizní debaty, ale defakto se nic nedozvím…
Na ty “psy” jsem se chtěla kouknout, že to nějak vydržim…ale teď, když čtu vaše reakce, tak se teda trochu bojím.
Jako se nechci zastávat pastevců…ale fakt mi přijde, že si nevzpomínám, že by u nás proběhla médii zpráva o napadení a viníkem byl pastevec a to ať už někde venku a nebo doma v rodině, že by třeba napadli vlastní dítě…
Tak neříkám, že mi někde něco neuteklo nebo možná je někde nějakej lokální potížista nezodpovědného majitele, ale určitě budou procentuálně mít na psích útocích minimální podíl…
No a teda neslyšela jsem ani, že by u nás někoho fyzicky napadli pastevci hlídající stádo.
Jo a kdyby někdo pojal podezření, že u nás pršelo…ne, u nás za tyhle dva dny, kdy už pršelo zřejmě všude, nespadla ani kapka. Naposled nějakých 5 neměřitelných tuším v pátek to bylo.
Tak u nás teda začalo pršet někdy v noci nebo k ránu…byla ještě tma a teda pršelo s krátkýma přestávkama skoro celej den.
Má pršet ještě zítra…tak jsem ráda, protože se o víkendu chystám zasít jetel a sice budu dávat malou vrstvičku trávníkovýho substrátu, ale předtím bych zem prolila, tak alespoň ušetřím za vodu…resp. ušetřím vodu v sudu a zbyde mi na zalévání zasetého.
Spíš už jsem byla tak namlsaná, že bych dala do země hlízy jiřin a o víkendu snad mají být nějaké noční mrazíky bo co…tak ještě počkám asi standardně až po zmrzlých.
No už jsem viděla pár zaběhnutejch pastevců…občas to na mě ve skupinách na FB vyskočí…někdo psa vyfotí, dá foto, jestli hafan někomu schází. A teda povětšinou, když je tam ještě nějakej koment, tak že přivolat nešel, odchytit nešel…resp. cizího člověka ignoroval nějaké volání a držel si spíše odstup.
Ono pokud je pastevec “normální” a není na svém teritoriu a nemá sebou svěřenou chráněnou osobu, ať už člověka nebo zvíře, tak nemá důvod na kohokoliv útočit, pokud někdo nebude útočit na něj.
Ono samozřejmě dvojice psů už se může chovat jinak…ale na druhou stranu dva saoši a obešlo se to bez zranění, bez fyzického útoku, jakože štěkání, no fajn….myslím, že v médiích proběhlo více zpráv o jiných plemenech, která utekla ze zahrady a někoho opravdu fyzicky napadla. Tak si pořád říkám, že pastevec ve své podstatě může být radikál, ale ani tak jsem teda já nezaznamenala útok takového psa, který někomu utekl ze zahrady. Myslím, že problém s pastevci může nastat ve chvíli, kdy je jim “dovoleno” si samovolně rozšířit teritorium…třeba ho mají někde na statku, pes má ale šanci se dostat ven a pravidelně, tak si to teritorium pěkně rozšiřuje, rozšiřuje a potom samozřejmě může takové území bránit ve větší vzdálenosti od určeného působiště. Je to teda moje teorie, ale představit si to dovedu.
Musím říct, že jak jsem na FB ve skupině pyrenejci, tak mě fakt překvapuje, kolik psů ze zahrad zdrhá…resp. že majitelé nejsou schopni pozemek zajistit tak, aby se tak nedělo a to opakovaně…pomalu mi to přijde jakože njn pyrenejec..zdrhá…to je normální…což nechápu. Neříkám, že je to každej druhej pes, ale na můj vkus docela hodně.
Já bych na cizího psa, kterej nevypadá přátelsky, rozhodně nesahala. Dodnes si dost živě pamatuju, jak se pokoušeli známí na neoplocené zahradě odchytit cizího retrívra, co jim šel po slepicích a jakmile byl pes čapnut za obojek, tak se otočil a kousnul si do člověka.
Bylo mi asi 10 a rozhodně mě to naučilo na cizí psy nechmatat 😀.
No to může být problém…on když se pes dostane do fáze “neslyšim, nevidim” a drapnete ho za obojek, tak se může stát, že vás rafne i váš vlastní pes…prostě přenesená agresivita “a ty mě taky neštvi😠” a je vymalováno.
Na druhou stranu je obojek paradoxně to první, co člověka napadne za co psa chytit.
Jako za mlada se běžně stávalo, když jsme procházkovali několik NO, tak že psi najednou byli v sobě…teda povětšinou fena srovnávala drzouna, který nepochopil, že k princeznám se nečuchá…tak to jsme tam vlítli, každej drapnul svýho psa a bylo.
Dneska mám teda fyzičku nula nula prd, neumím si představit, že bych od sebe odtrhla dva odhodlaný psí hovádka.
Si pořád říkám, že nejrozumnější by bylo mého psa pustit…zahodit jeho vodítko, abych měla volný ruce a já teda nosím sebou náhradní vodítko…tak buď se pokusit připnout na obojek a nebo udělat z vodítka smyčku a hodit mu to přes krk a dotáhnout ho někam ke stromu a přivázat a pak řešit svýho psa.
Ale upřímně…v praxi si to radši nechci představovat.
Ad klíšťata…tak my letos zatím bez ztráty kytičky, zavčasu jsem pesany zakapala a já si teda vždycky stříknu nohy pro jistotu repelentem.
Ale holka, tak 2-3 tejdny zpátky říkala, že to je děs…nic nic nic a najednou jich měl pes 8 zakouslých v obličeji a další bambilion z obou psů sundavali. Je teda fakt, že v té době neměli proti klíšťákům žádnou ochranu, ale oni dávají tabletky a ty si myslím nemají žádný repelentní účinek….teď už je to výrazně lepší…ale i tak 1-2 lezoucí klíšťáky na psech najdou. Takže už je to asi o fous lepčí.
Oni bydlí ve Slaném a je teda fakt, že holka našla nějakou mapu aktivity klíšťat a byli v té oblasti, kde to bylo nejhorší.