Aktuálně: 2 775 inzerátů261 553 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 08.11.2025, 16:52:19 xxx.xxx.189.104

Mamka bere Atoris…jako ona má 50 kilo i s postelí, je to taková drobounká, malinká maminka, takže možná míň než 50 kg a že by po něm ještě zhubla, tak to určitě ne.

Sardullah
Sardullah 07.11.2025, 22:11:24 xxx.xxx.221.235

Já teda nevim, jakou měl toho rimadyliu dávku… začala bych na plný a zkusila snížit.

Myslím jakože třeba denní dávka jsou dvě tablety, tak začnu dávat dvě tablety, pak postupně zkusím etapově ubírat po půlce… pak mi třeba už budu třeba na ½ a pak zkusim dávat jen obden…

Nevím jak jste teda dávkovali, ale dostat se na nějaký minimum, kdy je to ještě ok.

Sardullah
Sardullah 07.11.2025, 19:23:19 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 07.11.2025, 08:13:23

No takže čtvrtej klučík byl dobrej počin…všicí spokojení 🤗

U nás by byl potřeba ideálně ještě jeden berňucha, ale stejný nátury jako Máťa…jako finančně už dalšího psa neutáhnu, ale kdyby jo, tak bych stejně Máťovi asi kámoše nepořizovala…měla bych strach, že bych mu nepořídila povahově to, co bych si představovala. Měla bych strach, aby nakonec Maťka nebyl nějaký “otloukánek”

Ve své podstatě mě teď tak trochu štve, že jsem Máťu pořizovala primárně jako spolubydlu pro Ginu…protože s Jessinkou řádily furt, tulily se k sobě furt, tak když Jessinka odjela do nového domova, tak jsme chtěla Gině zajistit tu psí společnost…to NĚCO, co jí my lidi dát nemůžeme…přesně to okusování, ty honičky…

No tak to teda ona by se okusovala a mordovala a lítala v obýváku po gaučích, ale zásadně po večeři…a ten troubík Máťa je na to chytlavej…takže standardně to u nás vypadá tak, že Gina po večeři začne mít “roupy” , začne s tím svým mručením, přižene se Máťa…a já pak řvu, ať toho nechaj, že nehodlám někde po veterinářích lítat s torzí žaludku, když skáčou nahoru dolů a Máťa se pak válí na zádech…bych je fakt zabila…

No..to je ale vyjímka… jako spíš mi přijde, že jí psi obtěžujou…když přijede dcera se psem, tak se s nima madam pozdraví a za chvíli už bere kramle do baráku, aby měla klid. A Máti…toho si taky moc nevšímá.

Sardullah
Sardullah 07.11.2025, 07:58:58 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 06.11.2025, 09:26:11

Mě to jde… Suchoše mám ráda, ale jak to zavání politikou, tak pryč od toho.

Včera bylo tohle video ve zprávách večer na Nově.

Sardullah
Sardullah 07.11.2025, 07:52:23 xxx.xxx.221.235

Tak já za ty roky už měla na hlavě kde co… od krátkýho ježka, přes to mikádo k vlasům k zadeli…. od platinové blond po černou…

Vždycky jsem se nakonec vrátila k dlouhým vlasům, protože je to nejpraktičtější…. 

Já mám takový blbý vlasy… když je umeju a nechám uschnout, tak je mám hodně vlnitý, ale běda, když pak do toho sáhnu kartáčem a rozčešu to a je to krepatý. Takže pokud nechci s rozpuštěnými vlasy vypadat jako čarodějnice ( v případě dlouhých vlasů) a nebo jako vodník Česílko ( v případě kratších vlasů nebo i toho mikáda), tak následuje foukání přes kartáč a následně žehlení.

Dlouhý vlasy mají výhodu… nemusím s nimi dělat psí kusy…. ráno zapletu cop nebo udělám drdol… případně culík, ten teda musím trochu vytunit žehličkou, ale nežehlím celou hlavu, jen ten culík a je to.

Když chci být za princeznu, tak se z toho dá vykouzlit cokoliv … teda teď už by to byla nějaká starší princezna, ale budiž.

Na rozpuštěný vlasy na volno už to není, to mám stejnej problém jako lesnižínka… to vypadám jak čarodejnice, ale s čelenkou to docela jde.

Jo a ohledně těch naslouchátek… abys je Raduš nakonec neměla hozený v šupleti, protože zjistíš, že ti bylo líp, když jsi neslyšela, co lidi říkají…😛ne to byla legrace.

Já ve svém věku už bych se netrápila s tím, jestli je naslouchátko vidět… už jsem ve fázi, že i z toho bych si prd dělala…

Sardullah
Sardullah 07.11.2025, 07:29:57 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.11.2025, 21:07:03

Teda takhle podle fotek to vypadá, že dva nejmladší pečou nejvíc spolu. 

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 18:23:23 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Semirah z 06.11.2025, 14:09:36

Jo díky za odpověď….já myslela, že našel nějaký převratný způsob, jak s potkany zatočit bez otrávených návnad.

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 18:17:01 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 06.11.2025, 17:37:18

Tak my jsme měli 2 psy bez PP a 2 křížence….ale to byli vždycky psi od známých a věděli jsme do čeho jdeme, věděli jsme přesně, co si vezeme domů…prostě nemělo by se stávat, ale lidi, co měli psa i fenu a neuhlídali to.

Takže se rozhodně nepovažuju za někoho, koho lidi často označují jako PP fanatika a nebo dokonce snoba, protože musí mít “drahého značkového psa” (ano i to slýchám)…ale neumím si představit, že bych kupovala čistokrevného psa bez PP od neznámých lidí na nějakej inzerát…i kdyby to 100x bylo vymazlené štěnítko od Fifinky, která je tak úžasná, že jsme jí nutně museli připustit…

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 14:22:15 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 05.11.2025, 17:43:07

Basenji já vnímám v kategorii …nevím…přírodní plemena…kočkopes…

Takového psa já beru s rezervou a snažím se teda se psem dohodnout…ale mohla bych vyprávět, když se madam pastevecká zasekne a že se dál nejde…resp…že už dál jít nechce, to je ta lepší varianta, protože můžu říct “no tak když nechceš jdeme dom”…nebo chce jít jinudy…tak max jí pak za sebou táhnu jak kozu.

Podstatně horší jsou její lehací, pozorovací pauzy…si najde místečko, kde jí přijde, že tam by bylo fajn ležet a pozorovat a zalehne…jako když je hezky a je to nějaký vršíček u lesa a dá se posedět, no tak proč ne, tak “rozbijeme” tábor a můžeme ležet/sedět a čučet…ale stát uprostřed louky u místa rozhrabanýho od prasat….nebo když je hezky a vracíme se dom a první barák, když vyjdeme z lesní cestičky, má garáž, která vrhá stín a před ní je dlažba…a nedejbože, že zapomenu, že tohle je její lehací místo a nevezmu to obloukem…tak tam stojim, čumim, každou chvíli se Ginu snažím přesvědčit, že by bylo fajn dojít ten kousek…asi 5 minut…dom a že se na dvoře taky může svalit do stínu na dlažbu a ještě si předtím může namočit pacinky ve voděnce v bazénku….

To už teda musí slyšet, že jsem hodně naštvaná a ona se pak načuřeně zvedne a teda jdeme, ale jasně mi dává najevo, jak je načuřelá…a  táhne se za mnou na dýlku vodítka…

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 13:43:10 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 06.11.2025, 13:36:30

Hele, Alan ti k těm kočkám nějak barevně neladí…😄

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 13:42:09 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 06.11.2025, 13:39:50

psům svazovala tlamy

Tak na to nemám koule, abych ten článek rozklikla a přečetla..

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 13:39:11 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.11.2025, 13:22:07

No tak já nemusím chodit daleko…můj manžel je přesně ten případ…by člověk neřekl, že žije přes 30 let s pejskařkou…

Já když si vzpomenu, jak mě furt uháněl, ať už zarezervuju našeho berňuchu, když jsem studovala rodokmeny horem dolem…a snažila jsem se mu vysvětlit, že teda tohle plémě má zdravotně ne úplně dobrou pověst a že se snažím zjistit, jak je na tom zdravotně všecko dohledatelné Máťovo příbuzenstvo a ti co už odešli za duhový most, tak jakého věku se dožili…o debatách o tom,jak mi furt ukazoval inzeráty na štěňata berňáků bez PP a já mu říkala…tyhle ne, to nejsou “papírový” štěňata…a on, že jsou stejně roztomilí jako ti s PP, akorát bychom ušetřili…"na co potřebuješ papíry, když nebudeš chodit na výstavy".

Takže co já se divím…exemplární případ mám doma…a když si představím, že taková je celá domácnost budoucích majitelů, tak tím se fakt lecos vysvětluje…že tam není nikdo, kdo by alespoň řekl…tak moment, nikdo s tím nemáme zkušenost, pojďme si sednout a zjistit, jak se štěně kupuje a na co si máme dát pozor…

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 13:19:35 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.11.2025, 13:10:18

No oni si myslí, že to mají všicí…i s PP a tak by je ta operace čekala stejně, akorát ta pořizovací cena štěněte by byla vyšší.

A to by člověk neřekl, kde tyhle informace načerpali…no jak jinak, než u prodejce štěněte…😴

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 13:01:00 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.11.2025, 10:52:59

No vidíš a mně zase přijde, že spousta lidí vůbec neví, že nějaká dysplazie existuje a že by se tím měli nějak před koupí psa zabývat.

Na druhou jsem zjistila, že majitelé čivav bez PP automaticky počítají s tím, že pes bude mít problém s luxací patel…to tihle psi mají prý všichni a počítají s tím, že možná se bude muset operovat.

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 12:53:41 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.11.2025, 10:07:51

Pes občas kulhá nebo zvedá zadní nohu? To nic není, to je normální, dělá to odmala a je to roztomilý jak chodí po třech (třeba tohle jsem slyšela osobně).

Tohle mě fascinuje taky…vidět pejska, co zvedá zadní nohu a defakto chodí po třech, není úplně neobvyklé…a protože to občas fakt vidím, tak mě zajímalo, čím to je, co má pejsek za problém (myslala jsem jestli to třeba není patela)…ptala jsem se 2x a oba majitelé odpověděli, že neví, že to dělá od mala….a samozřejmě, že takových pejsků potkají vícero, tak to není nic zvláštního.

No dámy, mně skákat pes po třech, tak si neumím představit, že bych se tím nezabývala…

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 08:50:15 xxx.xxx.2.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.11.2025, 08:32:12

Jo to je přesně ono… ke štěněti už mají citový vztah, tak by ho nevrátili ani kdyby to šlo… tomu teda rozumím, na to bych asi taky psychicky neměla a dostat z takových prodejců nějakou finanční kompenzaci je sci-fi.

Sardullah
Sardullah 05.11.2025, 19:11:00 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Fotka bez PP chovu někde na Kladensku, údajně. KVS prý nahlášeno a všechno v pohodě. Jo, je vidět, že hygiena v pořádku, psi hlady ani žízní netrpí a bez PP se v tomto případě neřeší. Pro mě je to ale furt množka pro prachy, nic víc.

Obrázek

No jasně…tady je vše ok…tohle určitě na první pohled nevypadá jako ty děsivé množírny ve sklepeních a stodolách…

Já jako zájemce o štěně bych z takového zařízení štěně teda nechtěla…a je úplně jedno jestli by bylo s PP nebo bez PP…já chci přeci štěňátko to “vymazlené” štěňátko, na které měl chovatel dle možností čas.  Ideálně totál rozmazlené chovatelčino protežé….

Moje známá před x-lety chtěla koupit výmara (nebudu vůbec komentovat jak a proč…protože je hezký), dojeli si pro něj a nakonec přijeli s retrívrem, protože chovatelka (teď zpětně si myslím, že to byli asi bezpapoši..) měla ještě dva vrhy retrívrů k odběru.

Jako to jsem jí teda říkala, že si neumím představit, jak dokáže někdo vypiplat najednou třeba 25 štěňat, nějak zodpovědně, že to je sci-fi, pokud se tím nezabývá celá rodina…nejsem chovatel, ale myslím si to. A že bych asi šla kupovat štěndo jinam.

Sardullah
Sardullah 05.11.2025, 07:22:58 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.11.2025, 20:29:12

Tvo… odbarvit černý štěňata… to nevymyslíš…. teda spíš jak tady čtu, tak to někdo vymyslí…

Bože lidi čtěte takovýhle informace a přemejšlejte od koho koupíte štěně, to je jediná šance, jak takovýhle lidi zastavit, když jim tenhle byznys s psím utrpením nebude sypat korunky, tak se na to vykašlou…ale jak je vidět, pořád to sype…😢

Sardullah
Sardullah 04.11.2025, 19:11:16 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 04.11.2025, 18:52:59

Hlavně foto č.3…to skorem splynul s terénem👍. To Gina si musí počkat na sníh…na listí je hodně nápadná…Máťovi stačí, když se setmí…hlavně třeba když jdu za tmy na záchod a nerozsvítím si na chodbě a on tam leží…to se ze mě stává akrobat, abych nespadla na psa a zároveň, abych neutrpěla úraz…

Sardullah
Sardullah 03.11.2025, 16:14:37 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 03.11.2025, 15:18:11

No tak to už je fakt do nebe volající…tak dokonce se přijdou s někým poradit, ten někdo řekne, že ne a to tak expresivně, že to musí být jasný a oni stejně štěně koupí…já nevim, mi přijde, že někteří lidé, po té, co vidí v inzerátu fotku štěněte, tak jim vypadne mozek…