Aktuálně: 2 330 inzerátů269 997 diskuzních příspěvků19 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 23.01.2025, 15:21:53 xxx.xxx.189.104

Mě teda za celej můj život se psy nekontrolovali ani jednou…si tak říkám, co když pes nemá na obojku známku, ale mám ho přihlášenýho…to bych asi musela do správního řízení a dokazovat.

U nás nechtějí do přihlášky číslo čipu…nevím, jestli měšťák kontroluje číslo známky s nějakou databází, kde je napsáno, že tuhle známku má pyrenejská psice…nebo jestli to není známka po psu, který už odešel za duhový most a já jí neodevzdala…dost pochybuju…teoreticky si myslím, že když psu bude na krku nějaká známka viset, tak je to cajk….protože není možno zjistit, že tento konkrétní pes je přihlášen a že známka není jeho kolegy, který na nás čeká doma…

Já s poplatky za psy nemám problém, vadí mi jejich využití…kdyby to šlo na psí útulek, vybudování nějakého psího parku - výběhu a jeho údržbu, tak s tím nemám problém…ale údajně se z toho platí úklid psích exkrementů po nezodpovědných majitelích…..to by mě šlak trefil….takže platím za úklid po nezodpovědných pejskařích a ještě když jdu sebrat po mém psu, tak kolikrát šlápnu do cizího…a to mi kolkrát někdo řekne “ty to sbíráš? fuj, to já bych nedal”…"tvl, tak proč si pořizuješ čokla, když po něm nejsi schopnej sebrat hovňous…." ale to už jinde jsme…

Sardullah
Sardullah 23.01.2025, 14:23:01 xxx.xxx.189.104
janaa:

Bílá dodávka krade psy,děti a jiný rozličný bytosti,to je jasný😂 dycky je to bílá dodávka🤣

No moment…lidi na orgány krade černá sanitka…😎

Sardullah
Sardullah 23.01.2025, 14:19:09 xxx.xxx.189.104

Úřad to nezjistí, pokud člověka někdo nenapráší…nějaký soused třeba a nebo pokud to nezjistí třeba měšťáci při kontrole.

Mě se teda ještě nestalo, že by někdo zkoumal, kdo je majitelem psa…prostě jednoho psa mám přihlášeného na sebe a jednoho na syna žijícího se mnou ve společné domácnosti…trošku na tom ušetřím, než kdybych měla oba psy přihlášené na sebe.

Jinak nevím jak vesnice, ale ve městech mi přijde, že úřady jsou možná rádi, když vůbec někdo toho psa přihlásí…zase je to spíš o slušnosti a poctivosti…my slušní, poctiví a pravidla dodržující máme psy přihlášení, ale znám dost lidí, co psa přihlášeného nemají…nebo třeba žijí ve městě, ale pes je hlášenej u babičky na vesnici…

Když sečtu výdaje za moje dva psy ročně, tak ta tisícovka za dva psy na rok se v tom ztratí a za nějaký případný tahanice s úřadem mi to fakt nestojí.

Sardullah
Sardullah 23.01.2025, 10:25:45 xxx.xxx.189.104
Bobca:

to jsou pomocnice👍

Obrázek

Tak náš kocour sice nenosil zástěrku, ale co se týče těsta, tak byl teda pomocník za všechny prachy…akorát on teda nezadělával, ale asi viděl pohádku Byl jednou jeden král, jak jim těsto lezlo z díží, takže hlídal těsto, aby neuteklo..…takže když mamka dala kynout těsto pěkně do mísy pod utěrku na topení a zapomněla kočičáka ohlídat, tak kocour si do tý mísy na to těsto lehnul…a když se šla máma kouknout, jestli jí to pěkně nakynula, tak kocour tušil, že bude zase vylágoš a při snaze uniknout spravedlivému hněvu mojí maminky, shodil tu mísu povětšinou ještě na zem…takže výsledek bylo že těsto nevykynulo…v tom lepším případě, v tom horším, že bylo ještě vyklopeno na koberec….

Sardullah
Sardullah 22.01.2025, 18:39:27 xxx.xxx.189.104

U nás taky mlha…si nepamatuju, kdy jsem naposled viděla slunce…a tím, že jsem nonstop v práci už 3 týdny, tak ani nemůžu popojet někam výš za sluníčkem…

Sardullah
Sardullah 22.01.2025, 09:47:33 xxx.xxx.189.104
janaa:

Černej kong vydrží. Ale je otázka,zda z něj bude panovat nadšení, naši smradi si kongů nevšímají, nedá se to zničit,rovná se nuda. 

Přesně jak u nás…co se nedalo rozebrat na atomy, tak to psy nezajímalo…obecně bych řekla, že platila přímá úměra, že čím tvrdší a odolnější hračka, tak tím víc nezájem…

A i psi, kteří hračky neničí, jako náš Maťulka, tak jsou plyšákový eventuelně pískátkový.

Přesně tohle jsem furt řešila u berberů…žádná hračka nevydržela a když jsem koupila hračku odolnou, tak si jí nikdo nevšímal…věřím tomu, že se někde na zahradě válejí dodnes zapomenuté někde v křoví….

Sardullah
Sardullah 21.01.2025, 14:47:50 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.01.2025, 14:23:11

Taky si zaučuju novou kolegyni, takže soucítím….

Sardullah
Sardullah 21.01.2025, 14:47:17 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 21.01.2025, 13:47:30

No tak ještěže už to máš za sebou….tohle je moje noční můra…mě by to snad museli dělat v celkový anestézii….

Sardullah
Sardullah 20.01.2025, 12:19:42 xxx.xxx.5.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.01.2025, 23:59:08

No mě teda překvapilo, že se to týká i dětí v prvních třídách… to nechápu… pokud je děcko fyzicky i mentálně zdravé, tak že jo rodiče nebyli schopni naučit chodit na záchod…

Sardullah
Sardullah 19.01.2025, 12:45:29 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.01.2025, 11:37:16

No u nás v podhůří inverze jak sviň…

Sardullah
Sardullah 19.01.2025, 12:21:05 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 19.01.2025, 12:02:42

No já si myslím, že snad trošinku srovnání mám…že jsem měla i “normální” psy a tam teda naopak mi přijde, že obzvlášť u těch ovčáků člověk moc vymýšlet nemusí, že je to všechno o tréningu a důslednosti….

Sardullah
Sardullah 19.01.2025, 11:52:21 xxx.xxx.189.104

Ještě bych teda chtěla asi poznamenat, že tady se nám nejedná o žádné štěně a nebo pubescenta, kterého bychom učili slušnému chování.

Je to choďák…starý 4,5 roku…navštěvoval cvičák, absolvoval v pohodě i socializační procházky…tak si tak říkám, kde se stala chyba?

Jestli tenhle pes to prostě nemá zvládnuté už od štěněte a nějak se to s ním táhne a nebo jestli se NĚCO stalo, co takové chování nastartovalo…

Sardullah
Sardullah 19.01.2025, 11:34:17 xxx.xxx.189.104
acher:

Já po něm ,ale nechci aby se soustředil na mě.Chci aby splnil povel sedni.Samozřejmě,že psa sleduje,v tom mu nebráním.Má přehled,kde pes je,co dělá,ale pokud na něj nezaútočí,tak vyžaduji splnění povelu a nevšímání si.Pokud bych se otočila a šla jinam,pes mě to bral jako útěk a pro něj spíš povbuzení,že by mě měl bránit Jelikož on by neutíkal,ale utíkám já a to už je pro něj špatně.Tahle se naučil,že se vlastně nic neděje.Neutíkáme,není to nebezpečí,prostě normální situace.Nevím,jestli to píšu srozumitelně,nejsem na sáhodlouhé psaní.

Tak tady je u nás velkej rozdíl v tom, když by něco vyhodnotila jako nebezpečí…tam každý můj krok zpět by mohl být braný jakože potřebuju ochranu, jak píšeš…můj útěk a ona utíkat nebude, naopak jí to utvrdí v tom, že mě má bránit…a každý krok vpřed by mohl být braný jakože já jsem vyrazila do útoku “hrrr na něj” a ona mě v tom nenechá a půjde do toho se mnou…a to je teda zcela vyjímečná situace….

Sardullah
Sardullah 19.01.2025, 11:27:01 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 19.01.2025, 11:21:57

Jo…tak to je pravda…i jsem to napsala, že s berňákem a ovčandou na pohodu. Spíš jsem se snažila říct, že můžou být i jiné způsoby, než jen statické posazení a že i to může fungovat…a snad právě proto, že tohle zvládnu s umíněným pastevcem a nebo s velmi radikální čubou, tak snad by to mohl zvládnout i ovčák, pokud se majitelce nedaří…jinak pod tu důslednost a trpělivost se podepisuju, to je bez rozdílu…

Sardullah
Sardullah 19.01.2025, 10:54:59 xxx.xxx.189.104
acher:

Můj současný čuvač měl také období,kdy by se pral a i období kdy by utíkal  za zveří.Chodil na dlouhém vodítku a doslova jsme drtili sedni vždy a všude.Viděli jsme psa sedni a čekali jsme až projde,potkali jsme známého psa,fenu,se kterými si hrál,ale nejdříve musel sednout a teprve na povel se mohl jít očichat,pohrát si.Šli jsme okolo psa za plotem,kam by se nejraději vrhl,opět sedni,chvilku musel zůstat v klidu a potom k noze a šli jsme.Má do dnes psa se kterým se nesnáší,ale setkání se nevyhýbáme,narozdíl od protějšku,a ikdyž není v klidu,přesto sedí,sice si pobrukuje,ale sedí.Pamlsky jsem nedávala,on o ně moc nestál nikdy.Teď už má to sedni tak zažité,že vidí psa,sedne,vidí srnky,sedne,vyběhne kočka sedne,vylítne bažant sedne,jen zajíci ještě nejsou na 100%,ale naposled,když mu vylítl před čumákem,tak sice vyrazil,ale na zavolání se vrátil,takže to už snad taky dopilujeme.

Na tohle já jsem fakticky játro…

Vlastně jenom zírám, jak to s tím posazením psa všichni děláte…teda jasně u berňuchy Matěje si to představit dovedu, toho posadím a pokud bude vědět, že mám u sebe piškot, který dostane jako odměnu, tak ze mě nespustí oči), ale jinak…

Jako chápu…naučte do úrovně reflexu…pro mě sci-fi… když mám problém, když můj pes reaguje na psa, který se vynořil na konci ulice, tak tím, že ho posadím ještě zvyšuju jeho zájem o cizího psa…nemluvě o tom, když ten druhý pes ještě štěká a podobně…

Přijde mi, že tím “čekáním” v sedě je to ještě horší…pokud mám psa, kde si tu pozornost v sedě “nevynutím” a až se cizí pes přiblíží, tak už je můj pes nastartovanej tak, že prostě divadlo bude….

Vím, že mi napíšete “Sardullah…ty jsi to zase nepochopila, ty to zase vidíš úplně blbě a pod.” , ale Sardullah má svoje kynologické limity a lépe se jí pracuje se psem v pohybu, neboť mi přijde, že naučit psa v klidu dřepět a zároveň aby se soustředil na mě je těžší, než když mám psa v pohybu. Mě to přijde, že když pes sedí, tak nic nedělá a tudíž může vymejšlet bejkárny…když se pes hýbe a musí se hýbat tak jak já chci…měnit tempo, směr…tak už to ten mozeček trochu zaměstná, navíc, že tak nějak se ta “pára” tolik nehromadí.

Prostě neříkám, že to nemůže fungovat…jasně u Matěje určitě…u mojí ovčandy určitě…

Jen takovej příklad…Gina je ve své podstatě docela slušně vychovanej pes, ale mám svoje limity, možná dané mojí neschopností…nicméně …uvidíme cizího psa a budeme mít dostatečný distanc, takže žádná “těžká” situace…když jí posadím, tak se mi bude soustředit na toho psa, zatímco když zavelím “k noze” a začneme se hýbat, tak po chvilce ztratí o psa zájem.

Samozřejmě pokud mám reaktivního psa, tak to, že si ho dám k noze a zrychlím proti druhému psu, tak to není úplně dobrý…takže ve fázi nácviku buď potřebuju distanc a nebo nejdu tváří …příklad…jdu se psy po cyklostezce, kde není možnost pracovat se vzdáleností…proti nám jede na kole pán a doprovází ho výmarský ohař…tudíž proti nám běží pes…který ještě na moje psy přátelsky zaštěká…tak to už preventivně udělám otočku a pohybuju se stejným směrem jako oni…minou nás a můžu se zase vrátit…všechno v klidu a zvládnutelné…

Já tak nějak vycházím i z běžný praxe…jakmile někde zůstanu z nějakého důvodu stát, tak Gina si toho během okamžiku všimne a začne koukat kde co lítá a samozřejmě každý pes v dohledu je zpestření té nudy (že jako stojíme na místě)…zatímco, když jdeme, tak si cizího psa kolikrát ani nevšimne.

Hele neberte to prosím jako kritiku metódy posazování…naopak…prostě jsou lidi jako já, kteří to s reaktivním psem nedokážou a o tom, že by to měli na úrovni reflexu..o tom se jim může jen zdát.

Vidím to běžně…jdu se psy a proti nám pes…v místě, kde se tedy nemůžeme obejít nějakým velkým obloukem…no a jak vidím, že majitel se psem se mi snaží jít co nejvíc stranou a psa posadit, tak už si říkám, že může být problém, protože z těch, co potkávám, to nemá zmáknutý nikdo…pes buď sedí, ale je na něm vidět, že je jak na pérkách a že stačí malinko a dřepět nebude…což se často stane, když už procházíme, tak to pes nevydrží a začne chtít za námi a nebo se ho nedaří posadit vůbec a majitel se ho defakto snaží udržet, aby nebyl dotažen k nám a snaží se psa nějak upovelovat…samozřejmě, že zbytečně, protože pes už nevidí, neslyší…a víme všichni, že tam už nemá cenu se o něco snažit…

Vždycky když to čtu, tak se mi chce říct “tak mi to ukaž s tou mojí čubou ty Copperfielde” …a ne proto, že by to s mým psem bylo nemožné..prostě, že k tomuto je potřeba i nějaká schopnost páníčka a ne všichni páníčci jsou toho schopní…resp. nejsou toho schopní s jakýmkoliv psem….a proto si musí najít jiný způsob, protože se všicí schodnem na tom, že není možné, abych byla vláčena svým psem, kdykoliv potkáme jiného psa….

Sardullah
Sardullah 18.01.2025, 21:08:54 xxx.xxx.221.216

Jo jasně…když už si myslím, že by mi kastrace pomohla, tak bych teda nejdřív zkusila chemickou.

Jinak teda musím říct jako bývalá majitelka velmi radikální feny, že si to neumím představit…vlastně umím …v její dospělosti jsem se několik měsíců potýkala s problémem a byl to očistec…

U mě ještě asi trochu horší, protože jsem měla dva psy ve váhový kategorii 50+ ..dvojčata a pes fenu poslechl na slovo, takže pokud fena zavelela “hrrr na něj” tak pes, který radikál nebyl, jí poslechl.

Jenže to nejde, abych chodila kanálama a v noci, protože nezvládnu fyzicky svoje psy.

Takže nejdřív tréning s čubou ve vzdálenosti od druhého psa, kdy jsem to byla ještě schopná upovelovat, kdy fena ještě vnímala a postupně vzdálenosti zkracovat…pokud mě vnímat přestala, tak čelem vzad a odtáhnout jí ze situace…když už to šlo, tak s oběma, ale to se mnou chodil syn, aby v případě krizovky převzal psa, protože oba bych je neudržela. No trvalo to, ale dali jsme to.

Myslím, že u nás byl nej problém můj “strach”, že zase bude divadlo a moje napojení na fenu…zpětně si myslím, že jsme se motaly v kruhu…já uviděla psa a hrklo ve mně a fena si možná myslela, že mám strach a že je potřeba mě bránit. Takže až když jsem se fakticky naštvala a řekla jsem si “a dost, když zvládnu půltunovýho koně, tak tady se mnou nebude zametat padesátikilovej záprtek” a pak to najednou začalo jít…moje sebevědomí, v kombinaci s mojí urpustností, že zvládnu všechno na světě….ne nenaučila jsem fenu, aby milovala psy, aby s nima neměla problém…ale zavelela jsem k noze, přidala do kroku a vedle mě u tý nohy klusala načuřelá fena, ale nic jinýho jí nezbylo.

Tak si říkám, že se možná situace stala párkrát a zadavatelka začala být v takových situacích nejistá a pes to třeba blbě vyhodnocuje.

Osobně bych teda nenechala psa, co předtím ztropil divadlo. aby se pozdravil s fenou.

Máš problém v tváří tvář…no tak zkusíme čelem vzad a půjdeme pomaleji…domluvím se s majitelem druhého psa, jestli by nešli chvíli za námi a pokud to situace dovolí, tak aby nás předešel a pak já udělám čelem vzad a půjdu zase svým směrem. Někdo zase praktikuje posazení a upoutání pozornosti psa, než jiný pes projde (to neumím, to mi nefunguje)

Procházení kolem plotu, kde štěká domácí hlídač…já předtím použiju povel “ani na to nemysli”..pyrenejce řeknu dost rázně “Gino NE”…psa poveluju k noze a zrychlím…pokud to ještě nemám pořádně nacvičeno, tak přejdu na druhý chodník, abych měla nějakej distanc.

Nejsem žádnej kynologickej bůh, ale snad právě proto, že jsem měla problém s berberkou…že jsem se dost dloho potýkala s taháním na vodítku a nepřiměřenou reakcí na psy s pyrenejkou, můžu říct, že když to zvládne takový kynologický játro jako já, tak to snad dokáže každý.

Sardullah
Sardullah 18.01.2025, 16:06:25 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 18.01.2025, 15:42:05

Mě to ani nepřekvapuje…bodání do kočky v pasti je na pohodu, je to normální…

Naše zákony jsou proti týrání, ale vzhledem k tomu, že máme přeplněné věznice a tudíž se mají více používat alternativní tresty…u zlodějny se nám limit pěkně zvednul na 10 tisíc…za znásilnění podmínky…nevěřím, že si v téhle republice někdo někdy půjde sednout za nějaké týrání zvířete ani kdyby utýral 50 psů…záměrně uvádím psy, neboť mi přijde, že na ty je veřejnost tak nějak nejcitlivější…ve své podstatě si myslím, že ani za týrání člověka možná taky nebude trest natvrdo…

Sardullah
Sardullah 18.01.2025, 14:47:22 xxx.xxx.189.104

Tak ke mně se vrátili vrabčáci…resp. hejno posílilo na počet, na který jsem zvyklá…něco mezi 20-30 jedinci, tak začalo být veselo.

Nějak mi přibylo kosáků…tak jsem ještě objednala sušený červi, abych jim zpestřila jídelníček…akorát mě štve, že jsem to nesehnala u nás ve městě, protože se samozřejmě cena navýšila o poštovný.