Aktuálně: 2 774 inzerátů261 111 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Příspěvky uživatele

keriton

keriton
keriton 16.06.2025, 17:06:47 xxx.xxx.66.228
Tenurri:

ano, už na ten kurz koukám…doporučovali to hodně lidi ze skupiny s reaktivcema. Jestli to alespoň trochu pomůže, je cena úplně v pohodě…

Za ty socializačky a skupinovky jsme dali už určitě víc a akorát to problém zhoršilo.

Ph: No co mi zbývá, že 😀…někdy z něj mám ohromný nervy, ale vztekání se mi nepomůže ani problém nevyřeší. Vždycky to jdu rozdýchat a dobrý. Ale občas bych mu teda nejradši pleskla. Ono kolie jsou uknikaný, ale tohle je extrém. Chlapec neumí vůbec zpracovávat svoje emoce…a že jich má teď habaděj 🙂

Ještě k té Dostlákové, ona vlastně pracuje především se zónami stresu, takže si člověk udělá hezky představu, v jaké zóně co funguje, jak poznat podle projevu psa, v které zrovna asi je, jak se propracovávat ke vnímání od nejlehčích po těžší situace, atd. A to mi přijde dost dobrý.

A popravdě si nejsem jistá, jestli bych vydržela chodit na socializačky, pokud by to bylo blbý a nebyly by vidět pokroky. To by se taky mohlo stát, že je chyba v přístupu a že se něco dělá blbě…. 

keriton
keriton 16.06.2025, 13:21:10 xxx.xxx.66.228

“Fňuká, když venku sedíme na lavičce a nikam nejdeme - řeknu mu ať si lehne, tak si lehne, ale kníká protože tam nechce ležet…."
“On ty povely zná a splní je, problém je, že je to to poslední, co by chtěl v dané situaci dělat….”
“Trenérka nám říkala, že musíme prostě vydržet..”

Přijde mi to jako náběh na fakt nepříjemnosti, co se týče získávání zlozvyků.

Doporučila bych online kurzy od Kristýny Dostálkové, má tam něco pro pohodové procházky a potom o konceptech, je to veskrze pozitivní a velmi návodné, takže se toho nemusíte bát. Navíc získáte na nějaký čas přístup do její FB skupiny, kde se můžete radit přímo s ní. Za mě jedny z nejlíp vynaložených peněz na cvičení se psem, a to jsem jinak dost škrt.

No a pak Eva Štemberová, ale to zase mnozí nezkousnou, že není čistej pozitivkář 🙂

keriton
keriton 14.06.2025, 16:04:33 xxx.xxx.66.228

Moc neporadím, jen můžu říct, že krmím Primal Spirit. Určitě to neodpovídá kvalitou (mají ale vyšší řadu Alpha Spirit, třeba by se tam našla vhodná varianta). Já jsem spokojená s konzistencí a množstvím odpadu, popravdě v tomhlo ohledu je to lepší výsledek než nějaké kvalitnější granule, které jsem před časem zkoušela. 

keriton
keriton 09.06.2025, 11:42:05 xxx.xxx.66.228

Každý zná svého psa a sebe nejlépe, takže je to spíše o tom, jak to odhadnete. Já mám psa "mírně" úchylného, na některé kastráty (psy i feny) reaguje hůř jak na háravku. Jasně, uřvat se to dá, ale doma bych to řešit nechtěla. Ale zase, kdyby to byla nutnost, nějak to zvládnu. 

keriton
keriton 31.05.2025, 20:55:15 xxx.xxx.66.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 31.05.2025, 15:57:00

Bomba!

To já bych si teda dala! Ale tento pes na to není, nežádá dlouhé výlety a navíc po větších akcích pokulhává. Tak mi nezbývá než se válet na gauči a občas fňukat, že nemám žádnou kondičku …. 😀  

keriton
keriton 30.05.2025, 06:34:48 xxx.xxx.66.145

Doporučuju https://www.mushgo.cz/ - poradí vám, ale také si můžete vyzkoušet přímo u nich, jezdí po republice a můžete se někde potkat, ozkoušet přímo na psovi, nechat si na to mrknout odborníky.

keriton
keriton 28.05.2025, 14:30:31 xxx.xxx.66.145

Nejvíc mě dostalo, když jsem psa tuhle šampónovala (lehký alergik, 1-2x do roka nutno vyšamponovat a pak se mu viditelně uleví). To se musí celej vykoupat, čeká se 10 minut s šamponem, aby to pořádně zabralo, pak se důkladně vymývá, pak vysušuje, atd. Pak se on sám celej ještě docela dlouho meje, samozřejmě.

A pak po celým tom procesu na něj kouknu a vidím po něm lézt klíště…. 😀 

keriton
keriton 28.05.2025, 14:08:56 xxx.xxx.66.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.05.2025, 11:52:49

Mám furt toho samýho vořecha 😉

Myslím, že na každýho psa jdou klíšťata jinak. Na krátkosrstýho bez podsady tehdy moc nešly, na tohoto s trimovací srstí a hustou podsadou jdou hodně. Necházím lezoucí klíšťata doma na nejroztodivnějších místech, nejčastěji samozřejmě na gauči, ale klidně třeba i na zdi… Letos je to určitě daleko horší než loni.

keriton
keriton 28.05.2025, 11:42:53 xxx.xxx.66.145

Už jsem taky byla zoufalá a pořídila jsem repelent Menforsan. Dost to funguje, akorát je stále pes cítit po citronu, no. Místo 20 lezoucích klíšťat sbírám po procházce třeba jen 1-2, nědky žádné. 

Pes má Simparicu, to řeší zakouslé potvory, ale není to repelentní.

I tak už jsem jedno tahala ze sebe …..

keriton
keriton 21.10.2024, 13:34:48 xxx.xxx.80.147

To je podle mě ideální, nikdo nemusí být smutný, že si ho pes neoblíbil  🙂 

Podle mě to každý pes má trochu jinak. Některá plemena inklinují k vazbě na jednoho člověka a s tím se pak těžko něco udělá. Některá zase dovedou akceptovat jako pána více lidí. 

U nás pes mírně preferuje toho, kdo se mu víc věnuje. Ale dovedl by se snadno přeorientovat, kdyby se to změnilo. Nejvíc se to u nás pozná asi na tom, když jsme všichni spolu, a jeden z lidí odejde pryč - tak chování psa v tu chvíli, jak moc to řeší, jestli se v nepřítomnosti toho člověka chová výrazně jinak nebo je úplně normální, apod. 

Předchozí pes byl velmi výrazně fixovaný na mě. 

keriton
keriton 20.10.2024, 17:15:30 xxx.xxx.80.147

Moje vetka říká, že prý  jen 20 % psích alergiků má alergii na potravu. Většina je alergická na něco z prostředí.

keriton
keriton 18.10.2024, 13:15:07 xxx.xxx.80.147

Fineček na lidi obvykle neštěká, ale když už, tak vrčí. A to velmi zle, zní to jako smrtelně myšlená výhružka zabitím. Je to spíš výjimečné, ale zatím tuším, že mu vadí upřený pohled, zírání. Je schopný takhle vrčet i na dítě. Jinak lidi ale neřeší, naopak, kamarádí se, loudí pamlsky… Tak se snažím dávat pozor a sledovat reakce psa. Jakmile mám pocit, že ztuhnul nebo začal na někoho zírat, odvádím pozornost.

keriton
keriton 17.10.2024, 15:27:22 xxx.xxx.80.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 17.10.2024, 15:23:51

Jo, koukám 😀 U nás to asi bylo nějak podobně, jen moc pěkně zabaleno do roztomilého výrazu, který zaručí, že psovi projde vše 😀 Naštěstí nemám teriéra, takže stačilo odhalit tenhle základní trik s roztomilostí (u všeho) a přestat mu na něj skákat 😛 

keriton
keriton 17.10.2024, 15:17:12 xxx.xxx.80.147

Jestli byla otázka na stopovačku na mě, tak pes šel poprvé na volno (tzn. úplně bez všeho i bez couračky) po 7 měsících od příjezdu z útulku. Od je ale dost spolupracující, tendence k poslušnosti je u něj vážně dost silná. “Tak dlouho” nám to trvalo hlavně kvůli určité vychcanosti, se kterou zase bojuje za to, aby si mohl dělat, co chce. 
Takže přivolání pobral velmi snadno, ale to, aby se držel v patřičné vzdálenosti, i když ho něco vepředu zajímá, to už bylo na delší práci. 

U něj skoro vždy, když jsem našla správný postup, najednou vše fungovalo klidně ze dne na den. Většinou mu trvalo dva tři dny zjistit, že mám nový postup, že s tím vlastně nesouhlasí, a jak proti tomu bude bojovat, a pak začal odboj 😀 

Obecně, pokud nejsou pokroky, asi to chce něco změnit. Natočit video, jaká je aktuální situace, poslat Evě, nechat si poradit, co je potřeba jinak… 

keriton
keriton 11.10.2024, 12:38:57 xxx.xxx.80.147

S oběma plemeny bude určitě super akční život, pokud vám nevadí se psovi každý den věnovat dle jeho potřeb, a především v prvních 2-3 letech investovat velké množství času a energie (a samozřejmě peněz) do výchovy a výcviku. 

Obnáší to například dlouhé měsíce (někdy roky) vodit psa na stopovačce v jakémkoliv počasí, protože se zatím nedá bezpečně pustit na volno. Zvládnout fyzicky 30-40 kg váhy, když pes ještě neumí netahat na vodítku. Tušit, jak a k čemu psa potřebuji vychovat. Vyrážet za kvalitními trenéry (často někam daleko) a nechat si radit, jak psa správně vést, socializovat. Umožnit psovi aktivity, ke kterým je plemeno šlechtěné …. atd.

Myslím, že takové psy by si měli pořizovat jen lidi, kteří se s plemenem dobře seznámí a jsou si jistí, že to je přesně to, co chtějí a jsou schopní zvládnout - ta nálož energie, rychlost a intenzita reakcí, sklony k určitým výchovným problémům, atd.

keriton
keriton 24.09.2024, 12:12:45 xxx.xxx.80.147

Na zimu, na hory a do deště mám pohorky od vivobarefoot. Sice se mi nelíbí jejich cena, ale děsně mi vyhovujou. Když páchám horskou turistiku v létě, tak z nich jen vyndám zateplovací vložku a jsou bezva.

https://www.vivobarefoot.cz/vivobarefoot-tracker-ii-fg-womens-bracken_z45050/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwxsm3BhDrARIsAMtVz6MGzHO3Pe1ujT4TEPkFCl6XlFMT-KqxtCjkVTcevK0qygFpfP3lvVgaApIJEALw_wcB

keriton
keriton 20.09.2024, 14:26:57 xxx.xxx.80.147

První, co mě napadlo, jestli by nebyla možnost přeci jen zmenšit přepravku pro psa. Náš pes se ve své přepravce jen tak tak otočí, a je v ní děsně spokojený, což vůbec (vzhledem k jeho boji proti omezení osobní svobody) nechápu… 

Takže pak přepravka pro psa 19 kg zabere cca ⅓ kufru. 

keriton
keriton 20.09.2024, 12:33:32 xxx.xxx.80.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Edůza z 20.09.2024, 11:23:04

Já jsem nechala utratit psa ve fázi, kdy mu ještě téměř “nic nebylo”, na práškách fungoval skoro bez problémů, kolemjdoucí by nic nepoznali. Venku běhal, měl zájem. Jenže bylo naprosto jasný, že bude hůř a to klidně za minutu (nádor na slezině). Mohl tady být možná déle, ale blížilo se léto, horko, a já prostě nechtěla čekat, až mu bude zle a nebude moct. A k tomu každou chvíli přemýšlet, kdy to přijde a jestli zrovna bude možný jet na veterinu na akutní uspání. 
Je to pragmatický, pro někoho možná bezcitný, ale zpětně toho vůbec nelituju, podle mě to bylo správně. Zodpovědnost za to zvíře mám nakonec já, nikdo jiný.

keriton
keriton 18.09.2024, 09:11:12 xxx.xxx.80.147

“…tak si to kompenzuju na gauči 🙂”

Je fakt, že zpřístupnit psovi gauč (což jsme ani v nejmenším neměli v úmyslu) byl hodně dobrý krok. Společné lenošení na gauči si vážně užívám.

keriton
keriton 18.09.2024, 08:01:12 xxx.xxx.80.147

Aby se tu ozval i hlas tyrana, náš pes do ložnice vůbec nesmí.