»
Odpověď na příspěvek uživatele
Anonymní z 02.04.2025, 09:29:24
chce to zkoušet…různé druhy masa, různé druhy kapsiček a konzerv, různé druhy granulí, protože ne každá kočka jí vše.
U nás jedou nejvíc granule, ale jen určité druhy a určité příchutě (ryby, kuře, krůta).
Z kapsiček a konzerv mi žerou jedině trhané maso ve vlastní štávě/vývaru (maso v želé, ani paštiky nežerou) a to zase prakticky jen rybí (tuňák, losos). Syrové maso vůbec, vařené taky ne…jediné, co sní, je syrový losos, když děláme sushi…konzervu jim dávám jen párkrát týdně a stejně to většinou dojídá pes.
Kocour si občas dával bílý jogurt, ale už ho taky nechce.
Šunky, uzeniny a jiné slané a kořeněné věci nenabízím vůbec. Vzhledem k tomu, že nic moc nechtějí, jsou většinou na granulích, což pro ně není za trest, ale spíš za odměnu, že jim nenutím něco jiného 😀…
Dobré je posypat nové krmení probiotiky - my kupujeme fortifloru, kočkám hodně chutná a voní, to může pomoct. Potom existují různé vitaminové pasty (kupujeme od gimcat - jiné nežerou 😀)…nebo maso zkusit nastrouhat, natrhat na kousíčky, udělat nekořeněný vývar…
zkoušela jsem maso posypávat probiotiky, míchala jsem do toho gourmet konzervy, které nejsou nic moc, ale kočkám většinou jedou a nic…asi záleží na vaší trpělivosti a vytrvalosti. Já to vždycky po pár dnech vzdám, aby kočky neumřely hlady a dám jim zpátky granule. Taky by nám kocour vyřval díru do hlavy.
Co se týče granclí, u nás je největší hit Purizon (tam ale mají teď víc druhů a kvalit) nebo Amanova. Míchám jim to většinou s Canaganem, který mi přijde kvalitnější. Dřív jsem kupovala Orijen cat&kitten, to jim chutnalo taky hodně, ale jak je na tom s kvalitou teď netuším. Koupila to celé společnost, které nevěřím, takže už dlouho nekupuji.
Z konzerv a kapsiček kupuji applaws a cosmu, občas si dají kapsičku od fitminu.
To že to chutná (nebo to tolerují) našim kočkám ale neznamená, že to budou jíst i ostatní.