Aktuálně: 2 746 inzerátů261 829 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 22.07.2025, 13:21:46 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 22.07.2025, 13:04:45

Mně zase lidi říkají, jestli mu nedáváme najíst…
Jako žebra ani páteř mu nelezou, na prohmat jsou cítit, ale ně nějak výrazně.

Tenurri
Tenurri 22.07.2025, 11:15:17 xxx.xxx.239.143

Tady je ještě jedna fotka z dneska. Ty dvě jsou ze včera. Nevim, přijde mi jak z koncentráku 😅.

Obrázek
Tenurri
Tenurri 22.07.2025, 10:14:57 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 22.07.2025, 10:05:26

My mu právě přestali vařit po té diagnoze, jelikož to nepomáhalo a bylo potřeba nasadit jednodušší věci na trávení + antibiotika + famosan + prášky na bolest, od té doby jsme to nezkoušeli. Včera jsem se k tomu bohužel nedostala, protože dostal za úkol nakoupit muž, což sice udělal, ale už jsme si neřekli, že když bude končit v práci v 7 večer a přijede domů po 8 večer, tak už je to docela pozdě a Jack už byl po večeři. Tak dneska.

Tenurri
Tenurri 22.07.2025, 07:54:50 xxx.xxx.239.143

2D pes. My jsme mu dávali i vetší krmnou dávku, ale buď to nesnědl celé, nebo když jo, tak mám pocit že toho akorát šlo víc ven. Od diagnostikované slinivky a dietě přibral asi 400g. Má 21,5 kg. Je menší, ale i tak si myslím že by to aspoň 2-3kg chtělo nahoru.

Jako teď aspoň žere, před diagnózou skoro nechtěl jíst, po ní nám taky trvalo než se nějak rozumně rozjedl.

Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 21.07.2025, 13:39:14 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.07.2025, 13:27:36

No, přibrat by právě mohl. Energie ale má dost, pokud není 32 ve stínu 😀…

Sice mu nelezou viditelně žebra a páteř, ale hubený mi jinak přijde dost, já pak hodím fotku z vrchu. Vetka nám psala BMI 2/5 s tím, že by měl trošku nabrat.

Tenurri
Tenurri 21.07.2025, 13:21:04 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.07.2025, 13:12:21

Já si teda vůbec nedokážu představit pořídit zvíře někomu, kdo o něj nestojí. Představa, že bych svojí mamce, nebo babičce dotáhla domů psa, nebo jiné zvířátko…no asi by mě s tím úplně nevyhodily, ale vím, že by o to rozhodně nestály…
celkově dávat někomu cokoliv, o co nestojí, jen protože mám já pocit, že je to pro ně dobré…no nevím. 
Není lepší si s tím člověkem promluvit, předložit svoje argumenty, ale respektovat i jeho názor? 

Nebo jako klidně psa pořídit s tím, že si ho jste schopní a ochotní vzít, když to neklapne…např po týdnu se zjistí, že to paní nevyhovuje a nechce se o ně starat, tak ji rpostě nebudete “nutit” a psa si vzít k sobě, tak asi ok…ale stejně by tomu i tak měl předcházet VŽDY souhlas druhé osoby, která se o to zvíře má starat.

Mně osobně by vadilo i to, že kdybych psa chtěla, tak do výběru by mě nikdo nezahrnul a jen by mi ho přivezli.

Tenurri
Tenurri 21.07.2025, 13:14:08 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.07.2025, 12:54:21

Spíš mi jde o ten proces přechodu, z čeho a na co. Páč když mi na veterině všichni řekli, že z RC low fat pomalu přejít na granule s 16% tukem je v pořádku při naší diagnoze a tady se “děsí” (přeháním, vím) nad tím, že jsem přešla na granule s 10% tukem a že to může být dost pravděpodobně problém. Jako jo, asi můžou být problém i ty WB samotné, že by mu třeba nějak moc neseděly ani bez diagnozy…

Já vlastně nevím, jestli vůbec někdy v budoucnu bude moct mít jídlo s větším % tuku než teď, nebo bude muset mít doživotně nějakou formu diety. Kdy a jak potom můžu zkoušet zařazovat “tučnější” věci, jestli vůbec. 

Asi mi jde o nějaké vyhlídky do budoucna. U nás mi řekli, že v tom nevidí problém, jen přejít pomalu. A že kdyby náhodou, tak mu nechat tu dietu delší dobu. Nikdo se nezmiňoval o tom, že mám najít normální stravu která má do tolika % tuku, čemu se úplně vyhnout, atd. 
To mi u nás neřeknou.

Plaka psala, že s vetem hodně pečlivě řešili, co mu teda dávat, asi měli sestavený nějaký plán. U nás to bylo jen “dieta + pomalý přechod na co chcete” 😀, takže ať už bych tam přišla s čímkoliv, tak mi řeknou, že asi jo, že to musím zkusit. Jako v něčem jsou u nás dobří a v něčem nic moc…bohužel co se týče stravy je to spíš ta druhá varianta. Úplně se mi experimentovat nechce.

Tenurri
Tenurri 21.07.2025, 12:12:21 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.07.2025, 11:28:03

máme doma aktuálně enterozoo gel (to bude asi něco podobného jako diadog, předpokládám) a probiotika pro psy a kočky tyto

Tenurri
Tenurri 21.07.2025, 11:12:00 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.07.2025, 10:49:24

Tu vlákninu dostal jednou, nebyl vidět žádný rozdíl - špatně mu nebylo, stolice stejná. Po komentářích tady jsem ji už nedávala. 
Přes víkend byl na RC konzervách - stolice asi lepší, jen po dlouhé procházce a běhání v řece měl pak jakejsi matlajz, ale to je normální po delší aktivitě.

Dnes mu zkusím uvařit kousek kuřecího prsa, přidám ke konzervě a uvidím. Ty WB dávat nebudu, není mu z toho špatně, ale jak jsem psala, něco mi tam nesedí a nechci, aby se to případně vrátilo kvůli dlouhodobějšímu krmení.

Granule nějaké potřebovat budeme taky, koupila jsem malý pytlík těch Marpů, jak psala Plaka, ale zatím je teda na dietních konzervách, nechci mu hned cpát jiný granule. Předtím Marpy měl takřka od štěněte a žádný problém nebyl. Uvidíme. 

RC grancle jsem neobjednávala, když je skoro nežere. Konzervy žere ale z částky za ně nejsem úplně happy 😀

Já nad tím o víkendu přemýšlela, i nad tím co mi řekla vetka, co jsem si přečetla tady. Bohužel si nemyslím, že veti na naší klinice mají nějak zmáknutou psí výživu při potížích. Nebo jinak. Všichni, s kým jsme se tam radili mi řekli prakticky to samé…vet dieta měsíc až dva našeho výběru, ale nepřekročit 10% tuku a pomalu přejít na normální předchozí krmení - specificky jsem se jich i ptala, jestli budou ok granule, které měl předtím (ty měly myslím 16% tuku) a nikdo z nich v tom neviděl problém. I tak jsem raději volila přechodobě ty gastro WB s 10%. O syrovém mase ani nemluvím, to je vždycky to první, co radí úplně vysadit.

V očkování proti vzteklině po přeléčení taky neviděl nikdo problém. Očkování dostal, stav to naštěstí nijak nezměnilo (ten “divnobobek” a větší objem stolice měl už předtím když jsme přešli na WB).

Kdyby byl nějaký problém v tomto ohledu do budoucna, objednám ho asi k někomu, kdo se specializuje na gastro problémy -  v jiném vlákně jste tam radili nějaké vety, musím na to kouknout).

Tenurri
Tenurri 19.07.2025, 10:28:00 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 18.07.2025, 23:16:42

Koukala jsem na to. No a teď teda. Můžu mu vyrobit jídlo podle jednoho z těch receptů co tam má jako low fat a dát mu to jen tak, nebo musím zase pomalu přecházet i když to je taky dieta?

Protože hills/RC se mu dávaly hned bez jakéhokoliv přechodu. Na WB dietu jsem už pomalu přecházela, i když to byla stále dieta.

Ja teď RC doma nemám a seženu je až příští týden. On teda průjem ani problémy nemá, jen mi tam “něco” ve stolici úplně nesedí. 

Muzu mu prostě dneska uvařit dle schváleného low fat receptu ? Jediné co teď ještě máme low fat RC jsou konzervy.

Maso bych tedy uvařila, syrové si ještě netroufnu.

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 22:41:42 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 18.07.2025, 21:43:04

No, kdyz to podáte takto, zní to divně, to asi jo. Ja hledala jinou dietu, protože royalky žere jen aby neumřel hlady. To se mi moc nelíbilo, tak jsme hledali něco jiného, a WB mi přišlo, že je pak složením normálnější a líp se z toho bude potom přecházet na normální granule. 

Rozhodovala jsem se mezi tímto a farminou. S tím že jsem pak chtěla přejít na neveterinární granule WB, tak jsem vzala WB.

Nám právě vetka říkala že do 10% tuku je to v pohodě. A to psyllium nám taky poradila ona, že si myslí že RC má vlákniny víc než WB s batáty. A že s tím má u psa dobrou zkušenost. Mně to pak už nenapadlo nějak zkoumat.

Jen mě teda překvapilo, že na obalu toho psyllia je, že změkčuje stolici, když já chtěla vlastně od toho přesný opak.

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 13:43:56 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 18.07.2025, 13:33:32

Jenže my na těch royalkách už byli docela douho, vetka nám říkala, že na nich máme být tak měsíc nebo max dva a potom pomalu zkoušet přejít , když to bude ok. 
Tak jsem vybrala gastro “líbivějšího složení” a z nich jsem pak chtěla přejít na normální. 

Ano, o diskuzi výroba ČR vs DE jsem se dočela, až teď, když jsem hledala na internetu, proč ten nový pytel nesedí tak jako ten starý při přechodu.

Z Wolfdomisky mi psali, že standardně mají DE výrobu, ale že je lepší se vždycky před objednávou informovat, jestli jsou skladem. Ty nové jsme teď brali ze spokojeného psa, páč tam mám věrnostní slevu.

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 13:17:31 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.07.2025, 12:49:17

no, když se mu rozjela ta slinivka, tak mu pak nedělalo moc dobře ani vařené, uklidnil si bříško až na té pufované rýži od royalek - low fat dieta. Teď jsme právě přešly na wolfsblut gastro granule, tak jsme do toho raději zase nic nezkoušeli přidávat, protože pak člověk neví co přesně udělalo problém. 

Jen ty piškoty nosím furt po kapsách - to máme ověřené, že mu žádný problém nedělá.

Každopádně zatím jsme vařené znovu dávat nezkoušeli. Jediné co, tak mu nechávám vylizovat kelímky od bílého jogurtu, to zatím bylo taky úplně v pohodě.

Já z toho taky nejsem nadšená, chtěla jsem mu dopřát dietní granule alespoň s relativně normálním složením, když už byl dobrej…uvidím jak se to bude vyvíjet dál.

Jen pro představu - RC:
“Rýže, drůbeží bílkoviny (sušené), kukuřice, ječmen, živočišné bílkoviny (hydrolyzované), sušené řepné řízky, živočišný tuk, minerální látky, kvasničné produkty, mono- a diglyceridy kyseliny palmitové a stearové esterifikované kyselinou citronovou, psyllium (slupky a semena), frukto-oligosacharidy (0,48 %), rybí tuk, hydrolyzát kvasnic (zdroj mannan-oligosacharidů; 0,19 %), měsíčková moučka Snadno stravitelné suroviny: (82,4%).”

Wolf:
“Sladké brambory 43 %, kachna 34 % (čerstvá kachna 26 %, sušená kachna 8 %), hrachový protein, vojtěška 2 %, dýně 2 %, kachní vývar 2 %, sušená celá vejce, rybí olej, minerály (elektrolyty: hydrogenuhličitan sodný, Chlorid draselný, chlorid sodný), topinambur, mannan-oligosacharidy (prebiotikum) 0,2 %, frukto-oligosacharidy (prebiotikum) 0,2 %, plody arónie, kurkuma 0,08 %. "

Je to hodně rozdíl, oboje jsou gastrointestinal, přecházeli jsme fakt pomalu, ale možná jsou na něj “až moc” po té rejži s kukuřicí…no nevím.

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 12:41:30 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.07.2025, 12:37:48

já zkoušela akorát játrové a tuňákové…mám v plánu zkusit upéct i z té dietní konzervy, ale teď ne, teď to nechci pokoušet. Kupovala jsem kvůli pamlskům pro psa i špaldovou mouku 😀…my jinak používáme doma obyč.

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 12:37:28 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 18.07.2025, 12:26:34

Tak s komerčními pamlsky nikdy problém neměl. Kupovali jsme hodně sušené plíce, srdíčka, dogfitnessky, lyofilizované masové kostičky, psí tréninkový salám, i takový ty křupky kostiček a rybiček od carnilove - jehně s brusinkama miluje i kocour a ten skoro nic takového nežere 😀…všechno ok.
Piškoty dáváme - klasicky ty dětské, protože psí nežere 😀…ty máme i povolené při dietě.

Problém byl jen banán a syrové vepřové. Vnitřnosti mi nejedl, tak tam nevím. Celkově když dostal v porci až moc syrového masa, tak taky nic moc.  To se pak strašně pásl na trávě a zvracel. A nejspíš teda i dýně mu moc nesedí.

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 11:45:39 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 18.07.2025, 11:18:03

Asi mám zkreslené představy, protože jsem byla zvyklá na pevné cihličky, po kterých nebyla špinavá ani tráva 😀…vše mimo už ve mě rozsvěcí červenou kontrolku

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 10:46:13 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.07.2025, 10:24:20

Ono to nikde uvedené není, takže leda se před objednáním optat, jestli je mají, potom to zanést do poznámky a doufat, že pošlou správný pytel 😀…
No teď mám každopádně doma otevřený 12 kg pytel. Když to bude s psylliem v pohodě, tak to asi normálně zkrmím a pak uvidím, jestli půjdou jednoduše sehnat.

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 10:43:58 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.07.2025, 10:32:10

Neříkám, že jsem předtím psa krmila svíčkovou, to zase ne, obědy pro lidi nedostával, ale jinak jedl kde co vhodného pro psy a bylo to v pohodě, i ten rohlík jsem mu klidně dala…teď mě dost ubíjí že krom veterinární diety nemůže nic a vždycky když něco přidám, tak musím postupně a hlídat jako ostříž, jestli mu to nedělá nějaký problém. 

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 09:45:46 xxx.xxx.239.143

Tak update po delší době. No, přešli jsme úspěšně na ty gastro wolfsbluty, jenže asi zase problém.

2kg pytel byl úplně v pohodě při přechodu, tak jsem koupila 12kg pytel a nějak se mi to nezdá. Břicho ho nebolí a špatně mu nijak není, žere je s chutí, průjem nemá, ale nemá ani “cihličky” a stolice mi přijde taková více lesklá - prostě jiná než na royalkách a než dříve, když byla ok, taky chodí víckrát denně a vyrábí větší hromádky. Řešila jsem s vetkou, ta říkala, že mu možná jen chybí vláknina, jestli nemá průjem ani žádné potíže s novým krmením…tak dneska jdu koupit do lékárny psyllium.

On totiž ten menší pytlík byl z německé výroby, ale ten větší je vyrobený u nás ve vafu…vůbec jsem netušila, že to začalo vyrábět i vafo. 

Tak nevím jestli nepřejít zase zpátky na royalky, které ale moc žrát nechce a sní jen udržovací dávku, nebo zkusit ještě jinou dietu. Vetka doporučovala zkusit farminu. S tím, že mu teda teď nemám zase nic jiného dávat, přidat do jídla 1x denně psyllium a pozorovat třeba týden, jestli bude nějaká změna. 

Mám pocit, že se na normální krmení v životě nedostaneme. Možná mu opravdu jen chybí vláknina a já zase jen extrémně plaším. Nejsem moc šťastná, že to začalo dělat pro náš trh Vafo…

Tenurri
Tenurri 18.07.2025, 09:28:15 xxx.xxx.239.143

Achjo, je mi smutno 😀 já doma řeším, jestli psu vůbec můžu dát kousek bílého jogurtu nebo kousek vařeného kuřete, aby se mu nevrátila slinivka, a vy tu jedete svíčkovou se 7 😀 …