Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.10.2025, 12:11:25
Hlavně, aby byl zdravý. Docela by mě zajímalo, jestli tu změnu vybarvení podpořily nové podmínky nebo by nastala i tak. Předělané akvárko má totiž vodu do hněda plnou taninů. Nějaké náznaky tam byly i předtím, ale až po překopání komplet nádrže začala být ta změna opravdu rychlá. Je tam vidět i rozdíl v rámci jednotlivých dnů.
Ty jo…asi tu flexinu koupím. Byla jsem strašný odpůrce, ale začínám vidět nedostatky stopovačky a 3m vodítko na výlety moc nestačí…ne všude se dá pes pustit na volno a ne všude mám odvahu ho pustit já (zvěř v lesích atd)…za týden jedeme na 4 dny na Moravu výletit a tam stopku nechci ani vidět 😀…je to teď furt zablátěný hnus.
Jen si to tu odložím. Celý víkend jsem se hrabala ve vodě a písku 😂 (mínus procházky se psem). Bettarko se celé předělalo a vyměnilo se dno (většinu starého jsem znovu použila, ale na dno šla Tropica zásobní + seachem flourite a na to zpátky volcano black powder starý i nový)
Koule k pc se předělála na obdélník ala “jezírko”. Samotná koule se taky předělala, aby byla příjemná na údržbu a až se zaběhne poputuje do práce na stůl.
Na poslední fotce nasrany bettosaurus v dočasném hotelu.
MZe: MZE-23866/2025-13143 2 Přehled změn v zákoně na ochranu zvířat: Ustanovení § 4 odst. 1 písm. o) zákona na ochranu zvířat – zákaz uvazování psů • Ustanovení zakazuje uvazování psů a upravuje, na které prostory se zákaz uvazování psů vztahuje, a výjimky z tohoto zákazu. • Psů narozených před 1. lednem 2025 se zákaz uvazování týká od 1. ledna 2026. Viz přechodná ustanovení bod 1.
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 02.10.2025, 14:31:43
Mně to z článku přijde jako klasická kouřová - třeba mainky ji mívají - ale ty ji mají myslím od narození až do konce. Nepřijde mi to jako ta karpati, kde jsou světlé konkrétní části a rodí se tak už koťata. Já ale genetice ani za mák nerozumím 😀. Já takto zbarvenou “obyčejnou” micku ještě nikde nepotkala.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 03.10.2025, 13:55:37
Tak to mám vždycky, když jsem nemocná… doma mi nepřijde, že to je až tak špatné, ale po tom kiláku už venku umírám, nedejbože do kopce 😀. Takže se nakonec otočím a odplazím zase domů.
Ale když jsem nemocná, tak má Jack povoleno se semnou válet v křesle nebo na gauči v peřině (do postele nechodí), takže mu to vlastně zase tolik nevadí a užívá si to privilegium 😀
My měli včera kontrolu, hodnoty v normě, prý je zdravý a už může skotačit zase jak chce. Tak jsme si včera dali 2h procházku přes louky. Už mu to chybělo, tryskal v kolečkách jak blázen, pohráli jsme si s hračkou a nechala jsem ho pobíhat a čuchat. Nikde nikdo nebyl, protože mrholilo. Doma spokojeně usnul.
Mně teda klidový režim teď docela vyhovoval, taky na nás sedl nějaký bacil.
Dneska má po týdnu rande s polobráškou, to bude radosti, jako by se neviděli roky 😀…
Zaregistrovali jste někdo nově vznikající plemeno transylvánské kočky? Jedná se o klasické kočky domácí s karpati genem z oblasti Karpat. Zatím se nachází ve fázi rozpoznání pod organizací WCF. Vlastně kdokoliv si aktuálně může adoptovat koťátko od klasické kočky domácí a pokud má karpati gen a všechny povinné testy, budou mu vystaveny papíry a může zasáhnout do chovu. Prý se občas objevují i na Slovensku a u nás.
Vykouklo to na mě včera, tak spíš jen taková zajímavost.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.09.2025, 17:37:37
Nooo…tak jsem byla v sobotu na burze pro paví očka do jiného akvárka. A nějak se stalo, že jsem si odvezla tohoto krasavce…vnitřně jsem se tomu bránila, ale stejně jsem ho nakonec koupila. Vypadá mnohem lépe než ten předchozí, myslím co se robustnosti a stavby těla týká. Sušené jídlo moc nechce, koupila jsem mu patentky a je spokojený. Krevety zatím bez úhony.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.09.2025, 18:40:25
No právě…taky bych ráda nějakou zachránila, ale ono je to samé jako kupovat štěně z množírny..člověk to akorát podpoří a hned na místo prodané rybky přijde další chudák ☹️.
Proto jsem si domluvila paní, co teď má první odchovy bettynek.
Jinak já mám doma místo jen na menší akvárka (aktuálně 3 + 8l koule) a tam je výběr živočichů velmi omezený. Takže krevetky jsou ve vsech 😅…
Jediné rybky co teď mám je 12 bornejek ve cca 45l.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.09.2025, 13:42:22
Našla jsem si chovatelku, ale musím počkat až prťata vyrostou.
A uvidím jestli vůbec pořídím nového. Krevetky teď mají pré a každá druhá nosí vajíčka, tak mi jich možná bude líto 😀…přidat jim tam predátora. Ten předchozí sice většinu krevet nechal na pokoji, ale poznal ty nově přidané do akvária, kdy jsem kupovala 5 krásných oranžových sakur a ty skončily do pár dnů potrhané (nesežral je, ale daly si je k večeři ostatní krevetky) nebo zmizely…na druhou stranu je možné, že umřely samy (stres z nových parametrů + predátor v akváriu) a betták si šel jen ochutnat.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 25.09.2025, 08:13:00
Snad vás to mine. Ale Bambulka je určitě rozumná dáma 🙂 a nedělá takové skopičiny jako Jack. Ten mi předminulý víkend vletěl kamsi do močůvky (a ještě si do mých kalhot utřel hlavu), furt se snaží olizovat moč po háravkách a je velmi kontaktní se psy…mohl to chytit kdekoliv.
Tak nakonec je to nějaká viroza, měl zvýšené CRP, dostal antibiotika a vzali jsme si RC gastro biome konzervy a dneska ráno už lepší (už to není takové že stěží doběhne a jde z něj jen voda).
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 23.09.2025, 09:26:58
v pamlskovníku bylo asi hodinu a půl, jinak bylo v lednici, 24h hladovku měl, nemělo to žádný efekt :/…jediné co, tak pak nepotřeboval venčit, protože nemělo co jít ven, ale další venčení po jídle už zase průjem.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 23.09.2025, 09:15:58
Je fakt, že na tom minulém agi tréninku říkala i majitelka kelpiáka, že měl nějaký bacil a byl marod s průjmem…a že proto předminule nebyli. no snad…je pravda, že ty projevy jsou jiné, než když ho zlobila slinivka…ale počkám si na zítřejší vyšetření a nebudu se radovat předčasně…
Edit: my chtěli dneska, ale prý mají na dnešek plno a jestli vydržíme do středy…navíc tam ve středu bude i vetka co ho léčila s tou slinivkou, tak bude mít alespoň lepší kontext.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 23.09.2025, 08:48:14
Ano, normálně dostává jíst ráno po venčení a odpoledne/večer (17:00-18:00 cca), když vidím, že na ranním venčení to není dobré, dostane až tu večerní dávku. Maximálně mu nacpu enterozoogel, nebo probiotika (rozmíchám mu fortifloru v trošce vody). to druhé pak dostane s večerním krmením. Chuť k jídlu normálně má (u té slinivky nechtěl jíst).
Jediné, z čeho by to mohl mít je ne úplně uvařené kuřecí prso, co nám radila trenérka na agi, protože to uvařené se všude drolí a zaneřádí celou halu. Ale nebylo ani úplně syrové a rozhodně to bylo čerstvé kuřecí určené pro lidskou spotřebu (jen v konzistenci aby se dalo hezky krájet a nedrobilo), tak nevím :/…to měl minulý týden, ale začalo to až druhý den po tréninku. on má třeba i jeden den první docela "hezký" bobek, ale pak po chvilce pokračuje a kaše. No a dneska ráno byl asi 4x a spíš voda. Jako na houpačce. To nás vzbudil o půl páté, že potřebuje ven. Žádná krev ve stolici nebyla, ale včera tam měl trochu hlen.