Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.07.2025, 09:27:19
Nemůžete je krmit odděleně každou v jiné místnosti? Z vašeho popisu nechápu, jestli mají krmení stále k dispozici celý den?
Já krmím psa ráno a večer, sem tam dostane odpoledne nějakou sváčů, když nemáme trénink a nesežere mi část krmiva venku. Ale to znamená, že má misku tak 5-10 minut, sní porci a misku odeberu. Nemá přístup ke žrádlu 24/7.
Odpověď na příspěvek uživatele Kačka kočka z 14.06.2025, 07:52:47
Jako asi se to naučí každá kočka, když budete na kšírky zvykat od mala. Záleží kolik času a úsilí tomu budete věnovat. Záleží kde bydlíte, jestli třeba budete jezdit autem někam do klidných oblastí.
No a pak záleží i na tom, jestli o to kočka stojí. Naučit na kšíry a vodítko je jedna věc, ale zvyknout na pobyt venku, obzvlášť někde ve městě je už jiná. Našeho kocoura to třeba absolutně nezajímá. Jezdili jsme do lesa, prošel se pár metrů kolem auta, lehnul si do mechu a čekal až pojedeme zase domů 😀…
On je dost plachý, takže zase někam do městského parku bych ho vzít nemohla. V lese se nebál, ale ani o to nijak nestál.
Kočka by to asi i ocenila, byla s tím docela v pohodě, ale pak se dva roky v kuse řešila její rýma a už jsme to venčení nakonec neobnovili. Doma mám ještě postroje a vodítka ve skříni. Jí stačí se vyvalovat na balkoně…ale já mám celkově spíš brambory, než kdovíjak aktivní kočky…Ragdoll a MCO.
u nás kolem 6 ráno 15 stupňů. Docela jsem si užívala to chladno i v šatech na ramínka😀… Jack dostal ráno stopovačku kvůli zajícům, já byla celou dobu nastartovaná, že bych to kdyžtak zadupla, ale zajíci nikde …😀 Hlavně, že včera jsme jich potkali víc než desítku. Omylem jsem mu teda na stopku 2x šlápla a to se vždycky tvářil, co že to chudák udělal …
Odpověď na příspěvek uživatele Ella z 30.06.2025, 17:22:23
Díky za nápad. Ja koukala na fólie do oken, ale ta se lepí na sklo a bylo by tu šero. A taky by to stálo docela dost, protože naše okno je celá jedna stěna 😅…
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 30.06.2025, 16:01:31
Na něco podobného jsme koukali. Ono to sice fouká studený vzduch, ale na druhou stranu to i vyfukuje teplý vzduch. Sice na druhou stranu, ale pořád to i topí. Přijde nám to docela kontraproduktivní a od lidí co to zkoušeli prý nic moc. Mame doma asi 3 větráky, to je pocitově taky studenější vzduch, ale jen pocitově 😀.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.06.2025, 15:13:04
samozřejmě jsme zkoušeli kde co, to bychom museli zaskládat mokrými látkami ten balkon celý, aby se tam nedostalo sluníčko a to nejde…na chodbě nejsou okna, takže tam je pocitově stejně hrozně a ještě hnusný vzduch. Už teď větráme jen přes noc, když jdeme do práce zavíráme okna a zatahujeme závěsy, ale moc to nepomáhá.
Zvažujeme mobilní klimatizaci (problém s vývodem a podtlakem), nebo markýzu na zábradlí na odstínění balkonu (jediná možnost asi, nemůžeme vrtat do fasády). Většinu dne totiž pálí slunce do oken a ty potom “topí”…
Na předchozím bytě byla zabudovaná klimoška, tak jsme to řešit nemuseli a v těch nejhorších pařácích jsme ji měli zapnutou…
My teď chodíme brzo ráno pěšky do práce (dnes jsme vyšli v 5:20 a v práci jsme byli v 7:00) a potom kolem 7 večer k vodě.
Přes den se nedá existovat, natož někam jít. Úplně mě děsí teplota následujících dnů, 35 a 36 stupňů…to doma budeme mít tak 30-32 😢…zkusím hned ráno vše zatáhnout, a větrat v noci, ale i tak jakmile se rozpálí balkon a okna z venku tak to dovnitř topí. Mame všechny okna na jihozápad. Vůbec nevím jak vyřešit akvárko. Už teď má to blíž k oknu skoro 28 stupňů. Chudáci krevetky.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 27.06.2025, 12:28:35
To mě mrzí :/…když zvíře nechce jíst, je to hrozný. Vy asi krmíte masem, ale nám dost pomohlo na rozjezení si ze začátku s tím jídlem hrát, cvrnkala jsem mu kuličky po podlaze, a on je chytal, pak šel dojíst i tu misku. Teď už to není potřeba, ale ze začátku jsem vymýšlela kdeco, aby se najedl a žral tu dietu.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.06.2025, 14:47:07
Tak já to řeším, protože se bojím, že se to vrátí, takže ano, pak analyzuju cokoliv, co z něj vypadne a hlídám jak vypadají další výtvory, jestli to řešit na veterině nebo ne, páč nám říkala vetka, kdyby se to jakkoliv zase horšilo, máme zase přijít 😀…
S přítelem si děláme srandu, že se bavíme doslova neustále o 💩…
Tak nemusí to být evidentně ani stres, ale i po nějaké fyzické zátěži mívá jednorázový průjem. Nejspíš to bude i tím horkem. Sice chodíme večer, ale ono i večer je stále horko a dusno, jen nepálí sluníčko.
Jakmile lítá někde po poli, v řece, hraje si s jinýma psama a trvá to tak nějak dýl než hodinu, kdy je stále aktivní, tak druhej den jeho výtvory nejsou nic moc. Jeden den ráno i vypadal, že mu není dobře a bolí ho bříško, za chvíli byl ale ok a při klidovějším režimu se nic takového neděje. Tím, že to je jednorázová záležitost po nějaké aktivitě nebo události, tak to neřeším.
Jen nám známá říkala, že by možná pomohlo psa před nějakou takovou aktivitou víc zavodnit. A po delším výletě nebo běhání venku mu třeba dát mamut recovery drink - ale to vůbec nevím jestli při dietě může.
Jinak stále dodržuje dietu, jen pomalu z RC přecházím na wolfsbluty (taky gastro kachna) - ty mu chutnají víc. A z těch bych pak chtěla přejít na wolfsbluty s kachnou klasické neveterinární.
o víkendu mu zkusím po delší době uvařit kuře s bramborama, tak snad to nebude problém.
Za 14 dnů jdeme na očkování, tak to projednám i s veterinářkou. Naštěstí už žere docela s chutí, krmím ho teda v kuchyni, nechávám ho motat se u linky při přípravě, ať se těší, až mu dám misku - to vždycky přiběhne a vůbec nad tím nepřemýšlí, jako když musel dřív čekat v pelíšku na pokyn, ať jde jíst. Celkově teď vládne doma víc anarchie 😀…i venku ho nechávám mnohem víc věnovat se svým záležitostem, pokud to nějak neomezuje okolí a prokládám to hrami od Kristýny Dostálkové.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.06.2025, 15:13:05
Nám teď říkali kamarádi, co rekonstruují barák a stěhují se na vesnici, že tamní oblast je šíleně překočkovaná…že na každé zahradě, kde nemají psa, tak sídlí kočky, množí se tam…nikomu nepatří ale starší babči je chodívají krmit. Nikdo s tím nechce nic dělat. Sem tam nějakou zakousne pes.
Kastrované tam není nic, taky to tam podle toho vypadá.
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 25.06.2025, 09:13:20
Přiznám se, že toto si vůbec nedokážu představit. Můj pes zmizí na pár vteřin někam do křoví a už jsem nervózní a přivolávám. Dovoluju mu být na volno tak do okruhu 30 metrů, nesmí jít sám do zatáčky, kam nevidím, to už ho stopuju, nebo přivolávám. Ale tady se kdekoliv může objevit cizí pes, kočka, zajíc, cyklista… Nedovoluju mu sbírat zbytky zvířátek, ani bordel, ani olizovat trávu 😀…leda klacíky má povolený.
když moc kraví, tak jde na vodítko. Ale on se většinou sám drží + - na cestě. Dneska mi v parku vyběhl za zajícem, sice se po ER vrátil (u nás je to “TAK ČAU!” a běžím na druhou stranu pryč - asi to není úplně ER, ale Jack má paniku, že mu uteču do háje, takže to funguje prakticky na bázi reflexu 😀) a šel zbytek cesty do práce na vodítku. Sice to není zabiják, ale rychle se pohybující zvířátka jsou docela těžkej kalibr. Krom koček, cizích koček se bojí, ale ty taky většinou neutíkaj.
Každopádně moje chyba, nečekala jsem na dětském hřišti zajíce 😀…
Ono se to obecně u menších psů asi tolik neřeší. Je to špatně, ale myslím, že kdyby to nebyl jezevčík, ale nějaký větší lovící pes, tak si ho asi už z vodítka nelajzne pustit.
Dvojí metr je tady v diskuzích obecně hodně vidět, obzvlášť vůči novým příchozím, což bude i důvod, proč tu málokdo zůstane a ozve se v komentářích zpět. Ale ono to tak funguje všude. U kamarádů nebo rodiny mnohdy člověk přivírá obě oči, ale na cizího spustí lavinu i za menší prohřešky 😀.
Já furt tak nějak doufám, že se každý snaží konat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí v tu danou chvíli. A taky lidi prostě dělaj chyby. Nemyslím si, že nechává toho jezevčíka lovit v lese záměrně…kolik toho zlikvidujou ven chodící kočky…to jsou dva holubi nic.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 23.06.2025, 13:36:11
Nemyslím si, že to dělají kočky naschvál v našem slovasmyslu a stylem “Tak, a teď ti ukážu!” …ale spíš je to ve stylu “Jsem ve stresu/bojím se/něco mě bolí, prosím pomoz mi”…Kočka má s něčím velký problém a je na nás lidech zjistit, co to je. Občas to může být fakt sebevětší kravina, ale pro tu kočku to je evidentně důležité.
Někde jsem taky četla, že se kočky i uklidňují močením/značkováním věcí, ze kterých cítí nejvíce svoje lidi, stejně tak močí na místa, kde se to nejlépe vsákne.
Naše kočka sice nečůrá mimo záchod, ale když se necítí dobře, leží na písku v krytém záchodě.
Věřím tomu, že kočka čůrající mimo záchod je obrovský problém pro soužití…a je to i velmi náročné psychicky, pokud se člověk denně vrací z práce do počůraného bytu…
Ve výsledku pokud má někdo doma v tomto malé dítě, trvá to delší dobu, tak se asi ani nedivím, že se začně uvažovat o přestěhování kočky jinam…ale v tomto případě je fér říct zájemcům vše narovinu.
A jestli najít kočce jiný domov? to asi záleží i na vzájemném vztahu s tím zvířetem.
Pokud to chce zadavatel ještě zkusit řešit, kontaktovala bych buď tu Kláru Nevečeřalovou, nebo Kateřinu Štiblickou…taková poslední možnost…zkusila bych alespoň jednu konzultaci a do té doby bych do ložnice v nepřítomnosti zavírala dveře, aby se kocour nedostal k posteli.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 23.06.2025, 13:03:56
Jo…ono sice existují obecné rady, ale problém tady je, že je to tak těžce individuální, že ve výsledku opravdu vyjde levněji pozvat si odborníka a řešit to s ním přímo na místě…
Upřímně, prvně se mi taky protáčely panenky při těch konzultačních cenách, ale pokud to člověk řeší delší dobu, kupuje nové záchody, škrabadla, alavisy proti stresu, a neustále nějaké další věci co někdo poradí na internetu, do toho ještě vyšetření na veterině a kolikrát ne jedno, je v tom za 10 tisíc a nevyřeší nic 😀…
Ty ceny jsou takové taky proto, že v celé ČR snad máme jen dvě osoby, které se tomu věnují a u kterých bych se nebála ty peníze zaplatit.
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 23.06.2025, 12:28:05
Náš kocour miluje válet se v igelitech. Líbí se mu, jak to šustí. Nikdy do ničeho nenačůral. Vždycky když vybalíme balík, tak kočka zabere krabici a kocour igelity a výplň 🙂.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.06.2025, 11:49:24
Také předpokládám, že je…ale zeptala jsem se, protože celkově je poskytnuto velmi málo informací.
S tou veterinou to může být ošemetné. Mám kočku s celoživotní rýmou, ale podle všech vyšetření, testů na kde co a hezké sumičce utracených penez nám bylo řečeno, že je vlastně podle výsledků úplně zdravá. Až po několika měsících zkoušení léčby a dalších vyšetření nás poslali na endoskopii na jiné pracoviště a tam se zjistily záněty autoimunitního rázu.
Občas to chce vyzkoušet i různé veterináře a absolvovat těch vyšetření více. Ono se kolikrát na první vyšetření nic moc nezjistí.
Odpověď na příspěvek uživatele Josef z 23.06.2025, 10:19:43
Jak moc se mu věnujete? Myslím hraní, nějaké společné chvilky během dne?
Jde mi o to, jestli nebyl zvyklý na nějakou pozornost, kterou teď nemá, protože jste vytížení dítětem. Nebo to začal dělat až po přestěhování?
Je kastrovaný?
Je možné mu třeba alespoň do ložnice zamezit přístup?
Zkoušel jsem všemožné věci co jsem kde četl aby to nedělal ale nepomáhá nic.
Co přesně jste zkoušel?
Já nemám dítě, takže v tomto ohledu nemůžu radit. Každopádně bych se zvířete nezbavila. Je docela velká pravděpodobnost, že to bude dělat i v novém domově a že ho budou chtít vrátit. Taky by bylo dost nefér zatajovat novým zájemcům, proč mu hledáte nový domov.
Vše samozřejmě záleží na tom, kolik energie a financí do toho jste ochotní dát. Pokud 0 a čekáte, že se to zlepší samo, možná by bylo opravdu lepší najít vhodnější domov…to si musíte ale rozmyslet vy.
My jsme si dnes přivstali a dojeli busem do lesního parku, který mám docela kousek od práce, celý jsme si ho hezky prošli, hráli jsme si, honili jsme se po trávě, prostě paráda. Nikde ani noha. Potkali jsme teda jednu aktivní běžkyni, ale jinak klídeček. Jack mohl být celou dobu na volno a v klidu si čuchat.
Když jsme odcházeli, už se tam začali rojit pomalinku lidi. Já jsem ráno líná a chci spát co nejdéle, ale budu muset vstávat nejpozději v 5:30, abychom stihli v pohodě do cca 7:15 dojít pěšky do práce celou tu trasu…teď už začínají horka a odpoledne se nikde procházkovat nedá.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 18.06.2025, 13:49:10
Tak, to je všude…skoro ve všech oblastech jsou informace zamčené za paywallem…
semtam někdo poradí z dobroty srdce, nebo se známý podělí o své zkušenosti, hodně lidí poradí i tady a jsem za to vděčná, i když si stále člověk musí vyzobat to, co mu sedne.
Teď i většina lidí, co dělala nějaký obsah zdarma zveřejní jen malou část a zbytek je možné dokoukat přes hero hero…
A to ještě ne u všeho má člověk vůbec jistotu, že i ten placený obsah je kvalitní. Stejně tak, že ten konkrétní trenér je kvalitní.
My třeba chodili na ty socializačky a do školičky za dobrou a doporučovanou trenérkou…ale je to trenérka agility. Teď mám naposlouchané nějaké webináře a info o zónách stresu a učení a pokud jsou ty informace správné, tak to nejspíše ty socializační procházky zhoršily, protože se tam pes vystavoval vysokému stresu prakticky od začátku do konce, i když nám trenérka říkala, že takových psů měla mraky a že je nutné prostě chodit, chodit, chodit, ať si na ty situace zvykne a neřeší je a brát top odměny.
Naopak mi po téhle zkušenosti začíná občas fixovat i psy na ulici. Určitě na to měl vliv i ten zdravotní stav, ale ve výsledku mám pocit, že se problém zhoršil a ta jeho komfortní zóna je menší, ne větší…