Tak já vím, že se toho dá zbavit, ale mě se to docela líbí a bettosaurovi nejspíš taky…nacpala jsem tam i šišky a listy mandlovníku + nové dřevo, které barvilo ze začátku poměrně hodně (máčela jsek ho asi 4 dny v kyblíku)
Tak já vím, že se toho dá zbavit, ale mě se to docela líbí a bettosaurovi nejspíš taky…nacpala jsem tam i šišky a listy mandlovníku + nové dřevo, které barvilo ze začátku poměrně hodně (máčela jsek ho asi 4 dny v kyblíku)
Hlavně, aby byl zdravý. Docela by mě zajímalo, jestli tu změnu vybarvení podpořily nové podmínky nebo by nastala i tak. Předělané akvárko má totiž vodu do hněda plnou taninů. Nějaké náznaky tam byly i předtím, ale až po překopání komplet nádrže začala být ta změna opravdu rychlá. Je tam vidět i rozdíl v rámci jednotlivých dnů.
No, ono některým stačí, že to + - vypadá stejně, ale je to o pár šlupek levnější…Však většina lidí stejně vybírá psa podle vzhledu.
8m dělají flexi jen na 20kg? Jak moc blbé je to koupit pro psa na výlety, co má 22, ale netahá? na 25kg mají jen 5m :/
Tak nakonec bude asi tmavý 😀
Má marble gen, takže mění barvičky.
Ty jo…asi tu flexinu koupím. Byla jsem strašný odpůrce, ale začínám vidět nedostatky stopovačky a 3m vodítko na výlety moc nestačí…ne všude se dá pes pustit na volno a ne všude mám odvahu ho pustit já (zvěř v lesích atd)…za týden jedeme na 4 dny na Moravu výletit a tam stopku nechci ani vidět 😀…je to teď furt zablátěný hnus.
Jen si to tu odložím. Celý víkend jsem se hrabala ve vodě a písku 😂 (mínus procházky se psem).
Bettarko se celé předělalo a vyměnilo se dno (většinu starého jsem znovu použila, ale na dno šla Tropica zásobní + seachem flourite a na to zpátky volcano black powder starý i nový)
Koule k pc se předělála na obdélník ala “jezírko”. Samotná koule se taky předělala, aby byla příjemná na údržbu a až se zaběhne poputuje do práce na stůl.
Na poslední fotce nasrany bettosaurus v dočasném hotelu.
MZe:
MZE-23866/2025-13143 2 Přehled změn v zákoně na ochranu zvířat: Ustanovení § 4 odst. 1 písm. o) zákona na ochranu zvířat – zákaz uvazování psů • Ustanovení zakazuje uvazování psů a upravuje, na které prostory se zákaz uvazování psů vztahuje, a výjimky z tohoto zákazu.
• Psů narozených před 1. lednem 2025 se zákaz uvazování týká od 1. ledna 2026. Viz přechodná ustanovení bod 1.
Mně to z článku přijde jako klasická kouřová - třeba mainky ji mívají - ale ty ji mají myslím od narození až do konce. Nepřijde mi to jako ta karpati, kde jsou světlé konkrétní části a rodí se tak už koťata. Já ale genetice ani za mák nerozumím 😀. Já takto zbarvenou “obyčejnou” micku ještě nikde nepotkala.
Tak to mám vždycky, když jsem nemocná… doma mi nepřijde, že to je až tak špatné, ale po tom kiláku už venku umírám, nedejbože do kopce 😀. Takže se nakonec otočím a odplazím zase domů.
Ale když jsem nemocná, tak má Jack povoleno se semnou válet v křesle nebo na gauči v peřině (do postele nechodí), takže mu to vlastně zase tolik nevadí a užívá si to privilegium 😀
Nejdřív ho zbili a pak vykuchali 😀…Asi má Alan rád pořádně naklepaný mladíky 😀
My měli včera kontrolu, hodnoty v normě, prý je zdravý a už může skotačit zase jak chce. Tak jsme si včera dali 2h procházku přes louky. Už mu to chybělo, tryskal v kolečkách jak blázen, pohráli jsme si s hračkou a nechala jsem ho pobíhat a čuchat. Nikde nikdo nebyl, protože mrholilo. Doma spokojeně usnul.
Mně teda klidový režim teď docela vyhovoval, taky na nás sedl nějaký bacil.
Dneska má po týdnu rande s polobráškou, to bude radosti, jako by se neviděli roky 😀…
Zaregistrovali jste někdo nově vznikající plemeno transylvánské kočky? Jedná se o klasické kočky domácí s karpati genem z oblasti Karpat. Zatím se nachází ve fázi rozpoznání pod organizací WCF. Vlastně kdokoliv si aktuálně může adoptovat koťátko od klasické kočky domácí a pokud má karpati gen a všechny povinné testy, budou mu vystaveny papíry a může zasáhnout do chovu. Prý se občas objevují i na Slovensku a u nás.
Vykouklo to na mě včera, tak spíš jen taková zajímavost.
Nooo…tak jsem byla v sobotu na burze pro paví očka do jiného akvárka. A nějak se stalo, že jsem si odvezla tohoto krasavce…vnitřně jsem se tomu bránila, ale stejně jsem ho nakonec koupila. Vypadá mnohem lépe než ten předchozí, myslím co se robustnosti a stavby těla týká. Sušené jídlo moc nechce, koupila jsem mu patentky a je spokojený. Krevety zatím bez úhony.
No právě…taky bych ráda nějakou zachránila, ale ono je to samé jako kupovat štěně z množírny..člověk to akorát podpoří a hned na místo prodané rybky přijde další chudák ☹️.
Proto jsem si domluvila paní, co teď má první odchovy bettynek.
Jinak já mám doma místo jen na menší akvárka (aktuálně 3 + 8l koule) a tam je výběr živočichů velmi omezený. Takže krevetky jsou ve vsech 😅…
Jediné rybky co teď mám je 12 bornejek ve cca 45l.
Našla jsem si chovatelku, ale musím počkat až prťata vyrostou.
A uvidím jestli vůbec pořídím nového. Krevetky teď mají pré a každá druhá nosí vajíčka, tak mi jich možná bude líto 😀…přidat jim tam predátora. Ten předchozí sice většinu krevet nechal na pokoji, ale poznal ty nově přidané do akvária, kdy jsem kupovala 5 krásných oranžových sakur a ty skončily do pár dnů potrhané (nesežral je, ale daly si je k večeři ostatní krevetky) nebo zmizely…na druhou stranu je možné, že umřely samy (stres z nových parametrů + predátor v akváriu) a betták si šel jen ochutnat.
Snad vás to mine. Ale Bambulka je určitě rozumná dáma 🙂 a nedělá takové skopičiny jako Jack. Ten mi předminulý víkend vletěl kamsi do močůvky (a ještě si do mých kalhot utřel hlavu), furt se snaží olizovat moč po háravkách a je velmi kontaktní se psy…mohl to chytit kdekoliv.
Tak nakonec je to nějaká viroza, měl zvýšené CRP, dostal antibiotika a vzali jsme si RC gastro biome konzervy a dneska ráno už lepší (už to není takové že stěží doběhne a jde z něj jen voda).
v pamlskovníku bylo asi hodinu a půl, jinak bylo v lednici, 24h hladovku měl, nemělo to žádný efekt :/…jediné co, tak pak nepotřeboval venčit, protože nemělo co jít ven, ale další venčení po jídle už zase průjem.
Je fakt, že na tom minulém agi tréninku říkala i majitelka kelpiáka, že měl nějaký bacil a byl marod s průjmem…a že proto předminule nebyli. no snad…je pravda, že ty projevy jsou jiné, než když ho zlobila slinivka…ale počkám si na zítřejší vyšetření a nebudu se radovat předčasně…
Edit: my chtěli dneska, ale prý mají na dnešek plno a jestli vydržíme do středy…navíc tam ve středu bude i vetka co ho léčila s tou slinivkou, tak bude mít alespoň lepší kontext.