si dovolím lehce nesouhlasit a nedávám rovnítko mezi pohybové aktivity a gaučink, byť obé strávené společně…
si dovolím lehce nesouhlasit a nedávám rovnítko mezi pohybové aktivity a gaučink, byť obé strávené společně…
“a s Ginou jsme se usnesly (Gina se usnesla), že 5 -6 kiláků max…a že tomu budeme říkat “dlouhá procházka””
já jsem vždy ráda, když se tady dočtu, že ta moje holčina ja fakt NORMÁLNÍ 😄😄😎
“jestli to vždycky vyroste do té správné dvojky, která se miluje nebo jestli by i kočka, co vyrůstala se sourozencem neocenila nakonec jedináčkovtví.”
nastat může vše, ale pravděpodobnější je to poslední slovo. V dospělosti půjde spíše o to, nakolik se budou tolerovat.
Roli zcela jistě hraje plemeno/neplemeno (jsou plemena, u kterých by bylo jedináčkovství až týráním) i způsob držení.
Ty s volným domo-venkovním životem, které se mohou plne realizovat, budou jako jedináčci asi více spokojené.
Ale také bude platit opačné - čistě bytové mohou mít větší problém s tou tolerancí.
Měla jsem rodinu matka+4dcery+1syn
Jestli byl někdo na někoho fixován, tak dvě dcery na matku, a to doživotně.
Ale všichni , kteří u nás našli domov, byli fixováni na mne, případně další členy domácnosti (můj starší syn je milován kočkami, psy, neteří i synovcem…od prvního okamžiku).
Dovolím si tvrdit, že my lidé jsme pro ně(kočky) důležitější, než oni mezi sebou.
počet vrhů je/může být omezen chovatelským řádem klubu (možná i FCI, možná i legislativou - teď nebudu ověřovat, jdu týrat princeznu procházkou)
podstatným rozdílem je to, že chov s PP je nějaký systém s pravidly, jehož cílem je produkce psů odpovídajících standardu plemene, po všech stránkách.
druhá věc je kvalita toho systému……
taky je třeba si uvědomit, že ten ideál nemusí přežít kotěcí věk….
rtg se dělá v normální narkóze
a nebylo mi dobře, když se pyreneják ne a ne probrat (jsem se někde i dočetla, že toto plemeno špatně snáší narkózu, ale bez nějakého vysvětlení)
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pes-odin-ktery-zabil-sveho-pana-pokousal-i-predchozi-majitele-40517052#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
to je pravda, tahání pastevecké holčičky občas boj je…😀😎
jen tak (a není to dotaz od věci) - např. na Temu, nakupujete?
tak to je klasika 😄😎
ono to krom přístupu “zlý policajt” mnohdy jde i “dobrým policajtem” a to třeba tak, že psu hodím hrst pamlsků, nebo jeden že si hrajem na “chytej”, někteří zaberou na hozený předmět (klacík, já měla tenkrát v kapse šišku)……toť má praxe, ne jen teorie
většina takto příchozích psů se primárně rvát nechce, takže hodit situaci aktivně do pohody není od věci….pokud to jde
“A snacha měla infart..”
ona mrtvička je také infarkt, jen mozkový
kometa:Jo, pitbulové byli vyšlechtěni k boji. Ale mezi sebou. Ne, aby útočili na člověka. Na to byla a jsou jiná plemena. Takže za mě taky článek k ničemu.
aneb “jak vyhmátnout podstatu věci”…
Článek je o umění číst psa člověkem a v tom má pravdu.
např. zde :
“kupříkladu málo vápníku, ale já nemám vyváženou každou krmnou dávku, mám cca vyváženo v horizontu týdne, 14 dnů”
jen, u štěňat v růstu, zejména velkých a obřích plemen, by to takto mohlo způsobit růstové problémy
noo
v granulích je kupř. žádoucí poměr Ca : P, což je velký problém při barfování, resp. krmení “domácí” stravou
ale - i při krmení granulemi může docházet k nedostatečnému příjmu Ca, zejména v období růstu - pes prostě nesežere takové množství, aby přijal množství Ca, které by měl sníst vzhledem ke své aktuální hmotnosti
+ otázka vstřebatelnosti, + individuální potřeba
prošlapy jsou spíše způsobeny špatným poměrem Ca a P
pohyb po kluzkém také hraje roli, údajně
u šeltie jistě předpoklad, že kočku bude nahánět, existuje
to je ten rozdíl mezi “životem” a tréninkem
tohle se trénuje, tedy člověk je přítomen a připraven
a trénink není jen o tom “kočka=…..”, ale o výcviku/výchově a vůbec režimu obecně
a ten “život” ovlivním výběrem plemene a připůsobením bytu pro kočku
krom výběru plemene a dostatečného zázemí pro kocoura hraje nemalou roli i výchova - jako základ štěně nenechám honit kočku, jako ani centimetr. Učím kočka = sedím / ležím / stojím a klidně koukám / přijdu k člověku…nějak tak. A prosím zásadně pomocí odměn, ne trestů.