vyšla alergie na dva druhy roztočů, včely, vosy, ambrozii a jehněčí
dostala cytopoint, přestala se drbat v podstatě okamžitě dostane ještě druhou a patrně půjdeme do desenzibilizace (něco jako očkování, finančně daleko příznivější než cytopoint, doufám, že stejně účinné)
“jestli to vždycky vyroste do té správné dvojky, která se miluje nebo jestli by i kočka, co vyrůstala se sourozencem neocenila nakonec jedináčkovtví.”
nastat může vše, ale pravděpodobnější je to poslední slovo. V dospělosti půjde spíše o to, nakolik se budou tolerovat.
Roli zcela jistě hraje plemeno/neplemeno (jsou plemena, u kterých by bylo jedináčkovství až týráním) i způsob držení. Ty s volným domo-venkovním životem, které se mohou plne realizovat, budou jako jedináčci asi více spokojené. Ale také bude platit opačné - čistě bytové mohou mít větší problém s tou tolerancí.
Měla jsem rodinu matka+4dcery+1syn Jestli byl někdo na někoho fixován, tak dvě dcery na matku, a to doživotně. Ale všichni , kteří u nás našli domov, byli fixováni na mne, případně další členy domácnosti (můj starší syn je milován kočkami, psy, neteří i synovcem…od prvního okamžiku). Dovolím si tvrdit, že my lidé jsme pro ně(kočky) důležitější, než oni mezi sebou.
ono to krom přístupu “zlý policajt” mnohdy jde i “dobrým policajtem” a to třeba tak, že psu hodím hrst pamlsků, nebo jeden že si hrajem na “chytej”, někteří zaberou na hozený předmět (klacík, já měla tenkrát v kapse šišku)……toť má praxe, ne jen teorie
většina takto příchozích psů se primárně rvát nechce, takže hodit situaci aktivně do pohody není od věci….pokud to jde
noo v granulích je kupř. žádoucí poměr Ca : P, což je velký problém při barfování, resp. krmení “domácí” stravou
ale - i při krmení granulemi může docházet k nedostatečnému příjmu Ca, zejména v období růstu - pes prostě nesežere takové množství, aby přijal množství Ca, které by měl sníst vzhledem ke své aktuální hmotnosti + otázka vstřebatelnosti, + individuální potřeba
to je ten rozdíl mezi “životem” a tréninkem tohle se trénuje, tedy člověk je přítomen a připraven a trénink není jen o tom “kočka=…..”, ale o výcviku/výchově a vůbec režimu obecně
a ten “život” ovlivním výběrem plemene a připůsobením bytu pro kočku