kometa:Já říkám, že ano. Neshodneme se.
že zvířata mají druhou signální soustavu?
kometa:Já říkám, že ano. Neshodneme se.
že zvířata mají druhou signální soustavu?
“Btw tahání nebo netahání na vodítku je opravdu jen a pouze o majiteli,nikoli zvířeti”
s tím si dovolím dost nesouhlasit, zrovna tohle je hlavně a v prvé řadě o psu
“Sardulah, máte Kanimůru strašně rozmazlenou a omlouváte to plemenou příslušností a povahou, chápu Vás plně, nám to s Framíkem úplně stejně”
prosím Sardullah nic neomlouvá, ono to tak skutečně JE 😉
canka, a kukuč čikitky by byl?
ona je fakt k sežrání…..😍
““No a pak samozřejmě to, co všechno po psu chceme…ale tak ten základ…sedni, lehni, čekej a podobně si myslím, že zvládne většina jedinců…i těch neochotných”
A pokud to tak bude, tak budu nejšťastnější.”
no, já bych k tomu vypíchla z textu Sardullah toto:
“obecně jde o zkušenosti a um páníčka”
to je gró věci
““JAKOU výchovu? jak ta výchova vypadá, na čem je založena? na jakých principech? v čem je to tak ale úplně odlišné od výchovy člověka?”
Opravdu čekáte že vám budu vysvětlovat pojem výchova? Nebudu, protože to by měl dospělý člověk vědět, minimálně ten který má potřebu do problému zasahovat.”
neboli neví…….
““tak to se nepočítá, ale dceři jste v její pubertě vrazil opravdu pořádnou facku.” Stejně tak jako jsem v případě potřeby dostal po papuli já od svých rodičů. Ani v dceři ani ve mně to žádné trauma nezanechalo.”
v každém případě to má minimálně jeden důsledek - “výroba” člověka, pro kterého je násilí na dětech normou (v tomto případě)
“ždycky, když něco vyžadoval a rodina mu nechtěla vyhovět, stoupl si a řekl zhruba - jak to tak nebude budu dychat a umřu vám. Hyperventilací se skutečně spec děti dokáží dostat do bezvědomí. Paní přednášející nám říkala, že nejjednoduší metoda je v té chvíli spratkovi vrazit facku, jak říkala ještě nepoznala dítě, které brečí a zároveň dokáže hyperventilovat😜.”
jen zde to není prostředek výchovný, ale přímo zdravotnický
“u malých dětí je teorie respektující výchovy nesmysl, nefuguje a dítě rozhodně nemá mít práva pomalu dospělých lidí, ukřižují ho…”
obávám se, že tento výrok není založen na znalosti respektující výchovy
“Tvrzení že žádná z uvědomělých maminek nikdy své dítě ani neplácla se zdá neuvěřitelné, stejně tak tvrzení že své děti vychovávají jako štěňata. Možná je to nyní moderní ale ještě v nedávné době tomu tak rozhodně nebylo a nikoho soudného by podobné srovnání ani nenapadlo natož aby takovou výchovu praktikoval.”
JAKOU výchovu? jak ta výchova vypadá, na čem je založena? na jakých principech? v čem je to tak ale úplně odlišné od výchovy člověka?
bo tohle je o mozku, ne o těle, ve kterém ten mozek je…..
N:Ono to někdy nejde Megi bez toho pohlavku. Je to krajní řešení, ale i v přírodě to tak chodí.
kdy to nejde?
"sis se rozhodně nepíše"
no nevím nevím, někdy je dobré si taková tvrzení ověřit, než je člověk vypustí do světa……
u nás polojasno, cesty totální ledovka pod popraškem
koupila jsem taktéž, zájem o hračku trval tak 20 minut a šlus, už si toho vůbec nevšimnou
nasněžilo, všude snížek bílý
průser….Moja je VESELÁ!
to bude venčeníčko…..😎🤪
Orionka:Slováci a Liberec. 😉
Když v 80. tak pochopitelně za komančů. Ve čtvrté třídě děti přecházely. Zvláštní škola taky v Liberci byla. Tu jsem navštívila někdy kolem 2010. Učila tam kamarádka. Děti tam měly krásné podmínky. I když stará škola, nádherné barevné třídy, spousta obrázků a hlavně - ve třídě 9 dětí.
tak to bylo v letech devadesátých, ne?
víceletá gymnázia
Sarah01:Co je trieda “kockatých hláv”? V 70. letech minulého století, kdy jsem chodila do školy, jsem o ničem takovém neslyšela.
na naší ZDŠ zcela jistě žádné specializované třídy nebyly
“keďže sú to úplne odlišné plemená”
mi to jako ale úplně odlišné nepřijde, oba založením hlídači
moc by mě zajímalo, jací budou jako dospělí
Sarah01:Takže to miminko nebudete mít vy, ale dcera nebo syn? Já si myslela, že vy. 😁
jé, to by bylo krásné 😄
ale ne, jsem babka v očekávání 😍
koutáku, přeji hodně sil….
obě maminky se dožily opravdu krásného věku 🌹
a Mourek je krásný macek, evidentně se mu dobře daří 👍
u nás Silvestr v pohodě…půlnoc jsme zaspaly obě 😄
evidentně mám kvalitní meducínu 😀
kočičáci také v klidu 👌
a děti - dneska na špacíri si odchytla dvě holčičky a motýlka
no holky v nebi, Moja v nebi, motýl v nebi 😍
+ snížek bílý….
prostě šťastný Nový rok
kometa:Ano, stejný ročník jako má mladší sestra. Mně je o 3 roky víc.
stejný ročník jako já…a mám o 3 roky starší sestru 😄
kometa:šťastná to žena ..tedy s tou postrádající chutí na sladké…
To není moje zásluha. S věkem to přišlo samo.
přišlo, ba že přišlo……😄
nikdy jsem nebyla na sladké, masový člověk jsem byla, a s věkem to přišlo…..štrůdlík, povidlové šátečky, no domácí koblihy, ovocné knedlíky, atd.atd……to je MŇAM a přímo základní životní potřeba 😎
dede, v tomo věku už může jít o projev nemoci (třeba srdíčko) a proto bych si zašla na preventivku k vetovi s tím, že došlo k té změně od normálu - neobvyklé únavě psa