08.07.2025, 16:17:34 xxx.xxx.147.163
Kilian:..jak jsem slepá, tak mi to na té fotce první připadalo jako selátka
Ani se nedivím.
Kilian:..jak jsem slepá, tak mi to na té fotce první připadalo jako selátka
Ani se nedivím.
málem jsem se utopila v hrníčku s kávou.
Mně to přišlo spíš jak reklama pro pedofila. Inzerát byl smazán.
Ja si nedovedu predstavit neoddeleni misek.
Já taky ne. A to mám kocoury, ne psy. Když měl starší ledvinovou dietu a mladší normál, nebylo zbytí. A to bydlím v garsonce. Pravda, s balkónem, což situaci velmi usnadňuje.
Kdyby nebyl balkón, tak pořád je zavíratelná koupelna. Nebo předsíň.
Doporučíte mi nějakyho koníka menšího rámce na rekreační ježdění?
To nejde. Nekupujete pračku, ale živého tvora s individualitou. Menší rámec - hafling, QH, menší teplokrevník, fjord… Viz Buggyra, plemen je mnoho.
Budete muset objet a vyzkoušet spoustu koní. A i tak můžete být po koupi překvapeni.
Z vašeho dotazu mám pocit, že o koních moc nevíte a zkušeností taky moc nemáte. Nebo se pletu?
Co vím, byly popsány otravy u ovcí.
efe:Tak ještě další dotaz k uzdečkám - našla jsem fakt pěknou v Krämeru, ale nemá podhrdelník - nějaká zkušenost?
Já nevím, kůň se v nestřeženém okamžiku podrbe a uzdečka bude dole.
Ale osobní zkušenost nemám. A kamarádka kdysi dávno sundala při pádu uzdečku plně vybavenou, takže…
Já jenom přes půl.
Víc toho vidím a slyším na ornitologických vycházkách. A je to i s výkladem.
Elis:I když to jedno varle zůstane v břiše? Nezačne bujet?
Nejspíš ano - viz orionka-2. Však jsem psala o operaci.
orionka-2:Teď jste mě fakt dostala, prsty nebo kopyto……vždyť je to skoro totéž 🙂)
Však to je totéž.😉 Kopyto a prst.
Ale karpus je už něco jiného.
já se furt melu, převaluju.
To já taky, ale polštářek neztrácím. A je lepší než peřina, protože drží tvar.
A, tak to jsem popletla. Jo, už vím - to byl kůň s karpem. Vy máte ty prsty, že jo?
A co inseminační rukavice? Vyžebrat od veta? Mně se velmi osvědčily na prošťouchnutí ucpané toalety.
Já nevím, nás ve škole učili - první tři dny chladit, pak zahřívat. S výjimkou flegmony.
Ale když vám to pomáhá… Psala jste, že mažete Mastivetem - ten naopak zahřívá. Nejde to trochu proti sobě?
Tak ono v téhle fázi hojení už chlazení nemá velký význam…
Ne ne, toto bylo jinak.
Tak to se taky stává. Nevím proč, ale občas zafunguje antiperistaltika a vejce se vrátí v protisměru.
Nevytvořila se skořápka. U nosných hybridů se občas stává.
ale operaci se stejně nevyhnete.
Edit - s kastrací bych počkala aspoň do dvou let.
Hodila jsem za plot
Jenom pocitově - neházela bych mršiny za plot. Abych ty predátory zbytečně nelákala. Jako žraloky.
Za péči o nemocnou slípku 👍
já bych si uhnala tak housera…
😀
Kamarádka se taky postupně “elektrifikovala”. Vodu napouští do té krychle a odveze autem k výběhům. A má několik dalších, kam chytá dešťovou vodu (u nás zatím pořád prší tak nějak přiměřeně) a tu používá na kropení jízdárny a sprchování koní.
Dobrý den všem.
Můžete mi někdo vysvětlit rozdíl mezi těmito plemeny? Jestli to teda jsou samostatná plemena. V inzerci jsou dva stejné inzeráty - obsahem, ale v jednom nabízejí belgického a v druhém holandského ovčáka. Oba teda bez PP.
Něco málo jsem gůglila, použila jsem i AI, ale radši se zeptám zdejších zkušených.