Odpověď na příspěvek uživatele Cecilka z 06.02.2025, 09:21:24
Jak jinak by fungovala plemenitba u hospodářských zvířat? Přece potřebujete v první řadě záruku čistokrevnosti. Jinak by tady byla hromada kříženců, u kterých nebudete (ani nemůžete) tušit potencionální užitkovost - mléčnost, zmasilost, plodnost…
Odpověď na příspěvek uživatele nojo z 05.02.2025, 22:06:34
Už si připadám jako blázen.
Nejste blázen. Asi jsem to vysvětlila špatně. Tak to zkusím ještě jednou.
Placenta (fetální, ale u kozy nemá smysl rozlišovat, protože mateřskou část nemá, jak jsem už psala) se skládá z amnionu, alantoisu a chorionu. Je to podle pořadí, ve kterém se plod nachází. Při porodu ty první dva prasknou - to je odtok plodových vod. A mládě je v tom prvním ještě více méně zabalené a občas se z něj musí obal (ta blána, jak píšete) odstranit. Chorion zůstává přes kotyledony napojený na karunkuly (omlouvám se za odborné termíny, ale je to prostě kratší) a odejde až v průběhu hodin. Někdy ne a pak musí přijet veterinář.
Ja spíš premýšlím jaký důsledek to bude mít pro mushery? Co tak sleduju,tak psi jsou uvázaní u boudy….
Opravdu?
Já viděla úvaz jenom při závodech, jinak ti psi byli v kotcích nebo ve výběhu.
A i kdyby, s takovými psy se denně trénuje, takže vyžití mají dost. Tady je řeč hlavně o těch, kteří jsou na řetězu TRVALE třeba 10, 15 let a nic jiného neznají.
A jak už někdo psal, problém psů v domácnostech a zavřených v klecích, to stejně nevyřeší. A těch je možná i víc.
Odpověď na příspěvek uživatele neprihlasena Buggyra z 05.02.2025, 21:09:11
První vtip je přesný! Kolegovi se kocour prošel po klávesnici. A otočil mu obraz o 90 stupňů. Prý při tom musel stisknout kombinaci čtyř kláves. Ale tak má čtyři nohy, tak proč ne.
Můj kocour mi zase zapnul funkci přehrávání filmu pro nevidomé. Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje.🙂
Odpověď na příspěvek uživatele noho z 04.02.2025, 21:07:57
třeba se plod nějak vstřebá a blány zůstanou.
Plod se nevstřebá. Ten se může maximálně potratit nebo mumifikovat nebo macerovat, ale prostě tam pořád někde bude. Vstřebá se embryo - pak se nepozná nic. Ale v tom případě tam nejsou ani plodové obaly.