Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 09.02.2025, 15:11:12
Poštolka nám létá na zahrádku na ptáčky na krmítku
Ale poštolka taky primárně loví myši. Obzvlášť v téhle zimě bez sněhu. Na ptáky je zařízený právě ten jestřáb nebo krahujec. Nebo sokol. Ale ten loví jinak.
I když kdo, ví. U krmítka je to méně pracné. Tam se v predátora mění i koňadra.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 09.02.2025, 13:55:46
A hlavně, když mi něco odlétá z ulovené slepice, tak těžko identifikuji, co to bylo. Když zrovna sedím v jedoucím traktoru. Pokud to opravdu nemám v oku. A máte pravdu, že je káně vzhledem hodně variabilní. Jako, poštolku poznám bezpečně, že jo.
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 09.02.2025, 13:00:40
Takže nevíte. Jako, slepice a káně mi nejde moc dohromady - proto se mu kdysi říkávalo myšilov. Jestřáb mi v tomhle případě sedí víc (kór to načnutí od prsou, to je pro něj typické). I když ve finále je to jedno, kdo byl pachatelem.
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.02.2025, 08:38:57
Spíš mají rádi mňamky, které jim přináší.
Jako jo, vazbu na člověka mají třeba arabi nebo achaltekinci, ale i ta byla svým způsobem vytvářená uměle. Se psem je to prostě přirozenější - spolu lovíme, spolu konzumujeme kořist. Já chráním tebe, ty chráníš mě.
U koní to takhle nefunguje. Filmy ala Černý hřebec jsou pohádkou.
Ale vztah, kdy tomu koni věříte a on zase vám, ten existuje. Ale je to něco jiného než u psa, no. V krizi za vás život nepoloží. Pes ano.
Odpověď na příspěvek uživatele Athen z 09.02.2025, 06:46:57
A víte, že se tomu říká antropogenní pasti? Neboli není to chyba sýčka, ale nás. (mimochodem, pod koly aut končí i lidi - takže jsou taky hloupí?). Hlavně proto, že jsme mu sebrali přirozené prostředí.