Ahoj. Chci se zeptat, zda se dá říct na čem kůň poslouchá lépe - či udidlo v hubě a nebo bosal. Mám kobylu A1/1 která se ne a ne zastavit nebo zpomalit s udidlem. Chci vyzkoušet bosal za který se dá zatáhnout trochu větší silou. Co si o tom myslíte? Díky.
Viz výše. O ježdění na koni máte zkreslené představy.
Kůň se nezastavuje udidlem ani bosalem ani ostnatým drátem v hubě. Potřebujete dohled zkušeného člověka a možná i zkontrolovat výstroj a zdravotní stav koně.
Nevím jestli se něco od mého mládí změnilo a někdo uz dokáže naprogramovat kvočnu k termínu ktery chce?
Jinak sběr a skladování vajec je dobrý řešit když mám připravenou líheň nebo kvočnu . Trvanlivost vajec neni věčná. Zhruba po deseti dnech jsou lepší na smazenici než na líhnutí
Nevím jestli se něco od mého mládí změnilo a někdo uz dokáže naprogramovat kvočnu k termínu ktery chce?
kometo, jo takhle. No vy jste evidentně pod jedním slovem “pitvat” schovala celý komplex činností, který ale my jako normální lidé pod výrazem “pitvat” nevidíme. Pitvat je podle nás rozebírat chcíplotinu. No ale vy “pitváte” ve smyslu “učím pitvat”, to je ale potřeba vysvětlit.
No nicméně i tohle UI jistě zvládne. A dokonce líp, s ní zvládne pod pevným dozorem pitvat několik studentů najednou, zatímco vy jistě zvládnete stát jen u jednoho studenta. To se udělá tak, že všechny nástroje na každém pitvostole budou ovládané tou UI, a pokud by hrozilo, že student řízne do sebe, tak UI ten nástroj v pohybu zastaví nebo ostří prostě zacvakne do násady (bude ten nástroj na kablíku nebo na hadičce, třeba jako mají zubaři).
No ale vy “pitváte” ve smyslu “učím pitvat”, to je ale potřeba vysvětlit.
To jsem nevysvětlila, pravda. Stojím u deseti studentů a musím mít oči i vzadu.🙂 Ale UI v tomhle bude dozajista ještě lepší. Nicméně myslím, že do důchodu se toho nedožiju, tak jsem (zatím) v klidu.
Tak už teďka chirurgové za pomoci robota operují, proč by takový robot nemohl pitvat.
Samozřejmě mohl.
Ale učitel nedělá jenom to - já vlastně nechávám pitvat ty děti. Takže hlídám, aby se nezranily, radím, ptám se, odpovídám na jejich otázky, organizuji celý proces - takhle pitvat - co vidíte?, co si o tom myslíte?… a teď uklidit - vy tohle, tamti ono, vy půjdete s odpadem do kafilérního boxu…
Něco podobného ve stáji - pozor, ten kůň se netváří přívětivě, mohl by vás zranit, ohlávku zapněte správně, dodržujte rozestupy při odvádění, kydáte blbě, protože…
Ale třeba se AI tohle všechno taky naučí. Nevím.
Jo a taky by mě zajímalo, jestli budou mít roboti a AI rozdílné povahy jako lidi.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.01.2024, 12:27:01
Já se začala vyptávat praktikujících kolegů (dneska jsem oslovila tři). Zatím mi žádný tuto možnost nepotvrdil.
Jako co by se mohlo stát
1) Špatně diagnostikovaná cukrovka - u koček je lepší hodnotit hladinu fruktosaminů než glukózy. Ona hyperglykémie může vylítnout i stresem z ordinace, odběru krve a tak.
2) Co mívá pozitivní efekt, je kastrace. Ale to se týká hlavně fen. Kocouři nebo psi mají smůlu.
Ve vyptávání budu pokračovat. Samotnou mě to zajímá.
V té souvislosti bych se chtěla zeptat, zda někdo náhodou neví: Mohla Fidovi cukrovka “odejít”? Myslím, že se zde psalo, že někdy stav může být reverzibilní. Vidíte, že výrazivem kopíruji exprezidenta, ale já se fakt ptám vážně… Jinak jsme na aplikaci á 24h Lantusu (6 UI). Já bych šla i trochu dolů, naše vetka zatím nechce. Ale z výsledků je nadšená, stejně jako já.
Mohla Fidovi cukrovka “odejít”?
Já si myslím, že ne. Prostě je kompenzovaný diabetik.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 07.01.2024, 05:50:12
Tak nějak.
Předloni a předpředloni jsem měla na krmítku kromě sýkorek (koňadry a modřinky jsou stálice) spoustu stehlíků a čížků. Poslední 2 roky skoro vůbec. Ale zase se objevili dlask a babky.