Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.12.2023, 16:25:02
Ale někteří na VŠ ani nechtějí (protože by to byly další roky studia, po kterých netouží nebo se na ně necítí nebo zjistili, že je VŠ vlastně ničím neobohatí - teda kromě titulu), stačí jim maturita z oboru. Ale nemají ani tu kvůli státnímu výmyslu.
…každopádně jsem ještě z ročníků, které (alespoň na gymplu) z matiky maturovaly povinně. A popravdě mi vadí, že se toto zrušilo. Vy ostatní máte názor jaký? Třeba na těch gymplech…?
Třeba na těch gymplech…?
Tam ať to nechají. Ale na SOŠ jsou státní maturity na úkor odbornosti. Viz výše. Asi 2 roky fungoval model jednodušší a složitější maturitní zkoušky, akorát, že pro ty gympláky nebyla ta těžší povinná😲 Takže to vyšumělo. A my máme děti, které kvůli jazyku nebo matematice maturitu nemají, i když by v praxi byly velmi šikovné.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 02.12.2023, 15:55:03
Ale o tom se přece nebavíme. Tady se rozebírají kočky nezodpovědných majitelů, kteří je nekastrují a díky kterým je hafo toulavých a bezprizorních koček.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.12.2023, 15:52:36
Co mám napozorováno, tak ptáčci oďobávají koule těsně u síťky, zobák nezanořují. Naopak, ta síťka je fajn na jejich zavěšení. Byla jsem překvapená, že to zvládají i vrabci, nejen sýkorky nebo datlové.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 02.12.2023, 14:39:28
Kdyby se odchytávaly a kastrovaly jenom ty bezprizorní kočky, jsem pro. A vlastně ani na čipování nevidím nic špatného. U psů je to už 3 roky povinné a nemyslím, že by s tím majitelé měli problém.
Já mám kocoury domácí. Ale kdyby byli venkovní a bylo třeba, nechám je očipovat. A klidně i zaregistrovat.
Konec konců, koně mám taky identifikovatelného a registrovaného.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.12.2023, 12:12:00
Dá se snadno vygůglit, ale mě přijde takové krkolomné přihlášení do ní. A že chtějí, aspoň za mě, citlivé údaje. Já jsem zvyklá podepisovat petice, do kterých uvedu jenom jméno a adresu.
Ali, děkuju, byla jsem teď u auta. Krom toho, že je zasněžené, je na něm i ledová krusta - některé dveře nejdou otevřít. Jedny jsem otevřela, ihned mi hrkla kupa sněhu dovnitř. No a hledala jsem lopatku a smetáček, co s sebou vozím, a nenašla. Jenže jsem měla přístup jen z těch jedněch dveří, smetáček bude někde zapadlý. Odpískávám to…
Krom toho, že je zasněžené,
Už jsem psala vedle, že mám místo auta iglú. A i kdybych ho ometla, tak stejně nevyjedu, neb je obklíčené ze všech stran. Nemám ani hrablo. A i kdybych si ho půjčila, ono není KAM ten sníh odházet. Tajně jsem doufala, že sousedi povolají mládež, ale zatím nic.
Vím, že je tady spousta krmičů venkovního ptactva a tak se zeptám …taky vám letos ptáci tak strašně moc “žerou”?
Já mám léta letoucí jedno krmítko a v pohodě stačilo dosypávat 1x denně + nějaký pověšený lojový koule pro sýkory. A to i v období kdy byl sníh a mráz. Letos se teda přiznám, že jsem kupovala druhé krmítko a minulý týden ještě jedno…a dosypávám každý den. Přitom osazenstvo mi přijde, že je pořád stejné…6x sýkora koňadra a asi 30-40 vrabců a jedna hrdlička. Ale ta spotřeba krmení je letos oproti jiným rokům neskutečná.
spotřeba krmení je letos oproti jiným rokům neskutečná.
Je. Letos to zatím vypadá, že 2 pytle (20 kg) slunečnice nebudou stačit. A to mi z loňska něco málo zbylo.
Zase jsem se ukázala jako úplný mimoň, nemůžu najít hrablo na sníh a že mám na autě letní gumy, jsem poznala až podle jízdních vlastností 🙈 .
Od rána neprojelo jediné auto , ulice zapadaná sněhem, je to moc hezký..
Poraďte, co dáváte ptákům do krmítka ?
Slunečnice a lojové koule stačí ?
Slunečnice a lojové koule stačí ?
Mně kamarádka přes ptáčky poradila přidávat ke slunečnici lesknici, což činím. A před barákem věším lojové koule. Vidím na ně z okna a pozoruji cvrkot.