18.08.2025, 17:05:18 xxx.xxx.147.163
Vidím slepýše.
Vidím slepýše.
Přesně to byla moje první reakce. Jedyty!
Já vím, že je to života běh.
Ale ta čtvrtá a pátá fotka… To je jako zvrat v thrilleru. 🙂
Popíjej k obyč vodě i nějakou minerálku. Nebo to nealko pivo.
Už zase… co se to s těmi lidmi děje? Proč tolik krutosti.
To bylo vždycky. Jenom nebyly sociální sítě.
a jaký máte názor na putování losa Emila?
Putuje. Tak, jak mu velí instinkt. Ale v současné krajině…
Pravda, ta figura neodpovídá ani u mě. Na to by nestačil ani ten nejsilnější filtr. Jedině AI.
Nejen starší. 😉 Už jsem psala - kamarádka mi věnovala domácí konopnou mast na podlom u kobyly. Zabrala.
Bude mít nějakou částečnou narkózu na vyndání stehů nebo ne?
Ne. Stehy se vytahují “zaživa”. U lidí i zvířat. Není to zákrok dlouhý ani bolestivý.
Nastesti teta je pani pres 70, takze ji veterinar nepodeziral
Jako, že senior 70+ si nemůže dát jointa nebo veselý koláček? 🙂 Vždyť THC má prokazatelný léčebný účinek u glaukomu, Parkinsona nebo nechutenství. A tím starší lidi trpívají.
Anonymní:Štěně v Krušných horách uštkla zmije přímo do čumáku
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-stene-madarskeho-ohare-ustkla-zmije-do-cumaku-slo-o-boj-s-casem-40532450
Víc jak dva týdny starý příspěvek. Už tady byl.
příští rok tu cenu trochu polechtám, že by se mi umořily třeba i nějaké investice do cen…
Polechtejte. Nemusíte mít černé svědomí, že na tom nechcete prodělat. Já na takových akcích platím a nedumám, kolik na tom organizátor trhne. Však s tím má starostí dost.
CO se mi z těla “ztrácí”pocením?
No termíny - já bych si zase připadala jako blbec při debatě jaderných fyziků.
To přece víš - hlavně voda a sůl (NaCl). Takže u lidí a koní hrozí při extrémním pocení dehydratace a narušení rovnováhy mezi sodíkem a draslíkem, což může vést k selhání srdce. Proto je základem při ztrátách tekutin + současně minerálních látek (pocení, průjem, ztráta krve…) infúze fyziologického roztoku (= 0,9% roztoku NaCl), který problém řeší.
AD DHC - kodein, stejně jako morfium, dělá mj. zácpu. Proto je jedním z abstinenčních příznaků u feťáků průjem.
Šaratice, laktulóza jsou fajn. Ale účinek je delší. Nemůžeš čekat efekt hned. V lékárně se dá koupit i síran hořečnatý, taková účinnější šaratice. Ale pořád šetrná. Na rozdíl třeba od gutalaxu a tak.
pripoj nejakú nahrávku s tvojim hlasom.. sama posúdiš…
A na tomhle pokus ztroskotá. My, co nevlastníme ani chytrý telefon…
Ale můžu se v práci poradit s chytřejšími kolegy, jak to udělat. Pokusím se podržet myšlenku.
První a poslední…👍Měla bych se stydět, že se poznávám, ale… Však nejde o život, ne?
tak kůží proniká celkem všechno
Tak jasně, to věděli už staří Římané (a asi i Egypťané), když si posílali otrávené krémy. Ale o té (i)reverzibilitě jsem nepřemýšlela, tak jsem zase chytřejší.
že nestačíte aplikovat nic,
To byla jenom teoretická úvaha. Moc lidí atropin a propofol v kapse nenosí.
Lepší karbamáty než organofosfáty - kvůli reverzibilnímu účinku ohledně acetylcholinesterázy? Mně přijdou horší, že pronikají kůží.
acher:Asi se má u nás dobře😄
Očividně. Já si původně myslela, že je plná vajec, ale časově mi to nesedí.
tak strychnin už není úplně běžná věc
Není. Dneska “frčí” spíš karbofuran. Tam je tuším antidotem atropin.
Jo jo, pamatuji si z Herriota - jak zachránil strychninem otráveného slepeckého psa vysokými dávkami barbiturátu.
Dělá se to pořád, ne? I jako podpůrné léčba při tetanu?