Ale tuhle jsem v novinách četla, že umřel autistický kluk po tom, co snědl plody tisu .
Příspěvky uživatele
Doron
Naštěstí jsem se s žádnou otravou nesetkala .
Framík třeba jako mimino orval spoustu břečťanu ( ten myslím jedovatý je ? ) , bála jsem se a naštěstí dobrý .
Mě k tomu vedou čistě sobecké pohnutky .
Budeme se často potkávat ( třeba do lesa vede jen jedna úzká cesta) a nechci, aby v budoucnu došlo k nějaké rvačce . Ten pes bude opravdu obrovskej. . Moji kluci se zatím nikdy neporvali, jen Dorouš jednou symbolicky vyprášil svýmu drzýmu bráchovi kožich, ale věřím, že kdyby na ně nějakej pes nastoupil, nastala by pořádná mela .
Člověk má na psy už trochu oko, a tenhle se mi prostě nějak povahově nelíbí, na ostatní psy bublá, je hodně nejistej, tuším problémy..
Máme tady ještě jednoho bullyho, to je úžasnej dobrosrdečnej kluk , úplně jinej .
Napadlo mě přesně to, co, Buggyro a balu, píšete, promluvím s klučíkem, vyzvu ho na vycházku a pak případně diplomaticky pohovovořím s rodiči, ať mu najdou trenéra nebo dobrý cvičák .
Jsem teď trochu paranoidní, co se týče těch amerických XL bully .
Jeden se teď k nám přistěhoval , jsou mu tak čtyři měsíce, má kupírovaný ouška i ocas, je ho už pěknej kus a chodí s ním takovej jedenáctiketej klučík, kterej ho ještě udrží, ale už jen tak tak .
Pejsek se mi zdá docela nevyrovnanej, ohůnek pořád mezi nohama .
Jsem velkej fanda mladých kynologů, ale mám trochu strach, že ho kluk později nezvládne . Evidentně ho dostal jako psa, který “miluje děti”, stará se o něj co mu síly stačí, ale zkušenosti a sílu ještě nemá.
Tak řeším, co dělat , jestli ho vyzvat na nějakou společnou procházku a něco ho trochu naučit a skamarádit psy nebo co vlastně…, protože se potkáváme denně a tuším nějaký průšvih..
Ta je dobrá ! 👍👍👍
Děti by to právě vůbec nestresovalo, přinášelo by jim to klid a jistotu. Ale oni jsou někteří učitelé opravdu schopní říct, ať se vyjmenovaná slova naučí do příště samy. Takhle se to dělat nemá. To jsou takové základy, které musí být položené důkladně a dobře .
Ony jsou teď různé metodiky, dřív byla jen jedna .
No a jestli se s vámi, balu a assil, neshodnu na tom, že na schopnosti se učit se podílí inteligence, tak…se prostě neshodeme .😅
Tahle věta možná není stylisticky úplně dobře. 🤣
Tam je kritika na místě .
Protože čtením se člověk jazyk učí .
No, novináři by česky umět měli , to uznávám .😞
To ovšem vyžaduje alespoň trochu slušnou paměť ( taky složka inteligence) . Plus schopnost analytického myšlení (u příbuzných vyjmenovaných slov rozpoznat kořen ) .
Ve školách se už nedriluje. My odříkávali do zblbnutí hromadně násobilku a vyjmenovaná slova jak básničku . To bylo fajn, ale už se to skoro nedělá . A paní učitelka ( my dokonce neměli soužku🙂 ) nás učila, že se nemáme smát těm, co jim to nejde . Tak se toho snažím držet . 😊
Jasně. Takže všechny ty pětky, čtyřky, trojky z češtiny, dostávají děti, které se dost nesnaží..
Například inteligence tady tedy žádnou roli nehraje ?
Kdo se nenaučil pravopis na základce, už se ho nenaučí . Tak to prostě je .
Někdo neměl štěstí na učitele a rodiče, někdo byl líný, někdo neměl talent nebo dostatečnou inteligenci, někdo třeba nějakou poruchu učení..
Vás to pohoršuje, jako by to dělali schválně..
To máte pravdu, jak jsem teď psala, radši si vyberu psa, který mi povahově sedne.
Oni ani ti pastevci se moc předělat nedají, ale jejich povaha je mi bližší , respektive rozumím jim .
Tak bulíci toho člověku odpustí hodně , si myslím .., nejsou to žádní hrdí cíťové . Nebo se pletu ?
S akitami nemám žádnou osobní zkušenost, ale věřím, že mohou být dost specifické.. , zajímalo by mě, jestli bych to s nimi uměla . Mám malou zkušenost s jinými “ špicovitými ”, často u nás býval kamarádův malamut, asi dva měsíce u nás bydleli dva huskouni, než se našel majitel, a pak se k nám natrvalo nastěhoval černý střední špic .No, nějaké velké souznění duší mezi námi tedy nebylo 🤣, jsem takový trochu závislák, a tak i u psů oceňuju, když mi chtějí být nablízku, hlídají, nezdrhají, rádi spolupracují a nezabíjejí mi ostatní zvířata .
Taky bych řekla, že ta změna životního stylu, ztráta kámošky na hraní, může hrát velkou roli, pes tím možná řeší frustraci .
Jinak je mi vás moc líto, já bych tohle nedala, u mě by takový pes nepřežil, prostě bych ho neuhlídala .
Vzpomínám si, že to řešila Biaca, nevzpomene že si někdo v jakém vlákně ?
Chůdě kotě je malinký, mělo být ještě šest týdnů u mámy.. Mělo štěstí, že jste ho zachránila 👍 !
Tak nám juniora někdy pořádně vyfoťte, ať se můžu trochu rozněžnit 😊.
Já jako potravinový doplněk používám obyčejný hovězí kolagen v prášku, čtvrt kila asi za dvě stovky, myslím, že to není nic proti ničemu…
Jo, a C vitamin dávám , taky v prášku, sobě i psům, když si vzpomenu..
A často dělám sulc, to jíme taky všichni 😊
To si nemyslím.. Však ony akity sloužily v armádě, tak by cvičitelný být mohly..a mohlo by je to i bavit . Ale nevím, jakou funkci tam plnily .
Znám tři akity, ale všechny jsou takové nevyužité, nic moc neumí ( jenom jedna panáčkuje), páníčci je mají jen na parádu a mazlení , jsou na ně hodní ( psi jsou taky hodní), ale působí tak až hloupě , jak na ně nikdo nemá žádné nároky, tak se nerozvíjí . Jsou to ty americké akity, možná jsou povahově trochu jiné .
Taky chápu . Ale chtěla jsem jen upozornit, že dítě není jen takový gumídek, kterému je všechno jedno 😊.
Myslím, že dítěti není vůbec jedno v jaké děloze vyroste a že se pak musí adaptovat na jinou mámu , která ho ani nemůže kojit a s kterou se “neznají” . Pouto k dítěti vzniká celou dobu těhotenství , dlouho před porodem. A taky pro něj není hezký vklad do života, když se dozví, že ho jeho máma prodala .
Jasně, že to udělat lze, ale nepovažuju to za ideální .
A co se vzrůstající neplodnosti týče, podílí se na ní také vyšší věk rodičů, zejména matek .
A zaznamenali jste, kolik náhradními matkami odošených dětí, uvázlo ve válečné Ukrajině, protože si je “rodiče” nemohli ( nechtěli) vyzvednout ?
Moc se mi líbí !