Aktuálně: 2 753 inzerátů261 759 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 25.08.2023, 18:57:31 xxx.xxx.5.165
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 25.08.2023, 18:34:59

🤣, jste mě vylekala.

Doron
Doron 25.08.2023, 17:10:00 xxx.xxx.5.165

Takže je XY nestříhal do živého? Tak to jsem ráda ! Nějak jsem se v té debatě ztratila..

Doron
Doron 25.08.2023, 17:05:59 xxx.xxx.5.165
kometa:

A NO, který vypadá, jako když ho někdo vzal lopatou po zádech?

No přesně . Vždycky si vybavím scénu z filmu Kráska a zvíře. Dívka v ní prochází chodbou ve které jsou rozvěšené portréty původních majitelů zámku. A generace od generace vypadá zrůdněji a zrůdněji.

Tak tam to dovedli, s tou svojí výstavní linií.

Doron
Doron 25.08.2023, 13:45:11 xxx.xxx.5.165

Děti potkana jako mazlíčka měly, ze zverimexu, ale v tý přírodní barvě, ne bílýho.

Ale zase, já se ho trochu bála.. Měl klec, většinou otevřenou, a nosil si do ní různý věci .

A jednou přijdu a on si v kleci zařídil takovej pokojíček. Byl tam rozprostřenej takovej kapesník s růžičkama, pak si tam dal takovou tu malinkou bakelitovou dětskou  televizku , byla bleděmodrá, vidím to jako dneska 🤣, a NA tý televizce stála malinkatá soška Radegasta, kterou jsme si přivezli jako suvenýr z Rožnova. Všechno pěkně uspořádaný.., on si tam hověl na vlněný ponožce 😅.

Jako, vím, že to byla náhoda, ale bylo to fakt DIVNÝ 🤣🤣🤣. 

Doron
Doron 25.08.2023, 13:10:31 xxx.xxx.5.165
Anonymní:

Jdu gůglit jméno, 🙂

Musíte mu říct, že jste zoufalá, on je takovej hodnej 😅. Jináč má málo času. Můžu Vám případně poslat číslo do soukromé zprávy.

Doron
Doron 25.08.2023, 13:05:48 xxx.xxx.5.165
balu:

A psa, který venku olízne kdejaké hovno či jiné hnusy, který si olizuje konečník, se neštítíte?

Jenže já od toho potkánka chytla žloutenku.., ale byl to potkan městskej, asi fakt vylezl někde z kanálu.. Když pes chytí myš, to mi nevadí, ale s potkanem mám spojený, že jde o život, byla jsem tenkát  měsíc na kapačkách..

Možná trochu iracionální, no..😊.

Doron
Doron 25.08.2023, 12:38:29 xxx.xxx.5.165

Ti rozhodčí, to asi taky musí být kapitola sama o sobě..

Tož lidi by měli mít rozum a nevybírat si pro svoje feny exteriérový šampiony, ale zdravý psy s dobrou povahou, odvahou a inteligencí , jak hezky napsala eena.

Jestli budu mít fenu, určitě to tak udělám.

Doron
Doron 25.08.2023, 12:13:40 xxx.xxx.5.165

Přesně. Nejdřív odnaučte aby zuřivě vítal se štěkáním Vás, když spolubydlící nebude doma. Tyhle předpjatý situace nejsou k ničemu dobrý..

Už za dveřmi bych dala povel ( sedni, místo), v klidu vešla, žádný oční kontakt, žádné hlazení, žádné vítání, dělejte to úplně jinak než dosud.

Možná by nebylo špatné nějaké “ přines míček nebo pantofle nebo nisku” , to mu ucpe hubu 😅.

Správné chování odměňte, ale zase tak úplně v klidu, můžete třeba prohodit pár pamlsků po zemi s povelem “ hledej”.

Pejsek se potřebuje naučit klidu.

Dobrého trenéra znám, jmenuje se Luboš Adamec, s ním jsme právě klidné chování mých psů trénovali , i když nejsem začínající kynolog, hodně věcí mě naučil a šlo to rychle. Dalo by se říct, že hned jak to pochopíte Vy, pochopí to i pes.

A co máte za psa, jestli se můžu ptát ?

Doron
Doron 25.08.2023, 11:18:03 xxx.xxx.5.165
hmn:

“Pokud chce chovatel chovat psy určitého plemene přesně podle standardů nějakého spolku a nechce je chovat pod tím spolkem, tak to nedává smysl.”

no, to se dělá, když se Boženka rozhádá s Aničkou, a jedna je předsedkyně klubu, druhá třeba poradce chovu, nebo nic, když se nesouhlasí třeba s podmínkami uchovnění, a to není problém, on ten chov taky nevedou odborníci…..

je to zájmová činnost, hrající si na odbornou, někdy více, někdy méně, tak co už s tím…..

Teď jste uhodila hřebíček na hlavičku a jsme u jádra pudla 🤣 !

On ten chov často nevedou odborníci .

Často přemýšlím o těch krátkolebých plemenech, která už někde zakazují pro týrání chovem. Mám moc ráda třeba grifonky, pro jejich povahu. Nebo boxery..

Copak kluby, poradci chovu a rozhodčí nemohli preferovat psy s trochu delší čuminou včas?

Muselo se čekat, až se začnou dusit a chrochtat?

Doron
Doron 25.08.2023, 00:11:00 xxx.xxx.5.165
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 24.08.2023, 22:29:05

Tak to u nás panuje klid a pořádek 🤣.

Kohout má úctu a všechny slépky spořádaně před soumrakem v kurníku. Šprtky 😅.

Doron
Doron 25.08.2023, 00:05:11 xxx.xxx.5.165
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 23.08.2023, 11:27:00

Krása střídá nádheru 🥰 !

Doron
Doron 24.08.2023, 23:59:34 xxx.xxx.5.165

No, já mám právě pocit, že se snaží vyšlechtit..

Co od toho čekají nevím…

Doron
Doron 24.08.2023, 23:53:37 xxx.xxx.5.165
kometa:

A tak jsou zase proti nemocem očkovaní, ne? Psi a kočky prostě hlodavce loví. Sežráním se tolik nenakazí. To bychom nemuseli řešit přemnožené kuny a lišky.

Mě jednou v mládí kousnul potkan, (chtěla jsem si brát na Štětináče z Rychlých šípů a ochočit si mládě ) a dostala jsem od něj nějakou blbou jaterní chorobu, dlouho jsem se léčila, tak se jich id tý doby bojím..😔

Doron
Doron 24.08.2023, 23:27:45 xxx.xxx.5.165
balu:

To je přece něco jiného! Kříženec dvou jedinců různých plemen v generaci F1 dostane název, jako by to bylo nově vyšlechtěné plemeno. Chápu toto křížení protože generace F1 má většinou ty dobré vlastnosti z obou plemen. Generace další, F2 a dál, se většinou vůbec nepovedou, a spíše se u nich projeví a zdůrazní nežádoucí vlastnosti výchozích plemen.

Jo takhle?  Takže ten třeba labradoodle je jen F1?

Já myslela,že  vytvářejí nový  nový plemeno …, jsem to vůbec nepochopila..

Doron
Doron 24.08.2023, 23:20:48 xxx.xxx.5.165
megi-the-pes:

Jéé, s krtečkem. 😀 
Pudr dobrý, však co se potřebuje, nic, ať je to čisté, však to znáte, řepík a tak a dýchá to. Takže Mates, nohy nahoru a koukat na Lassie se vrací a panička ať hrne občerstvení.

Přesně ! Framík doporučuje zaujmout tuto polohu 🤣.

Obrázek
Doron
Doron 24.08.2023, 23:08:10 xxx.xxx.5.165
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 24.08.2023, 22:56:09

No, teď se dělají ti různí doodli přece…

Makaj na tom 🙄!

Doron
Doron 24.08.2023, 23:05:36 xxx.xxx.5.165
balu:

Přikřížení jiného plemena pro oživení krve je mimořádně citlivá záležitost, která vyžaduje hluboké znalosti a která se musí dělat s velkou obezřetnosti. Ani nevím, jestli se něco takového v současnosti u nějakého plemena praktikuje.

Taky nevím. Četla jsem si o briardech, když už ho mám a tam snad připrskli i pudla, podle některých pramenů 🙄.

Oni to asi dřív lidi dělali bez hlubších znalostí genetiky ( resp bez možnosti genetické analýzy), tak nějak intuitivně?

Ale stejně mě mrzí, že jsem v genetice skončila u hrachu, zkusím se v tom ještě trochu vzdělat 😅.

Doron
Doron 24.08.2023, 22:53:45 xxx.xxx.5.165
Sardullah:

No to by snad nikdo nerozporoval, ale otázkou je, jestli chovatel bez PP má takhle ušlechtilé cíle. 

No, jak kterej, moc jich nebude. Ale některý lidi, který potřebujou psy opravdu na práci to dělaj. Hlavně u těch pastevců ukázaná platí , vídám je teď když jezdím za kamarády do rumunských hor. Oni ti ovčáci vlastně jejich rodokmeny znají, ale nemají je na papíře 😅. A vybírají spojení kupodivu docela pečlivě.Jsem si s nima o tom hodně povídala a bylo to dost těžký, protože mluvili jenom rumunsky 🤣.

A často i chovatelé s PP z mého pohledu množí. Exteriérově třebas pěkný, ale povahově špatný psy. 

Vím, že nikoho odtud se to netýká😊.

Nejsem příznivec nekontrolovaného chovu bez rozmyslu, ale chtěla jsem nabídnout i jiný pohled..

Doron
Doron 24.08.2023, 21:50:16 xxx.xxx.5.165
balu:

Kde se berou zdraví bezpapíráci? Jsou to potomci těch nemocných papíráků… Není to absurdní?

Nemusí to být nutně absurdní.

Pro oživení plemene se často přikřižovali jiní psi, exteriérově ne dokonalí ( ne tak líbiví) psi mohou být zdravější. Někdy.