eena:Súhlasím, že existujú aj “živly”. No predpokladám, že zadávateľka bude v o voľnom čase psa aj “vybehávať”. Ide o dni kedy to proste nepôjde - my tiež prechádzkujeme, resp až turistikujeme, ale keď to z nejakých dôvodov nie je možné využijeme záhradu a cvičenie hlavy. Jedna z mojich dcér má extra hyperaktívnu potvoru ☺- no mám dojem, že keď je u nás na záhrade, kde s ňou trochu poblbneme - pohádžeme loptičku, ponaťahujeme sa o lano, pridáme trochu naháňačky a pár preskokov - poprekladáme to “nútenými” pokojnými prestávkami - doslovne ju učíme chvíľu ležať alebo sedieť v pokoji potom doma “odpadne”. ja teda ozaj neviem, ale asi je málo ľudí, ktorí môžu denne venovať psovi 6 hodín prechádzok - je nutné nájsť ten správny spôsob a skĺbiť to. Zo mojich skromných skúseností ide skôr o intenzitu ako o čas - v lete napríklad veľa využívam plávanie so psom, v zime (mám to šťastie, že býva u nás sneh) cielene chodíme “brodiť sa” , alebo som naučila ťahať psa sánky hore kopcom - tak dole sa sánkujem, hore mi sánky vytiahne on. A to som na záhrade alebo na kopci oproti domu. No je pravda, že ja so psom robím hocičo - a mám šťastie, že žijem “na konci sveta” - lúky, lesy, potok, rybník…
Mám taky hyperaktivce. Tiše závidím kde bydlíte, konec světa, louky, lesy, potok.