Aktuálně: 2 764 inzerátů261 504 diskuzních příspěvků19 167 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arbora

Arbora
Arbora 29.04.2025, 09:50:57 xxx.xxx.131.15
Dafi:

Takže by jste za ním nechodila?

Jako on dojde,vezme si pamlsek a mizne…

občas teda učešu druhýho koníka,jen tak na volno,dnes jsem taky učísla trochu druhýho koníka,pak trošku třetího koníka,pomazlila a šla,seděla kus od ohrady,a koukala na ně….

k brance za mnou dnes došel sám,i dojde někdy k onradě,to se nechá pomazlit bez pamlsku,ale v ohradě nic….

mrzí mě to,ale nevím co s tím…..☹️

Predstavte si rovnakú situáciu so psom, je bez majiteľa, pamlsok si od vás vezme, ale potom odíde, prídadne na vás trochu zaútočí. Chodili by ste za takým psom? Asi skôr nie. Alebo by ste aspoň prebrali s majiteľom situáciu, aby ste vedeli, čo robiť. A teraz si predstavte, že ten pes má 600 kg. Nie každý kôň bude držať, aby ste s a s ím mohli  pomazliť, väčšina koní má takéto aktivity niekde hlboko a nestojí o ne. Maximálne tak poškrabať, keď to nie kde svrbí. Kôň vám zatiaľ celkom slušne dáva najavo, že nemá záujem, netlačila by som na neho, aby nemal potrebu vysvetliť vám to dôraznejšie.(môj tip je, že z toho jazdenia nadšený nebude, ohlávka pre neho znamená, že sa ide pracovať. ale to je len tip a po internete s to nevyrieši)

Arbora
Arbora 23.04.2025, 15:11:06 xxx.xxx.131.15

Nemyslím si, že začiatočník, ktorý nevie koordinovať pomôcky, by mal používať pracovný sed v sedle. Naučte sa jazdiť v pracovnom kluse, naučte sa stáť v strmeňoch, a keď budete ovládať toto, môžete začať postupne skúšať zostať sedieť po pomôcke do klusu. Postupne, pár krokov, žiadny kŕč, uvoľnene. Nedržať sa zubami-nechtami za každú cenu. Alebo, ak trénovať pracovný sed, tak potom bez sedla, ideálne s madlami.

Arbora
Arbora 16.04.2025, 07:47:49 xxx.xxx.27.90

Po TPLO fena zaťažovala nohu v podstate hneď. Prepokladám, že na kontroly chodíte, rehabilitujete, tak by som sa o tom pobavila s veterinárom. (ale nemám vipeta)

Arbora
Arbora 09.04.2025, 09:39:54 xxx.xxx.131.15

Keďže mám fenu, ktorá sa nenecháva dvakrát prehovárať do bitky, zvlášť na vodítku, riešim vždy preventívne. Oči na stopkách, psom sa vyhýbam z diaľky, špeciálne tým na voľno, “on nič neurobí”.  Keď už sa mi stane, že niekto príde, záleží od toho, ako sa chová. Ak je to nejaký pidipes, ktorý prichádza v mieri, neriešim. Ak je to pes, ktorý v mieri neprichádza, riešim to vždy ja, obvykle stačí vyraziť do protiútoku - máloktorý pes prejde cez nasratého človeka. Potom podľa situácie, väčšinou kopem, už teda nosím aj slzák, ale zatiaľ som ho na psov nepoužila. A áno, som hysterka, neznášam to, keď si ľudia púšťajú bezprízorne čokle na špacír, ale mám fenu s jednou ľadvinou a fakt netúžim po tom, aby mi ju zabil nejaký debil tým, že po nej poskáče. 

Arbora
Arbora 07.04.2025, 08:43:32 xxx.xxx.131.15
efe:

Tak Dadlička v noci vyrobila celkem obstojný ho*no a ráno vypila dva kýble polívky 👍🏻

držím palce, aby to bolo ok. 

Arbora
Arbora 02.04.2025, 14:55:35 xxx.xxx.131.15

Ale tak oni sa celkovo ceny koní výrazne posunuli hore, čo je logické, vzhľadom k tomu, ako rýchlo hýbu náklady. Bejvávalo, že vyradený dostihák za dvacku. Dnes aj ten stojí 50+, ak je zdravý. 
Mne sa trebárs nezdá veľa 150k za zdravého, prijazdeného koňa. Nemám ich, nekúpila by som si ho, ale prečo nie. 

Arbora
Arbora 02.04.2025, 14:14:11 xxx.xxx.131.15

Len tak ilustratívne, pred 15. rokmi som inzerovala známemu surového ročka z piberskej rodiny za 3 500 ojro. Ale bol to žrebec, s potenciálom plemenníka. Ak by som sa chcela koňa zbaviť veľmi rýchlo, dala by som ho do inzercie za stovku. Ak by som si chcela počkať na majiteľa, pokojne aj za 150. A asi by som rovno inzerala do zahraničia. Drahé kone neštandardných plemien sa nepredávajú v lokálnych podmienkach až tak dobre.

Arbora
Arbora 01.04.2025, 13:59:11 xxx.xxx.131.15

Pohybujem sa už niekoľko rokov vo vytrvalostnom športe a môžem potvrdiť, že kone znesú fakt veľa. Zažila som kone so sedlom na krku, kone so sedlo vystlanom dvomi molitanmi, hodne vysoko v rebríčku(a nemyslím to nijako negatívne) mám nórsku repre, ktorá sedlá na kožu/kožušiny asi zo sobov. Neverili by ste, čo všetko sú kone schopné mať na chrbotch a aké výkony s tým podávať. A to sa bavíme o atlétoch, ktorí bežia medzinárodné súťaže, často rýchlosťami cez 20 km/h na 120-160 km, šampionáty Európy, ale aj sveta. Fakt nepochopiteľné, ale tie kone nevykazujú bolestivosť počas súťaže (jeden zo sledovaných parametrov je Back and Girth).  Nerobím si ilúzie, že svetové špičky vedia, ako vybrať sedlo a správne sedlať, nato už som videla priveľa. A nielen vo vytrvalosti.
 Vytrvalci používajú prevažne deky burioni a podobné typy, hrubšie, isto trochu tlmia. Je tam rezerva na to, ak kôň počas dňa nejakú hmotnosť zhodí - čo nie je zriedkavé. 
Ale, fakt sa mi ježia chlpy, keď sa hobík pýta, či boľavý chrbát koňa môže sedlať tlmenou dečkou. Sorry not sorry, taký človek zaslúži dostať poza uši a nie sedlať koňa.

Arbora
Arbora 31.03.2025, 13:39:45 xxx.xxx.131.15

Pod padnúce sedlo nepatrí žiadna podložka - pretože tým sa z neho stáva sedlo nepadnúce. Na koňa, ktorý má boľavý chrbát žiadne sedlo nepatrí. 

Arbora
Arbora 31.03.2025, 13:22:59 xxx.xxx.131.15

To by som nebrala ako pravidlo, mala som fakt starého (hnedého) stübbena, skokový univerzál a vošlo sa mi tam aj 8 prstov. 

Arbora
Arbora 28.03.2025, 10:21:16 xxx.xxx.131.9

No hlavne, chce chovať, ale nemá papiere, nemá ani meno chovky, fena nebola ani na výstave, ani uchovnená nie je… Ale tak strašne chce lepšie genetics, je ochotný vraziť peniaze do psa z Európy. 
Pokiaľ poslal fotky, tiež nie je problém zistiť odkiaľ pochádzajú, fičúru má na to aj google. 

Arbora
Arbora 27.03.2025, 15:45:48 xxx.xxx.27.90

Info z americkej stránky chovateľov dachshundov k predaju šteniať. Preukaz pôvodu dostáva PP šteňa automaticky, nemusí čakať na rodokmeň do uchovnenia. 
What is a Responsible Breeder? A responsible breeder will provide a pedigree, health records and feeding instructions. There will also be a sales contract which obligates you to return the dog to the breeder if you cannot care for it at any time in its life, rather than abandoning the dog or placing it in a shelter. 
Tu je odkaz na databázu pedigree, nechce sa mi tam registrovať -nemám kennel, ale dala by sa tu fena dohľadať. https://dca.pedigreedatabaseonline.com/en/

Arbora
Arbora 27.03.2025, 15:22:37 xxx.xxx.27.90
Aluška:

Psal, že jí nedávno zaregistrovali a že čekají. Až rodokmen dorazí, pošlou i s fotkama. Talk uvidíme jestli existuje, ale třeba když mu napíšu cenu, přestane existovat dříve 😀

Nedávno zaregistrovali a rodokmeň dorazí? To by som teda čakala, že uchovnená fena, ktorá má byť za plus-mínus mesiac v ruji, už bude mať nejaký čas vyriešené. 

Arbora
Arbora 27.03.2025, 14:55:13 xxx.xxx.27.90

No, trebárs rodokmeň feny by asi poslať mohol hneď, že. Keby nejaká existovala. 

Arbora
Arbora 27.03.2025, 12:56:05 xxx.xxx.27.90
anekapace:

Ze soboty na neděli se narodila Adélka z maminky bez PP po huculovi Pietrosu Nelson. 

Tak je nás zase o jednoho víc. ♥️

Mám krásné pětiminutové video porodu, byl to fofr a kobyla rodila směrem ke kameře. 

Jen ho neumím nikam vložit, tak kdyby někdo chtěl ze studijních příčin, můžu nějak přeposlat. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Gratulujem.

Video môžete nahrať na YT(potrebujete ale účet), potom sem stačí len skopírovať odkaz. 

Arbora
Arbora 27.03.2025, 11:01:36 xxx.xxx.27.90

Pristupovala by som k tomu skepticky, predpokladám, že to bude fejk na vylákanie peňazí, čo sa ukáže najneskôr vo chvíli, keď začne posielať požiadavky typu, “pošlite na tento účet sumu, ktorú vám potom odrátame, bla bla”.  Hlavne nikam nič neposielať a neklikať na odkazy. 
Ak by ale naozaj chcel trebárs poslať tú zmzku, tak to už bude skôr na diskusiu s niekým z klubu, snáď poradí postup na odber a odoslanie, alebo vás nakontaktuje na niekoho, kto s tým skúsenosti má. 

Arbora
Arbora 25.03.2025, 12:26:44 xxx.xxx.131.15
Horsana:

To, ze v Leviciach zakopavaju kadavery je pravda.

Keď a trochu nakloním, vidím na nich z okna. 500m vzdušnou čiarou obrovské sídlisko…

Každopádne, gratulujem k Floriánovi. 🥰