Aktuálně: 2 734 inzerátů262 447 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 25.06.2025, 07:46:33 xxx.xxx.234.120

Vecery a rana su chladne, ale ked spoza kopca vykukne slnko, zacina hic. 

Rano som zbabelo zaklapla budik, nastaveny na 3:30 a vstala som o pol siestej.

Ako som isla konikom servirovat ranne sienko, videla som, ze hucule su za paskou. Tvarili sa, ze je to uplne v poriadku, tak reku pockam, ako sa vy dvaja vratite.

Nuz, preskocili to naspat, Garon prvy, toho som nevidela, Liska uplne bez stylu. Aj to urobili len preto, ze Neha sa pohla z pastviny do zakladneho tabora. 

Chuje. Ale skok domov kvitujem, vidno, ze neznama sila presuvajuca hucule opat posobi. Oboma smermi, to je dobre.

Kym som nachystala ranajky, uz bola v ryzovkach rysavka family. Tiez sa tvarili, ze je to v poriadku.

Rysavky su super, s kvalitnym prikrmom sa im tu dari. Sudiac podla trusu, lisky(neviem pocet, vidam uz iba jeden par svietiacich oci) ziju na ceresniach, trus, ktoreho je vsade naokolo hojne (moj pozemok je neposkvrneny) je plny kostok a supiek z ceresni.

Davam im sice granule, ale uplne ich neohurili, tak bola vcera kuracinka.

Kone sa mi podarila nastriekat repelentom a natriet replentnym gelom, teda, hucule. Lisku nejake striekanie vobec nerozhodilo, repelentujem ju na volno. To je sen, ta kobylka. Gustav odmietol, Neha milostivo chvilu postala.

Cakaju nas tropy, skusim to dnes spravit tak, aby som nedostala upal…heh…

Obrázek
Horsana
Horsana 24.06.2025, 10:00:38 xxx.xxx.17.14

Ahoj, na take RTG sa kon musi uspat a dat do chrbtovej polohy, je to prekerka.

A kedze nikto nevie, ako to tam vyzera, tak tazko radit, poznam kone s takym zranenim, v rekre zatazi, aj mensie skoky ok, tah neviem, to musite skusit, zalezi aj od sklonu terenu.

Kazdy takyto kon mal viditelne asymetricky osvalenu panvu, ale to je logicke, vzhladom na to, ze svaly odstupuju na tom odrazenom hrboli.

Konik vyzera pekne.

Horsana
Horsana 22.06.2025, 10:30:38 xxx.xxx.17.14

Tak ja by som sem mohla dat fotku teraz uz metrovej diery, ktora ostala z mojej nadejnej urody. Sliepky ju miluju, je tam chladok z hora i zdola a intenzivne tam pracuju a nieco tam zobu, kompost velmi dobre vyzera, tak aspon, ze nieco.

Nuz, aspon mam vajcia od spokojnych sliepok, aj to je uroda 🙃

Horsana
Horsana 21.06.2025, 09:11:37 xxx.xxx.17.14
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.06.2025, 11:57:09

Operacia haluxu vo mne spusta PTSD, kedy matka sla k primarovi v jednej prestiznej nemocnici a nedala si ho vyhovorit.

Lenze ten psychopat k nam chodil operovat experimentalne zvierata, vzdy vyfeteny, uplne mimo a vsetky uhynuli, alebo sa museli utratit.

Ale nie, pan primar je naj.

Mno, bola som mimo Ke, volam mame, ze ako a ona ze super, ale ze berie Augmentin, co je teda zvlastne, lebo uviedla rezistenciu na PNC, ale ze inak ok.

Reku, matka, preboha, potrebujes klindamycin, nie tu sracku, ved sekal do kosti, napisem ti ho! Ale matka ze nie, ze pan primar bla bla…

Nuz, dopadlo to tak, ze jej kvoli infekcii museli amputovat prst a chvilu to vyzeralo este horsie. Matku nemali kam dat, lebo sa ratalo, ze tam bude kratko, tak ju dali s amputovanym prstom na ORL na chodbu, kym niekde najdu miesto!!!!!

Nuz, ja som pokojny clovek, ale vtedy som tam vrazila a urobila strasny cirkus. Akoze strasne strasny. Moja mama pracovala v zdravotnictve cez 40 rokov a toto si nezasluzila. Poobede tam vrazila moja sestra, ako ju poznam, musel si pan primar potom urcite menit spodky, heh.

Ale vo vysledku teda dali matke ten klindamycin a nasli pre nu izbu mimo ORL. 

Psychopatovi som odmietla uspavat experimentalne zvierata a vzdy, ked sa u nas zjavil, veru som ho nesetrila, takze sa stale len tak zakradal po chodbach a prechadzal radsej cez zachody, heh.

Och, az ma trasie, ked na to spominam….

Horsana
Horsana 20.06.2025, 11:33:49 xxx.xxx.234.244

Nah, hrabava hydina moze hrabat kde chce, nemusi v hokaide…kundy hnusne…aspon, ze znasaju. 

Slimaky nemam, teda, asi tri tu su, ale urodu nenicia.

Vretenice su v pohode, oni ked si ich nevsimnete a velmi sa priblizite sycia a aj sa tak nejak napriamia, daju o sebe vediet. Raz som zbierala cucoriedky a na jednu skoro siahla, ale akurat ulovila mysku, este jej trcal chvostik z papule, mala ma na haku, aj bolo pod mrakom. Na Spiskej Magure je ich strasne vela, ale do lesa nosim vysoke topanky a dlhe nohavice. 

efe- ruka vyzera strasne, uf. Ale Knedlicka nadhera❤️

Ad kobyly- mno, ked tak pozorujem Liskin zivotny postoj a ako sa z Garona stal podpapucak, velmi sa tesim, heh. 

Ja si rozumiem s valachmi, kobyly su kobyly, no.

Horsana
Horsana 19.06.2025, 18:40:49 xxx.xxx.234.185

Nah, asi to boli kury.

Su totiz akesi podozrivo nahnedle zospodu.

Teraz su samozrejme na opacnom konci, ale 🙄

No nic, tak aj tuto sezonu nakupim zeleninu v obchode 😂

Obrázek
Horsana
Horsana 19.06.2025, 18:31:21 xxx.xxx.234.185

Nuz, neviem, ci nepredam tie hnusne zvierata do kamenolomu a zvysku ci nedam strychnin!

Tato DIERA zostala po mojich patizonoch, hokaido a baklazanoch. Proste, diera. 50 cm diera a kury to zda sa neboli. 

V soku som si o stol ukopla malicek a mam PMS a blizi sa Slnovrat. A boli ma hlava.

Ech 😠

Obrázek
Horsana
Horsana 19.06.2025, 11:14:29 xxx.xxx.234.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Peji z 18.06.2025, 23:20:53

Njn, je to zial tak.

6 x denne kasa musi bohato stacit, na tom som uz vykrmila nejednu vychrtlinu, zalezi od mnozstva a rozvrhnutia krmeni.

Aj to zerie z podstavca, to seno?

Rezanka je nebezpecna vec, to by som takemu konovi nedavala, max tak dokladne namocenu, aby zmakla.

Horsana
Horsana 19.06.2025, 11:10:08 xxx.xxx.234.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.06.2025, 08:23:33

Tsss, to mam, ha!

Horsana
Horsana 19.06.2025, 11:08:19 xxx.xxx.234.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.06.2025, 09:24:11

Co je to, ako ze ja tocim a to saje vodu?

Horsana
Horsana 19.06.2025, 11:06:07 xxx.xxx.234.185

Zhodou okolnosti ja mam zas narazeny prst, prostrednik lavej ruky, ako vzdy a to napuchlo strasne a boli jak svina, dnes aj pozitivne ohybovky, heh.

Neratam, ze by sa to dalo dohromady skor, nez o dva-tri mesiace, odkedy mi decko pred X rokmi pustilo z metra na ten prst skokovu barieru, tak zlosti a je citlivejsi.

Ale fucker je ok, narazila som si ho pri pade, ked som tahala vodu po sutroch, uz mam celkom dobre reflexy, ako nepadat na koleno. Lebo koleno by bol pruuuuser.

jana- na redukciu opuchu DMSO, alebo masti, ci gely, ktore ho obsahuju, pomoze aj octanovka, ale oholila by som tu oblast.

Horsana
Horsana 19.06.2025, 10:54:29 xxx.xxx.234.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 19.06.2025, 08:30:29

Elektrinu mam, ale o cca xy metrov vyssie, musim odmerat na mape.

Nie je problem vodu z rury preliat do 300 l suda, maju ich v akcii teraz a odtial cerpat, tam nehrozi bahno, piesok ani nic podobne. 

Ide o svazitost, ci to proste pozenie vodu hore kopcom. 

No a ehm, dobre, cerpalo chapem ( ako, viem ze je taka vec 😂, ale kde sa dava hadica?  Na to cerpadlo?

Budem mat narodeniny, tak aby som si vedela dobre zazelat.

A dakujem, nie je to so mnou lahke v tychto veciach.

Horsana
Horsana 18.06.2025, 16:52:16 xxx.xxx.16.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 18.06.2025, 16:09:38

Tak cisty klb nie je na zahodenie.

Na makke tkaniva bacha, tie su zradne.

MSM je fajn, za mna. A klud. A potom dlha a poctiva rehabilitacia. Vhodny povrch a nezaskodi schudnut, ale to sa lahko hovori.

A kon vydrzi box rest, majitelia uz menej, hovorim z vlastnej skusenosti.

Drzim palce, to zvladnete! 💪

Horsana
Horsana 18.06.2025, 15:41:21 xxx.xxx.234.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.06.2025, 13:31:20

AHA!

Mne to treba do detailov vysvetlit, lebo prakticka nie som.

Vobec.

Vdaka 🙂

Horsana
Horsana 18.06.2025, 15:40:14 xxx.xxx.234.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 18.06.2025, 13:56:58

Moji su muchari vsetci, okrem Lisky, cista radost a ani nemam vytunene patlamo zatial.

Dostanu kortikoid ked to bude zle, ulavi asi viac, nez patlamo. Deky Liska otrha, takze to nehrozi. 

Mno, ja dokrmujem senom a teda este aj ta Liska pribrala, hoci nie je trava, okrem dzungle, to seno je podla mna fruktanova bomba, ale to vychodia v kopci, dufam. Alebo vyskusam namacat, mam celorocne dodavatela na male baliky, tak mozem hyrit 😂

Garonik uz celkom vladze a dnes rano uz ani nemal svoje slank brucho, nah🙄

Horsana
Horsana 18.06.2025, 12:33:07 xxx.xxx.51.17

U mňa je sucho. 

Strašné sucho, vyschla už aj ílová jama, spodnýprameň nie, ten je stále rovnako hojný, ale ten workout s tým spojený je brutálny. Skúsim tam dať hadicu, možno by to šlo, niekto pokosil okolie, takže už to tam vyzerá kultúrnejšie, ale stále rovnako hrôzostrašne, ešte som sa neprinútila to tam prešmejdiť.

Keď už človek pracne ponapĺňa bandasky a nádoby a vyleje tam tým chujom tú vodu, tak si v nej každý jeden vypláchne po raňajkách hubu, plnú senných peliet a voda je náhle zelená, chjo….To potom Garon chytí do huby a vyleje. Z toho prosperuje broskyňa, aspoň niečo, no, ale Líška, ktorá je botanickou preferenciou skôr koza ju už dnes načala, musím posunúť pásky, lebo o tie broskyne a hrušky nechcem prísť. A vody vychlípe ako pára ťažných koní. Všetko ju zaujíma a úplne rozbila staré pravidlá, napríklad že nikto nesmie ležať v Garoníkovom ležovisku. Dnes tam chrápala aká dlhá, taká široká a kým bola ešte v sterne, tak si driemajúci Garon o jej hlavu oprel svoju hlavu. No, dva hucule, to už je team 😀

Neviem, čo v tej džungli celú noc robia, ale ráno vždy vyzerajú ako po fláme a chrápu a chrápu. Včera ich niečo vydesilo, Garon klusal ako drezurák. Celkovo s príchodom Líšky všetci zázračne chodia lepšie. Líškine kopytá sú hrozné, ale ešte riadnu chvíľu počkám s korektúrami, nech si kopytá zvyknú na kamene a tvrdosť jablonovskej zeme.

V práci už polievame výbehy, aby niečo vôbec narástlo, i tak to potrvá dva týždne. Akurát pri prekladaní trysiek vždy dostanem úpal, tfuj.

V jednej zabudnutej nádobe s vodou som včera našla utopenú jaštericu, to bola rana, milujem jašterice a to bola samica, nah, to ma celkom mrzelo, zvlášť keď som z tohto dôvodu, kým ešte bola voda, do takýchto nádob vždy dala dosku, alebo konár, aj utopené malé hlodavce zamrzia, ale jašterica, to doslova bolí 😢

Akurát by ju človek nečakal v kuríne, no, akosi automaticky som predpokladala, že slepačia voda je slepačia voda.

Tak som šla všetko pootáčať hore dnom, dažďová voda aj tak nie je a nebude a v jednej suchej  nádobe som našla malú jaštericu múrovú a v druhom rohu bola malá vretenička, takže môžem pred Arborou smelo prehlásiť, že vretenice tam sú. 

Tak iba drobný apel, ak môžete, občas nakuknite do rôznych takýchto nádob, aj napájacích, či sa tam netopí, alebo odtiaľ nevie vyliezť  nejaký živočích 🦎🐍

Horsana
Horsana 16.06.2025, 19:06:39 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.06.2025, 15:35:13

To fakt ma, aj preto sa stale drzi na nohach, po tom vsetkom, keby nebol tak osvaleny, podla mna by uz nebol. 

Po vcerajsich eskapadach teda dnes ziadne neboli, ale nechala som ho chodit po stajni, kde je sice tvrdo, ale rovno a bez kamienkov. A suchtal sa tam, nestal, cuchal kobylky a zobronil ocami mrkvu.

Horsana
Horsana 16.06.2025, 14:46:44 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 16.06.2025, 09:41:49

Liska je super 🥰

Milan Dara celkom ofrflal, ale videl iba fotky, na jednej foto ma akoby vybocenu sponku a ja neviem, ci to je fotkou, stali sme vo svahu. Ze by som si to nevsimla, no, moze byt, cas na neho teraz nemam.

Tak ak ma krive hnaty, tak na jesen gule von a bude klud.

Ako sa ma Mys?