Na nás sousedi neviděj. Ale slyšej. Vasila když zpívá. Radši sem se neptala, co si myslej 😄
Vasil je ten,co ho máte na klíně??ten je prostě boží-má takový smutný,ukřivděný pohled.🤔Vnučka mi poslala-teď mají nového fr.buldočka-miminko.doufám,že jí nebude vadit,že dám sem fotečku..
my měli-jako u rodičů ještě, kachláky v kuchyni..2 trouby,když se otevřely a nahoře ty pláty teda rychle vyhřívaly kuchyň a vedle po pokoje bylo otevřeno,ale byla tam zima pořád,protože to byl rohový pokoj,a kamenná zeď(od štítu)..když se zatápělo,musely se součesně na druhé straně-přes zeď v komíně zapálit noviny,aby to chytlo "tah"..Jak já nesnášela zatápět,když jsem došla ze školy..pak natlouct piliňák-to už i s bráchou…sama bych ho neunesla..Vedle koupelna bez topení a z ní se šlo do špaizu.kadibudka přes dvůr….A to bývaly jinačí zimy..sněhu bylo hromadu,jsme na dvoře měli z hromady dřeva udělanou bobovou dráhu i se zadáčkou..Otec udělal na starých lyžích 2sedadlovou “lavičku”-to už mám i na fotce..Do školy jsme jezdily po zamrzlém potoce na bruslích,asi 2 km..Na poli za dědinou bylo zaplavené pole,to zamrzlo a všechna děcka odpoledně se tam scházela..Nehrozilo,že se prolomí led..To byly piruety🤗🤭
I pak,jak jsem se vdala,kousek bylo hřiště na házenou,to v zimě chlapi polévali hadicí a bylo tam kluziště..Tam jsme vlastně chodily s holkama.."kačenky"na kličku🤭Kluci “kanady”-byly vysoké na nás holky..To ještě byly zimy vpořádku..Mráz,sněhu plno..To by potřebovaly i pole..Vymrznout..Teď se svět obrací úplně jiným směrem..Nebudu rozebírat,jak se teď na jaře orá..šup,šup,není nafta,tak to stačí jen jednou..žádná podmítka a na to hluboká orba..Ale to zas odbočuju..Já se zase rozjela🤔😇
My na baráku měli ložnici nahoře v podkroví..ze všech stran se netopilo..hůra a dlouhá studená chodba ke dveřím..Když byly -nevím,ve kterm roce-ty velké mrazy,my měli 7 stupňů!, chlap se samozřejmě odstěhoval dolů do obýváku..mě to naopak vyhovovalo..Pára od pusy..teplé ponožky..Ty jsem ostatně mívala od dětství,s bráchou jsme spávali v pokojíku bez topení,odvedle byl rozhrnutý do stran těžký závěs mezi náma a ložnicí,kde se v 5 hodin odpoledně zatápělo piliňákem..Velká místnost,sama od sebe než se vytopila😟…Takže jsem byla zvyklá na studený odchov,duchnu a ponožky..A pavouky,zalezlé do rohů..hlavu jsem mívala na druhé straně..Jsem si teď vzpomněla,že jsem kousávala rohy od povlečení,až byly děravé..nevím proč🤔Teď tu mívám 22-23,ale cíleně,konečně tu nemám plíseň,mám tu 50% vlhkosti..a častěji větrám…Vím,že nejsou žádné zimy,mohla bych tu mít míň stupňů,ale proč tu sedět ve svetru,když si to stejně zaplatím..zvedal se nájem…👎
ještě jsem chtěla dodat,že pokud-a to bude krajní řešení-že bych nějak nemohla,či co,to mám komu dát..myslím tu riflovinu..Kukněte tam,najděte si ty kabelky,batohy atd...Je to precizně ušité..Jaruš si tam koupila 2 ,já bych jí takové neušila..já šiju spíš "pytlíky"(i když jako kabelky)..najeďte si šipečkou na ten obrázek,a ona se vám ukáže i z druhé strany..A v každé kabelce je na šňůrce(přišité nahoře u zipu) karabinka,na tu si zapnete svazek klíčů-a vytáhnete je pak krásně ven-žádné hrabání🤭
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.01.2025, 22:59:13
Raduš,psala jsem,že “mi spadl řemen”..obrazně řečeno,že jsem s tím sekla..Koupila skříň,roztřídila hromádky, vyklidila “boxy”-nakoupené v Actionu..a mám to na jednom místě..Nebyla správná konstalace hvězd na šití..Prostě jsem se nemohla do ničeho dokopat🤔..Mívám na podzim,a hlavně před vánocema i nostalgii..počasí..a další nevysvětlitelné jevy🤫(nebudu je tu rozebírat)..ALE !..jaksi se mi rozjasnilo,když jsem zahlédla tu nádheru(blbě jsem to napsala,že jsem ušetřila-prostě věci za X-tisíc,jsem koupila za pár šupů),a rozhodla jsem se,že ještě neumírám🤗a MUSÍM něco dělat🙏..Tak, jak ty se musíš dokopat na tu zahradu,já musím dodělat ty resty..i si konečně sobě potáhnout to křeslo..dodělat Zdence ty polstry na lavici…Zatím jsem jí obšila nejvíc..A dlužím jí ještě jednu menší cestovní tašku..Kam jede,lidi by ji chtěli taky..Ještě jsem šila teda 2 té její kámošce(větší a menší),a oni po republice mi dělají reklamu-každý by je chtěl..🤗Raduš,kdybych šila,to bys tady viděla…Bych se samozřejmě pochlubila..takže musíš vydržet🥰Budu se chlubit,neboj😇
tedá..Ta Čikitka je krásně zbarvená…to se jen tak nevidí u tříbarevných koček..Máš fakt štěstí na takové mazlíky..ten kukuč od Pučmeldu…😇Jen tak dál…odpočívej,co to jde..🙏
to spíš,že nechala ty ventilačky..tak musela ten ventil otevřít víc..Já na paneláku první zimu nemusela topit vůbec,bo mě vytápěly byty kolem..ale stejně jsem měla zaúčtované topení,že ubírali rohovým bytům…tak to má možná Nikča…Dofám Niki,že aspoň odpočíváš,když jsi doma a nepoklízíš..Já se rozhodla už dnes uklidit “vánoce”,a vytáhnout mašinu…Jsem trošku nabuzená,a myslím,že “by to šlo” něco tvořit..🤭Měla jsem hodně dlouho “spadlý řemen”,a měla bych ho nahodit..Už jsem něco začla stříhat…
Holky,objevila jsem,když jsem šla s Jaruš kolečko po náměstí v rohu zastrčený obchůdek-ťamana..jsem tam ještě nebyla..Rifle-mezi 299-350-500 byly za 20..Nekup to..Nové,dost zdobné,takže normálně už nenositelné🤔Koupila jsem ten den troje..abych toho netáhla přes město víc..Na druhý den jsem tam zašla znova..že si vyzkouším halenku..prdlajs,triček mám dost a za 299 byla i pro mě dost drahá-i když ve slevě-delší,plátěná-univelikost na moje kozenky dobrá🤗 To jsem radši opět šla do těch riflí..našla jsem tam poklady..No,ušetřila jsem asi 4800,utratila jsem celkem přes 300-už byly některé za 29(i když bych si je samozřejmě nekoupila za původní cenu..)tak jsem si i udělala radost..Barvu na vlasy za 60-nějaký nugát-uvidím,Jaruš mi donesla fialovou,že už si ji nebude dávat,tak tam trošku připlcnu..👌
mohl přece střílet napřed do vzduchu…i když si nedokážu představit tu situaci,že by byl dvůr plný mrtvých slepiček….že neřekl té sousedce “tak pojďte si pro něho se mnou”..třeba by jí poslechl??kde byla momentálně ona?.Jí to bylo líto,že jim utekli,šla to říct..a..to musela být taková rychlost..zkrat toho pána..nedokázala bych ale vystřelit přímo na toho psa…jen,kdyby snad držel moje dítě..ale to bych se zas bála,že postřelím to děcko..nevím,asi bych šla ho napřed odehnat😟je to těžké..je mi líto i toho pesana,i toho pána..i slepiček..a následně páníčky toho postřeleného psa..ale věci se prostě dějí…☹️
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 03.01.2025, 07:06:34
Niki-to je rychleji,jak na nové šaty-se říká🤭..Já teď chodím i ze schodů pomaleji…😇..stačí,když mi ta kolena bolí..doufám,že ty opichy pomůžou🙏před sprcháč jsem si pořídila tu stoličku a po-ma-lič-ku vylézám dolů(psala jsem,mám to teď 36 cm vysoko)..Jako-chodit chodím pořád jak kdyby mi u zadku hořelo,ale ty schody si hlídám…Naraženina bolí..Napiš pak,jak jsi dopadla-držím pěsti🥰-jsou štěstí😊
Hezká holka a ta bílá čičina,ta je.Naháči není můj šálek kávy,u ničeho.Jedině chlupatci.Alan venku na procházce s lidmi problém nemá,ale doma je na seznamování opatrný.
Možná,že je to kluk..jednou jsme byli na houbách,a byl tam čuvač-kluk,a páníčci si domlouvali případné hlídání,když slyšeli,že říkám kámošce,že je to přesně jak čuvačka,kterou jsem hlídala…nešla jsem nějak blíž,ale bylo vidět,že kluk asi nedůvěřuje..stál..Lejdy se ke mě přihnala hned a začla se tulit..