Exzistujú búdky s vymenitelním šuplíkom.Používajú ich chovatelia výstavných anduliek.
jj, dělal jsem si "samodomo", rovněž krmítka s probíhačkami , takže jsem nikdy nemusel honit ptáky po voliéře do síťky…😉takže zkušenost “s rukou” měli pouze při kroužkování a pak při ochočování
Pred hniezdením 99% samíc anduliek všetko vyhadže.Piliny,alebo drobné hobliny sa im dávajú až po vyliahnutí mládých,potom to tolerujú,aj ked sem tam sa najde výnimka.
Když jsem ještě choval andulky osvědčilo se mi mít pro každou budku 2 “náhradní” vyndavací dna, která jsem měnil dle znečištění každé 3 -5 dní (dle počtu mláďat) . Princip je stejný jako např. vyndavací “vložky” hnízd u kanárů - jen byly dřevěné s důlkem. Při kontrole a kroužkování mláďat (díky různé době líhnutí) tam stejně musíte vlézt každý 2 -3 den.
Jako výstelku jsem používal hrubší piliny, tolerovalo je 90% 0,1.
Ale tady přece nejde o špičkový kousek. To, že mi splnil pán Groda papouška je náhoda. Vůbec jsem nevěděl, s kým mluvíme. Choval se příjemně, možná před mojí ženou. Nevím)).
Vyzvídal co chceme a druhý den byl papoušek dovezen. Dal jsem půl litru mojí slivovice, a chtěl tisíc korun.
Po půl roce, příjemná tečka.
Jsem s ním v kontaktu přes Wapcap.
Hezký večer přeji.
Nechci vám kazit radost, ALE výstavní anče jsou oproti "obyčejným" daleko méně vitální - jestli "dá" 5 let budete mít štěstí…
Sám Láďa G. už se i zasazoval o zmírnění “extrémů” u postavových andul, páč již léta to stále více směřuje k “týrání chovem”. Pokud jste chtěl “výstaváka” pak bych se přiklonil spíše k "barevným" výstavním andulám …kde tělesný rámec NENÍ proti vitalitě a jsou zdravé.
Ps. to říkám jako majitel i chovatel dnes již 14ti letého obyčejného 1,0 lutina,který byl v chovu do 7 let a pak jsem s chovem skončil a nechal si ho s jeho tátou už jen na dožití…po té, co mu taťka uhynul (v 11ti) jsem si vždy od kamaráda bral jeho nejstarší kusy, aby nebyl sám, loni na podzim dostal společnost už po 3., a zatím je neustále všechny přežívá… 😉
Logický překvápko - 🙂 slunečnici neumí loupat. To mě nenapadlo, ale nic jiného v práci nemají. Suchej rohlík jsem zakázala. nebo v nouzi největší ho může dát? Vodu si dal s velkou chutí.
nepotřebuje jí loupanou, stráví jí i tak (proto baští kamínky) naopak je dobrá pro rychlou regeneraci (tuk)
jestli je to PH na závodech či tréninku, odpočine a poletí dál, jestli je to zalétlý (ztracený) holub jiného plemene ( z vašeho popisu nejde poznat)tak klidně může i zůstat nebo se přidat k místním věžákům…
Jezdil jsem vodu s jezevčíkem xkrát a jednou i se SH , chování naprosto vzorné i ve šlajsnách a i při podjíždění či přetahování padlých stromů (stará řeka - Lužnice)…psi si to vcelku užívali…včetně koupání😉
K neštětí došlo krátce po půlnoci na loveckém posedu u obce Cejkov v trebišovském okresu. „Muži spadla z rukou brokovnice, kterou měl v legálním držení. Zbraň měla náhodně vystřelit a zasáhla do břicha a ruky druhého muže ve věku sedmdesát let. Ten zraněním na místě podlehl,“…
o půlnoci na posedu s brokovnicí…na co číhali ?(? liška?)nechápu…
tak už 11.5. přivedli hýlové na krmítko letošní mladé (ač žádný horka), přijde mi to dost brzo…😉 a máme asi invazi hýlů, přilétá jich najednou i 7,3 což nechápu, páč by měli být teď po párech na “hnízdních okrscích”
Existuje nekde na internetu seznam, kde se konaji nejaka zajimava putovani v sedle v ramci CR. Jednoho takove sem se ucastnila v Praze pred par lety. Vyjizdky idealne kolem 20 km a nevadi ani narocny teren.
zkuste Ivana K. na Janovo Hoře -pořádá kde co (huculové)
9 ks mínus přes noc 😔 potkani?? Kuna by je odnesla ne? Navíc tam byla jen škvírka kudy se dalo dostat do výběhu..Některé části ožrané na kost. A zrovna všechno slepice a zrovna ta "lepší" plemena to je vyhlášení války !
Taky jsem si nadával do LEMPLŮ, když jsem nedokonale “zabezpečil” holubárnu…