Aktuálně: 2 335 inzerátů269 616 diskuzních příspěvků19 339 uživatelů

Příspěvky uživatele

Ladd

Ladd
Ladd 07.02.2026, 17:55:31 xxx.xxx.87.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 06.02.2026, 18:15:55

Jsme kdysi dostali růžovou Od ní cibulku jsem dal ségře a květy měla červenobílé žíhané.  

Ladd
Ladd 06.02.2026, 13:42:57 xxx.xxx.87.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele Rézy z 04.02.2026, 20:01:06

Jsou to překryté přední a zadní tlapky. Proto těch 10 cm.

Ladd
Ladd 04.02.2026, 17:44:50 xxx.xxx.87.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele sharingan z 04.02.2026, 16:59:39

Tak daleko od tématu není. To co jste uvedl, bylo týrání zvířat+ vydra je chráněná. 
Ale jen slovíčkaříme. Chtěl jsem jen napsat, že i divoká zvířata mohou být v lidské péči spokojenější než v přírodě. A že ten chlap zcela normální nebude. Toť vše.

Ladd
Ladd 04.02.2026, 16:48:29 xxx.xxx.87.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele sharingan z 04.02.2026, 16:21:15

Ale to stále přece nejsou normy. Norma by byla: no a co, děláme to běžně a skoro každý a nic se neděje. Tohle jsou snad tady v Č trestné činy.  

Ladd
Ladd 04.02.2026, 16:08:01 xxx.xxx.87.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele sharingan z 04.02.2026, 14:59:26

Si nemyslím, že ten člověk bude zcela normální, nějak to v mozku šoupnuté mít musí, minimálně arogantní. Je při činu natáčen, jeho podobizna je v mediích. sousedé to o něm vědí, vše je mu jedno. I když to není trestné, je to nemorální. Nebo se na to dívat jako když se chodí na houby?…   
Maso labutí ja snad údajně cítit bahnem. Jisté etnikum, žijící i zde v Česku by si s tím ale určitě poradilo. Tak radši nebudeme malovat čerta na zeď.   
Jinde ve světě se zachází se zvířaty hůře, ano, i s lidmi. Z našich mistních norem on ale vybočuje.  
Abych řekl pravdu, pokud je netýrá, je mi to celkem jedno. Ale přesně, jak zde někdo psal: kdyby si každý dělal co se mu chce, i když třeba v rámci zákona….

Ladd
Ladd 04.02.2026, 14:04:21 xxx.xxx.87.91

Věřím, že v páru, u někoho doma na rybníčku jim bude lépe- ke komu se tedy dostanou do vlastnictví a jestli na rybníček nebo k lodně s vodou. Ale příklady táhnou a třeba jindy na tom pekáči končit budou. Určitá pravidla chování bychom ctít měli ovšem to nemůžte chtít po sociopatovi - normální člověk se takto nechová. Něco by se s tím udělat mělo, nebo ho seknout za něco jiného.

Ladd
Ladd 30.01.2026, 22:50:01 xxx:xxx.3b32:6dfb
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 30.01.2026, 02:02:01

Je to možné. Kuna tu je ale jistě, dle stop ve sněhu.

Ladd
Ladd 30.01.2026, 22:13:27 xxx:xxx.3b32:6dfb
honzapm:

Tedy Ančovičko, vy jedete bomby.
V Teplákovce se vás ptám, jestli vám ještě pořád nesou pižmovky,
u nás jsou 14 dnů celodenní mrazy a plno sněhu, tak by určitě přestaly.
Mohla jste odpovědět, mohli jsme se chovatelsky bavit - neodpověděla jste.
(je fakt, že u vás je tepleji a bez sněhu)

Sem přidám video slepice, která je zvyklá zanášet lidem pod pergolu.
Když napadne půl metru sněhu, tak místo, aby slepice normálně snesla v kurníku,
ona se tím sněhem vydá do své zanášecí pergoly.
Majitelka to její snažení zpozoruje a rychle jí běží pomoct, aby se v tom sněhu
netrápila, aby ji tam neslovil jestřáb a podobně.
Dala ji na tu židli, na které zanáší a ještě jí tam dala deštník, aby na ni nefoukalo.
A vy to nazvete týráním zvířat?

Začala u nás v rohu zahrady pod růží zanášet sousedovic slípka. Se sousedem jsme 3x opravovali a nastavovali  plot, soused jí 3 x ostříhal křídla. I teď v tom sněhu a mrazech se vydala k plotu, ten přešplhala, aby se dostala do SVÉHO hnízda.  

Ladd
Ladd 29.01.2026, 07:19:15 xxx.xxx.27.19

No a na Moravě se zřejmě chystá další hraboší rok (včera v tv). Takže hurá na lišky +sypat tuny jedu na pole.
Rodiče jedné holky  taky krmili lišku. Řekla mi to hned nějak, jak jsme se seznámili, ihned v mých očích stoupla. 
Já asi krmím kunu. Dávám maso, které už naší kočičce “nevoní” ven na jedno místo. Mizelo i b těch velkých mrazech, zmrzlé na kost. Takže spíš ta kuna, než sousedovic kočky. I ho schválně dávám ven na noc.

Ladd
Ladd 19.01.2026, 16:30:17 xxx.xxx.91.139
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.01.2026, 14:10:23

Bojím se, že ne. A že N má pravdu.

Ladd
Ladd 15.01.2026, 12:50:15 xxx.xxx.92.103

Tak jo , ve vlhké půdě asi snad? ok (i když v pro..cané králičí podestýlce to tedy údajně  larvy much likviduje). Uvidím, až budu u Acher přehazovat hnůj. 
Varaxi, nebojím se ani čerta, jen se snažím jít/žít co nejméně proti přírodě. Takže nejde mi o negativní působení na člověka, že se toho nadýchám; jen mi to přijde protichůdné proti vyloženě uváděnému pozitivnímu vlivu na zvířata a půdu. Zvýšený obsah dusíku? Z čeho? Z minerálů? 
Za mě ale už tečka. Chtěl jsem jen napsat jisté pochybnosti a každý ať si to vyhodnotí dle sebe.

Ladd
Ladd 14.01.2026, 14:20:38 xxx.xxx.8.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 14.01.2026, 14:13:22

Mouchami, které se tedy ale asi vylíhly jinde. A když to udělá každej.. V zimě ptákům sypeme do krmítek a v létě jim přirozenou potravu eliminujeme. 
No vždyť jo, jsou tam, když to nepoužijete.

Ladd
Ladd 14.01.2026, 14:07:36 xxx.xxx.8.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 14.01.2026, 13:04:34

Spousta z nás pamatuje doby, kdy přední skla aut byla obsypána skoleným létajícím hmyzem (potravinovou základnou).   A v příspěvku hned druhá věta:    
“Ničí larvální stadia much a jiného hmyzu a výrazně snižuje jejich počet.”

A znovu z příbalového letáku:   
“Při aplikace nejezte, nepijte, nekuřte. Kontaminovaný oděv před dalším použitím vyperte. První pomoc: PŘI VDECHNUÍ: Přeneste postiženého na čerstvý vzduch a ponechte jej v klidu v poloze usnadňující dýchání. Pokud máte kašel a astmatické dýchací potíže a nedochází k rychlému zlepšení, vyhledejte lékařskou pomoc.” - ale asi chápu: předávkování.

V podestýlce to ničí mikroorganismy a v půdě ne? Dokonce to zvyšuje úrodnost půdy?  To umělá hnojiva také..

Na každého zvážení, níkomu neříkám, ať nepoužívá. 
Já tedy ale určitě ne e.

Ladd
Ladd 14.01.2026, 12:55:21 xxx.xxx.8.252

K výše uváděné dezinfekci do podestýlky.

Z příbalového letáku k Sandezii:    
“Bezpečnostní opatření: nebyly zjištěny žádné vedlejší účinky ani v případě požití zvířaty – přípravek je vyroben na bázi minerálních látek. Přípravek nesmí být míchán s vápnem, sodou ani s jinými zásadami. Při aplikace nejezte, nepijte, nekuřte. Kontaminovaný oděv před dalším použitím vyperte. První pomoc: PŘI VDECHNUÍ: Přeneste postiženého na čerstvý vzduch a ponechte jej v klidu v poloze usnadňující dýchání. Pokud máte kašel a astmatické dýchací potíže a nedochází k rychlému zlepšení, vyhledejte lékařskou pomoc. PŘI POŽITÍ: Vypláchněte ústa pitnou vodou. Vypít dostatek chladné vody. NEVYVOLÁVEJTE zvracení. PŘI STYKU S KŮŽÍ: Omyjte velkým množstvím vody. Při ZASAŽENÍ OČÍ: Ihned vyplachujte min 15 minut při široce rozevřených očích čistou tekoucí vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování. Vyhledejte lékařskou pomoc. Další postup první pomoci lze konzultovat s TIS: telefon nepřetržitě”

Zvířatům to nevadí a lidem ano? Chápu že se výrobce jistí.. Ale stejně, ja bych to nedal. Co to udělá s životem v půdě a v kompostu, až se to dá do záhonu? Navíc jiřičky a vlaštovky musí taky mít co žrát a kde se ty mouchy mají vyvinout, když ne v hnoji.  
Laktobacily dobrý typ. Podestýlka (hluboká) je živý “organismus”, stejně jako třeba kompost.

Ladd
Ladd 14.01.2026, 10:39:06 xxx.xxx.8.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.01.2026, 10:22:32

Možná začal krmit někdo na příhodnějším míste.? Již jsem psal, loni přestali ptáci létat na krmítko tetě. Letos začala krmit a  taky nic. Dává tedy jen slunečnici sýkorkám. Směs zrnin roky nezměněna, na tu samou u nás ptáci stále létají. 
Do koulí - tukových mi loni ani neklobli, dodavatel stejný. Letos jsem je nebral, dávám lůj. 
Sousedi do krmítka, vzdušnou čarou 30 m od našeho, koule dávaji, ptáci je žerou. Na obě krmítka z obýváku krásně vidíme, jak si ptáci přeletují.

Ladd
Ladd 14.01.2026, 10:22:49 xxx.xxx.8.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 14.01.2026, 09:51:39

O tom koupání jsem to chtěl napsat. Než jsem se rozhoupal, uvedl jste. 
Klobnou si sněhu, případně námrazy. A když nesněží/nemrzne, tak si někam doletí. Myslím, že v zimě pítko  není taková nutnost, jako v letních vedrech. 
Osobně, s tím asi nebude každý souhlasit, jim neškodí, když se trochu rozpohybují. Když vidím ty vrabce, celý den sedí ve zlatici 10 m od krmítka, jen si přeletují se nazobat, tak jim to neuškodí. 
Jinak, když ještě bývaly zimy, že mrzlo i v zateplené slepičárně, tak jsem slepicím dával do druhé napáječky sníh. 

Ladd
Ladd 14.01.2026, 07:56:14 xxx.xxx.8.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 13.01.2026, 20:04:59

Pár husic nilských létal na zahradu k potoku celý loňský rok. Včera jsem je viděl přelétávat taky. V sobotu bohužel ne, takže ve sčítání nejsou. Kdybych si na ně vzpomněl, dal bych jim je do poznámky.