Jsme kdysi dostali růžovou Od ní cibulku jsem dal ségře a květy měla červenobílé žíhané.
Příspěvky uživatele
Ladd
Jsou to překryté přední a zadní tlapky. Proto těch 10 cm.
Tak daleko od tématu není. To co jste uvedl, bylo týrání zvířat+ vydra je chráněná.
Ale jen slovíčkaříme. Chtěl jsem jen napsat, že i divoká zvířata mohou být v lidské péči spokojenější než v přírodě. A že ten chlap zcela normální nebude. Toť vše.
Ale to stále přece nejsou normy. Norma by byla: no a co, děláme to běžně a skoro každý a nic se neděje. Tohle jsou snad tady v Č trestné činy.
Si nemyslím, že ten člověk bude zcela normální, nějak to v mozku šoupnuté mít musí, minimálně arogantní. Je při činu natáčen, jeho podobizna je v mediích. sousedé to o něm vědí, vše je mu jedno. I když to není trestné, je to nemorální. Nebo se na to dívat jako když se chodí na houby?…
Maso labutí ja snad údajně cítit bahnem. Jisté etnikum, žijící i zde v Česku by si s tím ale určitě poradilo. Tak radši nebudeme malovat čerta na zeď.
Jinde ve světě se zachází se zvířaty hůře, ano, i s lidmi. Z našich mistních norem on ale vybočuje.
Abych řekl pravdu, pokud je netýrá, je mi to celkem jedno. Ale přesně, jak zde někdo psal: kdyby si každý dělal co se mu chce, i když třeba v rámci zákona….
Věřím, že v páru, u někoho doma na rybníčku jim bude lépe- ke komu se tedy dostanou do vlastnictví a jestli na rybníček nebo k lodně s vodou. Ale příklady táhnou a třeba jindy na tom pekáči končit budou. Určitá pravidla chování bychom ctít měli ovšem to nemůžte chtít po sociopatovi - normální člověk se takto nechová. Něco by se s tím udělat mělo, nebo ho seknout za něco jiného.
Mají spz i tvář. Dobře, že ho nechal čin dokonat.
Je to možné. Kuna tu je ale jistě, dle stop ve sněhu.
honzapm:Tedy Ančovičko, vy jedete bomby.
V Teplákovce se vás ptám, jestli vám ještě pořád nesou pižmovky,
u nás jsou 14 dnů celodenní mrazy a plno sněhu, tak by určitě přestaly.
Mohla jste odpovědět, mohli jsme se chovatelsky bavit - neodpověděla jste.
(je fakt, že u vás je tepleji a bez sněhu)
Sem přidám video slepice, která je zvyklá zanášet lidem pod pergolu.
Když napadne půl metru sněhu, tak místo, aby slepice normálně snesla v kurníku,
ona se tím sněhem vydá do své zanášecí pergoly.
Majitelka to její snažení zpozoruje a rychle jí běží pomoct, aby se v tom sněhu
netrápila, aby ji tam neslovil jestřáb a podobně.
Dala ji na tu židli, na které zanáší a ještě jí tam dala deštník, aby na ni nefoukalo.
A vy to nazvete týráním zvířat?
Začala u nás v rohu zahrady pod růží zanášet sousedovic slípka. Se sousedem jsme 3x opravovali a nastavovali plot, soused jí 3 x ostříhal křídla. I teď v tom sněhu a mrazech se vydala k plotu, ten přešplhala, aby se dostala do SVÉHO hnízda.
.
No a na Moravě se zřejmě chystá další hraboší rok (včera v tv). Takže hurá na lišky +sypat tuny jedu na pole.
Rodiče jedné holky taky krmili lišku. Řekla mi to hned nějak, jak jsme se seznámili, ihned v mých očích stoupla.
Já asi krmím kunu. Dávám maso, které už naší kočičce “nevoní” ven na jedno místo. Mizelo i b těch velkých mrazech, zmrzlé na kost. Takže spíš ta kuna, než sousedovic kočky. I ho schválně dávám ven na noc.
Bojím se, že ne. A že N má pravdu.
Tak jo , ve vlhké půdě asi snad? ok (i když v pro..cané králičí podestýlce to tedy údajně larvy much likviduje). Uvidím, až budu u Acher přehazovat hnůj.
Varaxi, nebojím se ani čerta, jen se snažím jít/žít co nejméně proti přírodě. Takže nejde mi o negativní působení na člověka, že se toho nadýchám; jen mi to přijde protichůdné proti vyloženě uváděnému pozitivnímu vlivu na zvířata a půdu. Zvýšený obsah dusíku? Z čeho? Z minerálů?
Za mě ale už tečka. Chtěl jsem jen napsat jisté pochybnosti a každý ať si to vyhodnotí dle sebe.
Mouchami, které se tedy ale asi vylíhly jinde. A když to udělá každej.. V zimě ptákům sypeme do krmítek a v létě jim přirozenou potravu eliminujeme.
No vždyť jo, jsou tam, když to nepoužijete.
Spousta z nás pamatuje doby, kdy přední skla aut byla obsypána skoleným létajícím hmyzem (potravinovou základnou). A v příspěvku hned druhá věta:
“Ničí larvální stadia much a jiného hmyzu a výrazně snižuje jejich počet.”
A znovu z příbalového letáku:
“Při aplikace nejezte, nepijte, nekuřte. Kontaminovaný oděv před dalším použitím vyperte. První pomoc: PŘI VDECHNUÍ: Přeneste postiženého na čerstvý vzduch a ponechte jej v klidu v poloze usnadňující dýchání. Pokud máte kašel a astmatické dýchací potíže a nedochází k rychlému zlepšení, vyhledejte lékařskou pomoc.” - ale asi chápu: předávkování.
V podestýlce to ničí mikroorganismy a v půdě ne? Dokonce to zvyšuje úrodnost půdy? To umělá hnojiva také..
Na každého zvážení, níkomu neříkám, ať nepoužívá.
Já tedy ale určitě ne e.
K výše uváděné dezinfekci do podestýlky.
Z příbalového letáku k Sandezii:
“Bezpečnostní opatření: nebyly zjištěny žádné vedlejší účinky ani v případě požití zvířaty – přípravek je vyroben na bázi minerálních látek. Přípravek nesmí být míchán s vápnem, sodou ani s jinými zásadami. Při aplikace nejezte, nepijte, nekuřte. Kontaminovaný oděv před dalším použitím vyperte. První pomoc: PŘI VDECHNUÍ: Přeneste postiženého na čerstvý vzduch a ponechte jej v klidu v poloze usnadňující dýchání. Pokud máte kašel a astmatické dýchací potíže a nedochází k rychlému zlepšení, vyhledejte lékařskou pomoc. PŘI POŽITÍ: Vypláchněte ústa pitnou vodou. Vypít dostatek chladné vody. NEVYVOLÁVEJTE zvracení. PŘI STYKU S KŮŽÍ: Omyjte velkým množstvím vody. Při ZASAŽENÍ OČÍ: Ihned vyplachujte min 15 minut při široce rozevřených očích čistou tekoucí vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování. Vyhledejte lékařskou pomoc. Další postup první pomoci lze konzultovat s TIS: telefon nepřetržitě”
Zvířatům to nevadí a lidem ano? Chápu že se výrobce jistí.. Ale stejně, ja bych to nedal. Co to udělá s životem v půdě a v kompostu, až se to dá do záhonu? Navíc jiřičky a vlaštovky musí taky mít co žrát a kde se ty mouchy mají vyvinout, když ne v hnoji.
Laktobacily dobrý typ. Podestýlka (hluboká) je živý “organismus”, stejně jako třeba kompost.
Možná začal krmit někdo na příhodnějším míste.? Již jsem psal, loni přestali ptáci létat na krmítko tetě. Letos začala krmit a taky nic. Dává tedy jen slunečnici sýkorkám. Směs zrnin roky nezměněna, na tu samou u nás ptáci stále létají.
Do koulí - tukových mi loni ani neklobli, dodavatel stejný. Letos jsem je nebral, dávám lůj.
Sousedi do krmítka, vzdušnou čarou 30 m od našeho, koule dávaji, ptáci je žerou. Na obě krmítka z obýváku krásně vidíme, jak si ptáci přeletují.
O tom koupání jsem to chtěl napsat. Než jsem se rozhoupal, uvedl jste.
Klobnou si sněhu, případně námrazy. A když nesněží/nemrzne, tak si někam doletí. Myslím, že v zimě pítko není taková nutnost, jako v letních vedrech.
Osobně, s tím asi nebude každý souhlasit, jim neškodí, když se trochu rozpohybují. Když vidím ty vrabce, celý den sedí ve zlatici 10 m od krmítka, jen si přeletují se nazobat, tak jim to neuškodí.
Jinak, když ještě bývaly zimy, že mrzlo i v zateplené slepičárně, tak jsem slepicím dával do druhé napáječky sníh.
Pár husic nilských létal na zahradu k potoku celý loňský rok. Včera jsem je viděl přelétávat taky. V sobotu bohužel ne, takže ve sčítání nejsou. Kdybych si na ně vzpomněl, dal bych jim je do poznámky.