Z ČSCH to nevzejde, spousta chovatelů takovýchto plemen tam je, ti pro to ruku nezvednou. To by muselo vzejít od “ochránců”, z EU,….
Každopáně třeba i tato naše diskuse je jedna kapka, která pomůže otevřít téma.
Příspěvky uživatele
Ladd
Ano, jde o to “naše”. Co se týče našich národnich plemen jsem patriot.
Mě by se líbily červinky.
Nevyfotil jsem i hlavu, škoda.
To nesouhlasím . Je rozdíl/ospravedlnění šlechtění pro produkci potravin a šlechtění pro “líbivost”, která zvířeti způsobí nemožnost přirozeného fungování.
Přirozené fungování
- že třeba špatně létá. Budiž. Spousta plemen dnes již nepolaří, viz další vlakno dnes. Tak si spokojeně žijí na trávníku, na holubník se nějak “doplácají”.
- pokud ale jim to způsobuje utrpení. Viz tedy např. ta extrémě krátkozobá plemena, tak ta bych, pokud by to bylo na mě, chovat/množit zakázal. Samozřejmě nejen plemena holubů.
= Tap.
+ vítám taky. Prase o helovínu nemá chybu 🤣.
S prozatimním zachováním spalovacích motorů také souhlasím. Elektromobily rozhodně neberu jako spásu. Ale to je fakt jediné. Petice mi ráno dorazila do mobilu a protože z výroků M mám od začátku negativní dojem, tak jsem ji rozšířil. Víc to tady rozvádět nebudu.
Koho kdo bude nebo nebude volit, je na kazdého cítění a je mi to celkem fuck. (Takových stran už tady bylo a za pár let po nich neštěkl ani pes.)
Zde bude důvod, pro si Motoristé neřekli o ministerstvo dopravy. - první a druhá reportáž ze tří.
(Omlouvám se, komu vadí, že sem pletu politiku.)
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/225452801240035/0/824237-chladna-minulost/
Díky. Určitě si rád přečtu. Z toho, co o větrných elektrárnách vím, mám husinu.
Můj názor na Motoristy to ale určitě nezmění.
Jsou smečky, které se specializují i na slony.
Poštolku pořádat holuba jsem z okna v práci viděl taky. Typl bych ale, že to mohlo být čerstvě vylétlé mládě. Nebo měla štěstí a natrefila na zrovna nepozorného ptáka. Ono ve městech těch příležitostí k lovu hlodavců moc nemají, tak to zkouší i jinak. Že by jí ale zdravý dospělý pták nebyl schopen uletět si nemyslím.
Že nahání neznamená, že uloví. Pokud se tedy nejedná o nějak handicapované zvíře.
Vzal bych dva sourozence. Stejného pohlaví, ať není v dospelosti při hrách váhový rozdíl; i z toho by mohl vyplynout útisk jedné. Taky se tu tuším psalo, že kocourci se v dospělosti snesou lépe než kočičky. Pokaždé to ale může být jiné. Měli jsme vždy kočky venkovně domácí a pokaždé to jiné bylo. Samozřejmě, obojí pohlaví včas nechat vykastrovat.
No a přinejhorším poradí Klára. Ale do bytu určitě dvě.
A koťata odrostlá, socializovaná matkou. Ne kočičičí “batolata”.
Myslel jsem na výstavě v Lysé. Díky. Asi to tedy byl tříslový havana.
Třísloví mahagon byli šik.
No to jistě, musím ale rozumět tomu, co se děje a proč se to tak děje. Viz třeba ta Šumava- kůrovec a PŘIROZENÁ obnova lesa.
Jinak tady fakt jen pácáte nesmysly, kterých se pak další neználek chytí.
Vy o přírodě fakt nic nevíte (není to myšleno zle, jen konstatování). Jukněte občas na nějaký dokument, -zřejmě nejjednodušší cesta, když číst se vám nechtělo.
Ladd:Existuje i rodobarvá. A snad už i černá a krahujcovitá - nebo aspoň pokusy o vyšlechtění.
Mě teda přijde u málo početných (národních) plemen šlechtit další barevné rázy, v době, kdy jsou dostupná plemena prakticky z celého světa, těmto národním na škodu. Měla by spíš být jedna barevná varianta a ta rozšířena co nejvíce mezi všemi připanými chovateli - kvůli genetice.
Zpět k oravce, rodobarvé byly vyšlechtěny jako třetí barevná varianta po žlutohnědé a bílé. Krom líbivosti mi tato varianta přijde ideál do příhody jako krycí zbarvení.
Oravky velké rodobarvé v Lysé.
Takhle v kleci nic moc. Na původní fauně dávali Slováci lepší fota
Schválně jsem se tam na něj došel podívat. Moc hezkej. Ještě se mi líbil Sallander a Kuní.
Aby hluboká podestýlka správně fungovala, musí mít slepice možnost ji přehrabávat, případně jim pomůžete vidlemi. Pokud použijete slámu, měla by to být řezanka.