Dneska ve chlévě první vlaštovka. Nezapomeňte otevřít okénka, ať mají kde bydlet.
Příspěvky uživatele
Ladd
Dneska ve chlévě první vlaštovka.
Nezapomeňte otevřít okénka, ať mají kde bydlet.
Krmím do konce dubna.
U nás je všechno, co jste vyjmenoval, krom strnadů, už jsem to vyjmenovával někde výše. Jen těch sýkorek mi přijde nějak málo. A uvědomil jsem si že na obou místech, která jsou asi 40 km od sebe (východní okraj Prahy a Benátky nJ.).
Ahoj. Jak jste na tom letos se sýkarkama k a m? Už na podzim mi přišlo, že se jich tolik ke krmítku neslétá, teď mi jich přijde ještě méně. Slunečnice mi z krmítka skoro neubývá. Pozorování je ze dvou krmítek, Praha 9 a rozmezí Ml Bol a Nymb kraje u Benátek nad Jizerou. V P 9 mi přijde, že přestali létat i stehlíci.
Prvni den strana A (8 hod.), strana B (8hod.), strana A (8hod). Druhý den B, A, B. Třetí den začíná strana A, čtvrtý strana B a tak stále dokola.
Pravdu má JP.
Taky už na něj pořádají hon s termovizí, takže Doron se dočká. Chudák vyděšený zvíře, který se zatoulalo do města.
Včera hřivnáč.
👍
Jé, dal jsem to omylem jako odpověď na příspěvek ančovičky.
Mohlo být také rozčísnuté- uklouznutí na příliš hladkém povrchu.
Já bych to tedy spíš typoval na chocholouše. Když ještě byli, tak nečastější pozorování bylo, jak probíhá po zemi. Skřivánka mám spojeného s třepotáním se ve vzduchu se zpěvem.. Pobíhat po zemi jsem ho snad ani neviděl; řekl bych, že se na zemi drží dál od lidských staveb, než to dělával chocholouš.
Zkuste si vygooglit zpěv s a ch.
Rozmezí Nymbursko/Mladoboleslavsko. Husy a jeřábi. Už asi před 2ma týdny. Husy vídám, jeřáby slýchám. A teď o víkendu skřivan.
Mám písek. Odsávám hadičkou,
Jsem v rybičká začátečník. Dočasně jsme stěhovali kočku do bytu, idea byla, ať se má na co koukat. Nekouká, koukám já.
Mám akvárko 10 l s 3 endlerkami a 3 krevetkami. Bez ničeho, když se vypíná televize tak jsou do rána ve tmě, ráno mám v obýváku 22C, přes den 24. Jednou za týden měním cca ⅓ vody. V druhém tom samém mám jednoho bojovníka. Vypadají spokojeně, plavou po celém, oždibují rostlinky. Krmím (dle příspěvku Komety) 2x denně. Přebytky sežerou šneci. Voda čirá, voní jako rybník.
Asi 3 roky zpět ukazovali v tv hnízdo vlaštovek s dvěmi bílými mláďaty. Nejednalo se ale o albíny. Byla bílá s červenou skvrnou na hrdle a čele.
Ano, je to nejspíš vlaštovka. Jiřičky ani takto nízko obvykle nelétaji.
Munchkin typuju vyskočí maximálně na židli, určitě ne na ledničku.
Naše kočka skáče v sedmimetrové výšce z z větve na větev na vzdálenost 1,5 m. Tak to má být, ne množit a šířit postižená zvířata.
Myslím, že kteří ji chtějí, chtějí malou kočku a neuvědomují si , že jde o mrzáčka s krátkými nožkami a normálním tělem.