»
Odpověď na příspěvek uživatele
trojAAAcko z 19.12.2024, 23:36:12
Pane. Vaše vystupování a vaše věty jsou tak lidsky slušné, zajímavé, že vám není ztráta času některé věci vysvětlovat. A tak si dovolím vám objasnit nedorozumění z vaší strany.
Vy jste nepochopil jednu základní věc. Žijete v materialistickém světě a vy umíte svět kolem sebe chápat jen podle měřitelnosti, zvážitelnosti věcí. Já se ale celou dobu vyjadřuju o věcech abstraktních, nikoli technikáliích. Tam nemůžu tvrdit, že je můj názor správný. Jednak technice nerozumím, nezajímá mě a nezlobte se, obloukem se vyhýbám lidem, kteří myslí, že existuje jen to, co lze zvážit, změřit, spočítat.
Dám vám příklad, lepší než je ten váš o kvalitě paliv do auta.
Je to o lásce. Kolik váží? Jde jí změřit? Lze jí spočítat? No, nelze. Pak by ale, podle vás, láska neexistovala. Ale ona tu je! Nikdo neví, kde se bere, odkud přichází. Přichází sama, často jednostranně, i nečekaně, umí být překrásná, ale i krutá. Nejde jí dát ani prodat, vychtít ani vytrucovat, nejde jí ani ukrást. Nejde jí vynutit ani vyprosit. A rozhodně jí nejde zvážit ani změřit, či jinak kvantifikovat. Ona prostě někdy přijde, delší a nebo kratší čas se zdrží a je úžasná. Jenže je rozmazlená, chce být hýčkaná a živená. A když nemá co chce, sama se nějak vytratí a opět nikdo neví kam a často ani proč. Ale najednou je pryč…
A jak byste vy, technicky chápající svět, ohodnotil kvalitu lásky? A ono to samé je s nenávistí. Ale třeba ohleduplnosti se lze naučit, poručit si.
Když jsem napsal, že slušnému člověku je dáno samo od sebe aby rozpoznal dobré a zlé, hezké a hnusné a tak dále, vím jistě, že mám absolutní pravdu. Třeba o puštění sednout těhotné v buse se NEDISKUTUJE!!!!!!!!!!! To samé platí o úctě ke starším a o tisíci dalších věcí, které nejdou kvantifikovat, ale jsou a bez nich by se nedalo žít. A nebo hrozně!
A ano, stojí to nějaké, často velké usilování, snažení, odříkání. A to způsobuje nepohodlí, námahu, někdy i vydání. A tak se v hlavách socipatických psychopatů zrodí myšlenka, že má každý právo na úspěch a že nejsou věci dobré a zlé, některé lepší, jiné horší, že jde jen o to, co protagonista chce a jen on sám INDIVIDUÁLNĚ usoudí, že je PRO NĚHO lepší. A jakmile se dovolí toto, výsledekem je video Mádl - Issová přemluv bábu. Já třeba nikdy do konce života neshlédnu žádné “dílo” kde jsou tihle dva, Hřebejk, Svěrák, Geislerová a podobní.
Zbytek svého názoru k této věci vám posílám v SZ. Někoho bych se jistě dotknul.