»
Odpověď na příspěvek uživatele
AMalina z 25.05.2025, 00:44:11
Vaše hodnocení (souzení) mojí osoby nechám bez odpovědi, myslím, že jí nečekáte. Snad jen: “Kdož jsi bez viny, hoď kamenem”. Jen slovo vina z Bible nahraďte slovem chyba.
Na vaší otázku, pro mě velmi složitou a ne zcela srozumitelnou musím popravdě odpovědět nevím. Jak bych mohl?
---------------------------------
19 ze 20 vč si vybere levou stranu = ZÁKONITOST. Jsou na světě místa, kde voda teče do kopce = anomálie. Já fakt nemám čas zkoumat něco, co z 95% vím přesně, jak je správně. A kterému vč se to nelíbí, ať klidně letí do prd… Zrovna tak, analogicky, komu se nelíbí co a JAK píšu…
Moje názory vycházejí z mého světonázoru. Kdo se nepochlubí, třeba že je zastánce současné ODS, nedej Bože STAN či TOP, nebo Pekarové či Němcové, nebo Vondry a miluje Havla a Pravdolásku, ale také Babiše, já nemám co bych si s takovými mohl povídat. Stopro si nemůžeme rozumět, v kritické chvíli, až by o NĚCO šlo, nejde se spolehnout, že se zachovají SPRÁVNĚ. Tito lidé buď neumí rozpoznat co je správné, nebo jsou vypočítaví a nebo b... S takovými si nemám co říct.
-----------------------------
Rozbor vaší konkrétní otázky, když s tímto úlem a očky nemám vlastní zkušenost:
Poslední údaj vaší otázky měl být v mm a ne cm, je to tak?
Bude záležet na tom, zda bude spodní, nejspodnější NN skutečný TLumič a ne jenom obyčejný POLštář.
Domnívám se, že by česno v TL velikosti 8 cm2 bylo dosatačující a spodní pak úplně zbytečné. Že to spodní používají a že po celé šířce je jasné, vysvětlil jsem to u Gorova případu.
Dno vysoké 17 cm neznám. Ale co vím jistě je, že dva úly na stejné koze, matky ségry z jedné série, obě původně ve stejných oddělcích, v úlech stejné míry a stejné provozní metody měly rozdílnou vlhkost. Jeden úl pod 18, spíš 17,6 a druhý nad 18,6, spíš k 19%. Česna stejná, v té době ještě přes celou šířku nástavku = 405x18 mm. Jediný rozdíl, vlastně dva rozdíly. “Vlhké” byly na SS a suché na TS a hlavně, vlhké měly podmet 65 mm, suché 18 mm. Oba úly s uteplenou sendvičovou stěnou, mokrý s PS 30 mm, suchý se slámou (rozbitou kombajnem) také 30 mm. Vše se opakovalo 6 let po sobě, i když už matky byly jiné. Jasně, statisticky neprůkazné (statistika věda je, má jistě cenné údaje), ale pro mě dostačující.
Takže, panenský med s vyhovující vlhkostí, i u NN systému, tu jasně píší i jiní, že jde. O česně a očkách se zpravidla nevyjadřují, ani o orientaci stavby. U Gora je to jasné, má Lang. Ale možná jste nepostřehl to stěžejní a tím je PRACNOST. NN systém = více práce a netvrdím to jen já, ale i třeba Ing. Kamler, kdybyste to chtěl mocí mermo od vědce. Kdybyste chtěl mezinárodní info, tak Dadant je nejméně pracný, ale málo populární pro obtížnou obměnu vysokého díla. To proto, že nenažraní kapitalisti nechtějí zjara zužovat (drahý úkon = práce navíc) a zebrují a pak je skutečně obměna vysokého díla nemožná. Taky mají malé výnosy z jarních snůšek. Ale v USA se nevčelaří pro med, ale pro platby za opylení a tak nějaký jarní rozvoj americké velkopodnikatele (nenažrané kapitalisty) nezajímá. Až pochopíte, že teorie = metoda pro americký úl je tady u nás naho..o, tak se vám hodně uleví.
Spokojen s mojím teoretizováním? (proč se ptáte na něco, co víte, že já nemám a nevyzkoušel jsem?)