Moc se mi nechtělo vůbec toto vlákno číst. Nakonec jsem zjistil, že konečně diskutujete tak, jak já to očekávám a jak já se domnívám, že je to potřeba.
Jako přehlédnu, že říkáte, že jsem blbec, přece kdo píše blbosti ten je logicky blbec.😉🙂
A dovolím si vám vysvětlit, proč to o krmení tvrdím.
Většina včelařů krmí 3:2 a většina má úhyny. Já ne. Proč mají úhyny, když svým včelám usnadnili tak báječně práci? Raděj budu blbec bez úhynů než chytrej s úhynama.
Chybí výzkum, chybí seriozní výzkum a tak je můj dohad, a upozornil jsem na to, že to není tvrzení ale domněnka, že včely víc namáhá roztok hustý než řídký. To proto, že ne jen já, ale i velmi stará literatura radí, že když včely nechtějí bát 3:2, že 1:1 brát budou. Tahle prastará rada pokračuje, že co nechce brát ani 1:1, nebude brát nic, něco tam není dobře a má se to léčit sírou. Ne s něčím spojit a přenést (nákazu) na další vč. Ne, má se to vysířit!!!! Z toho logicky vyplývá, že včelstvům dá víc práce zpracovat roztok hustý než ten řídký, protože řídký berou vždy, hustý ne vždy.
Tady odbočím k vyváření vosku. Drtivá většina lidí má ve studni povrchovou měkkou vodu a vyváří vosk ve studniční vodě a dobrý. Já ale říkám, že jestli chci mít absolutní jistotu, musím vyvářet ve vodě z rybníka, okapu nebo řeky. V rámci této logiky roztokem 1:1 nezkazím nic a hustým roztokem bych zkazit mohl - včely berou řídký raději. Podruhé se chytáte něčeho, co jsem deklaroval jako logickou doměnku a ne tvrzení. Já dedukuji, že dá včelám méně práce roztok 1:1 než hustší, když ten berou vždy, hustý někdy ne. Já nevím, kdy a kterým včelstvům by dělal hustý roztok potíž, logicky je hustý = pro ně víc práce a protože si myslím = DOMNÍVÁM SE, že nemám úhyny proto, že včely nehuntuju nadměrnou zátěží, tak je nezatěžuju. Opakuju, já nevím jak to, že úl a metoda Blaník nezná úhyny. Připomenu, že Tom4 úhyny měl i s metodou Blaník, ale pak se ukázalo, že krmil škrobový synťák kvůli nestíhání z vytíženosti v práci, navíc synťák je hustý (možná naředěný by úhyny nezpůsobil, nejsem Dol, nikdo mě za toto neplatí, ale všichni by mi měli líbat ruce, že jsem na to přišel a zveřejnil to. Opak je pravdou, místo vděku o mě někdo říká, že jsem blbec a jiný, že moje rady a snaha pomoci jsou blitky - anonym, hrdina).
A jsme zase u vopic a banánů -kdo chce mít včely, musí mít na ně čas a ne kvůli práci krmit sračkama. Ale taky jsme s Tom4 přišli na to, že mu uhynula jen včelstva, která nebyla ode mě. Viz můj článek o chlebovém kvásku a tak samotný synťák nebyl jedinou příčinou. Polopatě. Některá vč i po krmení synťákem neuhynula, pokud byl jejich původ ode mě a neuhynuly "nahaté" včely (na míře 39x24) a včely od jedné paní v Zanderu (42x22x10). A tak Tomovy úhyny nebyly způsobeny jen tím škrobovým krmením.
Daším vaším trapným omylem a všimněte si, že neříkám blbostí, protože pro mě vy blbec nejste, je vaše představa, že vč reaguje na všechno ihned. Už jsem vám vysvětlil, že existují včelí cisterny, udělal jsem o tom vlákno (nevím jestli tady, na IF určitě) a nikdo nereagoval. Ani vy ne. Také jsem nikdy nikde netvrdil, že vč nedokáže zpracovat hustý roztok. Jen ho to podle mojí DOMNĚNKY víc vyčerpá a v důsledku toho + spousta dalších droboulinkých zátěží a stresů, pak uhyne na CCD nebo něco, co vědcostuti vlastně doteďka nevědí, co je a na co to vlastně vč hynou.
Dám vám příklad jak uvažujete vy. Jedna cigareta obsahuje smrtelnou dávku nikotinu, ale kouřením člověk nedokáže absorbovat toho jedu tolik, aby ho to HNED zabilo. Nezabije ho nai 50 cigaret denně a klidně je může hulit 30 let. Ale o tom, že výsledek se dostaví vždy, jen u někoho dříve a u jiného později, doufám nepochybujete!
Jsem polepšený kuřák, kouřil jsem jak pohádkovej drak 36 let až do svých 50 a tak vím naprosto jistě, že o kouření vím všechno.
--------------------------
Nejsem bez chyby, bez ní je asi jen Bůh. Ani vy a ani nikdo není neomylný. Mě konfrontace nevadí, naopoak, jen diskuzí a to je konfrontace názorů a postojů a ne plácání po zádech, jací jsme kabrňáci, se lze něčeho dobrat. A ano, vy v zápalu boje mnohokrát v jediném článku tvrdíte, že jsem blbec a já se, světe div se, nenafukuju a “nekonfrontuju” a neberu to osobně (a protože nejsem bez chyby, tak ne každému jsem ochotný tolerovat, když říká o mé snaze pomoci jiným, že jsem blbec. To zdaleka nemůže každý!).
To mě pane Goro za těch asi 12 let znáte tak málo?