Stránský jasně říká, že AI zanikne sama protože je tak energeticky náročná na vysoce luxusní formu energie - elektřinu, že prostě přestane být elektřina (a nastane umírání tak obludné, že si to nikdo neumí představit). A i Stránský říká co já, že ne že za 30 nebo 50 let, on mluví o tom, že se každé dva roky zdvojnásobí nynější potřeba elektřiny, jasně říká, že za další 2 roky bude potřeba čtyřnásobek dneška a tak dále. A tak energetický kolaps (k tomu vnucují elektromobilitu) nastane skutečně už velmi brzy. AI vyžaduje neskutečné chlazení = otepluje to Planetu, která prý shoří, najednou to odpadní teplo nevadí? Ano, obludná neinteligence vládne světu a není z toho ŽÁDNÁ cesta ven.
Nic z toho co jsem zvýraznil MUDr. Stránský neříká. To že to z toho podle vás může vyplynout, je váš názor, může to být taky všechno jinak.
Někdo změní program AI (jasně říká, že je AI k růstu naprogramována), přestane růst nebo jí prostě vypnou a bude elektřina pro lidstvo. Navíc se lidstvo možná naučí (a mělo by se to naučit) s elektřinou (i dalšími zdroji) šetřit, neplýtvat, tak jak to dnes nedělá. Lidstvo umělo, umí a možná bude umět ještě lépe přežít i bez elektřiny nebo jen s menším množstvím.
Taky neříká, že elektromobilita způsobí kolaps. Jen říká že je green deal a elektromobilita blbost.
To si myslíte taky, myslím si to i já. Není a nebyl vynalezen ekologičtější a lepší motor než z koncernu WV 1.9 TDI PD 66kw. Spotřeba tohoto motoru je 5-7l/100km a nájezd i kolem milionu km.. Za mě je budoucnost ve vodíku, jen podle mě odklon od ropy (nejen v automotive, ale i obaly) způsobí ww3 nebo při nejmenším konec Arabských států apod…