Aktuálně: 2 500 inzerátů237 677 diskuzních příspěvků18 676 uživatelů

Jak se vám venčí?

hmn
hmn 21.04.2025, 21:06:53 xxx.xxx.2.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.04.2025, 20:46:26

si dovolím lehce nesouhlasit a nedávám rovnítko mezi pohybové aktivity a gaučink, byť obé strávené společně…

acher
acher 22.04.2025, 15:35:00 xxx.xxx.222.196

Když už nechodíme na procházky,tak alespoň odpolední siesta.Občas se tam i vejdu.

Obrázek
Ph (neregistrovaný) 22.04.2025, 17:07:13 xxx.xxx.93.191

Kdyby moji psi rekli, ze nejdou ven - shanim jim pohotovost 😄Ze treba ve vedru nebudou jako turbo mysi? Jo, to se stat muze. Ale aby vubec nechteli ven? To neznam. I duchodkyne nechce zustavat doma - naopak, kdyz jsou dlouho jen na zahrade, prudi se navzajem a hrozi uraz 😇

Ale my teda na vychazky popojizdime autem denne. Staci popojet i jen 2km od domu a mame klid od ostatnich pejskaru 😄Tak daleko od vsi uz nikdo nevenci.  Nechodime stale stejne trasy - a vidim na nich, ze je bavi nova mista. A me taky. Nechtela bych chodit stale stejnou cestou. To bych asi taky ty vychazky odmitla 😂

Asi je dobre, ze je tolika plemen a kazdy si muze vybrat.

Ph (neregistrovaný) 22.04.2025, 17:27:20 xxx.xxx.93.191
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 22.04.2025, 17:08:35

soucitim s Vami.. 

Ten prispevek byl ale myslen tak obecne, jako reakce na to, ze pes ujde kilometr a dal se mu nechce. Pro me by to bylo opravdu znameni, ze mu neco je. On si kazdy zije ve sve psi bubline. Sto plemen, sto moznosti. A ja kdyz pak ctu, ze cane corso nevydrzi a nechce chodit a povazuje se to za normu - tak se krizuju. To jsou pak opravdu nemocni psi. 

Sardullah
Sardullah 22.04.2025, 18:44:23 xxx.xxx.221.216

Asi je dobre, ze je tolika plemen a kazdy si muze vybrat.

Já měla za svůj život směsku plemen…NO, irskýho setra, afgána, křížence bernardýna a BSP, pyrenejku, kavkazandu a BSP

To, že psu se nechce chodit, s tím jsem se setkala jen u pyrenejky…v posledním roce je to docela extrém a u kavkazandy…ta dokonce odmítala opustit pozemek…směrem na procházku se courala, ale když zjistila, že se vracíme domů nebo k autu, tak táhla jak blázen…honem domu…

Takže defakto ten “problém” mám jenom s pasteveckejma holkama…a teda ani to není žádná norma, vím o spoustě lidech, kteří mají pastevce a chodí s nimi dlouhé prochajdy…ale vím i o lidech, kde opravdu je pastevec velmi nespokojen, že musel opustit svůj pozemek.

A tady se vracíme k tomu výběru plemene…o tom to je…říct si, co od psa očekávám, jak si život s ním představuju a co naopak nabízím…a ne vybírat jen dle toho, co se mi líbí…bohužel často se to neděje.

Já vlastně spokojená jsem, ta hoďka půl, co je teda pyrenejka ochotna procházkovat, mi úplně stačí…to že někdy nemá náladu a prochajda je kratší…no a , někdy jsem zase urvaná já a taky prochajdu zkracuju na nutný minimum.

Moje pyrenejka jde na prochajdu vždycky nadšeně….ale, aby jí to bavilo, tak naopak nestřídáme trasy….máme 5 tras, který chodíme dle nálady, počasí, ročního období…tam je spokojená…jakmile jí táhnu někam, kde jsme ještě nebyly, tak už začíná stávkovat ve stylu “hele, kam jdeme, co je..tady se odbočuje vpravo a jde se do toho kopečku”…jasně že si můžu dupnout a říct.."řekla jsem , že jdeme tudy a fertig|" a ona půjde, ale garantuju, že zpruzelejšího psa nikdo neviděl…to samé v lese…řeknu to asi tak…na houby už jí sebou neberu.

Nechci aby to vypadalo jako stěžování, temperament mojí pyrenejky mi max vyhovuje…naopak můj klidnej berňucha je na mě kolikrát moc akční…ale na ty procházky prostě musíme, protože nemůžu nechat psa nonstop ležet, musí mít nějaký svaly, je to těžkej pes…no a mě to teda taky jedině prospěje….

Xerxova
Xerxova 22.04.2025, 18:44:34 xxx:xxx.f18:7b13

venčili jsme teď 14 dní trošku dál… první kus je cesta tam - od úterního rána do pátečního večera. 

Víc jsme nakoukli do Colmaru (první nocleh), středeční přesun jsme proložili návštěvou Vienne, koukli na vítězný oblouk v Orange a ubytovali se v Montpellier. Večerní procházka po pobřeží byla už skoro prázdninová… Ve čtvrtek jsme navštívili Lleidu a ubytovali se v Zaragoze. No a v pátek jsme dorazili na samotu do hor kousek od Malagy  (cestou jen poustevna u vodopádu hned u Zaragozy - byla ještě skoro tma)- a večer si na letišti v Malaze vyzvedli vnoučata. Přiletěli už jako profíci - už jsou velcí (14 a 12) a neletěli sami poprvé.

Yoda zvládal cestu jako profík - ani ty kachny na zábradlí ho nevyvedly z klidu

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 22.04.2025, 19:06:18 xxx:xxx.f18:7b13

a další tři dny - nejprve “naše” samota skoro v 1000 m. Žádný signál, data k nepotřebě, jen slabá wifina. V druhé polovině domu nikdo nebyl - měli jsme celý prostor k dispozici jen my. Paráda - dobré oplocení uprostřed olivových sadů, potok za plotem… Orlové nad hlavou. Zima. Naštěstí krb a spousty dříví. A radiátory v ložnicích i koupelně. Bazény po zimě nečisté - ale počasí ke koupání vůbec nezvalo. Spíš volalo po rukavicích…

V sobotu dopoledne lilo a bylo do 5 stupňů - inu horká Andalusie. Když lijavec ustal, vyjeli jsme na El Torcal - neskutečně krásné skalní město. Před lety jsem tam potkali spoustu kozorožců… a letos tam visel mrak. Mlha jak mlíko. Bílé město v horách Antequera má alkazábu, hezké centrum i tři obrovské dolmeny (vstup zdarma…). V neděli měl Yoda oddychový den (a skoro celý ho prospal). Pepa s dětmi byl v Alhambře - zahrady a krása "kamenných krajek" i puberťáky ohromila. A v pondělí další rozdělený program - Pepa a děti katedrála v Seville (včetně hrobu Kryštofa Kolumba), já s Yodou všechny pavilonky a kašny obřího parku kousek od katedrály (včetně papoušků - sice invazivních, ale hezkých). A cestou zpátky zastávka u plameňáků na jejich oblíbených lagunách

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 22.04.2025, 19:22:58 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 22.04.2025, 19:06:18

To zní jako idylka…👍

Xerxova
Xerxova 22.04.2025, 19:27:36 xxx:xxx.f18:7b13

v úterý jsme s dětmi šla Caminito del Rey (vstupenky dlouho do předu koupené, jinak to nejde). Yoda se venčil s Pepou na okolních kopcích. Krása. Cestou zpátky kousek od domu prameniště “sto chrličů” - je jich ale 101… A ve středu opičky na Gibraltaru a moře kousek od něho. Překvapivě to bylo místo, kde nebyl pes škrtnutý - ale s ohledem na teplotu vzduchu (zdání na fotkách klame) jsme tam stejně byli úplně sami. Cestou zpátky na vyhlídku do kraje jsme potkali stádečko koz - a nemohli jet dál. Yoda po chvilce začal řvát - kozám to bylo jedno. A maličká kůzlata za stádem dovezou v autě… A na čtvrtek zbyla velká mešita v Cordobě.

Xerxova
Xerxova 22.04.2025, 19:44:28 xxx:xxx.f18:7b13

v pátek pozdě večer dítka měla odlet - takže jen moře co nejblíž domu (opět na každé palmě papoušci), a vyhlídka na horském sedle. A nás pak čekala sobotní cesta napříč Španělskem do Perpignanu (delší zastávka jen u aquaduktu u Tarragony - mimochodem nahoře je stezník skoro jen pro jednoho a Yoda se tam zvládl vyhnout postupně se třemi skupinkami v protisměru - byl báječný), v neděli cesta napříč Francií  až do německého Karlsruhe. Ráno sluníčko vstávalo z moře a za zády byly Pyreneje v novém sněhovém kabátě. Cestou jsme se na chvilku zastavili jen v městečku Dole. Prostě někde jsme nohy protáhnout museli. No a v pondělí už jen kousek cesty domůůůů

Bobca
Bobca 22.04.2025, 20:19:15 xxx.xxx.169.99
Xerxova:

v pátek pozdě večer dítka měla odlet - takže jen moře co nejblíž domu (opět na každé palmě papoušci), a vyhlídka na horském sedle. A nás pak čekala sobotní cesta napříč Španělskem do Perpignanu (delší zastávka jen u aquaduktu u Tarragony - mimochodem nahoře je stezník skoro jen pro jednoho a Yoda se tam zvládl vyhnout postupně se třemi skupinkami v protisměru - byl báječný), v neděli cesta napříč Francií  až do německého Karlsruhe. Ráno sluníčko vstávalo z moře a za zády byly Pyreneje v novém sněhovém kabátě. Cestou jsme se na chvilku zastavili jen v městečku Dole. Prostě někde jsme nohy protáhnout museli. No a v pondělí už jen kousek cesty domůůůů

Nadhera… Ta, jak si s Yodou povidate z oci do očí, nebo ten západ, jak jste na pláži 🤗krásná dovolená… 

Xerxova
Xerxova 22.04.2025, 21:05:21 xxx:xxx.f18:7b13
Bobca:

Nadhera… Ta, jak si s Yodou povidate z oci do očí, nebo ten západ, jak jste na pláži 🤗krásná dovolená… 

to byl východ 😉 - ale je to jedno - bylo tam krásně

Sarah01
Sarah01 22.04.2025, 22:24:36 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 22.04.2025, 19:06:18

Já si říkala, že tady nějak dlouho nejste a vy zatím na dovolené v teplých krajích. Moc hezké fotky. 👍 Líbí se mně, že berete pejsu s sebou. Spousta lidí jezdí na dovolenou bez psa, pro mě by to nebyla ta pravá dovolená.

Vahine
Vahine 22.04.2025, 22:30:23 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 22.04.2025, 19:44:28

No přesně, jak psala Sarah, to samé mě napadlo. A je to náádhera. Yoda je šikula, že to zvládnul. A vnoučata taky s tím letem! 😊

Na tohle nám to auto s páníkem chybí, že bychom taky vyjeli s běloušem, jinak nám ani auto nechybí.

Trickyvoo
Trickyvoo 22.04.2025, 23:11:37 xxx.xxx.62.63

My se chystáme v létě na dovolenou do Itálie bez psa. Mužovi šlo o to, aby dcera si užila pláže a moře. Malina vedro hůř snáší a na koupání jí taky neužije. Až nám půjde jen o ty scenérie, jeli bychom takhle pěkně na jaře, doufám, že by s námi už i mohla. Jak s námi byla loni v Rakousku, tak to prostě bylo super. Asi bych i víc toho psa prosazovala, ale sama mám pochybnosti, zda by to pro ni bylo to pravé. 

Sardullah
Sardullah 23.04.2025, 08:05:19 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 22.04.2025, 23:11:37

No přesně, ono záleží na tom, jak člověk dovolenou tráví…já jsem plážovej povaleč a nebo spíš mořskej čvachtač a k moři jsme jezdili v sezoně a nebo těsně před sezonou…do kempu…co by tam pes dělal. 

Chrta hlídali manželovo rodiče, na ně byl zvyklej…ani ho netahali k sobě domů, protože tam byl nesvůj, ale bydleli v baráku naproti, tak trávili čas s ním u nás…

Dneska ani nepřespím u sestřenky v Berouně, abychom si mohly dát večer skleničku…trapádim pěkně dom, abych byla do večeře (do večeře pejsků) zpátky.  Z třídního srazu “utíkám” nejpozději v půl devátý s omluvou, že “musím kojit”…jednou mi manžel řekl “přijď v kolik chceš, já se o ně postarám…dám jim večeři”…no tak přijedu v půl jedenáctý a ty moje chudinky odmítli večeřet…najedli se až když jsem přišla dom….

janaa
janaa 23.04.2025, 08:36:45 xxx.xxx.174.209

Když někdo jede v sezoně k moři, tak ten pes z toho nic nemá,a myslím,že 90% psů by bylo radši doma. Na jaře, na podzim možná,ale to zas není o plážový koupačce pro většinu lidí. Já se přiznám, že si na ten týden v roce o nich ráda odpočinu, by´t většinou už třetí den se mi po nich stýská😂 ale hrozně ráda plavu, moře miluju, a to by prostě v sezoně neocenily. A samozřejmě celou smečku bych ani nikam vzít nemohla. Ale ten týden v roce nebo dva se bez psů obejdu🤣 pravda, já je mám na plný úvazek, když nejsem se svejma, cvičím s cizíma, takže samej čokl je ten můj život😎😀

Sarah01
Sarah01 23.04.2025, 08:53:04 xxx.xxx.11.197

Tak u moře to chápu, to zas jo. Tam ale já nejezdím, já spíš na aktivní dovolenou na hory. Týden to bez nich vydržím, ale víc fakt ne a to si i tak na túrách vždycky říkám, že tady by to pro ně bylo super. 🙂 Zase je fakt, že jednoho psa vzít není problém, horší je to s celou smečkou, to by nikde neubytovali.

efe
efe 23.04.2025, 11:39:56 xxx.xxx.64.15

Xerxová: vezmete mě příště s sebou? Jsem skladná a soběstačná!! Tohle je dovolená podle mýho gusta, jenže na ní nemám s kým jet, můj chlap je válecí all inclusive typ…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.