Měli jsme na skříňce výpis nočního proudu, neustále jsem poslouchala, jak mám pouštět pračku tehdy a tehdy… no to je něco na mě. No a teď to s fotovoltaikou je “když svítí”, slunce samozřejmě. No já budu týden čekat s myčkou, než vyleze slunce… Na bojler je taky solárni ohřev, nebo se musí zatopit. Zatopit si nemůžu, neumím s kotlem… bo tak mám krb… Já se tak těším, abudu po 15 letech bydlet “sama” 😔
Njn, vždycky je lepší, když má každej svoje. Já to dřív, když jsme bydleli s rodiči, taky brala jako vopruz. Ve vlastním si člověk asi snáz zvykne. Ale zase to není tak, že bych si ani nerozsvítila nebo neuvařila kafe, když je vysoký tarif. Prostě když potřebuju nutně, tak na to moc nehledím. Ale zase je fakt, že loni se mně to docela vyplatilo šetřit, dostala jsem teď ve vyúčtování za loňský rok bonus 3 tisíce, to se hodí. 🙂
Jo jo, každý to máme jinak, švagrové naopak soužití velmi vyhovovalo. Ale já jsem si svého přistěhovalectví vědoma, tak se podle toho chovám. Ale prece nebudu žít podle někoho 🙂 Na to bohužel nemám náturu. Myslím si, že šetřím dostatečně v jiných sférách 🙂 Na nový dům každá koruna dobrá 🫣
Bydlení s rodiči, prarodiči…nedala bych🙄 Jsem vztekloň, neudržím se, řvu jak tur. S mamkou by jsme se zabily po týdnu, tchány mám ráda, jsou to moc hodní a mírní lidé, ale prostě jsou staří, takže názorové třenice by byly taky velice brzo. To by mě i oni raz dva vypakovali😉
Dneska jsem to s prací nepřeháněla, dostříhali jsme jen ten jeden rozdělaný. Teda já, brigádník pak ještě vystříhával od sousedů z plotu(svařovaného) co k nim prorostlo a ztloustlo tak, že už to plotostřih nevezme. Takže já dnes jen 3h. Ne, že by mě zase nezačínal bolet celý člověk, ale snad to nebude taková hrůza jako posledně, kdy mi trvalo 4dny, než jsem se mohla normálně hýbat. Proto jsem to nechtěla zase přehnat.
Sarah ty voe, tak jsem na to koukala včera…tohle dohromady nedám, netuším, my máme elektriku hodně složitou, tepelné čerpadlo atd, to by dohromady dal snad nějaký elektrikář. Až se tu objeví někdy ten náš, vznesu dotaz😉
Ráno zase u nás -7st, ale po dlouhé době jsem potkala stařičkého pejska, kupodivu ještě žije, už rok se sotva drží na nožkách, ale na tu svou prochajdku malou ještě chce. Dneska ne s paničkou, ale s vnučkou. Tchánů zlaťák taky u plotu, pak velká salašnice, protože tam poskakoval vzadu její soused(pán, s tím jsem taky hodila řeč) pak kámošky další zlaťačka za plotem, ale bez malé parťačky a nakonec přes barák ještě NO Jessi. Dneska se všichni pejsci sešli😉 a vyprázdnili mi tašku😜 Jdu asi chvíli šmidlat živý plot, kam dosáhnu nůžkama.
Mno. Vyšel článekk, že hejtman našeho kraje je odsouzen. Akorát že nepravomocně, takže odvolání a zas nic… Navíc… jako sorry, ale státní zaměstnanec, podezření, odsouzení, okamžitě od válu… jako policajt, celník.., tam stačí podezření a už je doma na 60%. Ale… holt… co čekat že 😁 Nic. Jen jsem si tu při přečtení nadpisu článku zařvala “hurá”, jenze to se tady nesmí 🤫🤫🤫 on je prece tak úžasný politik, kraj jen kvete…Taky Turów nám vytáhli… prej voda přibyla, ale údaje jsou nepřístupné, neveřejné… No co si myslet jiného, než že zas kecaj. Ale jasně, omlouvám se, na to je téma o politice 🫣 Tam jsem “dostala na frak” 😂 od nekonečnýho, tak jdu mlčet 🤐🫡. I o tom, jaké jsou sekretářky na školách… slepice.
Museli jsme pro senné pelety pro poníky, a bylo to vedle Starých Hradů, což je super zámek u Sobotky (u Turnova) pro děti, mají tam moc hezké prohlídky. No ale já potřebovala jejich medovinu, bo už mi došla 🫣🤔, tak jsem poprosila taťínka (jakože manžela), ať udělá zajížďku. Ale když jsem líná i chlastat… tak proč jsme tam jeli že 😁 Naše dítě už je taky na to starý, a me to prochozený už několikrát, protože maj otevřeno i v zimě.
Jo a v Liberci prej zavřeli Ketris. Škoda. Tady nemá nic dlouhého trvání. Není už ani Obi… ale tak za to si určitě taky můžem my ovce sami. Vždycky si říkám, že jsem prostě fakt špatně zahnula u Kolína, ale zas kdybych špatně nezahnula, tak nemám co mám a ja jsem ráda, že mám co mám.
Dnes jsem dodělala tu malou cestovní,co jsem dlužila Zdence…Má dokola 6 kapes-doufám,že jí to bude stačit..Pořád,že má málo kapes🤭…a nákupní pro sousedku..Chlap si ji přivlastnil,že se do ní vleze i pivo,tak ochotně pózoval při focení….Jinak jsem opět nenastartovala auto..doufám,že nebude kaput baterka…No,myslím,že je tam ještě původní-rok výroby 2008..jestli to zítra nastartujem kabelama,a dojedu do Olomouce,myslím,že se stavím pro novou…
Jen žasnu, o hejtmanovi to na mě vyskočilo hnedle ráno všude…no velká sláva s odsouzením skončila večer, když se zjistilo, že ono to zase až takové odsouzení nebylo. Zajímavé je, že ty malé ryby sedí, kdežto tihle…těm se samozřejmě nic nedokáže. Nějak pořád nemůžu uvěřit v neovlivnitelnost státních zastupitelství👎
Coudas…co je Ketris? No ono to na Liberecku vypadá hezky, pohledově. Blíž se raděj nevyjadřuju😏
Bobi, tak 6 kapes už by mohlo stačit😜
Večer bylo někdy kolem 21h -4.5st, říkala jsem si, že to bude zase ráno kosa🙄 Ráno hodím okem na meteo a +1st😲 Nevěřícně jsem si to prohlížela, jestli fakt plus a myslela si, že se nějak pokazila. Vyjdu pak ven, mrznout sice nemrzlo, ale otočil se vítr, začal foukat severák a přifouknul nějakou frontu asi, i se zatáhnulo. V předpovědi ovšem nic takového nebylo, u nás😎 V podstatě je pořád stejná, zpětně i dopředu.
No právě, on se odvolá, celý se to zamete, a bude vesele úřadovat další roky, protože přece neodejde od rozdělané práce… no co by tomu kamarádíčkové řekli… ale tak hlavně že Babiš, že… taaak a teď po mě půjdou a zbouraj mi statek…
Lesnížínko Ketris je obchod se zemědělskýma a chovatelskýma potřebama, který tu před rokem, a možná že to ani není rok, otevřel pobočku. Byla jsem ráda, protože když člověk potřeboval třeba ručku k ohradníku, nemusel čekat tři dny a objednávat si ji za 30 Kč plus poštovné 170 Kč, že. S hodnocením libereckého kraje se ztotožňuji… já mám problém hlavně s lidma. Jako rodilý severomoravák jsem v tomto Alenka v říši divů.
U nás i v noci nasněžilo. No doufám, že to v neděli ráno bude to samý… respektive doufám, že ne ať se jede v klidu.
Coudas, ono to tam bude stejné, jako s tou Amerikou. Jak já vždycky říkám, když přijde nabídka cesty: jó, Amerika je hezká zem, rozmanitá…ale jen bez Američanů😉
Lesnížínko myslím, že to bude všude stejný, prostě na koho člověk narazí. Já jsem v Americe potkala spíš ty fajn američany, asi. Nebo to bylo tím, že jsem byla cizinec, a oni to pak brali jinak. Ja jsem, co se týče vřelosti vztahů, byla v USA příjemně překvapená, naopak když jsem se vrátila zpátky, tak jak jsem byla namlsaná, tak jsem chvíli měla docela depku. Ale když bych měla porovnat - jak to napsat - atmosféru jako takovou celkovou, takový nějaký pocit z té země, tak jak jsem tam strašně chtěla, tak jsem se tam necítila úplně dobře. Ale nevím, jak to popsat. Asi že vědomí, že mě při “kroku vedle nespravným směrem” můžou zastřelit, mě jaksi svazovalo. A to jsem to i zažila na vlastní kůži. Jsem (no OK, blbecek si vymyslel, že “někam jdeme”, ale já radši v zájmu zachování duševní rovnovahy mluvím v jednotném čísle) jsme se vydali po silnici, čtyřproudé, že jako jdem tam. V jednom místě abychom se vyhnuli autům jsme sešli na jakési tržiště, prostě soukromý plac, že jen projdem.asi 30 metrů mimo silnici. Po třech krocích u nás byli 2 chlapi na čtyřkolce s brokovnicí opřenou o stehno. Zdůrazňuji, že velice slušně se zeptali, co tak chcem, a když jsem jim také slušně vysvětlila situaci, tak opět velmi slušně řekli, že to je soukromý prostor, a že tedy můzeme projít. Blbeček anglicky pořádně neuměl a ten byl víc pos… než já. No ale hlavně že to vymyslel a jako vysvětlit mu, ze prostě tady nejsme v Čechách, kde serve (on, blbeček) ohradní drát z kolíků chovateli dobytka, co má oplocenou, protože on má ze zákona umoznit průchod krajinou… no mu to vysvětlili chlapci 🙂 s brokovnicí velmi jasně. V Monument Valley prostě Steve (kamarád, co mě pozval), že to je země Navajů, ostatní tam bez povolení nemají co dělat, tak se tam holt nechodí… A bylo to jasný. Takže jako ano, svobodná země to je. Ale svobodný pocit jsem tam rozhodně neměla.
Kdyby chtěl někdo kouknout, zde videjko z výletu po USA
Opravdovou svobodu jsem zažila před lety ve Švédsku na venkově a ještě k tomu v červnu. Putovali jsme volně krajinou, když cesta končila u vrat ( pochopitelně soukromého pozemku) bylo na nich jen upozornění “ pořádně za sebou zavřete, ať neuteče dobytek ”, tábořit se smělo všude, pouze s prosbou nerušit domácí, čili nestavět jim stan pod okny. Zákaz ohýnku byl jen bezprostředně na mořských útesech - protože ohněm trpěly. A navíc jsem pořád proudila, že zatmíme, než mi došlo, že se kolem půlnoci jen na chvilku setmí. Úžasná dovolená.