Aktuálně: 2 529 inzerátů234 497 diskuzních příspěvků18 621 uživatelů

Třetí víčko

Coudas
Coudas 08.02.2025, 07:56:29 xxx.xxx.120.100

Dajo není co závidět 🙂 Jak se říká - něco za něco, ale pravdou je, že životní sen se mi splnil. Ano, s manželem a jeho rodiči máme statek po němcích z roku 1919. Manžel má pod palcem rostlinnou výrobu (a tchán mu do toho stale úspěšně kecá), já jedu v živočišné. Mám 11 velkých koní (vlastních, z ustajovaní a konáků jsem se vyléčila), 3 poníci, 3 oslové, 10 bejků ve výkrmu, 2 psy. Tcháni se pak starají o slepice (to ani nevím, kolik jich je, já dělám jen technické zabezpečení, slepice nesnaším) a máme malý rybníček plný kaprů a obrovského amura. A starame se o nějakých 140 hektarů. No a žijou tu s námi dlouhodobě lišky, asi 2 kočky (mozná více, vídam jednu černobílou a tudle jedna můra mroucatá přišla až na terasu a čuměla oknem), volavky, čápi, vrabčáci, špačkové, husice nilské a divoké kachny, ty lezou slepicim až do kurniku. Psi jsou na pokraji smrti, někteří koňové taky. Je to takovy život… nevite dne ani hodiny no. Ale já si stěžuju jen na určité detaily 😁. No a kdyby Vás to zajímalo ještě nějak blíže, tak mám o tom blog 🙂 https://sunsetkone.webnode.cz/

Hezký den.

Daja
Daja 08.02.2025, 08:44:51 xxx:xxx.19bb:9b28
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 08.02.2025, 07:56:29

Blog určitě přečtu i ten mě zajímá a VAU statek. Děkuji za rozbor zvířat👍a opravdu máte toho požehnáno i těch hektarů👍.

Bobca
Bobca 08.02.2025, 08:49:12 xxx.xxx.20.192
kometa:

skládání slov z písmenek uspořádání dokolečka..

Něco jako scrabble?

ta písmenka tam nebývají automaticky(ta nápověda)..to se sbírají body,a a podle nějakého oného systému..který já nehlídám a nerozumím mu- nějak se vždy nabízí buď nápověda,nebo něco..Mně jde jen o to spojování slov..dá se to zamíchat ťuknutím doprostřed..

Obrázek
kometa
kometa 08.02.2025, 11:12:10 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 08.02.2025, 08:49:12

Tohle jsem už jednou viděla. Ale dávno.

Lupus4
Lupus4 08.02.2025, 11:18:11 xxx.xxx.205.61
Bobca:

ta písmenka tam nebývají automaticky(ta nápověda)..to se sbírají body,a a podle nějakého oného systému..který já nehlídám a nerozumím mu- nějak se vždy nabízí buď nápověda,nebo něco..Mně jde jen o to spojování slov..dá se to zamíchat ťuknutím doprostřed..

Obrázek

tohle jsme s babi už 2x dohráli, někdy jsou tam ale hrozný hovadiny, spoustu slov to taky nezná…

(končí to na úrovni přes 2000), jako zábava ale dobrý 😄

Bobca
Bobca 08.02.2025, 12:29:36 xxx.xxx.20.192

já mám úroveň 4470..sousedka mi taky říkala,že to už dohrála..mi to zatím běží..

Bobca
Bobca 09.02.2025, 16:00:03 xxx.xxx.20.192

Dnes 7 stupňů…Jsem se konečně vykopala z pelechu,,Jsem došla ve 3 ráno.o půl 7 vzhůru,jako vždy…jsem sem čučla,nikde nikdo🤔 a zalehla jsem znova..Udělala jsem si pak česnečku a pokračovala jsem😔

Canka
Canka 10.02.2025, 00:18:27 xxx:xxx.816f:7403

Ahoj holky,

Už od 21:30 h sedíme s kamarádky pejskem na klinice v Praze a čekáme na ošetření..nechtěla jet sama,protože je mu blbě a ze budeme brzo zpátky..no jenže přivezli urgenty dva,poslední operace totza žaludku pejska,takže stále čekáme..snad se kolem jedný ráno už dostaneme na řadu..pak hodinu cesta domů a v 5:30 h budíček…to budu vypadat..

Daja
Daja 10.02.2025, 04:28:47 xxx:xxx.ae83:e16f
Canka:

Ahoj holky,

Už od 21:30 h sedíme s kamarádky pejskem na klinice v Praze a čekáme na ošetření..nechtěla jet sama,protože je mu blbě a ze budeme brzo zpátky..no jenže přivezli urgenty dva,poslední operace totza žaludku pejska,takže stále čekáme..snad se kolem jedný ráno už dostaneme na řadu..pak hodinu cesta domů a v 5:30 h budíček…to budu vypadat..

Vau…. tak snad už jste doma v pelechu a hlavně jsem zvědavá copak se stalo🤔.

Daja
Daja 10.02.2025, 04:33:59 xxx:xxx.ae83:e16f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.02.2025, 16:00:03

Bobi a tak to má být👍co už, celý život jste se nalítala, tak teď pijanko, nic nás nehoní, že jo. Jen já jsem asi už přišla na to, že jak jsme se přestěhovaly tak nějak nemám energii, já člověk ve svých 65letech s ADHD a cítím se pod psa. No a asi mi chybí nabíječ a to sluníčko. Nevím nikdy jsem to tak nepozorovala jak teď. Se utěšují, že bude líp. Nebaví mě to, ráno stanu a už jsem zmožená…..fuj tajbl.

Buggyra
Buggyra 10.02.2025, 06:35:28 xxx.xxx.198.226

Jé, Fikovnice, jsem ti neodpověděla. AZkvízek bych ráda, ale někdy, až budu doma. Zkus mě odchytit online a nebo prostě napiš, ať mi vyskočí zpráva, já to jinak zatluču, znáš mě… 

O víkendu jsme s chlapem pokládali cihlovou podlahu do přístřešku a druhý den vozili kůly z lesa. Jsem trochu mrtvá a trochu nachcípaná, ještě že v práci se můžu dát v klidu dokupy.

Zase jsem jednou spala na jiné matraci než těch svých proleželých zoufalcích a zase záda napůl v neděli ráno. Tak ještě že na dnešek už jsem spala zase na svých proleženinách, to je opravdu za trest, se nevyspat…

Coudas
Coudas 10.02.2025, 06:37:11 xxx.xxx.120.100

Mě dost unavuje to prudké střídání teplot. Včera ráno bylo v 6.30 +1 stupeň, v 7.00 -4. Včera vecer -6, teď zas 1. Někdy si říkám, že to, že jsem zažila jestě pořádný zimy je spíše k vzteku. Ale musím si zvyknout, jen mi je líto těch zvířat.

Pejskovi snad v Praze pomohli a je v pořádku.

Bobca
Bobca 10.02.2025, 07:52:58 xxx.xxx.20.192
Daja:

Bobi a tak to má být👍co už, celý život jste se nalítala, tak teď pijanko, nic nás nehoní, že jo. Jen já jsem asi už přišla na to, že jak jsme se přestěhovaly tak nějak nemám energii, já člověk ve svých 65letech s ADHD a cítím se pod psa. No a asi mi chybí nabíječ a to sluníčko. Nevím nikdy jsem to tak nepozorovala jak teď. Se utěšují, že bude líp. Nebaví mě to, ráno stanu a už jsem zmožená…..fuj tajbl.

Tak už jsem redy👌Dajo,je to tak,jak není to sluníčko,není ani elán něco dělat.I já to tak mám..celý den svítím…I mě se třeba lépe šilo,když bylo pěkně..měla jsem tu osvětlený pokoj sluníčkem(místo,abych šla ven!!)ale potřebovala jsem právě dodělat ty resty…Abych objasnila,že jsem přišla ve 3..abych nebyla za nějakou noční "zaběhlici"🤭jak jsem kdysi psala,kdy mám narozky,tak sousedka měla ve středu,já včera,tak jsme měli ještě s jednou sousedkou a jejich chlapama mecheche v garáži🤗..Stoly se prohýbaly pod množstvím jídla ,pití a pochutin..Váhu jsem dnes ráno zakopla pod skříňku hned,jak jsem na ni vlezla, se slovy,že jí nevěřím🤔Ale přežila jsem..i se tančilo,hulákalo při písničkách-Anička má to propojení z mobilu do věže,tak jsme si dokola kolem přály cokoli…I hráli na rádiu Blaník přání k narozkám…Trefnou písničku myslím od “Holek”?…"na mě nečekej,já příjdu až ráno"…dál si nevybavím,ale ta tam zazněla ještě víckrát.. A taky “slibuju,že nebudu pít”,od Rybiček 48.tu mám taky ráda..hrávali jsme ji s mlaďochama,když se někdy hrálo….A taky “síla starejch vín” od “Škworu”…"léto 69"(neumím to napsat anglicky) od “Briana Adamse”…to je moje srdeční záležitost…Když mi volaly kámošky,tak skoro každá,že ať si užívám poslední rok se “6” ,že příští rok bude už “7” na začátku čísla narozenin..ale to je jedno,já to tak neberu🤭Takže další rok za mnou a jedeme dál..👌👍💪

Niki,co pejsek?

Bobca
Bobca 10.02.2025, 08:23:22 xxx.xxx.20.192

já se spletla…Je to Verona…A ty další 2 jsem dala na “hudební”…a tohle si představte věž na plný kule a my do toho hulákaly!!!🤭🤗

Koutak
Koutak 10.02.2025, 09:50:42 xxx.xxx.168.33

ZDRAVÍM KOČKY.

Nemáte některá slovník mňoukalštiny?Mourek včera za mnou chodil,mňoukal a mňoukal a lákal mě do stodoly.Prohledal jsem stodolu dvakrát,ale nic jsem nenašel.Nerozumím mu a to mě štve.Doma jsem se podíval na fotopast a u Mourka krmítka seděl velký hodně chlupatý cizí kocour.Tak nyní  nevím,zda Mourek na mě bude ještě mluvit,když mu nerozumím.🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 10.02.2025, 09:52:47 xxx.xxx.198.226

Mourek je stále krásný.

Slovník nevlastním, a proto si mě moje kočka cvičí. Když zjevně vůbec nechápu, co toto které mňouknutí znamená, dostanu ťafanec drápem a nebo mě dovede přímo k předmětu, kterého se stížnost týká.

kometa
kometa 10.02.2025, 10:17:07 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Koutak z 10.02.2025, 09:50:42

Nemáte některá slovník mňoukalštiny?

Nejspíš mu vadí ten vetřelec. Překlad - koukej s tím něco udělat!

lesnizinka
lesnizinka 10.02.2025, 10:48:39 xxx.xxx.88.73

Zdravím, předně Kouťáka(jako jediného chlapa si ho musíme hýčkat😉) a Mourka(vlastně taky chlapa😉) Hmm, vetřelec je problém🙄 taky máme, Macka. Vikťa je větší, ale na rozdíl od Macka kastrovaný, takže ne takový oražený. Macek je protivný, když na to přijde. Ale i tak se ho už Viktor naučil vyhánět. Zkusil jednou, Macek začal utíkat tak zjistil, že to zabralo a teď to praktikuje. No…než se Macek nas.re a zastaví😉 Budete mu muset s tím vyhánění trochu pomoct, přidat se. Já s tím mám problém, nenechám Macka o hladu, takže se mu od nás nechce a já po něm prostě řvát nedokážu. Po žádném zvířeti, pokud prostě vyloženě neubližují. 

Niki a co měl teda pejsa? Omlouvám se, že jsem ti na SMS už neodpověděla, protože jen co jsi to poslala přijel Tom, změna plánu ještě, že jsem si ty nehty rozmyslela, protože by čekal zase on na mě🙄

My jsme nebyli celý víkend doma, Praha-Poděbrady-Kolín. Měli jsme školní akci, Tom v Praze nějaká jednání. No nakonec mu jich polovina odpadnula(jako vždy, umělci jsou nevyzpytatelní, flámuje to do rána, pak se nevykutají z pelechu…viď Bobííí😜) takže jsme nakonec v neděli místo zpět do Prahy, jeli rovnou domů👍 

Bobi zpětně😔 všechno nejlepšíííí!💐 (ve starém mobilu, jsem měla upomínky na narozky, tam to šlo jednoduše dát. Sem jsem si to dávala, no nějak jsem zatím nepřišla na funkci,,každoročně"😠 takže se mi to neuložilo a nevěděla jsem😔

Jo a zapomněla jsem napsat, že u nás svítí slunko prakticky pořád, včera až někdy do 15h, dneska zatím svítí taky. Zataženo má být až od středy - do pátku. Mamka hlásila, že v sobotu byl vichr(v Kolíně ne) a je to vidět, vylétala mi výzdoba z truhlíku a konečně spadla i zapomenutá baňka z vistárie(alespoň nemusím vytahovat schůdky ji sundat😉)

Coudas
Coudas 10.02.2025, 10:57:30 xxx.xxx.120.100

Po včerejšku, kdy jsem jela ke Kladrubům pro koně, jsem dnes odvezla štvery kolečka od koní, takže celý dopoledne zabitý 🙂. S jarníma pracema jsem vyhlásila stop stav do konce února. Prý má příští týden být -14, tak musím asi něco provést s česnekem, už ho kouká hodně. Tohle počasí je fakt… Prostě prosinec leden únor je zima, jaro začíná v březnu a basta… No a já mám smůlu, že. Tak mám kafé, a půjdu pomalu dělat oběd. Trošku upravuji svůj blog, to zabírá docela dost času, psaní celkově zdržuje 🙂. Odpoledne musím zavést vrátit lamu 🙂 co si holčička zapomněla včera v autě, prej se jí hodně stýská. Včera jsem od manžela dostala sprdung, že prej jezdím asi jako čuňátko teda. Že než se ráno rozkoukal, byla jsem pryč (vyjížděla jsem v 7.30), než stačil něco udělat, byla jsem tam (dostihová stáj Kolesa, od nás asi 150 km), včera se ale oproti minule, když jsme tam byli pro jiné koně začátkem října, moc nevykecávali, pan vítěz Velké Pardubické z loňska měl neděli 🙂 (stejně vyhrál jen proto, že jsem mu před závodem potřásla rukou já 🤪 … tak hodně vytlemenej smajlík tady není, je to samozřejmě hooodně velký vtip) a v 13.00 jsem byla nastoupená k vaření oběda i s vyložením koníka ve vesnici za kopcem a odvozem jiného člena posádky do vedlejší vesnice. Jelo se prostě dobře, nikdo nezdržoval, s koňákem stejně více jak 90 nemůžu jet, tak taková pohodička. Sice mě na kruháčích mají všichni rádi, protože jezdím krokem a i krok je možná rychlý, tak se včera dodávkář nemohl dočkat přerušované čáry. Ale já na to kašlu. Nepotřebuju mít koňa za krkem i s vozejkem. Akorát ta elektronika v autě je fakt děsná. Máme asi zanesené nějaké čidlo na kolech, tak mi při zpáteční cestě vyskočilo asi pět hlášek, že nemám tlak v gumách, že nefungujou nějaký ty jejich systémy a já nevím co ještě, a pak mi nešel pustit tempomat. To bylo v k vzteku, já to na dálnici využívám hodně. Ale ono stejně se nedá jeztdit rychle… bez ničeho to člověk v autě až tolik nevnímá, ale s tím zvířetem ve vozíku to je na vysypání. Silnice jsou moje zkáza.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.