Aktuálně: 2 507 inzerátů235 518 diskuzních příspěvků18 634 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 10.02.2025, 11:00:41 xxx.xxx.88.73

Měli jste pár dní klid😛 tak sem ještě vlezu, než půjdu dohánět resty😉 Zapomněla jsem na Coudas reagovat…ty jsi nikdy nepsala, že máte i rybník! Ani ty psy moc nevzpomínáš. A proč nemáš ráda slepice? Slepice jsou náhodou super zvířata, jsou chytré, dají se dobře ochočit i naučit. Já se těším, až někdy, když mamka už nebude moct, pořídím vlastní. Potřebovala bych ,,vyčistit" zahradu od všech těch potvor, co mi podežírají kytky👎

Coudas
Coudas 10.02.2025, 11:01:06 xxx.xxx.120.100

Kouťáka také zdravím, ale nejsem si jistá, jestli si to pamatuji dobře… ono už je to pár let zpět, na Malochovu pan holubář z Jižních Čech? Já jsem tam byla jako Kayeček.

Coudas
Coudas 10.02.2025, 11:15:42 xxx.xxx.120.100

Lesnížínko … se nikdo neptal 🙂 Rybníček je fakt malinký, jestli má 30 metrů na dýlku, tak to je hodně… je to taková nudlička. Psy jsem nevzpomínala? No to není možné… 🤔 přitom o mě napsali článek i do časopisu… (nevím, jestli se to zobrazí - https://www.dog.cz/files/obsahy/2006/04/SP_2006_04_23.pdf) Já o koních a psech radši moc nemluvím, moc pak dostávám přes ústa, víš 🙂

Slepice jsou chytrý? Slepice to jsou. Jsem loni měsíc vymýšlela Kájinkovi vězení, a i když jsem udělala úplně všechno, tak stejně furt svině zdrhala. Jsem pak řekla, ať jí sněděj k obědu. A přece i Maxipes Fík už říkal, že slepice jsou hloupé, tak je honí 😀. Ale hlavně jsem měla půl roku koně zavřenýho se slepicema, a to byl děs… Málo co “slepičky tyhle nesmí támhle, tyhle nesmí tudle”, tak jsem ještě musela při otevření vrat sledovat, kam která slepička odchází… Lezly mu do žlabu, všechno pos…. Smrad jak no ve slepičárně. Kury gupi.

Coudas
Coudas 10.02.2025, 12:04:00 xxx.xxx.120.100

A pak ještě v asi Pes přítel člověka o nás psali a jsem tam vyfocená, ale to nedokážu dohledat na internetu. S tímhle pejskem jsme si užili, no… on to uznal vlastně jen ten psovod, že díky mému “jinému” přístupu ten pes prošel a udělal zkoušky. Ale tak… občas se prostě povede. 

Obrázek Obrázek
Koutak
Koutak 10.02.2025, 13:23:03 xxx.xxx.168.33

Coudas,pamatuješ si dobře a i já si pamatuji Kayčeka.Na malochov ještě občas zajdu za kamarádama,kteří mě na chalupě v Koutech navštěvují.Holuby už nemám,ale stále jsem, v kontaktu s klubem NVH ve kterém jsem prožil 32 let.Čas běží,stárnu a tak pouze ta příroda,zahrada a můj přítel Mourek.Nyní jsem stále v přírodě,protože se to jaro probouzí.Včera jsem pozoroval 2 páry orlů mořských a kam se podívám tak samá husa divoká.Toto období mám strašně rád.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 10.02.2025, 13:38:59 xxx.xxx.120.100

Nádherné fotky, to je skvělé že se máte takhle! Kamarád holubář, co jsem Vám o něm tenkrát psala s holubama závodí, ale je na tom zdravotně trochu na houpačce, tak to je tak všelijak. Ale má, a stále mi o nich vypráví 🙂 My tu máme taky pár ptáčků, ale nejsem ptakolog, tak se v nich nevyznám. Vrabčáky, čápy (máme i černého, ale toho se mi zatím nepodařilo vyfotit) a kačeny poznám 🙂, jeřáby se mi podařilo zachytit asi před 10 lety, pak už jsem je nikdy na vlastní oči neviděla, a barevný ptáček nevím, co je (to by věděl manžel), a dravec je prý podle Mildy krahujec. A taky husice nilské, ale nemůžu najít fotku.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa 10.02.2025, 13:40:59 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 10.02.2025, 13:38:59

Barevným ptáčkem myslíte tu první fotku? Stehlík.

lesnizinka
lesnizinka 10.02.2025, 16:32:34 xxx.xxx.88.73

Stehlík je jeden z  barevných ptáčků, co zrovna znám. Nerozeznám ty různě zelené😉 Vidíš a Kájínek je teda chytrá slepice, když vždycky zdrhla. No u nás zase dneska slepičí kalamita🙄 Po posledním náletu dravce(ještě jsem ho neviděla, takže nevím, o koho jde) kdy jednu mamky pokloval, ale naštěstí nic vážného a přežila, slepice zdrhnuly do kurníku a měsíc nevytáhnuly paty. Nechtěly být venku ani za nic, ani nechtěly žrát, tudíž o snášení taky nemohla být řeč…skoro dva měsíce bez vajec. Začaly chodit ven a sem tam vajíčko, cca 14 dní. Po tom útoku, strejda svoje přestal pouštět do společného humna a nechával je jen na své oplocené části. A rozvěšel CDčka. Takže ty dva měsíce byl klid a dneska dopoledne volal mamku, že přišel o slepici, v tom svém výběhu. Nevím jak to, že zaútočil na ty a ne na mamčiny v humně. Možná byly ještě na dvorku. Když tam přišla, už byly zase všechny schované v kurníku…a je zřejmě zase po vycházkách a dosnášené🙄 Strejda hned ověšel fáborkama celé humno, prý je to tam jak u kolotočů už😛 Říkal, že kouknul z okna a viděl za humny zdrhat zajíce. A než vyšel z baráku, už bylo po slepici👎 Tak mu došlo, proč zajíci zdrhali😎

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2025, 17:04:17 xxx:xxx.116f:cbd7
Daja:

Bobi a tak to má být👍co už, celý život jste se nalítala, tak teď pijanko, nic nás nehoní, že jo. Jen já jsem asi už přišla na to, že jak jsme se přestěhovaly tak nějak nemám energii, já člověk ve svých 65letech s ADHD a cítím se pod psa. No a asi mi chybí nabíječ a to sluníčko. Nevím nikdy jsem to tak nepozorovala jak teď. Se utěšují, že bude líp. Nebaví mě to, ráno stanu a už jsem zmožená…..fuj tajbl.

Vitamíny ( všechny, na které si vzpomenete) a minerály to chce!! Hořčík ! Zinek.

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2025, 17:28:45 xxx:xxx.116f:cbd7
Coudas:

Nádherné fotky, to je skvělé že se máte takhle! Kamarád holubář, co jsem Vám o něm tenkrát psala s holubama závodí, ale je na tom zdravotně trochu na houpačce, tak to je tak všelijak. Ale má, a stále mi o nich vypráví 🙂 My tu máme taky pár ptáčků, ale nejsem ptakolog, tak se v nich nevyznám. Vrabčáky, čápy (máme i černého, ale toho se mi zatím nepodařilo vyfotit) a kačeny poznám 🙂, jeřáby se mi podařilo zachytit asi před 10 lety, pak už jsem je nikdy na vlastní oči neviděla, a barevný ptáček nevím, co je (to by věděl manžel), a dravec je prý podle Mildy krahujec. A taky husice nilské, ale nemůžu najít fotku.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Třeba je to on.

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 10.02.2025, 17:38:00 xxx.xxx.88.73

Orionko, odkud máte fotku, to dávali někam ochranáři? U nás vím jen, ve kterém lese hnízdí, ale nikdy jsem to neviděla. Hnízdí každoročně, už mnoho let, vlastně od doby, co jsme postavili, tedy 20 určitě. 

Coudas
Coudas 10.02.2025, 18:13:36 xxx:xxx.dd50:ba

Dohledala jsem, co mi posílal pán, co nam likvidoval biocentrum, že si jej u nás vyfotil. Ale to je z roku 2018.

Obrázek
Bobca
Bobca 10.02.2025, 18:58:37 xxx.xxx.20.192
Orionka:

Vitamíny ( všechny, na které si vzpomenete) a minerály to chce!! Hořčík ! Zinek.

Beru Magnosolv…a Omegu 3..Céčko 1000 obden,nechce se mi to půlit-jiný neměli..ale v období těch chřipek jsem brala denně celý....A 365 .roční balení D3,to mi posílají za 49-poštovného na rok zdarma..Jsem vpohodě…🤭

Bobca
Bobca 10.02.2025, 19:15:07 xxx.xxx.20.192
Koutak:

ZDRAVÍM KOČKY.

Nemáte některá slovník mňoukalštiny?Mourek včera za mnou chodil,mňoukal a mňoukal a lákal mě do stodoly.Prohledal jsem stodolu dvakrát,ale nic jsem nenašel.Nerozumím mu a to mě štve.Doma jsem se podíval na fotopast a u Mourka krmítka seděl velký hodně chlupatý cizí kocour.Tak nyní  nevím,zda Mourek na mě bude ještě mluvit,když mu nerozumím.🙂

Obrázek

zdravím Kouťáku..Za mnou chodil Max a mňoukal,když mě chtěl donutit,abych se šla podívat,co vytvořil v záchodku🤗 a abych odstranila jeho výtvor🤭..ale někdy jen tak,a já mu odpovídala..a tak jsem si pokecali.…Ale já myslím taky,že že mu vadí ten vetřelec…Pohlaďte ho za mě mourečka mourovatého🐈

mňoukalština je krásný termín👌

Coudas
Coudas 10.02.2025, 19:21:42 xxx.xxx.120.100

Tchyně prej stála nad slepicema, slepice o 5 metrú dále, a stejně  dravec útočil 🤷. A Kájinek si pochodovala po celým dvoře a nic…

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2025, 19:55:50 xxx:xxx.116f:cbd7
lesnizinka:

Orionko, odkud máte fotku, to dávali někam ochranáři? U nás vím jen, ve kterém lese hnízdí, ale nikdy jsem to neviděla. Hnízdí každoročně, už mnoho let, vlastně od doby, co jsme postavili, tedy 20 určitě. 

To je hnízdo sledované partou dobrovolníků, pochopitelně s oficiálním požehnáním patřičných úřadů. Je v Jizerkách a Coudas někde pod nimi 😉

Orionka (neregistrovaný) 10.02.2025, 19:57:32 xxx:xxx.116f:cbd7
Coudas:

Tchyně prej stála nad slepicema, slepice o 5 metrú dále, a stejně  dravec útočil 🤷. A Kájinek si pochodovala po celým dvoře a nic…

Na slepice by mohla útočit paní jestřábová.

Daja
Daja 11.02.2025, 04:40:25 xxx:xxx.2a14:73f1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.02.2025, 17:04:17

Ano Orionko máte naprostou pravdu i můj už to do mě cpal páč sám uznal, že tohle není u mně normální, prý mu tady přistála mimoňka 😉.

Mimoň se u nás říká človíčku co je opravdu mimo.

Daja
Daja 11.02.2025, 04:45:48 xxx:xxx.2a14:73f1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.02.2025, 19:57:32

No u nás jak mám před barákem za cestou kopec, tak tam máme taky černého Čápa a každý rok tam je, vyvádí i mladé a pokud opravdu sedím i zahlédnu.

Tady v okolí na Jesenicku je strašně moc polí a je nádhera když na podzim se Čápi připravují na odlet, to opravdu nestačíte počítat.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.