Aktuálně: 2 573 inzerátů233 983 diskuzních příspěvků18 616 uživatelů

Třetí víčko

Coudas
Coudas 07.02.2025, 06:36:44 xxx.xxx.120.100

Canko já bohužel jezeďácká buchta nejsem, takže ve většibě případů mě tahaj traktorem 🤷. A i když to vypadá, a každej mi to připomíná, že mám na vše techniku, tak dist věcí raději dělám manuálně. Fitko zadara.

Pásy fungujou 👍 tak ať i dlouho vydržej. 

Coudas
Coudas 07.02.2025, 06:39:58 xxx.xxx.120.100
Orionka:

….zas telefon nezná výraz “prudit”, tak mě nechal proudit.

No… když někdy po sobě nečtu, co jsem napsala, prostě píšu rychle, to jsou někdy krasný nesmysly… ale já nemám zapnutý to “předepsávání”, to bylo jestě horší. Píšu po písmenkách, ale často se netrefím… A to tenhle telefon je ještě velkej. Na telefonování jsem sehnala malej dotykáč, a to když mám napsat sms🤦🤦🤦 radši zavolám 😁  

Buggyra
Buggyra 07.02.2025, 06:56:17 xxx.xxx.198.226

Jé, to mě nenapadlo, že se to přepisování dá asi vypnout! A to jsem to přepínala na spoustě těch tlačítkových telefonů. U tohodle mě to vůbec netrklo. Díky, zkusím to nějak vykoumat…

Edit: juchů, našla jsem to, vypnula jsem to, snad to (ne)bude fungovat! 🥳

Bobca
Bobca 07.02.2025, 07:46:08 xxx.xxx.20.192

proto já jsem spokojená s tím mým malým tlačítkovým..Tu lopatu bych nechtěla ani za nic🤔..Když jsem u Zdenky,píšu vám na tabletu..tam jsou ta slova přednastavená,ale všechna taky né…ale na telefonku napíšu smsku i poslepu…a rychle..Jen akorát bez háčků a čárek..

Jenže většinou u Zdenky “paříme” každou volnou chvilku skládání slov z písmenek uspořádání dokolečka..nevím jak se to jmenuje,takže tablet je imrvére kromě v noci na nabíječce zaměstnaný..říkáme tomu “mozkovna”--že si udržujem mozek v činnosti..🤗

Coudas
Coudas 07.02.2025, 08:10:16 xxx.xxx.120.100

“Velkej telefon” mám jen doma, a ještě m dva 🫣 “Normální” telefon na telefonování prostě nemůžu sehnat. Ty, co nazývají důchodcovské jsou fajn, malý, velký tlačítka. Jenže nemaj pro mě 2 podstatné funkce, a tak pořád dokola něco sháním. Bohužel ano, dostali mě, potřebuju různé aplikace, které do tlačítkoveho jaksi nenašlapu. Banky, škoky, ministerstvi zemědělství… prostě musím. Vim, nemusela bych, tudle jsme se o tom bavili. Ale asi si to neumím představit, jak by to vypadalo. Všude už jen - číslo účtu, posleme fakturu, napiste maila, poslete datovou schránkou. A když neeee tak zaplatte šílený poplatky… No jo. Taková je doba.

Buggyra
Buggyra 07.02.2025, 09:52:05 xxx.xxx.198.226

Já ty počítačový věci (e-mail, datovky, formuláře, čtení, psaní..) dělám prostě na počítači. Počítačů mám víc než telefonů 🙂 “chytré pádlo” jsem kupovala jen na dovolenou, že abych v nouzi našla, kdy jede bus a kde je banka, ale nakonec jsem zjistila, že se to vše dá vybavit analogovou cestou, no na východ od nás bez problému, na západ by to takový úspěch bez chytrouše asi nebyl. No a teď ho mám jen na ten Whatsapp a zkoušela jsem koňskou sledovací aplikaci, aby mi to měřilo vzdálenost a rychlost, a to zatím nefunguje dle očekávání, no a poslední že to umí lepší fotky než ta moje kalkulačka. Ale na fotky, to si musím vzpomenout to vzít s sebou ven. Většinou se ten blbfoun válí doma a ani po něm nevzdechnu, dokud nechci právě něco fotit 😀 No a tak dál fotím kalkulačkou.

Musím vyfotit tu kytku, co mi loni kvetla na Vánoce, teď se chystá kvést zas - je možné, že je to Amarylis? Foto z loňska.

Obrázek
Coudas
Coudas 07.02.2025, 10:11:32 xxx.xxx.120.100
Daja:

No chtěla jsem se kochat, ale bohužel se to moc dlouho načítá a nemám trpělivost. Až budu na lepším PC ráda kouknu. Jsem baba zvědavá 🫣.

Dajo, pokud se chcete pokochat (jestli je teda čím 🤭) ještě fotkama, zde odkaz: https://sunsetkone---foto.webnode.cz/, jsou tam fotky jak z USA, tak z Anglie a Švýcarska. Krom teda koní a mých osobních 🤫 

Bobca
Bobca 07.02.2025, 10:32:02 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.02.2025, 09:52:05

ano,Amarylis…Já mám fotky květin v albumech-tenkrát digi nebyl,tak jsem vyvolávala..měla jsem obrovský,nádherné trubky🥰

lesnizinka
lesnizinka 07.02.2025, 10:44:02 xxx.xxx.154.234

To jsem chtěla napsat že nápovědu v mobilu vypnout, no než jsem se k tomu dostala, už to se to tu ví😉 Mám vypnutou všude, by mi z toho jinak asi jeb..Klepat zprávu na mobilu je vopruz, i když mám písmena zvětšené, tak se stejně na klávesnici s mýma neohrabanýma prstama přeťukávám. Psát příspěvek sem, většinou raděj vzdám😏 Přečtu po sobě a stejně některé překlepy přehlédnu🙄 

Ano, krásný amarylis. Má mamka, já to nemám moc kde zimovat, v teple se jim nelíbí. 

Na ,,cestopis" od Coudas jsem ještě nekoukala, nemám teď nějak čas, pořád mi do toho něco leze😉 Včera bylo hezky, tak jsem šla pracovat ven, zešmíkala(no tak tady ale vůbec netuším i/y?) jsem boky živých plotů, i bez brigádníka, kam jsem dosáhnula. Uklidila trochu v garáži. Při té příležitosti jsem objevila píchlé kolo na Tomově autě, tak řešil pneuservis. Byl tam šroubek vražený👎 Oprava 5minut, jenže mu to dál hlásí (i když to nějak resetoval) špatný tlak, tak uvidím, jestli nebude muset řešit ještě servis v práci, pokud to fakt ujde🙄

Buggyra
Buggyra 07.02.2025, 10:51:31 xxx.xxx.198.226

Já to nezimuju, proto mi to asi těch mnoho let taky nekvetlo. Právě čumim, že teď druhý rok za sebou 🙂 Možná bych ho mohla přesadit, udělat mu dobře 🙂

Chystám se zbavit dvoumetrové palmy, tak bych ho na stolek mohla dát místo ní, ale v pokoji mám teplo, jemu se asi bude víc líbit v té kuchyni, tam je určitě pod 20 stupňů.

Coudas
Coudas 07.02.2025, 11:03:46 xxx.xxx.120.100

To ale není povinný na to koukat 🤫😁 Ne každého nějaká émerika zajimá. Mě už teď taky ne, manžela už vůbec, dítě má Španělsko. Co bych ale chtěla, vidět ty mé dva kamarády. 

Fíkovnice (neregistrovaný) 07.02.2025, 13:58:03 xxx.xxx.34.37
Buggyra:

K nám o víkendu zavítala dornovkářka, takže jsme měli leháro. V sobotu odpoledne narovnala mě, drahou půli, drahého Kocoura a toho koně, co na něm rajtuju a ještě našeho stájového stařešinu, kterému jsem se rozhodla dopřát, protože teď začal zase chodit častěji pod sedlo.

V sobotu jsem moc nevařila, po dornovce jsme spáchali nějaké bramboráky a chleba ve vejci.

V neděli jsme zašli na oběd, zřejmě se změní osazenstvo naší oblíbené restaurace, takže jsme pro případ katastrofy testovali jinou občerstvovnu, jejíž vedení známe po několik desetiletí, a nezklamali. Teda až na tatarku z pytlíku… No ale budiž jim odpuštěno, dvě důchodkyně se tam motají po kuchyni, tak mlčím, zase té tatarky bylo hodně, a to já ráda. Pak zdravotní lehká procházka, která byla ku prospěchu. A do výběhu žmoulat hříbě, které k nám přibylo v sobotu odpoledne během ošetřování dornovkářkou. Starému koňovi zjevně fyzioterapie bodla, protože lítal s hříbětem po výběhu jak šus, to jsem ho dlouho neviděla, takhle řádit. No samozřejmě po ošetření dornovkou by měl mít tři dny klid, což bohužel nebylo dodrženo, tak snad se mu něco nepoblbalo… Těžko ho pohlídat, aby se nehýbal, když mají otevřený prostor stále k dispozici. Naštěstí rajtovací kůň byl zavřený na večeři na malém výběhu, tak neřádil s ostatními, tak ten si snad s ničím nehnul.

Včera večer jsem upekla kuřecí prsa a udělala k tomu sladké zelí a z mrazáku vytáhla brknedle od Vánoc, to byla zase jednou bašta 🙂 Vedle toho jsem si na obědy do práce udělala kuřecí nudličky na paprice, tak mám zajištěnou stravu 🙂 Zbytek včerejšího kuřete se zelím budu mít dneska s bramborem, tak není zlé. Ještě že mi nevadí jíst totéž několik dní po sobě 🙂

Ahoj Buggyro a spol., zdravím po čase…🌼

Až budeš mít chuť a čas, dáme AZ-kvízek…?😉

Fíkovnice (neregistrovaný) 07.02.2025, 13:59:52 xxx.xxx.34.37

Po dlouhé době jsem se dostala na hrob rodičů. Měla jsem na něm dvě sošky andílků. Jeden “zmizel”. Z uzavřeného dvora… Lidem kradoucím věci z hrobů bych sekala ruce. Až u ramena!!!

Daja
Daja 07.02.2025, 14:11:01 xxx:xxx.5b74:c603
Coudas:

Dajo, pokud se chcete pokochat (jestli je teda čím 🤭) ještě fotkama, zde odkaz: https://sunsetkone---foto.webnode.cz/, jsou tam fotky jak z USA, tak z Anglie a Švýcarska. Krom teda koní a mých osobních 🤫 

Určitě kouknu na holí pupek😉tak přísahám. To já ráda pokoukám a se pokochám, ale přijeli jsme s civilizace a jsem opravdu grogy, pro mě už města nejsou. 

Klid, ticho a čas bude zase ráno ve 4hod.🤪

Bobca
Bobca 07.02.2025, 15:16:49 xxx.xxx.20.192

Dajo,já přemýšlím,na jaký pupek budeš hledět🤭 a to je jako slib….tak to jó..Já zatím nestíhám..

Zdravím Fíkovnici🥰

Daja
Daja 07.02.2025, 15:21:21 xxx.xxx.121.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.02.2025, 15:16:49

Jojo🤣 to je ta přísaha😉.

kometa
kometa 07.02.2025, 16:36:41 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.02.2025, 07:46:08

skládání slov z písmenek uspořádání dokolečka..

Něco jako scrabble?

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 07.02.2025, 17:07:43 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fíkovnice z 07.02.2025, 13:59:52

Jani, zdravím Vás🙂. Poslední dobou jsem na Vás myslela, jestli jste třeba škytala, tak to já🙈, ó jak mně by se hodily Vaše znalosti, ale nějak jsem to dala/dávám🏋️‍♀️. No jo…posílám pozdrav a já nevím…prostě tak🌷…no. To je teček, co? 

R.

Daja
Daja 08.02.2025, 05:16:45 xxx:xxx.8a68:fa33
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 07.02.2025, 10:11:32

No konečně jsem se pokoukala a pokochala a to doslova👍. Já potřebují na takové věci klid, ticho, pohodu a pak jsem ve své kůži.

Coudas vy máte tolik koní? Dva NO? Osly? Pokud aspoň něco s toho, tak Vám napíšu, že tiše závidím, já bych taky chtěla mít více zvířectva , dokonce jakékoliv, ale jedna překážka mít kal o 30 až 40 let míň.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.