Niki….😢…teda ty máš zprávy, tohle radši nevědět. Torze je strašná, ale nevím, jestli to není lepší, než to, co čeká kámošku s pejsou teď. Známá měla totéž, ba ještě hůř, s mladým psem. Po roce trápení se s taháním vody, různýma zákrokama, stálo ji to celé víc než 100tisíc…musela pejsu nechat uspat. Byl to zlaťák. My s Berunkem jsme si taky užili svoje, tohle mi to připomnělo. Uděláš cokoliv, když je nějaká naděje, Berry byl taky ještě mladý. U 13letého pejska..nevím no, už to bude jen o bolesti, fyzické i psychické. Jde o to tahání je po zákrocích. My jsme to zpětně viděli tak, že kdyby jsme tam Berryho pořád netahali, stejně mu nedokázali pomoct, on byl nešťastný, že tam musel zůstávat na kapačkách bez nás…umřel by tak jak tak, ale bez tohoto všeho příkoří. Proto jsem Worku odmítala vozit po vyšetřeních, jestli mu není to nebo ono, protože mu bylo, ano…byl už starý prostě😟
Já se omlouvám, pejsky komentovat nebudu, protože co si myslím já se zveřejnit nedá. Mám hodně “přírodní” názor, který chápu, že se lidem nelíbí. Mám starého, pro ovčáky to už je stáří, 13 letého dědulu, co nemůže chodit, lépe řečeno chodí mizerně, kyčle. Takže taky řeším, a z minulosti ta rozhodnutí znám dobře. Je to smutné, bolí to, člověk se snaží, ale.to je prostě život, a umět nechat jít je stejné jako umět milovat. Konec.
Lesnížínko asi nemusela, ale už mají vyhnáno asi 1 cm lístky, tak ať to neodejde. To víš, první pokus 😁 mám steach… 😬.
Jo a dětičky 😀 Já je nesnáším, oni mě milujou. Hlavně s pubošema mám problém, a oni se mnou, protože jsem na jejich úrovni, takže se s něma nes…. a neám problém jim dát i přes držku, což oni nečekaj, že. U malých dětí mají se mnou problém maminky, protože nešišlám, jednám s nima normálně a nenechám si tento na hlavu, což ty děti velmi rychle chápou, ale mají prostě rády ty hranice. Já jsem moc velký drsoň, slabší povahy, nejen dětské, s tím mají problém, ono když je potřeba nastolit respekt…
Viktín, když chce z venku domů. Umí to i líp, ale i tak je s podivem, že mě napadlo to vůbec kdy natočit. Úplně nejlíp to uměla Gucci I., ta i používala drápky, tak to ťukalo a jela jak na klíček😜 Gucci II. to neumí vůbec, když jsou venku oba, vyšle Viktěnu(jak se píše vyšle, nějak mi to přijde divné😉) Ona umí řvát za oknem, když vidí, že je otevřené a uslyšíme ji. Normálně nevydá hlásku, ale za oknem řve, jako by jí řezali nohu😛
Jééé a tímto děkuju Coudas, že mi to dala na sebe👍 Funguje!👍
Raduš bylo to hrozný a člověk si fakt myslel,že jel s nějakou banalitou..a pak se dozví o nádoru..a vidí zlomenou svojí kamarádku..pak brečící a zlomenou paní s tím vlčákem s torzem..jak ještě celá sesypaná platí ten obrovský účet…a úplně to na mě dolehlo a úplně mi v hlavě skákalo,že prostě bože hlavně ať všechny moje zvířátka jsou zdravá a až jednou přijde jejich čas,tak ať spokojeně a bezbolestně umřou až stářím a ve spánku…no a pak si člověk uvědomí,kolik už jim je let…což o to,kočičáci jsou všichni v nejlepších letech(nejstarší je Bertík),ale Božence bylo teď v únoru už 12 let..černý kobylce Čany bylo v lednu 25 let…a malé zrzavé Ričí bude v červnu 22 let…no jako padl na mě splín na tý veterině,že prostě člověk si absolutně nedovede představit,jak rychle taková nečekaná diagnóza,která ti sebere vítr z plachet,může přijít..
A já bych pro svoje zvířata taky klidně utratila 100 000,-,jen aby tu se mnou byli..ale…nikdy bych je nenechala trpět..když bych viděla,že se trápi,nechala bych je uspat..
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 11.02.2025, 21:40:34
Byla to Vetcentrum Duchek na Zličíné..byli všichni moc fajn a fakt jsem viděla,jak tam lítali kolem toho psa s torzem..za to jako klobouk dolů…když vidím přístup veterinářů tady u nás,to je děs a hrůza..
Nás ,,záchrana" Berynka stála ,,jen" 50tisíc. Člověk ty peníze oželel, horší bylo, že všechno zbytečně😢 Prodala bych ledvinu, kdybych věděla, že ho zachráním. Úplně vážně jsem se veta ptala, jestli mu nemůžu dát svá játra, kdyby to pomohlo…(to že v té chvíli byly asi horší, než Berčové, jsem ještě nevěděla, zežloutnula jsem až za měsíc, co umřel)
V neděli jsme přijeli domů a viděla jsem Viktěnu, jak vyhnal Macka. Od té doby Vikťa pořád chodí ven hlídkovat a Macek nejí jídlo. Mrzne, je ráno v misce zmrzlé, tak ho nosím sem a tam(doma ho nechám rozmrznout a odpoledne mu ho dám zase za dveře)
Brigádník mi hlásil, že je u nás bílá slepice. Sousedova. Myslela jsem, že konečně k nám našly díru a udělají mi probírku škůdců😉 Jenže jsem si pak uvědomila, že je otevřená brána celou dobu, jak vyvážel ostříhané pruty, tak asi přišla zepředu. A já jsem ji teda neviděla.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 11.02.2025, 17:02:56
Lesní žíňko jak se říká už po staletí ‘ je jiná doba’. My jsme byly jinak vychovávaní, naše děti taky a co mám vnučky tak vidím, že je ta výchova úplně jiná. Taky se vším nesouhlasím, ale co nadělám? Přitom můžu říct, že cácorky máme hodné, ale jedna je taková princeznička co jde už do puberty, tak že převrácení očí, diskutování atd… druhá ta je ala tuty já takový gřupoň jak se říká, ale je roztomilá a i když je dost přísně vedená tak si prosazuje svoje, diskutuje .
Kolikrát vidím co jiné děti a postoj rodičů hmmm…. říkám si taky, že být mladá ASI bych ty děti taky neměla, jenže pak ten život je takový nenaplněný, smutný. No nevím😟
Mám dotaz. Jsem človíček co nikdy neměl kočičku doma s papírkami jen venkovní toulavý. Manžel nechtěl domácí kočičky , ale už by mi odsouhlasil kočičku, no a tady je problém vím, že pejsci mají PP což je uznávané, ale u kočiček nevím ani jak se ty papíry jmenují a píšou. Co koukám po inzerátech tak tam napíšou, že má ty a ty , ale já absolutně nevím jestli to jsou ty pravé😉.
Dájo, tady v článku jsou vypsané zkratky organizací, které zřejmě jsou uznávané jako vydavatelé těch kterých příslušných papírů původu. I u koček se říká “průkaz původu”, protože to opravdu prokázání původu je, stejně jako u koní a vlastně asi jakéhokoli čistokrevného domácího zvířectva (plus také třeba obyvatel ZOO).
Co já vnim jako největší problém je, že kazdej zná bezpecně svá práva, ale nikdo se nezabývá tím, že má zároveň povinnosti. Respekt po dětech chtít ani nelze, stačí se podívat na dospělý, v čem asi tak mají mít děti příklad 🤷 Povaha se změnit nedá, ale slušně se chovat se snad jestě člověk dokáže naučit, když už jsme “chovatelé”, tak když to vyžadujem po zvířatech…
Coudas-a za mnou nedojedeš😘taky je mám🤭😀..Včera jsem tu pak odpolko nebyla,chystala jsem si šití a brala telefony a odpovídala na smsky… bylo to včera jak na ústředně..
Raduš,však jsem psala,že mi máma musela dát Boženu,no a ta je bohužel 2 dny po mých narozkách..ale neva…Dřív byla Božena 29.7.,a ještě v prosinci? nebo tak nějak..ale zrušili je,tak nám zbyla jen tahle😇
Niki,já si včera vzpomněla na tvou Boženku-vzducholoď🤗A co Barunka?jak se má v kempu?víš o ní něco?S těma pejsama je to moc smutné😟