Aktuálně: 2 246 inzerátů288 589 diskuzních příspěvků20 693 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2025, 12:24:07 xxx:xxx.1f2a:e3d3

Jo tricka…ty nakupuju vyhradne v akcich, za 80-100 Kc . Ja bych nemohla ani ta tricka darovat, ani detem( kvuli velikosti) protoze je mam ze zahrady jako prase, nevypratel e👎 Na normalni noseni jich moc nemam a ty nosim, az jsou uplne hnisne, seprane, nedarovatelne🫣

Sarah01
Sarah01 24.11.2025, 13:33:08 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Vůbec se neorientuji v nabídce obchodů nebo internetových obchodů nebo tak, nosím většinu triček starých 20+ (to to letí…), no a na těch, co mi někdo dá, neumím říct, jestli jsou mladší… V posledku občas dostávám jezdecké věci, tak i jezdecká trika, a ta jsou holt míněná sportovně, takže se počítá s tím, že se musí dát zastrčit za pas a nevyjet… I když u mě mají co dělat i oděvy k tomu určené, aby zpoza pasu nevystřelily vzhůru 😀

Já se taky právě moc neorientuju, ale když něco potřebuju, není zbytí než tam jít. A vždycky koukám teda. To je jak velikost onesize, navleče to na sebe každej. A třeba zrovna na tu výstavu potřebuju něco normálního, v čem nebudu vypadat jako v pytli. Barevný kostýmy nemusím, to není nic pro mě. Teď na výstavě jsem měla tohle, kalhoty z Tchibo, sako New Yorker a triko myslím CA nebo Takko, to už si přesně nepamatuju.

Obrázek
Buggyra
Buggyra 24.11.2025, 14:00:08 xxx.xxx.198.226

No to je výhoda, že já mám na jezdecké akce prostě jeden komplet - sako jsem kupovala tak před deseti lety už z bazaru, rajtky vlastně také, tenkrát začínal obchod projezdce.cz a koupila jsem tam značkové rajtky za dvě stovky, už tenkrát to byl kauf. A boty kupuji častěji, tak jedny do roka, protože je vždycky někde píchnu a pak do nich teče… no boty koupené za 150 na bazoši jsou stejně dobré jako koupené za 400 v decathlonu nebo za 700 v lepším obchodě… teď jsem na blešáku koupila pár holinek za stovku, cpal mi k tomu druhé dvoje za další stovku, ale ty by mi nebyly a holčičky by to na nohu nevzaly - mně nevadí, že v tom při nákupu bydlí pavouk nebo že je výstelka dotrhaná do bezvědomí 😀 ale dětičky zvyklé na nové zboží, ty by se osypaly, a to i ty z “chudých” poměrů… Helmu mám z devadesátek, tenkrát jsem si hrdě koupila semišku asi v prvním koňoobchodě, který se v city objevil. Pak jsem si do ní musela našít z kurty domádo dělaný trojbodový úchyt, protože jen gumička pod bradou se zakázala 😀 Nesmím nikomu z koňáků prozradit, kolikrát jsem v ní spadla, protože dnešní helmy se po prvním škrábnutí o větev musejí okamžitě měnit, takže tady bych měla být asi pod drnem. A jo, velká investice se udála asi před dvěma lety, koupila jsem si na bazoši fakt profi bezpečnostní vestu s atestem, protože jsem doznala, že ty měkkoučké pěnovky, co jsem z devadesátek doteď nosila, už pro mé křehnoucí a tloustnoucí (hůře koordinující) tělo do budoucna stačit nebudou… Tak ta stála 1500,- (nová myslím osmičku…) No, dečky na koně mám bílé, jedině bílé, letos jsem zakoupila za šílených 700 jednu funglovku (ehm, ne ze svých peněz, teda jo, ale do účetnictví to půjde do spolku, takže se to proúčtuje třeba na nějakou dotaci, uvidíme), protože jsem vyjela na závody a v půlce cesty jsem zjistila, že jsem si já kráva zapomněla podsedlovku. Takže za blbost se platí, no. Jinak mám nějaké prehisto dečky, pamatuji, jak jsem je nějakých taky asi 10 let zpátky dávala známé pošít novou bílou vrchní látkou, protože už byly dodrané v těch lemech. Takže pod tou bílou vrchní látkou jsou dost možná ty dečky původně černé nebo červené 😀 Ale renovace byla za pakatel a jsou jak nové už roky.

Teď jsem se plácla přes kapsu, teda vlastně přes body z vyplňování dotazníků na narodnipanel.cz, a vyrazily jsme s máti do dekáče, koupila jsem si za asi (?) čtyři stovky nejlevnější rajtky, co tam měli. Doufala jsem, že budou trvanlivější, než ty legíny, které nosím vytrvale ke koním (dostávám zadáčo v tom obnošeném oblečení), které prodřu za první měsíc nošení (klasicky v rozkroku, všechny…). No a hádejte, co? Rajtky jsou roztržené v rozkroku. Mám je měsíc. Já se prostě jdu rovnou zahrabat. Jako jo, nemají ten rozkrok zesílený, to je fakt. Taky fakt, že jsem s nimi lezla nějakým křáčím. Nevím, jestli se trhly tam. No, zašila jsem to, a uvidíme, jak dlouho to vydrží. Jinak jsou ty rajtky jako fajn, příjemný materiál, do největší velikosti, která tam byla, tedy XL, jsem se jakžtakž vtěsnala, mají kapsičku, což je proti legínám podstatný upgrade, bohužel je ta kapsa na nepraktickém místě, tak ji moc nevyužívám, ale v nouzi jako když najde. Jestli nevydrží ani rok, další prachy za tohle vyhazovat nebudu, budu dál spravovat a záplatovat ty stohy legín, co mám 😀 Mám asi patery rajtky krom toho (některé taky už pozašívané), ale ty jsou na repre, takže ty do běžného provozu nepůjdou… Jedny ty repre (dostala jsem je asi před 30 lety už používané po někom, kdoví, kolik jim je…) už nevydržely nápor a rozjel se zip, takže ty musím donést švadleně, aby je uvedla do stavu odolávajícího mým objemovým požadavkům. Pásek udrží pas, ale ten zip v rozkroku, ten dostává… tak snad tam bude mít něco heavy duty. Nebo holt nějak šikovně rozšířit. Naše švadlena umí zázraky na počkání, nemožné do tří dnů, zachránila mi několik sukní, které mi šila ještě babička na moji náctiletou postavu…

Coudas (neregistrovaný) 24.11.2025, 16:16:05 xxx:xxx.94ce:88e1
Sarah01:

Já se taky právě moc neorientuju, ale když něco potřebuju, není zbytí než tam jít. A vždycky koukám teda. To je jak velikost onesize, navleče to na sebe každej. A třeba zrovna na tu výstavu potřebuju něco normálního, v čem nebudu vypadat jako v pytli. Barevný kostýmy nemusím, to není nic pro mě. Teď na výstavě jsem měla tohle, kalhoty z Tchibo, sako New Yorker a triko myslím CA nebo Takko, to už si přesně nepamatuju.

Obrázek

Já s dovolením jen k tomu “navleče se do toho každej” - zas blbka já ne. I když je to už 2 XL, v dámském prostě ani prd. Jsem sice celoživotně na chlapské oblečení, ale třeba topy bych si některé i koupila, ale nevejdu se. No a moje oblíbená značka je “pštros” Engelbert Strauss. Parádní věci, parádní ceny. Ale jsem s tím maximálně spokojená, jen to zkoušení je na houby, jedinou vystavní prodejnu maj v Budějicích. Pro mě aspoň že tam, ale i tak je to malinko z ruky, boty jsme vyzkoušeli holt jednou, a tak berem plus mínus, ale daj se vyměnit. Barevně se sladíme a superparáda. Jen jednou mě v monterkach nechtěli oustit do restaurace🙂 nevěřili, že jsou vycházkové.

Irma19
Irma19 24.11.2025, 16:58:27 xxx.xxx.173.47
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.11.2025, 14:00:08

Ach jo, tohle jsem měla číst dřív… zhruba před měsícem jsem zlikvidovala většinu výbavy, protože já osobně už se bohužel ze zdravotních důvodů na koně neposadím. Byly tam i několikery rajtky větší velikosti…

Ale prozatím jsem zachovala helmu a minichapsy, nechcete?

Canka
Canka 24.11.2025, 18:46:18 xxx.xxx.212.25

Ahoj holkyyy,

no dnešní ráno stálo za to teda😂Sotva jsem rozlepila oči,kouknu na okno,kde Čikitka se zájmem pozorovala padající sníh,hned jsem měla po náladě😀Fakt zimu nesnáším..jako sníh mi úplně nevadí,ale ta zima..no každopádně ke zvířátkům jsem se doškrábala a jen jednou ai sedla na prdel cestou z kopce😂Ale klasické rozbíjení ledů mě neminulo..a to jsem hodila na to jezírko tu plachtu solární(absolutně to nefunguje nebo teda nefunguje tak,jak bych čekala) a zkusila jsem naházet i PET flašky naplněné vodou,co jsem četla,že pomáhají..ale nic..ach joo..a slepičkám musím zkuait dát vodu do kurníku dovnitř,venku jim to zamrzá komplet furt..

No a cesta do práce..to bylo vzrůšo..já teda naštěstí v pohodě,ale půlka lidí dorazila až o 3-4 hodiny později,protože zůstali stát v kolonách..všude kamiony a autobusy stojící v kopci a neschopný se hnout.. 

lesnizinka
lesnizinka 24.11.2025, 20:18:55 xxx.xxx.87.242

U nás naštěstí cesty v pohodě, kolem poledne už odtály i ledy na okrajích, jak se to včera topilo a teklo od krajů doprostřed a pak v noci zmrzlo. 

Já musím občas nakoupit nové hadry, protože chodíme teď na různé kulturní akce. Potkáváme se tam se stejnýma lidma, tak ať nechodím pořád v jednom a tom samém. Ale teda už to omezuju, protože sleduju, že je to tak, že mám pár outfitů oblíbených a něco si na sebe vezmu tak jednou a ne-e, stejně zase skončím u těch samých. Jak jsem teď probírala ten šatník…s těžkým srdcem, strašně nerada se loučím s věcma, co nosím(nosila jsem) nejraděj. Jenže už je to ošklivě seprané, nebo sežmolkované atd🙄Pár let jsem to do té skříně pořád vracela…ale už neoblékla, už to bylo na ostudu, do lesa s pejsama už nechodím a mezi lidi se to fakt nedá. A nebo takové košilové minišaty slušné, všichni mi je chválili, jak moc mi ta smaragdově zelená sluší…jenže už je na nich to seprání vidět. S těma se budu těžce loučit, no ještě je třeba někam obleču😉

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 07:39:44 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 24.11.2025, 16:58:27

Mno jo, to se tak někdy sejde 🙂 

Jasně, jestli to nebude za zlatou cihlu, ráda rozšířím portfolio eráru pro členy oddílu 🙂

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 07:48:17 xxx.xxx.198.226

Aha, tak to já na seprání nehledím, peru všechny barvy dohromady, akorát když tam dávám něco nového, co by mohlo barvit, tak přidám ten umělohmotný ubrousek, co to má vychytávat, ale jinak mám všechno takové zašedlé (u tmavšího buď zesvětlené nebo u světlého zatmavlé 😀). Svršky (svetry, sukně) tolik neperu, tak ty tolik barvu neztrácejí, a taky v civilizaci je to to hlavní, co je ze mě vidět. No a umělnina se nesepere nikdy, to je stálice, tak tu si můžu vzít vždycky navrch, když je teplo a svetr je moc. Poslední dobu ale chodím i do té restaurace s chlapem, který je navlečený v montérkách v různém stupni použití (od obarvených, přes ošoupané až k dotrhaným), takže bych byla za dámu asi i v pracovním 😀

Naposledy mi nadávala macecha někde na pohřbu, že mám na sobě něco sepraného a že je to vidět, já mám velkou výhodu v té selektivní slepotě, prostě to nevidím, nepoznám, že je to seprané, změnilo to barvu, neřeším to, je mi hej.

Písnička (neregistrovaný) 25.11.2025, 08:47:15 xxx:xxx.a4c9:35b2

Tak tak. Reálný život je zcela o něčem jiném. 
Hlavní je nesmrdět. 

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 09:01:41 xxx.xxx.198.226

Nesmrdět se snažím, no ale když se v mraze potýkáte s hnojem a pak v hospodě rozmrznete (zejména boty)… 😀 Jako už jsem házela kabát i ve vchodové chodbě před restaurací na zem, abych nevyháněla hosty… Jsme tam štamgasti, tak nás nikdo nevyhodí.

Sarah01
Sarah01 25.11.2025, 09:56:55 xxx.xxx.11.197
Coudas:

Já s dovolením jen k tomu “navleče se do toho každej” - zas blbka já ne. I když je to už 2 XL, v dámském prostě ani prd. Jsem sice celoživotně na chlapské oblečení, ale třeba topy bych si některé i koupila, ale nevejdu se. No a moje oblíbená značka je “pštros” Engelbert Strauss. Parádní věci, parádní ceny. Ale jsem s tím maximálně spokojená, jen to zkoušení je na houby, jedinou vystavní prodejnu maj v Budějicích. Pro mě aspoň že tam, ale i tak je to malinko z ruky, boty jsme vyzkoušeli holt jednou, a tak berem plus mínus, ale daj se vyměnit. Barevně se sladíme a superparáda. Jen jednou mě v monterkach nechtěli oustit do restaurace🙂 nevěřili, že jsou vycházkové.

No, když já se svojí postavou bych se do toho vešla snad 3x, tak vy musíte taky. 😉

Sarah01
Sarah01 25.11.2025, 09:59:23 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.11.2025, 14:00:08

Co je to ten Národní panel?

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2025, 10:49:50 xxx.xxx.94.220

Buggyro v zahradě, nebo když jsem chodila se psy…jsem to měla stejně, prostě psí oblečení je něco jako u vás koňácké zvlášť, když s nima málokdy sejdete z lesů do civilizace😉Kdysi jsme se museli zastavit v marketu nakoupit nějaké jídlo, mamka koulela očima, jestli tam tak opravdu chci vlézt. Mě to nijak nepřišlo divné, ale když se ode mě u pokladny klidili i hnědí kopáči, to už bylo na pováženou. Ono mokří psi, když se o vás pootírají, to nevoní vábně. Když jste s nima, každý si to nějak spojí a navíc je to venku. V obchodě bez té interakce jsem si za chvíli připadala jak smradlavá bezďačka😏Ne, že bych se i pak chovala jinak, poučila, to nééé, na to jsem zase hodně free😉taky mi všichni můžou…😜

Bobca
Bobca 25.11.2025, 11:21:12 xxx.xxx.20.192

nevím,jestli jsem psala,že v Uničově otevřeli 20.11. OC Klokan..asi se tam zajedu podívat Mám prázdnou ledničku ..je tam Billa,Takko,Action,Pepco…atd..asi 9 obchodů…Vedle je Lidl,kousek od něj Tesco a na městě Albert a kousek od něj Penny..Hrušky tu máme 3..2 malé a jednu velkou…

Sarah01
Sarah01 25.11.2025, 12:14:01 xxx.xxx.11.197
Bobca:

nevím,jestli jsem psala,že v Uničově otevřeli 20.11. OC Klokan..asi se tam zajedu podívat Mám prázdnou ledničku ..je tam Billa,Takko,Action,Pepco…atd..asi 9 obchodů…Vedle je Lidl,kousek od něj Tesco a na městě Albert a kousek od něj Penny..Hrušky tu máme 3..2 malé a jednu velkou…

Mohla bych si zajet, ale nevím, jestli to do Vánoc zvládnu, případně dám určitě vědět. On mně ještě totiž kromě těch starostí s Dráčkem odešel bojler a do Vánoc to musím vyřešit.

Bobca
Bobca 25.11.2025, 12:35:48 xxx.xxx.20.192
Sarah01:

Mohla bych si zajet, ale nevím, jestli to do Vánoc zvládnu, případně dám určitě vědět. On mně ještě totiž kromě těch starostí s Dráčkem odešel bojler a do Vánoc to musím vyřešit.

jaja..dej vědět..já pojedu k Jaruš tak kolem16-17.12…..18.mám MR,takže před tím,i na noc..zatím to máme otevřené..Jinak jsem do Klokana nedojela,jsem si uvědomila,že jak vyjedu z parkovacího místa v tuto dobu,tak už nezaparkuju…tak jsem vletěla do Hrušky,nakoupila jogurty, kefíry jahodové za dobrou cenu..pečivo, plátky a máslo..narvaný baťůžek..

Vyhrála jsem na “šupinku”za 50,-kč 500,a na “zvonečky” taky 500.tak jsem si nechala 1000 vyplatit..jinak jsem úspěšně všechny výhry proměňovala za losy,ale teď už jsem si řekla,že jednou je potřeba přestat..chytla jsem holuba do hrsti🙂🙂

orionka-2
orionka-2 25.11.2025, 12:40:00 xxx:xxx.9410:adda
Písnička:

Tak tak. Reálný život je zcela o něčem jiném. 
Hlavní je nesmrdět. 

Před pár lety jsem měla triviální řízení v ČNB ( tam naproti Obecnímu domu ), strážci i detektor kovů mě pustili - bombu jsem nevezla. V místnosti s přepážkami kožené klubovky a hlavně světlý koberec. Vzala jsem si číslo, usedla do klubovky, rozhlídla se a začala “čuchat” kolem sebe. Proboha, kdo to tu tak úděsně smrdí ? Ha, ha - měla jsem na botě kvalitní psí, ryze pražské…..Proplížit se k přepážce a urychleně vypadnout - byla má jediná touha. 

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 12:54:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.11.2025, 09:59:23

To je webová stránka, kde můžete za bodíky vyplňovat různé dotazníky. Mě vyplňování dotazníků baví, tak jsem se tam přihlásila. Odměna je směšná, vychází to asi na dvě koruny za deset minut, když si to tak zpětně vybavím. Když nasbíráte dost bodíků, umožní vám to je vyplatit na účet (kdybych pilně vyplňovala, asi by to tu pětistovku za čtvrt roku dalo… spoustu toho promeškám, tak se většinou nevyhrabu ani na tu pětistovku za půl roku) nebo za ně pořídit poukázku třeba zrovna do Decathlonu. Nebo nějaké drobné předměty (čelovka, čepice…) a nebo přispět na charitu (posílala jsem na Ukrajinu nebo nějakému kočičímu azylu). Pokud byste mi chtěl někdo věnovat deset korun, můžu vám dát odkaz, přes který když se zaregistrujete do té webstránky, tak mi tu desetikajdu v těch bodíkách připíšou (když je akce, můžu získat i třicet nebo padesát korun za duši). Já jsem vlastně ten odkaz ještě nedala ani máti, a ta si o něj už řekla 😀 Někteří tihle vyplňovači těmi odkazy úplně spamují, protože to při těch “akcích” vydělá víc než samotné vyplňování dotazníků… Ale samozřejmě pokud se budete chtít přihlásit nikoli přes můj odkaz, můžete na stránce www.narodnipanel.cz

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 12:59:13 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.11.2025, 12:35:48

týjo, Bobčo, ty válíš! Já bych taky po delší době ráda něco vyhrála 😀 Asi si zajdu teda taky pro šupinku na poštu - dostane se to na poště taky, ne? Udělám holkám “u nás” radost, že si od nich něco koupím, ony jsou fajn a člověku to necpou, tak jim občas udělám kšeft, aby nám pobočku nezrušili…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.