Jak chybí ? Přece když vylezete na kopec, tak ho tam musí být dost. U nás chumelí. ( A jestli se nepletu, tak jsme jen za jedním kopcem ) Ale vlastně do Slunovratu ještě skoro měsíc, tak to on poctivě odteče.
Jo!🤪 Huraaa! Byla jsem večer oři krmení patřičně spokojená 🙂.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 25.11.2025, 21:40:39
Já ji mám nejblíž Raduš…(Jinam musím autem)..a co se mi vejde do baťůžku-jogurty,pečivo a prostě to nejnutnější,tak beru..Je to český obchod,vrážím teda do našeho rozpočtu,když už..COOP je taky český,ale ten tu nemáme..Nejčastěji jezdím do Lidlu.nebo tam,kde mají ve slevě třeba mléko,koupím 2-3 balíky.i kojeneckou vodu,ta se dá celkem pít-není tam chlór..V prodejně poprosím,jestli by mi to nenaložili na vozík,u auta na parkovišti odchytím nějakého chlapa a ten mi to dá do kufru a u baráku jakbysmet..jeden mi to vynosil až nahoru🤗🙏..I s taškama.Jsem holka šikovná-poradím si..Kdybych měla čekat,až přijede holka,je dávno po slevě..Objednala jsem si naproti u řezníka krůtí krky,tak už mám i vývar na vánoce,hromadu masa i zelenu..Nevím,jestli jsem psala,že v Lidlu měli kuře+ 2 čtvrtky za 69/kg..vykostila jsem si prsa na řízečky,stehna zabalila na pečení a zbytek na vývar…Bylo obrovské-160 korun jsem dala,ale nemusím do vánoc nikam jít něco shánět..co se týče výzdoby,asi se do ní pustím přes víkend..Mívám stromek už od Mikuláše,abych si ho víc užila Dívala jsem se po novém-mám ho už 22 let,dávám ho do pytle i nazdobený a pak ho jen vytáhnu,urovnám…ale nikde jsem nenešla nějaký sympatický..u ťamanů jsou takové kýče nazdobené,nebo vysoké…mně stačí tak 60-80 cm..
Jo, jo Bobi, já vím, že jsi písala vícekrát, že to máš do Hrušky nejblíž. Nám chodí i leták, to vždycky mamka jen zanadává, že takové ,,slevy" si můžou strčit někam….a jede se do města Kauf-Penny😏My jedem ve slevách😉ona důchodce, já myšlením taktéž(škudlil) a pak mi do toho hodí vidle Tom, protože vleze na nákup do Tesca, tam je sleva taková, že je to o polovinu dražší jak v tom Penny👎On spokojený, že chytil na něco slevu, mě jde šlak trefit🙄😛
Díky za tip na obchod, už jsem si objednala - tuhle značku jsem ještě nezkoušela.👍
Tak přeji ať jste spokojená. Většinou lidi odradí cena. Já jsem si zrovna dnes říkala, že mám tyhle boty už asi čtvrtou zimu a kromě sešlapané vložky jsou skvélé. Dříve vše vydrželo jednu zimu. A paní veterinářka nakupuje u stejné značky a boty farmářky říkala že má už pět let a drží.
vnouče máma má, lehce neplán sestry, ale zase o to víc ho má na hlídání
takže je spokojená a já můžu být v klidu jen ta šílená teta, co má hodně koček
na vánoce jezdím i s nima
Tohle jsem nezachytila😉U nás to bylo stejné, brácha pořídil vnoučata až mu bylo skoro 40, takže mamka taky smutná, že se nedočká. Dočkala, ona je nadšená, protože jsou v Praze a když dobře vidí je naživo jednou za měsíc-dva. Pak je má půl prázdnin a padá na hubu, ale pořád šťastná. Já jsem ráda, že je mají a že je mají dostatečně daleko😜Neprezentuju se ani jako teta dělám, že nejsem😉
Na pavoučka jsem zapomněla! Mám jednoho dlouhonožku ve sprcháči. Bylo jich tam i víc, ale někteří bídně zhynuli, když jsem se sprchovala, jim to na mokrém obkladu ujelo a odjeli do odpadu🙄Je zajímavé, že ten nahoře v rohu, kam se nikdy voda nedostane, jakmile pustím sprchu, začne po pavučině šplhat níž. Já pak spěchám jak blbec, abych to stihnula, než někde šlápne do mokrého. A celou dobu mu nadávám, ať už se ani nehne a vůbec…kam jako leze?!? nechci ho mít na svědomí😏Minule doběhnul muž, s kým tam mluvím, na koho volám: nikam ty nelez, ani se nehni…😛
Obracím se o radu, mladší kocour mi pšíká. Myslela jsem, že je to reakce na malování a vystříkání zdi desinfekcí, ps. a samozřejmě jsem větrala. Následně v pondělí mi začal pšíkat, kašlat…úterý také kašel, dnes už kašel sice ustal, (už je pouze ojedinělý) - ale stále leží v posteli a chce pouze krmit z ruky. Teplotu kocour nemá, ale granule moc nechce pouze mokré krmivo - jako kuře, či tuňak, ps. navíc mu topím a udržuji ho v teple. Infekční to asi není starší žádné příznaky nemá a je v pohodě, akční akorát uražený žě většinu pozornosti má malý.
eva (neregistrovaný)26.11.2025, 14:21:40xxx.xxx.162.187
Sarah01:
Viděla jste, jaká je móda dnes? Přijdu do prodejny typu Takko, New Yorker, HM, CA apod. a všechny ty hadry i ve vel. S nebo XS jsou děsně široký a krátký. Já mám normálně vel. L někdy M, ale teď si musím kupovat i to XS nebo dětskou 164, aby to na mě neviselo jako na věšáku. Jako nejsem zase tak zběhlá, že bych znala nějaké speciální prodejny pro nás věkově nad 50, ale fakt v běžných obchodech není lehký teď nakupovat.
Normální trika, tj. ne krátká a široká, mají v Kiku a Pepcu..ale žádná sláva to není, kupuji si je na doma…taky poslední dobou koukám v HM, CA, Marks and Spencer atd…co to je za módu..🤔No, pro nás starší moc ne, co naděláme…koupila jsem si širokou krátkou mikinu a nějaký ten svetr a připadám si trochu divně..😲
eva (neregistrovaný)26.11.2025, 14:25:46xxx.xxx.162.187
Vánoce jsou hlavně kvůli dětem, kdybych neměla vnoučata, asi bych nic nezdobila a nenakupovala, max. tak adventní věnec…vánoční úklid a šílenství jde mimo mě….zajdu na výstavu, na koncert, do přírody, pletu, koukám na telku…něco upeču, ale nebaví mě to, nejradši bych nepekla nic..🤔
Jsem životní vánoční dítě. Zbožňuju vánoční čas, advent, svátky, nevadí mi ten úklid, naopak je to jediný čas, kdy mě to k uklízení motivuje, pustím si koledy a šudlám - s předstihem, abych se právě nehonila. Leckdy mě to dokáže motivovat tak, že kupř. jako tuhle neděli, zcela neplánovaně vycídím okna v celým Domečku. To jsem sama koukala, jak mi to šlo od ruky. Těším se na to, jak to budu příští sobotu zdobit a strojit. Ještě nedávno jsem vyráběla třeba deset advnetních věnců pro sebe a svoje kamarádky - na to teď není úplně prostor, jinak bych to jela dál. Vánoce jsou dárek - dárek uklidnění a spousty volného času.
Vánoce jsou hlavně kvůli dětem, kdybych neměla vnoučata, asi bych nic nezdobila a nenakupovala, max. tak adventní věnec…vánoční úklid a šílenství jde mimo mě….zajdu na výstavu, na koncert, do přírody, pletu, koukám na telku…něco upeču, ale nebaví mě to, nejradši bych nepekla nic..🤔
Tak to mám úplně stejně, Vánoce jsem vždycky měla ráda hlavně kvůli dětem, teď teda kvůli vnoučatům a moc se těším na ty společně prožité chvilky. Pečení taky zrovna moc nemusím, jenom kvůli atmosféře. Loni jsem teda nějaké domácí pečené pečivo koupila a musím říct, že to nebylo ono, něco nám ani úplně nechutnalo, tak letos chci něco splácat sama. I kdyby to měla být jen nějaká buchta k odpolední kávě.
Vánoce svátky klidu a pohody? U nás a myslím, že na většině Moravy je to úklidové šílenství. Za nás tedy bylo určitě, možná už teďka mladí na to dlabou …no a už na to trochu dlabu i já. U nás se stromek zdobil až 24 ráno, my děti s taťkou, zatím co mamka pekla kapra a uklízela…po nás. V poledne na stromku stále ještě nic moc, mamka šílela a nadávala, taťka utekl k sousedům, kde byla jeho(naše) zašívárna. Vždycky se řvalo a hádalo o tom, co kdo udělal a neudělal a měl udělat…😏Trochu itálie, málem jsme se pozabíjeli😛Já se snažím co možno všechno stresující vynechat, vypustit, dlabat na to, bude bude, nebude nebude…a nestane se nic, svět se bude točit dál. Ale přeci jen to ve mě pořád hlodá, člověk na to, že všechno musí být ťip ťop byl léta učený. I když jsem si řekla, že okna jsem umývala nedávno, tak to nechám až na jaro…stejně asi alespoň obývák, chodby a ty nejvíc viditelné umyju…mi to nedá🙄
jojo - teď jsme doházeli. Aby to ráno bylo bez práce - učím od sedmi a tudíž moc času na rozcvičku s hrablem nebude. A v noci už snad padat nemá, teď už je to jen sem tam malá vločka…
Vánoce svátky klidu a pohody? U nás a myslím, že na většině Moravy je to úklidové šílenství. Za nás tedy bylo určitě, možná už teďka mladí na to dlabou …no a už na to trochu dlabu i já. U nás se stromek zdobil až 24 ráno, my děti s taťkou, zatím co mamka pekla kapra a uklízela…po nás. V poledne na stromku stále ještě nic moc, mamka šílela a nadávala, taťka utekl k sousedům, kde byla jeho(naše) zašívárna. Vždycky se řvalo a hádalo o tom, co kdo udělal a neudělal a měl udělat…😏Trochu itálie, málem jsme se pozabíjeli😛Já se snažím co možno všechno stresující vynechat, vypustit, dlabat na to, bude bude, nebude nebude…a nestane se nic, svět se bude točit dál. Ale přeci jen to ve mě pořád hlodá, člověk na to, že všechno musí být ťip ťop byl léta učený. I když jsem si řekla, že okna jsem umývala nedávno, tak to nechám až na jaro…stejně asi alespoň obývák, chodby a ty nejvíc viditelné umyju…mi to nedá🙄
Podobný blázinec býval na Vánoce u nás. Měla jsem z toho i mindrák, že nic nestíhám v pohodě. Když se syn oženil a na Vánoce už nebyl doma, volal : “Jak to u vás vypadá?” Ježiš, nic není hotové, tohle a tamto….nestíhám. Jeho odpověď byla "hmmm, takže normálně, u nás je nechutný klid a nuda”.