U nás ve vsi byl veřejný telefon jeden, v chalupě na kopečku. Když se něco stalo, šlo se telefonovat přes celou ves. Bydleli tam dobří lidé, paní hodně směňovala odkopky trvalek, ve všech předzahrádkách kvetly stejné kopretiny, stejné floxy a pivoňky a kosatce a tulipány a růže. Chodilo se k nim do chalupy drát peří, dralo se dlouho do noci a všeobecní výměna informací hezky plynula. Od jejího muže jsme měli naše první vlašky na začátku devadesátek. Paní jednoho Štědrého dne poprosila dceru o snídani do pokoje, donesla jí vánočku a kakao. Paní se u pohádek sama v klidu nasnídala a když dcera šla sklidit nádobí, našla maminku ležet pod stolem a bylo hotovo. Telefon měli jako jediní doma, tak aspoň nemuseli nikam chodit…
Jsou lidé, kteří lásku k Vánocům hledají těžko nebo znovu. Ale některé věci jsou lepší, když uplynou rychle. Tak se držte.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.11.2025, 16:35:52
Ano máte pravdu a velice někdy nevhodně píše, ale někdy napíše moc hezkou věc jako tady tenhle jeho poslední příspěvek a pak mu nedejte prst🙄. Je to prudič tak na půl.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 28.11.2025, 07:22:39
Acher, přijměte prosím mou upřímnou soustrast 😒 myslím na Vás každou volnou chvíli od momentu, co jste nám tu smutnou zprávu napsala a nerozumím tomu proč hodné duše, jako jste Vy, mají tolik “naloženo”…🤷♀️
Často myslím na zdejší osazenstvo až tak, že se mi dostali už i do snu. Tuhle mi, v mém snu, přivezla Sarah Dráčka na hlídání a viděla jsem, jak spí s mým 40letým synem v posteli….snad jste se Acher malinko pousmála, to jen navzdory všemu negativnímu, musíme jít dál…však víte…Zvířátka Vám v tom pomohou….
Byli jsme pár dní v maďarských termálech. Koho by napadlo, jak jsme si to užívali, tak ho vyvedu z omylu, alespoň částečně😏Ano, já tam jezdím ráda proto, že nemusím vařit, uklízet a hlavně! je tam 25m plavecký bazén👍Takže náš pobyt vypadal následovně: ráno 900m plavání(třicet minut) chvíle pobytu v teplém relaxačním(15minut máčení se, já jen do pasu, na hrudník nesnesu) snídaně. Bez oběda, tedy místo oběda 3km na pásu rychlochůzí do kopce. Tom běh na pásu a posilování. Před večeří zase 900m plavání (30minut) relax chvíli v teplé vodě a večeře. Protože: jídlo ve formě švédských stolů a samozřejmě musíme všechno ochutnat, sežrat😏No, všechno není ani v našich silách(a to už je co říct😜) ale prostě sežerem asi třikrát víc, než doma🙄Takže mezitím se snažíme to nějak spálit(tak to taky není v našich silách, spíš jen zmírnit následky😏)Proto se pak štvem jak magoři. Mezitím jsem ležela zdechlá s compem a nebo spala😛Udělali výzdobu, v hale byl hezký stromek a hlavně ty sobí rodinky, ty byly milené, pořád jsem ty sobíčky chodila muckat😉
Prudic, ignorovat… Kdysi na ifaunu prisel novy “kluk”. Vsichni byli radi, byl “mily”, pokecal…. Me nabidl,ze si budem psat, ze mam fajn nazory…. Nemela jsem problem, protoze se definoval jako “byvaly policista”,tak jsem si rikala jako byvaly celnik jasne, kamarad ve zbrani, proc ne.Kdyz se to zacalo hrotit, ze zacatku jsem se ho zastavala. V jeden moment jsem ho pozvala i k nam, ze mu ukazu, ze nejen mrkvi ziv je kun a vztah s konem nemusi byt zalozeny na tunach mrkve. Bylo to v okamziku, kdyz “odjizdel do USA” , nakonec se zduvodnenim, ze si to vymyslel, protoze zensky po nem jedou jak slepice po flusu. Me to tenkrat dost zklamalo, ale co uz. Co me ale dorazilo byla pak jeho poznamka - pamatujete si na Coudas? Ta po mne tak strasne jela, a kdyz jsem odmitl prijet, tak se urazila a zacala na me utocit…. Chci tim jen rict, ze ja osobne nepoznam, co se za temi pismeny na netu skryva. Jestli nekdo vi vice, prosim. Ja vychazim z toho, co ctu. Mozna i proto se snazim na internetu byt co nejmene, nejsem pak tak…zklamana…
Omlouvam se za didaktiku, ale mam blbou klavesnici a nevim, kde tu jsou hacky a carky a i y a z je prohozene…
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 30.11.2025, 08:24:13
Ta po mne tak strasne jela, a kdyz jsem odmitl prijet, tak se urazila a zacala na me utocit….
No jo, to je celý on - N alias neverend vulgo meifi. Někteří ho známe ještě z IF (kvůli němu odtamtud málem odešla Horsana, což by byla velká škoda). Prudič, vychloubač a provokatér. Většina ho už ignoruje.
Ano, přes písmenka se toho moc nepozná. Já se spletla i v lidech, které jsem znala naživo.
Ale když tady někdo často mění nicky, IP adresy, jednou je registrovaný, pak zase ne… Je to přinejmenším zvláštní.
V našem případě se IP adresa změní při každém vypnutí PC. Prostě večer ukončíme práci, někdy zvolíme Režim spánku a tak IP zůstane několik dnů stejná. Ale když dáme Vypnout nebo Restartovat, tak je ráno IP vždy jiná. Navíc v tomto domě jsou dvě wifi sítě, protože je hodně veliký, starý a jedna by to prý neutáhla - nerozumíme tomu tolik. Takže IP se mění i podle toho, jaká síť je mezi silnými zdmi v historickém jádru města (máme památkovou ochranu) silnější.
Z toho (IP) se moc odvodit nedá. My konkrétně máme letos báječný rok - když se daří, tak se daří… Nejdřív odešla pračka se sušičkou - LG, 11 let. Takže nová pračka, tentokrát bez sušičky. Bosh. Týden na to zcela vyhořel náš pracovní počítač. Všechny soubory, rozepsané knihy, desetitisíce fotografií… To vše je minulostí. No, musíme lépe zálohovat. Ano, musíme… (a před měsícem SOUČASNĚ klekly dvě lednice s mrazákem - na chalupě i doma, jedna Gorenje byla jen 5 let v provozu, spousty masa pro kočky, no, nenudili jsme se - to vše zlikvidovat)
Samozřejmě s původním pracovním PC zmizela i hesla a přihlášení. Byli jsme rádi, že jsme se vůbec na novém PC dostali do pracovního mailu. To by byla úplná tragédie. Takže na spoustu webů se prostě už nepřihlásíme nikdy původně, protože si ta hesla nepamatujeme. Spoustu jsme si jich samozřejmě napsali do starého kalendáře, který nevyhazujeme, je plný hesel - ale prase aby se v tom vyznalo. Navíc některé účty byly už zrušeny (nepřihlášení půl roku - zrušení účtu).
No a v neposlední řadě jsme tu před dvěma lety Adminy požádali, aby jednou provždy zakázali přispívat anonymům - sami vidíte, jak je to často velmi nepříjemné a ničemu to neprospívá. Prohlásili jsme tehdy, že DOKUD TU BUDOU ANONYMOVÉ, tak my sem už nikdy nebudeme přispívat. A jak vidíte - anonymové tu i po dvou letech jsou, admini to vůbec neřeší. Tak přece nebudeme porušovat svá slova (nikdy se nevrátit jako původní).
Někdo z toho dělá škodiče, různé identity, sleduje IP - ups, asi má hodně času.
Míň ani né..naopak sem nakouknou i noví..možná nepíšou pravidelně,ale ohledně Acher se ozvalo dost těch “nakukujících”…a co sem přišel zas ten prudič,(i když napsal pěkný příběh o babičce) se mi ani nechce,abych si nenaběhla na nějakou blbou poznámku..
V našem případě se IP adresa změní při každém vypnutí PC. Prostě večer ukončíme práci, někdy zvolíme Režim spánku a tak IP zůstane několik dnů stejná.
to není o sledování..prostě já nemám ráda anonymy,a vy jste začali anonymně,,proto jsem po tom šla…a jelikož se prezentujete jako více lidí,(stejně jako před časem.)tak je to jasné….
V našem případě se IP adresa změní při každém vypnutí PC. Prostě večer ukončíme práci, někdy zvolíme Režim spánku a tak IP zůstane několik dnů stejná.
to není o sledování..prostě já nemám ráda anonymy,a vy jste začali anonymně,,proto jsem po tom šla…a jelikož se prezentujete jako více lidí,(stejně jako před časem.)tak je to jasné….
Neprezentuje se jako více lidí, používá majestátní plurál, protože je narcis, možná hybris syndrom.
Jinak ta výmluva s vyhořením PC je fakt dost hloupá. Mně taky odešel PC a není nic jednoduššího, než si požádat o nové heslo a člověk se zase normálně přihlásí na svůj původní nick.
jak mi teda vysvětlíte Písničku a Kukulína se stejnou IP adresou,různými podobiznami-a podobným “zvláštním” stylem"humoru"?(veselé okénko?)..Končím,nebudu se do vás už navážet,ale není mi to prostě po chuti..
Coudas já vím, já vím👍to je pán N co je tak tajný až nám všem s něho buší srdce😉.
No za takové věty bych ho sjela na tři doby, že se nestydí mizera jeden, fuj tajbl😠.
Nejde o to poznat, kdo to je 🙂 ale o celý princip, který je dneska prostě za mě na internetu běžný. Vysvětlení mi přišlo celkem “rozumné” v knize Tajemství všech tajemství, že internet je vlastně mnoho světů, kde si může každý být kým chce a žít si ten svůj “alter svět”, jiné dimenze. Pro mě je to nemyslitelné, ale pochopila jsem některé principy. Jedna paní mi řekla, že “vy předpokladáte, že ten druhý je steiný jako vy, proto máte problém”, a měla pravdu.
Jednou se mi stalo, že mi, asi paní, napsala že “jé přijedu na kafe a podívat se, jak se u koní nic nedělá…” píši “klíďo přijeďte, kdy vás mám čekat?” “až skončí sezona…” Tak po sezoně píšu “tak co vaše návštěva?” a paní “co jako? o co jde” “ no psala jste, že přijedete na kafe” “to jsem asi psala někde v diskuzi, co? no to já tak placám…” Takže někteří lidi píšpu neví komu, neví co, a jestě si to nepamatují. A navrch je jim to jedno. A jsou prpstě i tací, které to baví, protože za placání na internetu nenesou odpovědnost 🙂 Alternativní svět 🙂
Míň ani né..naopak sem nakouknou i noví..možná nepíšou pravidelně,ale ohledně Acher se ozvalo dost těch “nakukujících”…a co sem přišel zas ten prudič,(i když napsal pěkný příběh o babičce) se mi ani nechce,abych si nenaběhla na nějakou blbou poznámku..
To je Bobčo přesně to, co jsem se Ti snažila vysvětlit, proč sem nechci chodit. Protože si může na veřejném fóru psát každý co chce, jak chce a kam chce. Nelze to eliminovat.