Orionka:Ještě máte málo sněhu ? Přijeďte si k nám.
Už je pohoda, nebo spiš smutek, taje…
Orionka:Ještě máte málo sněhu ? Přijeďte si k nám.
Už je pohoda, nebo spiš smutek, taje…
Dobře, tak ať se napije, však je ode mě, od kachny, ocákaná celá koupelna až ke stropu. Ale proč i přes tu mokrou stěnu jde dolů až do místa, kde ho sebere proud, to mi vysvětlete.
Podobný blázinec býval na Vánoce u nás.
To byl asi v tehdejší době folklór nebo co. Všechno se šudlalo na poslední chvíli, aby se to blejskalo co nejvíc. To bylo přesně to první, co jsem změnila. Beru ten úklid jako velký očištění domácnosti, ale na pohodou. Začnu vždycky už s hodně velkým, hodně velkým předstihem a tu uklidím komodu, jindy skříň… ostatní krom oken vlastně není potřeba, když člověk průběžně uklízí přes rok. Takže z toho není nutný mít trojma a ba naopak si to užít, pustit si koledy k tomu, uvařit si kafe, čaj a von ten úklid pak není tak děsnej. A pak si člověk v pohodě nazdobí obydlí, rozsvítí si ho, protože taky mám ráda, když mě v tom zimním šeru doma vítá světlo a jedu si Vánočky.
Buggyro, někde jsem tu četla, že ráda vyplňujete dotazníky. Já taky, už mnoho let. Posílám Vám SZ s odkazem, který platí 7 dní 😊 jestli nevyužijete, nic se neděje 😉
taky to tam moc neskáče, ale letos mi to dává dohromady určitě přes tisícovku, a to se vyplatí ☝️🙋♀️ jestli chcete, pošlu pak ještě jeden jinam.
Zkusím odpovědět-si myslím🙂…je asi nachlazený,suché nechce,protože ho to škrábe v krku-nemůže polykat..Jsem vypozorovala u mého kocoura..jsem ho léčila vlažným vývarem z kuřecích skeletů…..Byla jsem s ním u vetky,dala mu injekci ATB ,za 4 dny druhou ..
Taky mi předevčírem Kocour lehce pokašlal, tak jsem teda byla hodná a začala jsem zavírat okna. Holt vyvětrám až přijdu z práce, stejně netopím, tak je to jedno. Fakt je, že co jsou zavřená okna, tak je v bytě stejně teplo jako na chodbě v paneláku 😀 Z jedné strany mi přitápějí sousedi přes zeď, z druhé strany nikdo nebydlí, takže tam bude ještě větší klendra než u mě. Nechala jsem Kocoura spát u mě v posteli přes noc v teplém pelíšku a včera večer už byl spokojený a nepokašlával, takže zřejmě jsme zažehnali 🙂 jak se teplota venku zvedne nad nulu, tak ale zase větrám 😀 I teď při zavřeném bytě mám v pokoji 19 st., když nehřeším na oblečení a vezmu si tepláky a svetr, tak je příjemně, a na spaní úplně stačí. Víc času tam stejně netrávím…
Třeba je jen pošahanej🙃. AI mi řekla, že u odpadu můžou být nějaký mušky (nemám), že může chtít potravu, nebo cesta ven, kdo by chtěl ale ven, že jo.
u odpadu v kuchyni je celkem bezpečný přístup k vodě (kape kohoutek) a ještě se tam pravidelně vyskytují skutečně mušky, tak by mohli pavouci vegetit tam, ale tam je na ně asi moc světlo
Buggyra:Dobře, tak ať se napije, však je ode mě, od kachny, ocákaná celá koupelna až ke stropu. Ale proč i přes tu mokrou stěnu jde dolů až do místa, kde ho sebere proud, to mi vysvětlete.
Přesně, po sprchování tam bude mokro hodiny, tak ať se jde napít, až vysmahnu😏
Zrzavci:Podobný blázinec býval na Vánoce u nás.
To byl asi v tehdejší době folklór nebo co. Všechno se šudlalo na poslední chvíli, aby se to blejskalo co nejvíc. To bylo přesně to první, co jsem změnila. Beru ten úklid jako velký očištění domácnosti, ale na pohodou. Začnu vždycky už s hodně velkým, hodně velkým předstihem a tu uklidím komodu, jindy skříň… ostatní krom oken vlastně není potřeba, když člověk průběžně uklízí přes rok. Takže z toho není nutný mít trojma a ba naopak si to užít, pustit si koledy k tomu, uvařit si kafe, čaj a von ten úklid pak není tak děsnej. A pak si člověk v pohodě nazdobí obydlí, rozsvítí si ho, protože taky mám ráda, když mě v tom zimním šeru doma vítá světlo a jedu si Vánočky.
Já bych taky ráda začala s velkým předstihem, abych pak nevyšilovala místo klidu a pohody…jenže mám pocit, že u nás bude do Vánoc všechno znova umatlané, zašpiněné. Onehdá jsem koukala na šoupačky jídelna-hala. Uťaplané od kocoura, když chce jít ven(jsem ráda, že to umí ,,říct"😉ale zamatlá to sklo) Tak jsem si říkala, že je musím umýt nejlíp hned, když to vidím a stejně mě to nemine, když budu umývat těch našich x dveří. Ale tam je právě jasné, že do Vánoc je zase zamatlá. A takových případů je x, takže nevím, kdy je vlastně vhodná doba na to ,,umýt to k Vánocům". Den před Štědrým dnem to fakt všechno do pucu nedám🙄
Nevěnuji se úklidu ani během vánoc ani během roku. Spíš tak tu hmotu v bytě přemísťuji, sem tam se podaří přemístit něco do koše. Jenže já nevnímám ani tu sváteční atmosféru, takže i když můžu, nemám svátky ve znamení klidu a pohody, ale spíš normálnosti. U těch koní se musím otočit každý den, tak dokud fakt nevytáhnu paty z baráku a nejedu návštěvovat na jih, tak jsou to všední nebo “víkendové” dny jako kdy jindy. No a na návštěvách na jihu to jsou zase návštěvové dny jako jindy (jezdím i 6x do roka), takže jediný rozdíl je, že tam se stromek strojí (ne pro děti, ale pro kočky… 🎵bude i stromečeeeek, však dlouho stát nebudeeee, zelenej blbečeeeek🎶) a před štědrovečerní véčou se rychle nastrkají věci ze stolu na skříň, aby se druhý den ráno mohly začít zase jedna za druhou dle potřeby vracet (nebo všechny, když na skříň vyleze kočka a uklouzne to zadníma nohama na zem, rozbije brýle, rozsype slánku, psaní od příbuzných hodí do misky s vodou…).
Smím se zepta, proč v zimě musíte tolik větrat? Vždyť musíte mít úplně studené zdi 😲, to je kvůli zvířatům? Já větrám několikrát za den, ale vždy jen tak maximálně na 10 minut…a to i když jsme měli ještě doma psa ( ikdyž byl tedy jen v chodbě )..no, ale je zase fakt, že kočky jsou doma více “cítit”, pes skoro vůbec, alespoň tedy u nás cítit nebyl..syn když měl v bytě kočky, tak to bylo celkem děsné, když třeba 2 dny nevyčistil záchůdky..🤔
Tak to jste vlastně šťastnej člověk, když neřešíte vánoce ani úklid…🙂, pro mě jsou už vánoce taky spíš o odpočinku a času stráveném s dětmi a vnoučaty…ale co si pamatuji, u nás bývalo také předvánoční uklízecí šílenství ( myslím moje rodiče a prarodiče ), já zpočátku manželství jsem také vyšilovala, ale naštěstí mě to posledních tak 20 let už přešlo…ale stejně se tomu stresu člověk až tak úplně nevyhne, protože do obchodu na nákupy se musí a to mě trochu děsí už nyní, co budu muset absolvovat…možná vyšlu jen muže samotného, s nákupním seznamem..😀
Tak tak, já nečistím kocourovi záchod zdaleka denně a za druhé mi čerstvý vzduch v bytě vyhovuje. V létě nechávám okna 24/7 dokořán, teď je nechávám na provázku otevřená třeba na pět centimetrů, jen aby se hýbal vzduch. Teda “teď” úplně ne, “teď”, tedy poslední dva dny, je tedy mám i přes den zavřená. Jaké mám zdi, to netuším, moc se jich nedotýkám 😀
Já před vánocemi nenakupuji nic extra, ba bych řekla, že nakupuji i méně než obvykle, protože na svátky jsem pryč, tak na co mít doma zásoby. Dárky nevedu, rodina sice jo, ale já to prostě bojkotuju, takže jim nic nedám, tuším jsem vánoce zrušila, když mi bylo nějakých dvanáct a hrozilo tehdy, že bych dárky musela začít dávat, shánět, vyrábět, vymýšlet. Říkám, že co natrefím, jim dám kdykoli to natrefím, a abych se speciálně na vánoce nějak pachtila za něčím, co si musím pamatovat během roku, to mi můžou všichni… (zazpívat)
Muže by tohle nenapadlo. 🙂
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-fantomka-prazskych-restauraci-mela-trik-jak-si-debuzirovat-a-mizet-bez-placeni-40550555
Tak jasně, muži zase ohmatávají ženy v MHD, to by žena nikdy neudělala. 😉
Ohmatání je všem příjemné a nezpůsobuje večerní manko na pokladně. 🙂
Není to příjemné a dělají to jen čuňata.
Je to zase provokace. Reinkarnovaný Tap.
Tak tady byla taková pěkná diskuse o vánocích,než to písnička zazdila.Nejsem sice uklízecí fanatik,ale už jsem to také pomalu připravovala.Bohužel letos budou vánoce smutné.Dnes zemřela mamka❤️