Aktuálně: 2 245 inzerátů288 588 diskuzních příspěvků20 693 uživatelů

Třetí víčko

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 25.11.2025, 14:11:04 xxx.xxx.119.6

Já si ráno myla vlasy, a jak chci z vany stáhnout ty vypadlý, koukám, že mezi nima jsou nějaký zvláštní chlupy. Vezmu jeden na prst, a ona je to noha, pavoučí noha. Asi se měním v ježibabu…pavouk ve vlasech, no jo no. Tak fajn, že je zima, že člověk nosí čepici, kdyby mi takhle lezl z vlasů pavouk ve frontě, to by bylo asi veselé, nebo nechutné.

Buggyra
Buggyra 25.11.2025, 14:18:22 xxx.xxx.198.226

chudinka pavouček, utopen, zmrzačen, vláčen a rozčtvrcen… Mně lezou po oblečení a po hlavě každou chvíli, je to hrozný, se pokaždé bojím, že je někde umáčknu, auto jich mám plné, občas si natřepu nějakého ze sena a tak podobně 😀

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 25.11.2025, 14:38:30 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.11.2025, 14:18:22

Díky, to mi hodně pomohlo, až teď jsem začala myslet na to, jak jsem ho tam rozšmelcovala😁. A jo, taky jsem zvyklá, že sem tam si nějaký udělá tour de ženský tělo, ale že se mi v tom hnízdě takhle usalaší, s tím jsem moc nepočítala. Normálně ho sklepu a hodím ke sklepu😁.

Je  krásně, parádní příchod zimy, jen pejsek mi teda na nějaký romantický procházky v zasněžený krajině hází bobek, hned za vratama a dom, tak asi přes zimu ztloustnu. 

Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 18:13:49 xxx.xxx.221.235

Já dnes dělala doma vánoční výzdobu… sousedi už to mají přes týden, tak abych nebyla tak pozadu… umyla jsem okna, navěsía vánoční cingrlata a světýlka…takže v obýváku jak po výbuchu, že jsem si pak říkala, že jsem se na to nevys… takže trochu poklidit…. asi už stárnu, protože jsem nějak pomalejší a pomalejší… si říkám… to za hoďku zvládnu a strávila jsem na tom celý odpolko… ještě jsem chtěla vyluxovat, ale moje záda říkaly, že to necháme na sobotu, až budu mít volno. No asistentku Máťu to zmohlo víc jak procházka a už to zalomil…

Obrázek
Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 18:49:04 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.11.2025, 18:28:35

Dárky u nás neřešíme… ty se dávají jenom pesanům…já jsem už musela na oknech tu podzimní výzdobu vyměnit za vánoce.

Já bych se s tím ani nedělala, děti jsou dospělé, je jim to putna… ale já mám ráda, když za tmy přijíždím dom z práce a svítí mi světýlka v oknech.

Mě ta vánoční atmoška neskutečně nabíjí.

A tím, že už nemám ten frmol, co jsem mívala, když byly děti malé a chodili k nám ještě babičky a děda a já mladá a blbá, aby bylo všecko dokonalý.

Takže já už se tak potutelně usmívàm, když pozoruju ty spěchající, uštvaný a vystresovaný lidi… a já si užívám pohodu, světýlka.. pohádky, cukroví. ..

Coudas (neregistrovaný) 25.11.2025, 19:09:12 xxx.xxx.126.95
Sarah01:

No, když já se svojí postavou bych se do toho vešla snad 3x, tak vy musíte taky. 😉

To si mě asi s někým pletete 😊

Vánoce jsem před časem vyměnila za Slunovrat a Svátek světla - Kračún, ale o tom jsem tu psala. Přestala jsem všude vykřikovat, že vánoce nesnáším, zároveň jsem ale vše tohle kolem ve všech směrech začala ignorovat, a mám klid. Dítě jsem totálně zblbla, takže u mě - Vánoce… co to je? ✌️

Jen ten sníh mi moc chybí…😔

Sarah01
Sarah01 25.11.2025, 19:20:38 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Dárky u nás neřešíme… ty se dávají jenom pesanům…já jsem už musela na oknech tu podzimní výzdobu vyměnit za vánoce.

Já bych se s tím ani nedělala, děti jsou dospělé, je jim to putna… ale já mám ráda, když za tmy přijíždím dom z práce a svítí mi světýlka v oknech.

Mě ta vánoční atmoška neskutečně nabíjí.

A tím, že už nemám ten frmol, co jsem mívala, když byly děti malé a chodili k nám ještě babičky a děda a já mladá a blbá, aby bylo všecko dokonalý.

Takže já už se tak potutelně usmívàm, když pozoruju ty spěchající, uštvaný a vystresovaný lidi… a já si užívám pohodu, světýlka.. pohádky, cukroví. ..

To se máš, já ještě tu předvánoční náladu nějak ne a ne cítit. Jo, pohádky už jsem si taky pustila, ale jinak nic, řeším ten posr… bojler a doufám, že do pátku to bude. Dárky musím aspoň vnučkám, sejdou se všichni u mě, tak pod stromečkem něco být musí. Ale ten věnec na dveře bych už vytáhnout mohla, to je fakt.

Sardullah
Sardullah 25.11.2025, 19:26:42 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.11.2025, 19:20:38

Hele já bych taky neřešila, často to řeším třeba až těsně před vánocema…ale jak napadl sníh, tak prostě vánoce jsou tady🤩

Zase já jsem lenoch a prokrastinace je strašná potvora, tak musím využít každý okamžik, kdy mám trochu elánu něco dělat…navíc v prosinci mám největší frmol v práci …tak to mi na elánu a chuti cokoliv dělat nepřidá.

Elisak
Elisak 25.11.2025, 20:49:09 xxx.xxx.194.232

Kdybyste mi to tady nepřipomněly, tak mi to že jsou za chvíli Vánoce asi ani nedojde. Dárky jsme zatím neřešili. Na rozsvěcení stromečku u nás ve vsi letos nebudu. Máme sraz s gymplem po 17-ti letech. Výzdobu doma trošku šidíme, loni jsme kupovali svíčky na adventní věnec až 24.12 ráno…  A mamka mi už druhej rok tvrdí, že dokud nebude mít vnouče tak Vánoce slavit nechce. 

Anonymní (neregistrovaný) 25.11.2025, 21:17:22 xxx:xxx.a4c9:35b2

Naše máma byla s vnoučaty taky otravná.
Bulela - já nemám žádný vnoučeee - bééé.
A teď? 
Řekni jim, že tu nejsem, schovám se - nejsem na ně zvědavá a chci mít chvíli pokoj. 🙂
Jo, ženy…  Ale nic. 

Bodlinka
Bodlinka 25.11.2025, 21:24:16 xxx.xxx.85.184

vnouče máma má, lehce neplán sestry, ale zase o to víc ho má na hlídání

takže je spokojená a já můžu být v klidu jen ta šílená teta, co má hodně koček

na vánoce jezdím i s nima

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2025, 21:40:39 xxx.xxx.177.163

No toto😲chvilku tu člověk není a tu už Vánoce!😲Já si myslela, jak jsem v předstihu, že už jako mám i něco uklizeno, no Tom mi do toho hodil vidle a nadiktoval mi x dní, co budem na akcích, takže se z toho pos…👎Světýlka jsem začala řešit a kontrolovat brzo, no zjistila, že jedny mi svítí napůl a ke druhým nejde elektrika. Elektrikáři jsem poslala zprávu o pomoc a s.re na mě z vysoka👎Takže tam jsem ve výsledku vlastně nula🙄Jedny mám ještě věšet, zase lozit po borovici, ale je kosa a nemám tam tu elektriku, tak se mi do toho nechce. Chtěla jsem to mít rozsvícené na první adventní, no pravděpodobně houby🙄Výzdobu truhlíků jsem si částečně udělala, zbytek mi teprve včera přišel…no a mezitím si z truhíků Gůča udělala záchod a rozhrabala mi mech, co jsem tam hezky naaranžovala - můžu začít nanovo😠Dárky u nás dávno zrušené, brácha pro děcka dostane jako vždy peníze, on ví, co jim koupit, co chtějí či potřebují, kupujem jen mamce a ta letos asi žádný super dárek mít nebude, protože mě ale vůbec nic nenapadá🤔Jeden rok dostala postel, druhý novou telku třeba, mobil, vloni velký přehoz ala deku z norka😜no letos mi došla fantazie, už asi všechno má😏

V pondělí přijedou chlapi čistit tu studnu(vrt) takže jsme na tom podobě jako Sarah - ona řeší zase blbý bojler🙄

Bobi, ty fakt chodíš ráda do té Hrušky? U nás je, ale nestojí za nic nevím, kdo a jestli vůbec tam někdo chodí😏Nám zmodernizovali před měsíce COOP, všichni nadšení, tak jsme byla kouknout, když jsem cosi sháněla a pěkné, už to fakt vypadá jak opravdový market, ne jen taková špeluňka😉A je v plánu prý u nás postavit Penny. Vprostřed obce jsme v referendu odmítnuli, ale domluvili se na pozemcích s fabrikou na začátku dědiny. 

orionka-2
orionka-2 25.11.2025, 21:42:28 xxx:xxx.9410:adda
Coudas:

To si mě asi s někým pletete 😊

Vánoce jsem před časem vyměnila za Slunovrat a Svátek světla - Kračún, ale o tom jsem tu psala. Přestala jsem všude vykřikovat, že vánoce nesnáším, zároveň jsem ale vše tohle kolem ve všech směrech začala ignorovat, a mám klid. Dítě jsem totálně zblbla, takže u mě - Vánoce… co to je? ✌️

Jen ten sníh mi moc chybí…😔

Jak chybí ? Přece když vylezete na kopec, tak ho tam musí být dost. U nás chumelí. ( A jestli se nepletu, tak jsme jen za jedním kopcem ) Ale vlastně do Slunovratu ještě skoro měsíc, tak to on poctivě odteče.

Anonymní (neregistrovaný) 25.11.2025, 21:54:20 xxx:xxx.a4c9:35b2

Kolik je hodně koček? 

Bodlinka
Bodlinka 25.11.2025, 22:01:39 xxx.xxx.85.184
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.11.2025, 21:54:20

macík
máša
fíček
bertík
jonáš
mňauk

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 25.11.2025, 22:30:37 xxx:xxx.a4c9:35b2

Šest už je celkem dost, ale na léčbu to ještě není. 🙂 🙂 

Canka
Canka 26.11.2025, 05:32:20 xxx:xxx.2820:9212

Ahoj holky…

Tak já mám Vánoce moc ráda,je to jediný období v roce,kdy si odpočinu😀Užívám si jídlo,pohádky a pohodičku..netrpím úchylkou většiny žen,že se musí napéct cukroví,udělat vánoční úklid,nazdobit byt satapetička apod…prostě na pohodu😀Uklidím tak,jako uklízím každý týden prostě,koupím adventní věnec,dám světýlka do oken a 2-3dny před Vánocema koupím stromek a ozdobím..prostě pohodička😀Jediný,co mě stresuje,je nákup dárků😀Kupuji je totiž na poslední chvíli a pak vždycky jen dramaticky čekám,jestli stihnou přijít😂

Cukroví nepeču,max.2 druhy třeba,ale letos na to prdím úplně..starší ségra toho peče hodně a ještě kolegyně z práce mi cpou pořád,protože ví,že jsem milovník sladkého..udělám si i salát a řízky,ale stejně jsem o vánoční svátky s rodinou a moje mamka umí opravdu ten nejlepší salát,který nemá konkurenci😂

Buggyra
Buggyra 26.11.2025, 06:32:45 xxx.xxx.198.226

No tak dneska už sníh nechybí 😂 Auto jsem přešla, protože jeho červená barva jaksi zmizela, ono teda jaksi celé zmizelo, když jsem se ho pokoušela najít ovladačem, tak se na parkovišti nic nerozsvítilo, teda asi jo, ale velmi tajně pod bílou duchnou. Ještě že jsem si včera přes sklo hodila igelitovou plachtu a dnes jsem mohla nadílku z čelního okna elegantně sejmout jedním tahem. Jedním tahem jsem to všechno shrnula na sebe… Takže ať žijou vánoce. Ale odpolko udělám radost novým holčičkám, zapřáhneme do sáněk! Jestli se teda do toho výběhu probijeme. Aspoň vyzkouším na autě 4x4.

Dá tennahoře, že to zase poklidně co nejdřív roztaje. Nebo dobře, nemusí roztát, když nebude zamrzat voda.

Vánoční výzdobu nevedu, asi před 14 dny jsem z pokojové palmy sundala loňskou výzdobu, protože jsem si dělala šicí koutek a palma už se ohýbala o strop bytu, takže palma šla vedle na zem (až zase doroste ke stropu, nevím, kam ji dám) a místo ní je menší kytka, lampička a šicí stroj. Řetězy a blikačky na baterky jsem šoupla do igelitky, je to příprava na letošního Mikuláše, pojedeme zase na nějakou akci, tak ať mám vše pokupě. Musím hříbě zvyknout na rolničky, už se mi čas krátí…

Lesnížínko, mamce kupte třeba něco šikovného pro slepice 🙂 Nebo jestli má jiná zvířátka nebo něco na zahradu. A jinak žrádlo nikdy nezklame, to je jistota 😀

K těm kočkám macecha: Tadeáš, Antonie, Růžena, Mařena, Fany, Tadeáška, Tečka, Jitka, Jarmila, Mamka z garáže, pět jarních koťat, co si nepamatuju jména (ale mají), šest podzimních koťat, která možná jména ještě nemají. Teď koukám, že tam nemám moc kluků, bohužel Malého Jidáše otrávil soused, Jeník (Žižka) zase (snad na jen půl roku) zmizel, Zrzunda, Zlatobýl, na jméno mouratě strakatého kocoura si nevzpomenu, byl pojmenovaný podle bílé šmouhy na ocasu podle někoho slavného… 

Buggyra
Buggyra 26.11.2025, 06:43:21 xxx.xxx.198.226

Koupila jsem si hovězí ze dvora zase a už je to rozdané a rozporcované, ale z nejlibovějšího fláku zadního si hodlám zkusit udělat řízky. No vidíte, vánoce jsou docela dobrá příležitost 🙂 Vývaru jsem vytáhla asi pět litrů z kostí a ořezů a spousty zeleniny, tak to je zpracované, další asi dvě kila jsme naložili na uzení, je to náš první pokus s hovězím, tak uvidíme, jak to dopadne 😄 To bude taky spíš až na vánoce, protože se to musí macerovat aspoň dva týdny a pak se musíme ještě dostat k tomu uzení. Mohla bych koupit do udírny i kapra při té příležitosti, když budou teď všude. Když už to bude zatopené, že. Tak na ten rezeň se těším teda. Slepice tedy budou zatím ušetřeny, nakonec pět z deseti prokazatelně snáší, dvě začaly přepeřovat (to si vybraly vhodnou chvilku…), tak uvidíme, jak to povedou dál. Hnědka Norrisová už zase snáší, píšu vedle v Teplákofce, pět vajec za týden… Na pětiletou (plus?) krasavu uprostřed zimy to celkem ujde.

Cukroví chci letos určitě upéct, na blešáku jsem chytla máslo za 30, takže výmluvy padly… A předsevzala jsem si, že upeču ten nejnáročnější druh z našich tří tradičně pečených, tak teprve až budou brabantské dortíky, budu moci upéci i něco jiného. Jednu vánoční štolu jsem už sežrala, já přes zimu taky nehubnu. Nepříjemné trochu je, že z těch tradičních vánočních dvou kilo nahoru mám jedno kilo už teď připsané, tak to nevím, jak to zvládnu udržet. Vánoční stromek nestrojím, dárky nevedu. Tak v tomhle punktu mám klid. No a taky mi nevadí cukroví péct třeba v únoru, když to nějak kolem svátků nestihnu 🙃

Dneska má přijet sedlář, haha, čekám telefonát, že na Island během polární noci nedojíždí, nebo tak něco 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.