bylo hnusně a dělala jsem spací neděli, takže to skoro nevadilo. v pátek přišla kavkazská jedle, co se mi podařilo ukořistit v 50% slevě (z hrozně drahý na dá se), chci jí mít vzadu na zahradě, ale vzhledem k počasí teda až na jaře až vymyslím, jak jí tam dostanu, páč je obří
V pátek večer byl vánoční večírek - jak někdo může žít s dlouhýma nehtama? nemohla jsem doma zamknout, na záchodě spláchnout a tatarák s topinkou s česnekem je zcela nemožná záležitosts
Ó Bodlinko, nehty přímo umělecké dílo, hezké👍A nijak přehnané. Ale taky nechápul, já mám svoje nehty takřka 0, tam je spíš opačný problém, když nehtem potřebuju něco udělat, tak smůla. Ale když sleduju paní a slečny, jak se snaží s těma nehtama nějak fungovat, tedy minimálně fungovat, skutečnou práci si nedovedu představit vůbec😏Naše kavkazské jedle asi znáte. Jedny byly teďka vyfocené s prvním sněhem, druhou stranu baráku nemůžu najít, jen hodně starou fotku z polí.
Acher to mě moc mrzí😔Držte se..Ještě takhle před Vánoci to musí být o to těžší😟
Coudas - já mám třeba tvoje názory ráda,však víš😀A jak jsme už řešili,já jsem splachovací a je mi u zadele,co si o mě kdo myslí..ne jen na internetu..i v reálném životě..a ty jsí náhodou super ženská..i když tě znám jen přes net,tak prostě si dokážu udělat svůh názor😀Ale teda musím říct,že jsi mě upřímně rozesmála s Meifim😂Moc dobře si ho z Ifauny pamatuji,ale já si myslím,že my dva jsme proti sobě nikdy nic neměli a taky byly v pohodě..ale jestli je to,jak píšeš,tak je to asi hooodně smutný příběh s ním😂
Bobi a Raduš…holky moje..jak už je to vlastně dlouho,co jsem založila diskuzi na Ifauně kvůli Bertíkovi a my si začaly psát?Já už si to vůbec nepamatuji..nějaký rok už to bude😀A je neuvěřitelný,jak dlouho si to prostě držíme..a ne jen my samozřejmě..já jsem moc ráda,že vlastně z nevinné diskuze se stalo kecací vlákno o všem a že se sem můžeme všichni takhle svěřit bez nějakých větších rýpalů..a že i když se ne všichni vždycky shodneme,tak prostě si to tu rádi počteme,i když taky nemáme pokaždý náladu napsat..takže díky všem!!😍
Holky jsem nachcípaná jako sviňa..ale můžu děkovat jen sama sobě..potřebovala jsem uklidit balík sena..a odkryla jsem plachtu a s hrůzou zjistila,že pod tu plachtu zatékalo ze střechy(našla jsem díru v okapu,co jsem hned opravila) a třičtvrtě balíku totálně shnilo..nešlo s ním ani hnout,jak byl nacucaný vodou..musela jsem to všechno dělat ručně nebo vidlema tahat,co šlo..no samozřejmě jsem byla za chvíli zpocená jak myš a pomalu ze sebe sundavala vrstvy oblečení..no po 2 hodinách boje s tím hnusem už jsem byla jen v tričku,bylo sedm večer a venku 0°C...takže druhý den rýma,hlava jak střep,krku jak v polepšovně a začínám kašlat..jenže se potřebuje nutně vykurýtovat,když v pátek odlétám do toho Dublinu..takže jsem si zakázala někde courat venku..jen někde v teple..po práci ke zvířátkům,žádný zbytečný zdržovačky a pak domů do tepla..ať jsem na konci týdne ready..
A nevím,jestli jsem sem psala o Berťasovi..podle záznamu z fotopasti,kdy se najednou objevuje na zahradě nějaká tříbarevná kočička,tak počítám,že se porval s ní..škrábanec přes celý čumáček a rána na hlavě..jak kdyby ho do ní někdo kousnul..takže byl velký boj,kdy jsem ho musela drapnout,tu ránu aspoň na tý hlavě očistit a vydesinfikovat Betadinkou..už se mu tam dělá strup,ale naprosto nechápu,co dělaly..jestli ho fakt kousnula do hlavy..hlídám to každý den,aby se to nezanítilo..když by to hnisalo,pojedeme k vetovi,ten mu to vyčistí líp..
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.11.2025, 20:15:07
Tohle chození domů když jim něco přeletí přes nos tak takhle nazpět na zahradu chodí naši parťáci s dědiny Luxik, Kelinka a Pupík🤣a fakt si to nenechají vysvětlit, že jako ne a jde se dál, prostě tahet jdou domů.
Coudas - já mám třeba tvoje názory ráda,však víš😀A jak jsme už řešili,já jsem splachovací a je mi u zadele,co si o mě kdo myslí..ne jen na internetu..i v reálném životě..a ty jsí náhodou super ženská..i když tě znám jen přes net,tak prostě si dokážu udělat svůh názor😀Ale teda musím říct,že jsi mě upřímně rozesmála s Meifim😂Moc dobře si ho z Ifauny pamatuji,ale já si myslím,že my dva jsme proti sobě nikdy nic neměli a taky byly v pohodě..ale jestli je to,jak píšeš,tak je to asi hooodně smutný příběh s ním😂
Ano, mnoha lidem je jedno, co si druzi myslí, mě ne, jsem nerada, když si o mě myslí někdo něco nehezkého. Proto není internet pro mě 🙂
Myslíš, že jsem si to s nekonečným vymyslela? 😁 To si o mě myslíš hezké věci 🫣
Já koukám a píšu jen a pouze do tohohle vlákna. A i to je ještě “příliš veřejné” 🤭 . Ale to Ty Canko víš proč, že yo ✌️
Já chci taky kočičku☹️. Nehty jsou ťip ťop, ale je pravda, že někdy nechápu jak pak můžou s tím ženské dělat. Já ne🙄,
S těmi nehty jde jen o zvyk… dřívávějc jsem nosívala dlouhý nehty a na pohodu…teď už mám několik let krátký a neumím si představit, že bych měla zase dlouhý… ale vím, že jsou funkční a za nějakou dobu by to bylo v poho.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.12.2025, 07:27:48
Jj já to chápu a vidím jak kolikrát píšou na PC, ale já bych je fakt nemohla, já mám střihané až ke kůži, já totiž neumím dělat v rukavicích a pokud chci mát čisté nehty musí být krátké😉.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.12.2025, 07:37:53
Já taky neumím dělat v rukavicích a je teda fakt, že při práci na zahradě, teda obzvlášť, když je pracuje s hlínou, tak se ty nehty zajebou…. ale to jsem pak prostě nedala nádobí do myčky, ale umyla ho ručně a nehtíky čistý.
Vytahovala jsem už překonané téma, tak tedy o něčem jiném: u nás o víkendu slibovali oblevu, no moc to neoblevilo. Tak snad to přes noc trochu rozpršelo, uvidíme. Docela bych ráda, aby ta bílá věc slezla, nepříjemně se v tom u koní pracuje… Jeden den jsem jela pro slámu za kopec a stavili jsme se na nějakém adventním tržíku a tam měli domácí větrníky, no naštěstí jsem stihla jen jeden, ale kdybych tam byla ještě chvilku, sežrala bych jim je všechny! No a druhý den jsem jela na koníkovi společnou vyjížďku s holkama z dalších stájí a docela jsme si to užily, hodně jsme nakecaly a nadrbaly 🙂
Bodlinko,nějak mi ušla pointa dlouhých nehtů…ty jste si udělala až na večírek?.jako nalepovací?vím,že děláte v drůbežárně,takže to asi byla nějaká jednorázová událost?..moje sousedka má skoro 2x takové,píše i na mobilu-dotykovém.Nechápu..i doma všechno zvládá…
Pardon, kometo, vy jste mi lajkla ještě to staré téma, já to přemázla, že se k tomu nebudu vracet, ale víkendové zážitky jsou také pěkné 🙂
K těm dlouhým nehtům - mě by nejvíc zajímalo utírání zadele na záchodě. Protože já mám co dělat naskládat dost vrstev i bez nehtů, s takovýmihle mačkami by spláchnutí asi byla moje poslední starost 😀 Ale fakt, že já mám doma ještě páčku, v práci zase zvedáme za táhlo, vy mluvíte asi o čudlíku, to věřím, že může být problém.
Ad nehty, taky jsem dřív nosila delší, ale jednak se mi při některých činnostech lámaly, což občas, když je to až do krve, není vůbec příjemné, a druhak jsem s nimi občas někoho nechtěně poškrábala. Takže teď nosím úplně krátké, tedy snažím se, protože mi přijde, že rostou jako dive a nestačím je stříhat. Rukavice taky moc ráda nenosím nebo zapomínám, takže špinavé je mám taky. Jistí to kartáč.
Nehty se mi třepí a ulamujou, takže nůžky používám jen na to, abych to trochu zarovnala a nezadrhala s tím všude a všechno. Rukavice nosím pořád, ale takové ty látkové, na dlaních pogumované, když děláte něco s mokrou hlínou, tak rukavice prosáknou a nehty stejně jak prase. Buggyro dobrá poznámka, ten záchod mě taky napadnul😜
Bobi, Bodlinka ,,nedělá" v drůbežárně, Bodlinka je veterinářka😉
Nikiš koukám, že máš vzrůšo😏Kdybys neodjížděla dopryč řekla bych ti, že vyčištění od tebe Berťasovi určitě bude stačit, ale když nebude pod kontrolou je to riskantnější. Koukám, že jsi tomu tedy dala, s tím nachlazením. Včera mi volala kámoška, že si přijde pro listí pro housenky a šíleně nachrchlaná, tak jsem jí říkala, ať mi to sem netahá😏prý ještě ne, ještě se nevylíhnuly, do té doby ji to snad pustí🙂No snad i teda, aby jsi si to mohla krásně užít. Brácha včera posílal fotky z tour po pražských stromečkách, ty nám nafotíš ty irské😉
Niki děkujem za hezké psaní ❤️a sme rády, já a určo i Bobča, že si se tu na báby už dávno nevybodla👍
Hele, na třepivý nehet (roste už oslabený a láme se při odrostu) používá máti jakýsi Biosol. (?) Našla jsem si, je to Biosil. Prý se jí to dost zlepšilo.
Nemáte ještě někdo něco takového osvědčeného na vlasy a nehty? Máti má vlasy výstavní, kadeřnice si na tom láme nůžky, říká, že po ní vždycky musí brousit. Já mám vlasy jak pápěří, snažím se je moc nečesat ani, jinak jsem jak Einstein… No taky bych ocenila, kdyby rostly lepší. Ale nehty mám zase dobré, silné, kdybych je nehryzla, tak můžu mít drápy jako léf.
Na ty vlasy by mi ale něco bodlo a máti na ty nehty, kdyby se našlo něco ještě účinnějšího, hm?
Já jsem taky ráda, že je tu Nikča s námi. A já jsem ráda, že je tu každý 🙂 I ten víceosobnostní, když neprudí. Hlavně že je veselo 🙂