Ronja s motejlem (neregistrovaný)25.01.2026, 18:19:41xxx.xxx.119.6
Moc všem děkuju, na vyzkoušení jsem toho naobjednala víc, ještě jsme vyrazili na čumendu do Prahy, zavítali jsme i do jednoho lepšího obchodu, mám z něj dva výstupy, první - jela jsem tak, jak jsem venčila psa, takže jsem byla rozpačitá, jak se na mě budou dívat, moooc milý paní, staraly se o mne, jako opravdu kam se hrabe úroveň některých lidí v obchodech dostupných značek. Druhý - že mě i přes mé “no no, to mi určitě nebude” navlíkly do 36😁, to mé po Vánocích potěšilo. Žádný protočený panenky, že jsem si pak šaty nevzala, paní říkala, že jestli si jistá nejsem, tak to řešit nemám, že se v tom prostě musím cítit. Jak moc nemusím nákupy, tak dnešek byl takový obohacující, ti “člověci” udělají opravdu hodně, v obchodě jsme se potkali s dalším párem - paní taky vybírala na ples, hodně jsme s spolu nasmáli.
Byli jsme na pohřbu, na trachě. Dostali jsme guláš, mě vůbec nenapadlo, že není hovězí. Byla jsem pořádně hladová, od rána do 17h jsem nejedla. Už ta šťáva se mi zdála ,,divná", ale to může udělat, že tam někdo dá i jiné, než běžné koření. Jak jsem vzala do huby to maso, okamžitě jsem to plivla zpátky. Čumím na mamku: kuva, z čeho je ten guláš? Ta že: jako z čeho by byl, normální guláš, je dobrý. Toto není normální guláš! Ptám se někoho z té rodiny…to je srnčí, chlapi nebožtíkovi střelili srnce. Nooo, tak děkuju, dám si jen chleba a vdolečky🙄
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 25.01.2026, 18:19:41
Dejte pak vědět, co jste vybrala🙂Já jsem v tomto pako, do nobl obchodu prostě nevlezu, mám blok. Nesnáším, když si mě někdo všímá, případně mi zasahuje do výběru. Jsem raděj no name zákaznice nějakého řetězce, kde hned první prodavačce, co projeví zájem s díky poděkuju, ať mě nechá na pokoji a že když budu něco potřebovat, tak se ozvu😉
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 25.01.2026, 21:07:45
Jednou nám pán donesl srnčí na guláš a asi jak já to nedělám tak ani neumím nějak připravovat tak nám to taky nechutnalo, ale pamatuji, že manželův tatínek byl myslivec a ten sem tam nosil různé masa. Divokou zvěř můj měl od své maminky rád, ale párkrát donesl kozí a to se nedalo, ten smrad masa i u vaření hmmmm se moje mu prý kufr otvíral už i na schodech.
Máme tady hned vedle v dědině kozí farmu a sem tam jak jedu okolo si sýry nakoupíme, tak ty fakt můžeme, ale mléko ne, ovčí výrobky jsme taky mívaly protože roubenku jsme kdysi měly v Zázrive a i žinčici jsme pili.
Já jednou jedla i ty smažené moučné červy a to jsem řekla, že tohle jako můžu , ale ta cena mě šokla za 100g 120kč.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)26.01.2026, 08:07:50xxx.xxx.119.6
Žínko, já bych tam taky nevlezla, muž mě tam strčil😁. Přesně, nevyhovuje mi, jak se prodavačky na člověka sesypou, když už musím nakupovat, tak mám ráda svůj klid, ale tady opravdu uznávám, že to byla přidaná hodnota a byla jsem ráda, no uměj to😁.
V noci pršelo, všechno to zmrzlo, starám se teď sousedovi o slípky, má je ve svahu, samozřejmě jsem sebou sekla na něčem, čemu soused odvážně říká schody, sjela jsem to pékně až dolu, luxusně si natloukla kostrč, zápěstí a loket.
Ronjo - ten kalhotovej komplet - to je bomba! To pořiďte a béte mít půl vesnice u nohou.👍
Zvěřina je supr maso - daněk, jelen, divočák - naučila jsem i drahou polovinu, do muflona jsem zatím neměla odvahu jít, kdyby to drahé polovině nešmakovalo, tak s tou celou vofcí budu dělat. Normoš ovce je specifická, tak natož muflon, ale ráda bych ochutnala, kdyby mi někdo nabídl. U zvěřiny navíc bonus v tom, že se nepodílím na tom týrání, když jde to zvíře na jatka, to je hnus. Takhle si žije do poslední chvíle a pak to přijde, tak jako v přírodě. Jen s tím mám pak práci, musím si to naporcovat, což je dřna.
Kuřecí kupovaný je pro mě už nepoživatelný, to prostě nemůžu vůbec jíst. Chutná to jak houbička na nádobí a je to plný vody. Dala jsem si tu práci a sehnala si farmu, je to úplně jiná liga to maso. Mimina - telecí, jehněčí, kůzlečí, selečí, tak to taky ze zásady nejím /ano vím, to kuře je to stejný, taky je to mimino/ a nejím králíky a koně, to jsou moji přátelé, přátele nežeru, králiky jsme odchovávali doma v bytě, když jim u máminýho kolegy umřela samice. Takže jsme je měli doma, když jsem byla malinká a socializovala jsem se tudíž na králíky jakožto přátele, to stejný s koňma, tam jsem byla od tří let,nic z toho mi nesmí ani domů, že by si to jako drahá půle připravil sám.
a kdybych něco chovala jinýho, než jednou ty slepice, tak to taky nesežeru. Je to doma, je to kámoš. Jsem v tomhle tvrdej Pražák, sice vychovanej na farmě, nebo možná právě proto, že jsem si s těma zvířatama mohla hrát, kámošit se s nima. Jak je to na dvoře, tak budu o suchým chlebu. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.01.2026, 08:13:30
Já toho ze zvěřiny moc neochutnala… srnčí, jelen… na několik způsobů, ale to jsem fakt musela vyplivnout… ovšem divočák je teda něco jinýho… toho bych mohla furt…no holt je to prase a vepřový já můžu.
Tak jsem objednaná k ortopedovi na středu. Bolest se od páteře nastěhovala do kyčle, odkud k té páteři vystřeluje. Chlap o víkendu říkal, že od pasu nahoru jsem nakřivo, a když se pokusím narovnat, páteř mi dělá esíčko do strany. Takže jsem usoudila, že to asi “nerozchodím”… no tak uvidíme, jak moc se pan doktor bude smát, až mě uvidí. Nerada bych si uhnala něco chronického.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.01.2026, 08:13:30
To nemusíte být Pražák, já jsem z vesnice, každé zvíře bylo kámoš a domácí bych nedala, natož jedla. Taťka byl takto útlocitný, máme to s bráchou hlavně po něm. A mamka slepice taky nechává dožít, minulé pondělí našla jednu bez hlavy na hnojišti(asi kuna) odpoledne druhou roztrhaná záda u plotu - dravec, u nás řádí nějaký už asi dva roky. Takže ty chuděrky dožily brzy, mamce jich bylo líto😔Je sama, tak pokecá jen s Mandy a se slepicema.
Tak jsem objednaná k ortopedovi na středu. Bolest se od páteře nastěhovala do kyčle, odkud k té páteři vystřeluje. Chlap o víkendu říkal, že od pasu nahoru jsem nakřivo, a když se pokusím narovnat, páteř mi dělá esíčko do strany. Takže jsem usoudila, že to asi “nerozchodím”… no tak uvidíme, jak moc se pan doktor bude smát, až mě uvidí. Nerada bych si uhnala něco chronického.
Jo, něco takového, co mám já👎Určitě běžte, nestojí to za to🙄Pár dnů se mi to zdá lepší a pak to začne nanovo. Pořád si myslím, že přijdu na to, co s tím, ale za tu dobu, co to řeším…sama asi těžko. No, fyzioterapeut objednává tak za půl roku a ještě jsem to ani nezkoušela🤔To tady budu raděj denně skuhrat👎
Jéé, to jste mi připomněla, že u nás přesně naopak. Obleva až teď, třetí den je. Včera ráno jsem ještě jezdila na ledu, na pěšině byla namrzlá silná vrstva a jak na to namrholilo, bylo to včera o zabití. Odpoledne bylo pak skoro 8st, tak to slezlo všechno, jsem se až dneska divila, že tak rychle. Pro změnu jsem jezdila na blacku. Já jak jsem mezi svátky práskla a zabolelo mě v kotníku, tak od té doby mě pořád bolí, asi nějaká šlacha natažená, natržená, to bude asi na dlouho. Bolí to při chůzi, hlavně za schodů a taky na omak. Ale noha je jinak funkční, dá se s tím chodit, vydržet to, není to strašná bolest. Tak doufám, že jste jen dotlučená, loket, kostrč, to taky bude nějakou dobu bolet🤔Budem v Praze teď dva dny, taky jste si to mohla naplánovat na pozděj😏
ad úrazy na končetinách - mám tu doporůčo mého drahého poloviny, který loni na podzim si nejdřív zašprajcnul ruku v trámu, následně mu podjel žebřík a hrozilo, že si tu ruku vylomí, takže se vytrhnul a spadnul ze tří metrů na zem půdy. takže jedna ruka zhmožděná z toho jak to měl zašpracovaný - napůl vylomená a druhá zhmožděná z toho pádu, jak ze tří metrů na tu ruku padnul. Paní magistra mu doporučila Olfen. Neskutečný nástup a hodně rychlá úleva a pomoc. Nesmí se to moc dlouho mazat jen pár dní, ale už druhý den viděl, že je to výrazně lepší.
ňuňu! Já chci králíííčka! Pěkně bych se k němu měla, chovala ho, vykrmovala, leštila mu kožíšek, a až by byl pěkný, šup na pekáč, a kožíšek na bedra. Krásní jsou 🥰
Jsou nádherní. Jen to “šup na pekáč” bych asi nemohla.
Ty šaty jsou krásné, určitě nebudete “out”. Ať si každý jde v čem libo. ( Na jednom “věnečku” byly slečny rozmanité, většině to slušelo, u některých jsem si říkala “ta snad nemá matku”. V Liberci bude Erotický ples. V čem byste šly na ten 🙂)?
Včera tam byla nechutná mlha, tak přeju, ať máte lepší počasí a výlet si užijete.
Myslím, že kotník je horší než kostrč, je přeci jen namáhaný. Předpokládám dobře, že Vy si na něj nějaký Voltaren nebo něco takovýho nedáváte?
Nedávám, bo to doma ani nemám, nějak jsme to nikdy nepotřebovali. Jednou muž vyvalený kotník, tak jsem koupila octanový krém a když tak máznu ten. Ale samozřejmě: x krát jsem si říkala, že bych si to na noc mohla zkusit máznout a 100x jsem si na to vůbec nevzpomněla😏 takže ne, nemažu to ničím. Teta si nějakou tou mastí mazala bolavé koleno a vyrobila si růži. Doktorka jí pak říkala, že není první. Ale nebyl to žádný z těch gelů, byla to mast, jen na název si nevzpomenu😏