Tom50: Pletete se. Já nikde nenapsal ani nenaznačil, že s vámi nechci komunikovat, prašivý pro mě nejste. Lidí si vážím snad všech, kteří jsou přínosem pro ostatní, ať už prací nebo i třeba člověk postižený, který je slušný může být pro zdravého přínosem. Jste pro mě zkušený praktik, který dle mého názoru ví, o čem píše, ale často do pragmatických, racionálních věcí míchá politiku a své zkušenosti prezentuje jako fakta protože pro Vás to fakta jsou. Pro ostatní to tak, ale být nemusí. Když se člověk prokouše, tím vším, tak je vděčný, za objevení slepých uliček a vysvětlení. Vaše články a příspěvky v diskuzích mám nastudované a myslím si, že jsou pro mě a i spousty dalších přínosem, minimálně v inspiraci a k zamyšlení.
“Nevím pokolikáté zopakuju pro Adama, že léčím minimálně, jinde včera píšu, že stan R dostalo jedinou léčbu acetonvaridolem 25.12.2024. Podle jeho logiky se moje vč, vůbec nekrmená cukrem a zimmující na 100% melecitozním tuháči, neměla dožít listopadu 2024. Padlo tam jen 25% vč a jen od začátku pofiderní oddělky. Nevím už jakou řečí to mám sdělit aby to i alternativci pochopili. A nemám hlubokou podestýlku. Kdo to nemůže pochopit je jediné vysvětlení NECHCE.”
Číst umím, vstřebávat ze čtení informace taky, občas mi něco unikne jako každému. Možná kdyby jste se méně domníval, ale pracoval jen s tím co Vám člověk napíše, tak by jste si ušetřil čas. Žádnou teorii/logiku, kterou jste popsal nemám. Jen si ve vašem případě myslím, je to, že pokud jste vytočil jarní med a včelstva nechal zimovat z větší části na melecitóze (kvůli vaší zdravotní situaci) mohlo být procento uhynulých včelstev menší.
Myslím si, že dostat se k tomu abychom měli zdravé včelstva, od kterých si můžeme vzít přebytky medu (ideálně až toho druhého, či třetího) vede cesta NE JEN A POUZE přes snižování/likvidaci populace VD. Jsem, ale přesvědčený, že pro určité včelstva v určitém okamžiku, může být přemnožení VD rozhodující. Pro jiné včelstvo na jiném místě v jiném období může být rozhodující, třeba to, že mu včelař odebere všechny zásoby atd…
goro: Děkuji za info se štírkem a jeho násadou. Upustím od pokusu.
Tom50: Když se absolutně v něco věří, nikdy to není správné a jsou z toho zbytečné konflikty, které většinou nejsou nijak konstruktivní. Mohl bych se pustit do debaty za co vše historicky mohla víra, politické přesvědčení, rasismus atd.. Myslím si ale, že dějiny jsou spíše Vaše parketa a ne moje. Ikdyž dějiny píšou často pouze vítězové…
Jsem na tomto diskuzním místě kvůli věcným informacím o včelaření, za které Vám děkuji.