N (neregistrovaný)06.08.2026, 18:08:16xxx.xxx.189.103
Tohle je ta chvíle kdy by člověk ať jsem cizí chtěl vyjádřit emoce a účast víc než jak digitální prostor dovoluje.😭 Šutříku je mi to moc moc líto a zrovna u vás s Lindou je to dvakrát šok. Vím jaká jste byla skvělá “dvojka” a vás si vážím jako skvělého člověka nejvíc z celé skupiny lidí zde i na bývalém fóru.😪 Upřímnou soustrast..😓
Děkuji vám všem. Vážím si toho, jen nemám teď sílu reagovat na každého jednotlivě.
Nějakou dobu se k tomu tady nebudu vracet. Pak snad budu schopná. Jen zkráceně - pitva nebyla, neměla jsem sílu zařizovat odvoz na kliniku a nedošlo mi, že je možná i na jatkách. A asi by se mi do toho nechtělo ani finančně. Konečná částka včetně kafilérie je 90 tisíc.
Splácet se mně to bude líp než s koněm. Tak jsem se vrátila k myšlence, že by to možná šlo ještě s jedním pinčem. To vede k naprosto nelogické, ale vtíravé myšlence, že to Linda věděla a odešla dobrovolně kvůli tomu. Vím, že je to blbost.
Fotka nebe je z včerejší ranní procházky. Za 20 minut mi psala kamarádka, že je Linda mrtvá. Možná tou dobou umírala a bylo to rozloučení. Nebo mi ten nahoře poslal fakáč. Napadají mě teď zvláštní myšlenky.
Srnče ke mně a Bonnie běželo chvíli po odvozu těla. Je to cesta, která vede jen ke statku, kudy jsme chodily na vyjížďky.
Fotka ze sedla je z poslední vyjížďky 30. června. To jsem ještě netušila, že budu řešit zub, nečekané komplikace a úplný konec.
V červnu jsme spolu byly 12 let. Od Lindiných 2 let. Učila jsem ji všechno, zvedání nohou, čištění, na vodítko… obsedala…
Včera na mě naposledy zařehtala, když jsem šla do boxu vyvést ji ven. Měla takové milé vítací hu-hu.
Teď se v tomhle vlákně na nějakou dobu rozloučím, bude vedle ve venčící diskuzi. Dnešní delší procházka s Bonnie mi pomohla, i mě rozesmála.
Jen ještě… Moc mě mrzí, že nebyla 3 týdny ve stádě. Byla na stádě závislá. Ale aspoň umřela doma ve svém provizorním výběhu a s vědomím, že stádo se pase “za rohem”.
„Je lepší litovat něčeho, co jste udělali, než litovat něčeho, co jste neudělali.“
Toto kdysi řekl někdo slavný, nepamatuji si kdo, ale je to velká pravda, a ještě taky " nikdy nelitujte toho, co jste udělali, neboť v tu chvíli jste k tomu měli důvod. Nemrzte se, žijte na plno, i ty hvězdy co nás opustily i ty co nás provází a provázet budou si to zaslouží a vy zvlášť.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 07.08.2026, 11:05:33
Nemyslím, že máte něčeho litovat, udělala jste maximum a to je to jediné na čem záleží. Někdy to s námi osud prostě skoulí takovým způsobem, že si pak člověk říká, že tohle snad není ani možné. Vemte si mě, loučení s Bambulí a šok z toho, že někde jinde na světě vykouklo štěně, které zaplní prázdný pelech. Jen tak bez varování. Jakoby někdo navrchu řekl “Na děvče tu máš štěně, neplač, netrap se”.
sutrik: Když byste poskytla číslo účtu, pošlu vám ráda nějakou korunu. Ať to brzy umoříte a můžete dát domov nějakému jinému hřívatému šťastlivci, klidně i s dvěma pinčovými 🙂 nevadí mi, když si tu nabídku přečtete až po čase, ono se to chvíli splácet bude… pokud byste někdo to číslo účtu vymámil, tak prosím přeposlat, děkuji 👍
sutrik: Když byste poskytla číslo účtu, pošlu vám ráda nějakou korunu. Ať to brzy umoříte a můžete dát domov nějakému jinému hřívatému šťastlivci, klidně i s dvěma pinčovými 🙂 nevadí mi, když si tu nabídku přečtete až po čase, ono se to chvíli splácet bude… pokud byste někdo to číslo účtu vymámil, tak prosím přeposlat, děkuji 👍
Budu se snažit mámit☝️, ale chvíli s tím počkám….
Večer jsem na vše myslela tak intenzivně, až jsem usnula někdy nevím kdy..😔
Šutříku - i já se přidávám s nabídkou malého příspěvku na … cokoliv. Každý rok před Vánoci hledám někoho, komu bych trošičku přispěla na přímo. Ale letos mám “Vánoce” už teď, protože se mi včera narodila vnučka a tak by má vnučka mohla přispět, aby udělala někomu malinko hezčí/lehčí den. Jen k tomu potřebujeme to číslo účtu.
Holky a děvčata-milý kolektive-jestli vymámíte číso účtu přidám se též….
penízky se hodí na nový zvířátko,který by přivedla Šutříka na jiný myšlenky….,
myšlenky-2,srpna to bylo 24let co mi umřela má milovaná půjčovaná Killyna,když jsem ji vracela z ukázky na táboře,řekla jsem majitelce,že už k nám Killynka nesmí,že to máti zakázala…
bývala u nás přes Vánoce,léto,o víkendech,pak u nás odrodila štěnata a jáá ji po 3 měsících vracela…
Killy umřela 2.srpna v tropech na srdíčko doma v noci,já si do smrti budu vyčítat-a vyčítám,že jsem si ji nemohla nechat..
a že to slyšela,že už k nám nesmí a proto umřela a ano myslím,že umřela steskem,
už nikdy bych si nepůjčovala psa,který by mě měl rád jako paničku a radši než paničku….
N (neregistrovaný)07.08.2026, 20:29:36xxx.xxx.189.103
DafiŽeryková:
Holky a děvčata-milý kolektive-jestli vymámíte číso účtu přidám se též….
penízky se hodí na nový zvířátko,který by přivedla Šutříka na jiný myšlenky….,
myšlenky-2,srpna to bylo 24let co mi umřela má milovaná půjčovaná Killyna,když jsem ji vracela z ukázky na táboře,řekla jsem majitelce,že už k nám Killynka nesmí,že to máti zakázala…
bývala u nás přes Vánoce,léto,o víkendech,pak u nás odrodila štěnata a jáá ji po 3 měsících vracela…
Killy umřela 2.srpna v tropech na srdíčko doma v noci,já si do smrti budu vyčítat-a vyčítám,že jsem si ji nemohla nechat..
a že to slyšela,že už k nám nesmí a proto umřela a ano myslím,že umřela steskem,
už nikdy bych si nepůjčovala psa,který by mě měl rád jako paničku a radši než paničku….
Plně vás chápu, mně umřela pesana když jsem byl na druhém konci světa.😐 Nic bych na tom nezměnil, dostala péči co se dalo a byla v rukách mého otce jako v bavlnce, ale stejně nikdy si neodpustím že jsem u ní nebyl. To už tak holt máme my co pro nás zvířata znamenají víc než si mnozí dovedou představit.🙂