01.08.2026, 21:53:20 xxx.xxx.147.163
Chtěla bych vědět, kdy se to zlepší
Já měla jenom kocoury, ale do dalšího jsem šla vždycky hned. Ale každá to máme jinak.
Chtěla bych vědět, kdy se to zlepší
Já měla jenom kocoury, ale do dalšího jsem šla vždycky hned. Ale každá to máme jinak.
Jen se vypovídejte… je to ozdravné ❤️
Nějak jsem úplně nepochytila, zda ten odchod byl “po dlouhé těžké nemoci” nebo “blesk z čistého nebe”
Ta první varianta je o chlup (ale fakt jen o jeden) snazší na vypořádání se. Člověk tak nějak tuší, kam to směřuje…
Veselých drbů moc nemám, maximálně na sebe můžu prásknout, že jsem si večer málem rozsedla psa 🫣. To si takhle vstanu z gauče, abych si odskočila na malou, a když se vrátím a chci si sednout, tak na mém místě pod přehozem je nasoukaný troubelín s čírem. Ještě, že jsem dosedala pomalu, i tak mu chudákovi zapružila žebra, až heknul 😱. A já vyskočila jako zamlada, jak jsem se lekla😂.
Naštěstí je v pořádku, trdlo 🙏
Tak já zkusim vytáhnout dnešní příhodu z práce…
Pracuju v prodejně koberců… přijde rodinka nejmenovaného etnika, vybrala si metrážový koberec, bohužel je nenapadlo si místnost změřit a strašně se divili, že nevím jaký rozměr má jejich místnost, když mi sdělili adresu… no nic, tak volají domů Margitě, aby místnost změřila… Margita bohužel nemá metr a tak místnost odkrokuje a nahlásí jim počet kroků a tady teprve začíná sranda, když se rodinka začne dohadovat, jak dlouhé kroky Margita dělá a začnou si to vzájemně předvádět “ Margita chodí takhle”… “ Ne, Margita chodí takhle”. … nakonec si jeden stoupl na začátek uličky, další to odkrokoval a ostatní posuzovali, jestli by to tak nějak odpovídalo.
Rodinka to byla taková ta, co bychom jí označili za typickou…když to počítám, tak jich bylo tak 5 dospěláků a asi 4 děti a teda čím víc emocí, tím víc nahlas…
Ono takhle napsaný to asi tak vtipně nevyzní, ale zkuste si to představit v reálu “ dyk more”.
No tak nakonec se dohodli, že takto asi ju a my jsme teda změřili vzdálenost mezi těmi, co vytyčili bod A a bod B. Takže 4x 5 metrů.
A mohli jsme se pohnout dál.
Na cedulích u koberců uvádíme cenu za běžný metr i cenu za měrnou jednotku, tedy za m2.
“Pani ( jako já), mohla byste nám spočítat, kolik to bude stát?”.
Vybrali si koberec v šíři 4m v ceně 200,- Kč za m2… tedy 800,- Kč za běžný metr..
Tak jasně spočítám…. 5m krát 800,- Kč… 4000 korun..
“Pani, proč nám to počítáte z tý dražší ceny, my to chceme z tý levnější za ty 200,- a ne 800,-“
Ok… 5m krát 4m krát 200,- a světe div se zase vyšlo 4000.
Přeskočím jak jsem kreslila čtverečky, aby pochopili co je m2 a co běžný, aby bylo pochopeno, proč to vychází stejně.
❤️
Ono to nemusí být nejmenované etnikum. Vzpomínám, jak před léty vysvětloval kolega za pomoci čtverečkovaného papíru ploché míry. Na střední škole. A propadl poněkud depresi. Protože 1 cm čtvereční se ukázal být problémem.