Ronja s motejlem:Nemáte někdo nějaké veselé drby? Jsem od včera zase v háji, spustila to návštěva souseda, kterého Chloupě miloval, vždycky jsme ho pak všichni vyprovázeli domů, nebo jsme šli ještě na krátkou společnou procházku, na které jsme se všichni smáli…i Chloupě.
Některé jeho věci jsme dali do útulku, postroj a vodítka jsem uklidila do skříně, ale pelíšky jsou pořád tam, kde byly. Stejně jako miska na vodu, do které ještě pořád doplňuju vodu, i když vlastně nevím proč. Ne proto, že bych si myslela, že se jeho duše či co vrací, možná stejně jako u těch pelíšků to místo nemá zatím jiný účel. A možná mi prázdná miska nedává smysl? Nevím, prostě to dělám.
Chtěla bych vědět, kdy se to zlepší, a zároveň vím, že to nejde urychlit, že se to musí odžít a prožít, že truchlení je v pořádku, že to znamená, že jsem ho měla ráda, že byl skvělý.
Taky jsme se koukli na nabídku pejsků, je moc brzy, já jsem i vyčerpaná, ale některé zjevy nás rozesmáli - třeba čínský chocholatý. Přesně takhle jsme si Chloupka vybrali, byl jako štěně neskutečně směšnej, taky jsme byli připitý, měli jsme neskutečný záchvaty smíchu. Taky to jeho frkání, co začal dělat před rokem dvěma?, když něco chtěl, když mi to trvalo…dlouhé, významné frknutí, muž říkal, že si nemám stěžovat, že to má po mně. Ještě o něm nemůžu moc mluvit, o jeho odchodu ano, ale o něm jako takovém, o zážitcích to ještě nejde. Dostalo se nám spousta účasti, od lidí co ho znali a věděli, že jsme prostě smečka.
Vím, život jde dál.
Nereagujte na to, na ty veselý drby, to jo, ale zbytek…to já jen tak.
Ronjo vždycky se to zlepší až s dalším kamarádem kterého si pořídíte. Do té doby je vždy spousta míst prázdných, mnoho situací které připomenou chybějící bytost.😐 Když mi umírala Bella a já byl na druhém konci světa, tak věřte že to bylo pro mě peklo. Vím že otec udělal s lékařem co mohli a dostala vše co se dalo, ale já u ní nebyl. Má hrobeček u nás na pozemku v Nevadě( ostatně to všichni kamarádi z psí říše) a víte k jejímu hrobečku vždy přicházím v duši s omluvou a pocitem viny. No vidíte a už mám slzy na “krajíčku”.😐 Nestydím se za to, vždyť to jsou nejlepší přátelé a jejich věrnost je za hranicí lidského chápání.🌷 Držte se a až pořídíte nástupce, smutek ustoupí novým zážitkům a radostem.